Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

De Itho Daalderop warmtepomp (base cube en cool cube) geven elke winter problemen. De tweewegklep is al twee keer vervangen. Het lijkt wel of bij de installateur Bonarius, niemand echt verstand heeft... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

De Itho Daalderop boiler Close-in 10 gekocht bij Warmteservice Tiel De levering ging erg soepel en correct. Deze aangeschaft ter vervanging van meer dan 20 jaar oude Daalderop boiler. Intussen een h... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

⭐⭐⭐⭐⭐ “Zeer tevreden over de service van Itho Daalderop. Monteur Pascal kwam langs vanwege een storing aan de warmtepomp en heeft dit snel en vakkundig opgelost. Hij was vriendelijk, dacht mee en gaf... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Dostawca urządzeń grzewczych
  2. Producent bojlerów
  3. Producent sprzętu wentylacyjnego

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Samen zorgen onze producten voor totaalsystemen die energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk maakt. We streven er naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven - met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen.

Dane kontaktowe

Odpowiada na 64% z negatywnych recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

Oceniono na 2 z 5

Smart boiler 120ltr en de Climate control app

We hebben sinds een maand een 120ltr smartboiler met de app. zijn we tevreden nou niet echt. Boiler warmte verlies bij geen verbruik is naar onze mening vrij groot. MAW isolatie van de ketel is niet optimaal terwijl de boiler is opgesteld in zo ongeveer het warmste plekje in huis naast de CV ketel. niet in een bijkeuken maar op de 1ste verdieping in CV ruimte. En dan de App. Wat een slecht ding is dat. daar valt nog veel aan te doen. Wat moet je met een pagina mijn besparingen? ik heb een dynamisch EL contract. en daar gaan we allemaal naartoe. Ik kan maar beperkt zien of de boiler ook daadwerkelijk aan het verwarmen is. Ik wil gewoon altijd weten, verbruikt ie nu stroom of niet. of het nou zonne energie is of van de provider. Waarom moeilijk doen zeg gewoon wat de actuele water temp. is ipv energie level bar. het enige waar die app goed voor is is als je je boiler een boost moet geven. voor de rest kan je beter naar de boiler lopen om in het menu aldaar te kijken. Dat zeggende de handleiding is ook geen toppertje.

18 kwietnia 2026

Beste Jeroen,

Bedankt voor uw uitgebreide feedback. We vinden het vervelend om te horen dat uw ervaring met de boiler en app niet naar wens is. Graag gaan we in op uw punten:

Warmteverlies
Om goed te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van (te) snel warmteverlies, willen we u vragen het volgende te doen:

*Laat de boiler eerst volledig opwarmen tot de gewenste temperatuur.
*Maak vervolgens elk uur een foto van de actuele temperatuur zoals weergegeven op het display.
*Noteer daarnaast de momenten waarop er warm water wordt gebruikt.

Met deze informatie kunnen wij analyseren of het water inderdaad te snel afkoelt. In principe zou het water, zonder gebruik, langdurig warm moeten blijven.

App-functionaliteit
Wanneer de boiler actief water verwarmt, ziet u aan de rechterzijde in de app een groen oplichtend stroomsymbool. Dit geeft aan dat er op dat moment energie wordt verbruikt.

De reden dat de app geen exacte temperatuur toont, is dat het boilervat meerdere sensoren bevat (onder, midden en boven). De temperatuur varieert per laag: onderin is het water kouder dan bovenin. Daarom wordt de inhoud weergegeven als een energieniveau in procenten, wat een beter totaalbeeld geeft van de beschikbare hoeveelheid warm water.

We nemen uw feedback over de app en handleiding serieus en gebruiken dit om verbeteringen door te voeren. Mocht u verdere vragen hebben, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw installateur. Deze is bekend met uw specifieke thuissituatie en kan u het beste gericht ondersteunen.

Oceniono na 1 z 5

Bad quality of ventialtions units

New building, everybody has a ventilation unit from Itho. From the beginning issues. 5 years have passed, more than half of the apartments have issues with it, constantly fixing it. Support works very badly, can't find installers

2 kwietnia 2026

Dear Kostiantyn,

We understand that it is frustrating when you experience problems with your ventilation unit. However, the installer or building manager is the primary point of contact regarding the functioning, maintenance, and potential malfunctions of the installation. They are responsible for the installation, adjustment, and servicing of the system in your home.

Because we, as the manufacturer, have no insight into the specific situation on-site and do not provide direct service to residents, we are unfortunately unable to offer further investigation or support in this matter. We therefore advise you to contact your HOA/building manager (again) so that they can handle this for you.

Kind regards,

De Itho Daalderop warmtepomp elk seizoen kapot

De tweewegklep is al twee keer vervangen. Het lijkt wel of bij de installateur Bonarius, niemand echt verstand heeft van deze apparaten. Is er we contact of een opleiding vanuit de fabrikant? Elke winter weer weken in de kou en wachten op nieuwe onderdelen.

31 marca 2026

Best Rutten,

Bedankt voor uw bericht en het delen van uw ervaring.

Wij begrijpen dat het erg vervelend is wanneer u in de winter afhankelijk bent van uw systeem en dit niet naar verwachting heeft gefunctioneert. We nemen dit soort signalen serieus en helpen graag om tot een goede en duurzame oplossing te komen.

Voor installateurs geldt dat zij altijd contact met ons kunnen opnemen wanneer extra ondersteuning gewenst is. Wij bieden zowel telefonische als begeleiding per e-mail om storingen zo efficiënt mogelijk op te lossen.

Daarnaast beschikken wij over uitgebreide trainingen, zodat installateurs hun kennis van onze systemen verder kunnen verdiepen. Inschrijven hiervoor kan eenvoudig via onze website.

Ons doel is dat u kunt vertrouwen op een goed werkend systeem, zeker in de koudere periodes. We blijven ons inzetten om dit samen met onze partners te waarborgen.

Oceniono na 2 z 5

"Slimme" boiler?

We hebben een Green Energy Smartboiler laten installeren om het eigen gebruik van zonne-energie te vergroten.
Het vermogen van deze boiler blijkt helaas niet regelbaar, waardoor de boiler pas laat inschakelt (gevolg: staat grootste deel van zonnige dagen uit) en na het inschakelen ook altijd het maximale vermogen onttrekt (gevolg: ook netstroomgebruik of snel weer uit). De inzet van de boiler wordt dus niet afgestemd op de stroomproductie, 1kW is een te grote stapgrootte. De vraag is waar de term "Smart" boiler betrekking op heeft?
Als ik dit vooraf wist, had ik het product niet gekocht omdat het op deze manier niet rendabel is.

Ik krijg geen reactie van Itho of hun dealers op de vraag of dit kan worden aangepast. Kan Itho onderzoeken of onze boiler alsnog regelbaar gemaakt kan worden?

NB. Het vermogen van de boiler is ca. 65% van het (piek)PV vermogen op onze woning, dus er is volgens mij geen sprake van overdimensionering.

5 marca 2026

Beste Martin,

Dankjewel voor je review.

Je kan de instellingen wijzigen via onze Climate Connect app. Wij hebben je vraag ook ontvangen via de e-mail. Daarop hebben wij een uitleg gegeven hoe je dit kan instellen.

Mocht je hier nog inhoudelijke vragen op hebben kan je deze stellen door te reageren op de betreffende e-mail.

Smart-boiler 80liter

Sinds maart 2025 (ongeveer) de smart boiler 80 liter aangeschaft. Om de haverklap moet ik hem opnieuw verbinden met de boiler of valt de boiler uit met connectie wifi. De app waarmee je inzicht in je verbruik krijgt werkt dus helemaal niet!!

Ik baal want we hebben juist een smart boiler aangeschaft om inzicht te krijgen in verbruik. Nou er is niks smarts aan aan deze boiler.

Al meerdere malen contact gezocht met Itho daalderop. Op meerdere pogingen geen reactie gehad. Ik vind het echt echt slechte service. Had net zo goed geen smartboiler kunnen kopen. Geen aanrader dus!!

1 marca 2026

Een Itho HP-s Bi-Unit in gebruik sinds…12-2023

Een Itho HP-s Bi-Unit in gebruik sinds 12/2023. Een toestel welke niet alleen bij ons hangt maar hier in de gehele wijk ingezet is. Ik wil jullie adviseren naar een ander merk uit te kijken. Alleen maar ellende met dit merk en de service. Heb in deze totale periode al ongeveer 2,5 maand zonder warmwater gezeten. Fabrikant is er zelf mee bezig geweest, echter zonder resultaat. Advies koop geen Itho Daaldrop.

18 lutego 2026
Oceniono na 1 z 5

Zeer slechte kwaliteit en dienstverlening

We hebben sinds de bouw van onze woning 2018 al elke winter gedoe met onze hybride warmtepomp. Staat vaak in storing, onderdelen kapot en bovenal zeer slechte service. Itho Daalderop helpt je niet als je direct een service verzoek aanvraagt zonder installateur als tussenpersoon. Tijdens de installatie is er geen onderhoudscontact aangeboden en de installateur geeft niet meer thuis als we hem bellen. We zijn elk jaar met heel veel toeren en dreigen uiteindelijk geholpen maar prettig is het niet. Afgelopen jaren heel de provincie afgebeld maar niemand wil ons helpen. Te slechte kwaliteit zeggen ze, gaan ze niet aan beginnen. Ondertussen zitten wij elke winter letterlijk in de kou en een strijd aan het voeren om geholpen te worden. Ga liever voor een andere levernacier.

15 lutego 2026

Beste Janey,

Dank je wel voor je review.
Wij zouden je graag veder willen helpen en hebben hiervoor verdere informatie nodig. Deze hebben wij ook bij je aangevraagd. Helaas hebben wij deze informatie niet mogen ontvangen.

Mocht je nog contact willen opnemen met ons hierover kan dat via onze gebruikelijke weg.

⭐⭐⭐⭐⭐

⭐⭐⭐⭐⭐
“Zeer tevreden over de service van Itho Daalderop. Monteur Pascal kwam langs vanwege een storing aan de warmtepomp en heeft dit snel en vakkundig opgelost. Hij was vriendelijk, dacht mee en gaf duidelijke uitleg. Alles werd netjes achtergelaten. Absoluut 5 sterren!”

6 lutego 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Geweldig dat onze monteur de storing aan uw warmtepomp snel en vakkundig heeft kunnen oplossen. We vinden het belangrijk dat onze monteurs vriendelijk zijn, meedenken en duidelijke uitleg geven—mooi om te horen dat dit ook zo is ervaren.
Ook fijn dat alles netjes is achtergelaten. Bedankt voor uw vriendelijke woorden én de 5 sterren!

Fantastisch bedrijf!

Fantastisch bedrijf!

Ik had het laatst een Smartboiler aangeschaft. Maar toen ik hem eenmaal had werkte hij niet zoals het hoorde. Maar door de vriendelijke, attente klantenservice werd het probleem opgelost!

Topbedrijf met uitstekende klantenservice.

5 grudnia 2025

Odpowiedź od Itho Daalderop

Wat fijn om te horen dat u zo tevreden bent met onze service!
Jammer dat de Smartboiler in eerste instantie niet naar wens werkte, maar we zijn blij dat onze klantenservice u snel en attent heeft kunnen helpen.
Dank voor uw mooie complimenten — we geven uw waardering graag door aan het team.
Fantastisch dat u ons een topbedrijf met uitstekende klantenservice noemt!

Erg fijne boiler

Erg fijne boiler, altijd direct heet water en werkt al 30 jaar probleemloos nu een paar maanden deze en gaat z'n voorganger achterna.

2 lutego 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Bedankt voor het delen van deze mooie ervaring! Wat geweldig om te horen dat jullie vorige boiler maar liefst 30 jaar probleemloos heeft gewerkt — dat zegt veel over de kwaliteit. Fantastisch dat de nieuwe boiler direct heet water levert en dezelfde betrouwbaarheid lijkt voort te zetten.
We hopen dat deze opvolger jullie net zo lang en zorgeloos van warm water blijft voorzien.
Nogmaals dank voor jullie vertrouwen en positieve terugkoppeling!

Oceniono na 5 z 5

De woonhuis ventilator die wij besteld…

De woonhuis ventilator die wij besteld hebben voldoet prima! Het systeem draait rustig, bijna geen geluid, alleen wat lucht geruis, en bij het gebruik van de badkamer gaat deze hoog draaien omdat er dan vocht gemeten wordt, perfect systeem!!! Wij zijn er blij mee!

2 lutego 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Wat ontzettend fijn om te horen dat de woonhuisventilator zo goed bevalt! 🎉
We zijn blij dat het systeem rustig draait, nauwelijks geluid maakt en precies doet wat het moet doen wanneer er vocht wordt gemeten in de badkamer. Bedankt voor het delen van deze positieve ervaring — daar doen we het voor!
Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, dan staan we graag voor je klaar.

Snel en netjes geleverd

27 października 2025

Odpowiedź od Itho Daalderop

Bedankt voor uw reactie! Fijn om te horen dat alles snel en netjes geleverd is. Daar doen we het voor! 😊
Mocht u nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, dan helpen we u graag verder.

Oceniono na 5 z 5

De nieuwe ventilatiebox heeft een variabele snelheid en een laag geluidsniveau.

De nieuwe ventilatiebox heeft een variabele snelheid afgestemd op de vochtigheidsgraad.
Het geluid valt goed mee.
We hebben deze box nu ongeveer 4 maanden in gebruik. We moeten natuurlijk afwachten hoelang hij het volhoudt.

30 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Bedankt voor het delen van jullie ervaring met de nieuwe ventilatiebox!
Fijn om te horen dat de variabele snelheid, afgestemd op de vochtigheidsgraad, goed werkt en dat het geluidsniveau zo meevalt. Na vier maanden gebruik klinkt het alsof het systeem netjes doet wat het moet doen.
We begrijpen heel goed dat duurzaamheid belangrijk is. De komende tijd zal laten zien hoe de box zich op de lange termijn houdt, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed blijft gaan. Mocht er toch iets opvallen of als jullie vragen hebben, dan staan we natuurlijk graag klaar om te helpen.
Nogmaals dank voor jullie terugkoppeling!

Oceniono na 1 z 5

Product is top, service flop

Product is top. Service is gewoon in 1 woord slecht.

Vorige week is het bedieningspaneel kapot gegaan met het moederbord van mijn Amber 95. Mijn installateur is al 1,5 week bezig om reserveonderdelen te bestellen. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Meermaals beloftes gedaan dat er onderdelen opgestuurd zouden worden. Alle beloftes zijn tot nu toe niet nagekomen

Samenvattend; ik zit al ruim 1,5 week in de kou en de service van Itho Daalderop is minstens net zo koud.

29 stycznia 2026

Beste,

Dank je wel voor je review.

Goed product

Goed product, stil, sterk, energiezuinig, uitstekend functionerende vochtsensor. Afstandsbediening is draadloos, simpel in gebruik en kan overal opgehangen (geplakt/geschroefd) worden.

1 grudnia 2025

Odpowiedź od Itho Daalderop

Hartelijk dank voor uw positieve feedback! Fijn om te horen dat u het product als stil, krachtig en energiezuinig ervaart en dat de vochtsensor naar tevredenheid functioneert.

Snel en goed.

Lekker snel een efficient geregeld!
Uitstekend toestel ook, eenvoudig te installeren en te bedienen.

8 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Dank u wel voor uw fijne reactie! Goed om te horen dat alles snel en efficiënt is geregeld en dat u het toestel als uitstekend, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk ervaart. Veel plezier en comfort gewenst met uw installatie!

Oceniono na 4 z 5

Ik ben zeer tevreden over de…

Ik ben zeer tevreden over de ventilatieunit, snel geleverd, makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik, een aan te bevelen aankoop.

27 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Hartelijk dank voor uw positieve feedback. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de ventilatieunit en dat zowel de levering als de installatie en het gebruik naar wens zijn verlopen. Bedankt voor uw aanbeveling en vertrouwen in ons product.

Oceniono na 5 z 5

De Itho Daalderop boiler Close-in 10…

De Itho Daalderop boiler Close-in 10 gekocht bij Warmteservice Tiel
De levering ging erg soepel en correct. Deze aangeschaft ter vervanging van meer dan 20 jaar oude Daalderop boiler. Intussen een heel tevreden gebruiker.

26 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Hartelijk dank voor uw mooie terugkoppeling. Fijn om te horen dat de levering soepel en correct is verlopen en dat de Itho Daalderop Close-in 10 een goede vervanging is voor uw oude boiler. Geweldig dat u inmiddels zo tevreden bent met het gebruik.

Oceniono na 4 z 5

Apparaat werkt prima echter de…

Apparaat werkt prima echter de handleiding vind ik wat summier.

25 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Dank u wel voor uw feedback. Fijn om te horen dat het apparaat naar behoren werkt. Uw opmerking over de handleiding nemen wij ter harte en geven wij intern door ter verbetering. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Oceniono na 3 z 5

Prima ventilator, instellen besturing lastig

De ventilator zelf is een prima product. Het instellen van de besturing is erg lastig.

25 stycznia 2026

Odpowiedź od Itho Daalderop

Dank u wel voor uw feedback. Fijn om te horen dat u tevreden bent over het product zelf. We begrijpen dat het instellen van de besturing lastig kan zijn en nemen uw opmerking mee. Mocht u vragen hebben over het instellen, dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej