Ogólnie ok
Ogólnie ok, wziąłem ubezpieczenie od wszystkiego ale, jak opona się uszkodzi to obciążą kwotą nawet przekraczającą wartość ubezpieczenia jak i wynajmu dlatego że wymienią samochód bez żadnych opłat ale za lawetę trzeba zapłacić więc za oponę która kosztuje z 500zł nie obciążą ale kilka tysięcy za lawetę tak to jest około 15zł/km a od miejsca w którym byliśmy nie najdalszego nawet kilkadziesiąt tys złotych warto dokupić dodatkowe ubezpieczenie np w Polsce. Szkoda że tego nie mówią przed rezerwacją tylko już po rezerwacji na miejscy w wypożyczalni gdy odbierasz samochód a pytałem czy jak auto uszkodzę to będę musiał ponieść jakieś koszty to odpowiedź chyba dostałem że za zalanie ale odpowiedź nie była jednoznaczna. Jeśli chodzi o samochód kazali dokładnie zrobić zdjęcia chociaż miałem pakiet pełnego ubezpieczenia ogólnie wszystko dokładnie tłumaczą co ile kosztuje nawet przy pełnym ubezpieczeniu, tylko szkoda że 2min przed odjazdem z wypożyczalni. My kosztów nie ponieśliśmy dodatkowych z powodu stanu technicznego samochodu nawet powiedzieli że nie potrzebnie myliśmy nie oglądali samochodu po oddaniu, ale trzeba uważać podwozie też proponuję zdjęcia robić. Na co nie zwróciłem uwagi to dramat dostałem samochód na letnich zwykłych oponach przy temperaturze minusowej jak i jazda na śniegu lodzie no moja wina ale przy ich drogach i klimacie opony terenowe lub zimowe to powinien być standard w tym okresie, tym bardziej że pytałem o auto na f-road i nie opony 5 letnie lato. Wypożyczalnie polecam ściągnięte gwizdki za nie dowiedzenie przed rezerwacją, ale za to obsługa merytoryczna na miejscu na najwyższym poziomie oni naprawdę robią wrażenie i wszystko wytłumaczą nawet jak jest kocioł że nie chcą aby klient musiał zapłacić za co kol wiek poza należnością w umowie, jak kar dodatkowych czy opłat. Jestem nauczony że swojego nie szanuję ale czyjś samochód bardzo mocno szanuję dlatego nie wypożyczam samochodów ale czasem tak bywa dlatego jak kupuję pełen pakiet ubezpieczenia chcę być spokojny że zabezpieczone są dwie strony tu tak nie było ani przez chwilę nie czułem się bezpieczny .
Jak będę następnym razem na pewno wezmę u nich samochód ale wiem na co zwracać uwagę aby nie myśleć tylko o oponach samochodzie tylko zabawą widoki i przede wszystkim przestrzegać przepisów.