Zakupilem lot JFK-MAO z bagazem check in (2 osoby, 1 rezerwacja) na lotnisku okazalo sie iz kinie lotnicze nie widza tegoz bagazu w swoim systemie. Po serii korespondencji z BudgetAir nie otrzymalem z... Zobacz więcej
Celowo oszukują ludzi.. Od ponad półtora roku domagam się od nich zwrotu za anulowany bilet. Mówią, że to Lot przez półtora roku im jeszcze nie zwrócił środków. Odpisują, żeby spokojnie czekac i pieni... Zobacz więcej
Linie lotnicze Aerolineas Argentinas anulowały lot we wrześniu ub.r. na listopad 2023 Również Poprzez budgetair kupiłem nowy lot bo ten zaproponowany przez nich rozwalał dwa kolejne po nim loty innym... Zobacz więcej
Wiadomo, iż z reguły wystawia się opinie negatywne , lecz ja otrzymałem karty pokładowe zgodnie z udzielonymi przez firmę informacjami. Zakupiłem bilet tam i z powrotem, wszystko przebiegło jak najbar... Zobacz więcej
- Agencja sprzedaży biletów lotnicznych
- Wypożyczalnia samochodów
- Wyszukiwarka lotów
- Biuro podróży
- Agregator turystyczny

Holandia
- www.budgetair.com
BudgetAir ostrzeżenie
Ostrzegam przed kupnem biletów przez BudgetAir - firma od marca 2020 roku nie jest w stanie zwrócić pieniędzy za odwołany z powodu Covid lot. Wielokrotny kontakt nie przynosi efektu, w pewnym momencie, nawet zmienili język odpowiedzi z polskiego na angielski w celu sprawienia wrażenia, że coś robią w temacie zwrotu.
Budgetair- OSTRZEŻENIE
Zakupiłem 4 bilety na Sri Lankę- linie lotnicze Qatar.
W wyniku problemów z Covid lot został przez w/w linie odwołany. Linie lotnicze Qatar zaproponowały mi voucher lub zwrot należności. Zdecydowałem się na zwrot. Linie Qatar poinformowały mnie że Budgetair zwróci mi należność w ciągu miesiąca. Budgetair odmawia zwrotu, odpisując mi, że linie Qatar wydają wyłącznie vouchery. Pomimo upływu blisko 4 miesięcy nie otrzymałem nadal pieniędzy.
Gorąco polecam
Gorąco polecam, dostałam w szybkim terminie zwrot za bilet po odwołaniu lotów z racji zamknięcia granic, pozdrawiam
OSZUKANI I WYKORZYSTANI
WSZYSCY, KTÓRZY MAJĄ ZAMIAR KUPIĆ BILET LOTNICZY PRZEZ BUDGET,NIECH OMIJAJĄ ICH SZEROKIM ŁUKIEM.TO SĄ OSZUŚCI!!!!! WYKUPIŁAM U NICH LOT DO WARSZAWY I ZERO ODZEWU Z ICH STONY, NA MOJEGO MAILA KIEDY OTRZYMAM BILET ZERO ODPOWIEDZI.ZASTANAWIA MNIE TYLKO FAKT, ŻE PO TYLU NEGATYWNYCH WPISACH OSZUKANYCH LUDZI TA BANDA OSZUSTÓW NADAL FIGURUJE NA STRONIE.MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ WRESZCIE ZROBI Z TYM PORZĄDEK!!!!!
Złodzieje z BudgetAir - przyszły trup turystyczny
Firma obraca pieniędzmi, które dostała od klientów w chwili przyciśnięcia do muru proponuje realizacje lotu, nie informując podróżnych, że po dotarciu do miejsca przeznaczenia obowiązuje ich kwarantanna w wydzielonym hotelu, za którą muszą jeszcze zapłacić. Cios poniżej pasa! Liczy się tylko zysk i kasa.
Witam!
Witam!! Czy ktoś z Panstwa nadal zmaga się z tymi złodziejami Buget?! Od ponad roku próbujemy odzyskać pieniądze. Odsyłają nas do Qatar ,a oni dawno nasze pieniądze im oddali, i odsyłają do Buget. Może ktoś z Panstwa sluzy dobra rada ,co w tym przypadku robić?! Zgłaszać sprawę na policję, do adwokata ?? Podaję swojego maila bigdrill dwa tysiące dziewietnascie małpa gmail kropka com
Ja już dziś się załamałam
Ja już dziś się załamałam. Budget Air pisze do mnie, że nie dostanę zwrotu gdyż moją rezerwację zmieniał bezpośrednio potem QA na inny termin i u nich mam się dowiadywać. Dzwonię do QA i Ci twierdzą, że moje bilety mają status otwarty i że Budget powinien wystąpić do nich o zwrot / rozliczenie.
Budget zapewniał w mailach z X, XII że czeka na zwrot od linii. Wszystko to jakieś wielkie kłamstwo. Nie wiem teraz czy wystąpić o voucher, bo jeszcze mogę ze względu na status biletów, czy jednak walczyć z BA o zwrot. Niestety 8.000 miałam zapłacone kartą i może uda się charge back ale pozostałe 8.000 zapłacone przelewem.....
Gdybym znowu się do nich nie odezwała to chyba czekałabym do śmierci na zwrot...
Co radzicie ?
Oszukany
Witajcie.
Czy nie ma możliwości prawnej aby odzyskać nasze środki ?. Oszuści prawdopodobnie siedzą w kurortach i śmieją się z naszej naiwności.
Spróbujcie opcji CHARGEBACK w banku jeśli budget nie oddał kasy
Po odwołaniu lotu otrzymałem kilka maili zapewniających, że nastąpi zwrot pieniędzy jak tylko je otrzymają od linii lotniczych. Po tych kilku mailach żadnego kontaktu i zwrotu pieniędzy. Od Lotu otrzymałem informację, że pieniądze zostały zwrócone, więc budget powinien je już mieć. Na szczęście użyłem karty i mogłem skorzystać z opcji chargeback. Bank przyjął reklamację i otrzymałem zwrot pieniędzy.
Każdy, kto zapłacił kartą debetową lub kredytową i nie otrzymał zwrotu powinien skontaktować się z bankiem i spytać o chargeback. Ja miałem na to 13 miesięcy, złożyłem reklamację po 11 miesiącach od zapłaty i po miesiącu od złożenia reklamacji bank zwrócił mi pieniądze
Nie kupujcie nic u tych oszustów i złodziei ! Szkoda waszych pieniędzy i nerwów.
Dokładnie tak jak u poprzedników. Lot 17.03.2020 na Mauritius przez Paryż i z powrotem . 12 osób - prawie 30 000 PLN zapłaconych. Zero zwrotu pieniędzy przez 11 miesięcy. Zero vouchera na loty w przyszłości.Brak infolinii (automat) , zdawkowe maile raz w miesiącu (automat). Po ostrzeżeniu o wniesieniu pozwu przed holenderskim sądem, dostałem maila, że mam się kontaktować z Air Mauritius i , że właściwie im nic do tego! Ci złodzieje skasowali pieniądze i nawet jeśli dostali zwrot od Air Mauritius , to nikt się o tym nie dowie , bo AM jest w upadłości , a ich przedstawicielstwo w Polsce praktycznie nie istnieje. Chcę zainwestować jeszcze parę złotych w jakiegoś holenderskiego prawnika , który zamknie im ten bajzel !Ostatecznie to spółka na prawie europejskim i po to są sądy , by z nich korzystać. Unikajcie BudgetAir jak ognia ! To nic , że cena jest korzystna ... odpuście , bo wtopicie jak ja . I zamiast wakacji na Mauritiusie , będziecie mieli niezapomniane wrażenia przed holenderskim sądem.
Parszywa firma krzak
Parszywa, złodziejska firma krzak. Ukradli zwrot kosztów z linii lotniczej, który dostali za mój bilet. Nie chcą oddać, choć linie potwierdziły zwrot na ich konto. Szukaj ssynów w Holandii.
brak zwrotu pieniędzy
brak zwrotu pieniędzy - lot do Meksyku kupiony w styczniu na lipiec (odwołany). AirFrance napisał, iż oddał pieniądze już w sierpniu - dziś koniec stycznia następnego roku i pieniędzy brak. Odpowiada tylko automat. Pozostaje droga prawna.
NIKT ze znajomych już nie kupi u nich żadnego biletu.
DRAMAT !!!
DRAMAT !!!
kupiłam bilet do USA wykupiłam ubezpieczenie wiedząc jak jest sytuacja. Lot odwołany bez możliwości przełożenia na inny termin. Ok rozumiem trudne czasy. Ale dlaczego dostałam nie pełny zwrot środków ? Pani Kinga oczywiście składa na linie lotnicze że tyle dostali od nich i tyle zwracają. SKANDAL!! Mam ponieś koszty za bagaż
Witam, firma niekompetentna
Witam, mój lot był zaplanowany na 1 listopada 2020, 23 września info od BudgetAir że planowany lot na zmieniony harmonogram i tu uwaga lot był na Mauritius z Warszawy , z przesiadką w Paryżu. Na moje natychmiastowe pytanie jak to możliwe że anulują mi tylko lot Warszawa- Paryż , a dalej mam lot. I ja mam to potwierdzać .. Niby jak mam się dostać do Paryża. Na to praktycznie zero odpowiedzi , tylko coś skopiowane z ogólnych warunków . Więc nie potwierdziałam nowego harmonogramu a oni natychmiast anulowali lot . I napisali że wystąpili o zwrot pieniędzy. Co jest nie prawdą . Loty się odbyły co ciekawe , jak oczywiście nie mogłam polecieć . Air Mauritius mówi że odda mi w formie vouchera ale musi się zwrócić o to pośrednik czyli Budget Air . A oni mi piszą lakonicznie , tzn pisze Pani Kinga że mam się zwrócić o voucher do linii. Jakby wcale nie czytała emiali ze nie mogę sama bo musi to zrobić pośrednik. Zero kasy, zero kontaktu , oprócz e-mail z automatu lub czasem od Pani Kingi z Polski kompletnie nie na temat . Więc chyba trzeba skierować sprawę do sądu . Już wszystkie sposoby wyczerpane , Air France który wykonywał 1 odcinek na moim bilecie nie wie czemu skasowany lot miałam . Kazał pytać głównego wystawcę biletu czyli Air Mauritius , A ONI MAJĄ kłopoty finansowe i nie zwracają kasy bo mają komisarza ( administratora) . Ale vouchery dają ..I być może kasę w przyszłości też ... tylko co z tego gdy BudgetAir nie robi w tym kierunku nic . A tylko oni mogą się o cokolowiek ubiegać bo u nich kupowałam bilety za kwotę 8,7 tys pln. Więc da się dodzwonić do Air Mauritius , da się napisać , da sie rozmawiać z tym komisarzem lini i. Ale nic nie możesz człowieku bo rezerwację zrobił Travix z Holandii , to jest BUdgetAir . I takie błędne koło .
Przetrzymuje zwrot od lini lotniczej. OSZUSTWO
Anulowany bilet ze względów Covidowych w marcu. Po mojej interwencji w liniach lotniczych (złożyłem wniosek o zwrot) otrzymałem informację, że linia lotnicza przelała pieniądze z należnym zwrotem na konto Budget Air, o czym pośrednik nie znalazł czasu, żeby mnie poinformować, choć sam miał się tym zająć.
Przesłałem na adres e-mail do Budget Air dowody wypłaty z Air Canada należnych zwrotów na konto Budget Air. Po czym Budget Air poinformowłao mnie, że pieniądze nie dotarły do nich jeszcze. Ponownie napisałem maila do lini lotniczej i potwierdziła, że przelewu dokonała kilka tygodni wcześniej. Budget Air przestał odpisywać na maile. Od miesiąca brak kontaktu z ich strony, tylko przychodzi autoresponder. Jest to jawne OSZUSTWO i KRADZIEŻ moich pieniędzy przez Budget Air. ODRADZAM zakupy od tego pośrednika. Lepiej dopłacić kilka zł i kupić bezpośrednio od linii lotniczej bilety lub skorzystać z innego pośrednika.
Tragedia pieniądze zgarnęli od linii…
Tragedia pieniądze zgarnęli od linii lotniczych zero kontaktu. Sprawa zgłoszona do adwokata
Zlodzieje!!
Zlodzieje!!! Od 8 miesięcy nie ma zwrotu pieniędzy,zrzucają winę na linie lotnicze, niestety skontaktowałem się z liniami lotniczymi bezpośrednio i okazało się ze w ogole nie wystąpili z prosba o refundację!!!
Oczywiscie od paru miesięcy dostawałem info ze czekają na zwrot od linii!!!
Sam wystąpiłem o zwrot i po 2 tygodniach dostałem info ze kasa jest zwrócona do Budgetair!!!! Niestety Budgetair przestał nawet do mnie spamy przysyłać....
Sprawa zgłoszona na Policję!!!
Unikajcie ich ludzie!!!!!!dramat i złodziejstwo
sprawa w sądzie
Ja także czekałem na zwrot i się nie doczekałem. Anulowany lot w kwietniu, do dziś brak zapłaty. Na szczęście pozew już w sądzie, chyba szybciej zadziała nasz wymiar sprawiedliwości, niż grzeczne prośby do budgetair - od nich nie ma żadnego kontaktu, poza generowanym elektronicznie spamem.
Odnośnie BudgetAir
Odnośnie BudgetAir, to też sporo na nich narzekałem. Tak jak wszyscy, kupiłem bilet przed epidemią, potem straciłem nadzieję na zwrot, tylko maile z automatu...
Tymczasem przedwczoraj przyszedł email, że mam już zwrot, a wczoraj dostałem pieniądze na konto.
Przyznaję, że nie spodziewałem się tego.
Trochę też poczytałem, i nie tylko oni mają kłopot ze zwrotami. Duże linie lotnicze, jak Lufthanza czy Lot, też mocno kombinują.
Dlatego, trochę było nerwów i czekania, ale koniec pozytywny.
Zachowanie firmy SKANDALICZNE
Firma skandaliczna. Minął rok od zakupienia u nich biletów, a od LUTEGO nie otrzymaliśmy zwrotu za lot na Filipiny który został anulowany KILKANAŚCIE GODZIN PRZED ODLOTEM!
Budgetair nawet nie raczył nas poinformować, że nasz lot się nie odbędzie, bo uwaga... nie wiedział o tym!
Dopiero po naszej interwencji i bezpośrednim kontakcie (kilkukrotnym, na który wydaliśmy ponad 350zł na połączenia miedzykrajowe!) między KLM i Budgetair dowiedzieliśmy się o zaistniałej sytuacji i to MY informowaliśmy firmę Budgetair, co się dzieje!
Nadal są nam winni prawie 10 tysięcy złotych!
SKANDAL.
Jeżeli w najbliższym czasie nie otrzymamy odpowiedzi na nasze wiadomości (wysłane emaile, telefon oczywiście milczy), i zwrotu naszych pieniędzy, to będziemy szukać innych pokrzywdzonych w celu zorganizowania pozwu zbiorowego.