Po kilku dniach od złożenia rezerwacji okazało się, że konto hotelu zostało przejęte a moje dane wykradzione. Od kilku dni dostaję podejrzane wiadomości od osób trzecich próbujących wyłudzić pieniądze... Zobacz więcej
Wyjeżdżam na Maltę i mam rezerwację w hotelu przez Booking.com. Próbuję skontaktować się z hotelem, ale numer podany w rezerwacji nie działa. Po kilku sekundach wpada w zajętość. Nie jestem w stanie s... Zobacz więcej
Od lat korzystam z Bookin.com Z jednej strony dość łatwo znaleźć interesujący obiekt, z drugiej coraz trudniej o kontakt z obsługą klienta. Platforma wprowadziła AI i to jest koszmar. Nawet jeż... Zobacz więcej
Może i strony z hotelami są przejrzyste ale ceny to jawne oszustwo. Piszą ze mam najniższą cenę ze względu na to że mam poziom genius 3 a okazuje się że żona oglądając ten sam hotel bez żadnego poziom... Zobacz więcej
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Offering secure, easy booking since 1996, Booking.com is the world's most popular hotel reservations website, with trusted service in 41 languages.
www.booking.com Details

Herengracht 597, Amsterdam, Holandia
- +31 20 712 5600
- customer.service@booking.com
- www.booking.com
Rezerwacja odwołana 1,5 godziny przed…
Rezerwacja odwołana 1,5 godziny przed przyjazdem. Obiekt nie zostanie obciążony kosztami. Klient musi sobie szukać nowego droższego noclegu i jeszcze poczekać na pieniądze. Booking nie poczuwa się do zadośćuczynienia
Super!!!!!
Korzystałam z rezerwacji noclegów chyba 100 razy od wielu lat. Sama strona w sobie jest prosta i wygodna do szukania. Po dokonaniu rezerwacji dostępne są dane noclegowe. Jestem zadowolona i będę korzystać :)
OSTRZEGAM PRZED BOOKING.COM
OSTRZEGAM PRZED BOOKING.COM! Zostawili 14 osób na bruku.
W listopadzie zarezerwowałem hotel w Wenecji dla 14 osób (w tym 7 seniorów). Na miejscu okazało się, że hotel jest zamknięty od stycznia! Booking o tym wiedział, ale nie anulował rezerwacji, ani nas nie uprzedził.
Najważniejsze fakty:
Brak pomocy: Musiałem sam szukać nowego hotelu w trakcie wyjazdu i zapłacić za niego 16 tys. zł (zamiast planowanych 7 tys. zł).
Zaniżony zwrot: Po długiej walce oddali o 2,5 tys. zł MNIEJ, niż wynosiła różnica w cenie.
Pułapka portfela: Pieniądze zwrócili jako „środki do wykorzystania na Booking”, a nie na konto bankowe.
Firma wprowadza w błąd i kompletnie lekceważy bezpieczeństwo klientów. Zero wsparcia w sytuacji kryzysowej. Zdecydowanie odradzam!
🇵🇱Wprowadzająca w błąd oferta ‘skip-the-line’. Brak usługi, brak zwrotu, brak odpowiedzialności. 🇬🇧 Misleading ‘skip-the-line’ offer. No real service, no refund, no accountability.
🇵🇱 POLSKI
Booking.com – wprowadzająca w błąd oferta i brak odpowiedzialności
Zakupiłem bilety do Prague Castle oznaczone jako „skip-the-line”. W praktyce okazało się, że ta kluczowa cecha nie istnieje – wszyscy odwiedzający stoją w tej samej kolejce. Oznacza to, że opis produktu był wprowadzający w błąd.
Decyzja zakupowa była oparta właśnie na tej informacji (podróż z osobą starszą, brak możliwości stania w kolejce). Po uzyskaniu informacji na miejscu nie skorzystałem z usługi – bilety nie zostały użyte.
Mimo to Booking.com odmówił zwrotu, przyjmując wąską, techniczną interpretację „skip-the-line” i przerzucając odpowiedzialność na dostawcę.
To pokazuje realny problem: platforma nie bierze odpowiedzialności za sposób prezentacji ofert.
Sprawa jest w toku (chargeback i zgłoszenia do instytucji konsumenckich).
🇬🇧 ENGLISH
Booking.com – misleading offer and lack of accountability
I purchased Prague Castle tickets advertised as “skip-the-line”. In reality, all visitors must wait in the same queue. The key feature of the service was therefore misleading.
My purchase decision was based on this feature (traveling with an elderly person unable to stand in long queues). After learning the truth on-site, I did not use the tickets.
Booking.com refused a refund, relying on a narrow technical interpretation and shifting responsibility to the supplier.
This highlights a broader issue: lack of accountability for how products are presented.
The case is now being escalated (chargeback and consumer authorities).
Tragedia
Tragedia z punktu widzenia posiadającego obiekty jak i podróżnego.
Cwaniaki wszystko robią tak by nie być stratnymi. Robią relokacje bez zgody właściela, wystawiają faktury za to, blokują obiekty, ich prowizja jest chora. Umywają ręce od wszelakich zniszczeń zrobionych przez gości, nie chronią właściela. Rozłączają się na infolinii. Mam nadzieje że w końcu powstanie jakaś sensowna konkurencja. Blokują obiekty po nie podobają im się zdjęcia, nie chcą otworzyć obiektów bo twierdzą ze nie potwierdziliśmy listownie adresu a my zwyczajnie nie dostaliśmy listu !!
Cwaniaki: jeśli się logujesz przez program miles and more w celu zbierania mili podnoszą cenę.
Platforma współpracuje z obiektami dopuszczającymi overbooking.
Bardzo rozczarowujące doświadczenie z Booking.com. Rezerwacja w Sam Las Białowieża została dokonana i opłacona już w lutym 2026 roku na pobyt od 1 do 3 maja 2026, ponieważ już wtedy liczba dostępnych noclegów w tym terminie była bardzo ograniczona. Mimo potwierdzonej rezerwacji obiekt anulował ją na mniej niż dobę przed przyjazdem. Booking.com nie zapewnił realnej pomocy i zaproponował jedynie samodzielne szukanie noclegu wyłącznie na te same daty oraz częściowy zwrot kosztów po podróży, mimo że w tym czasie nie było już dostępnych odpowiednich alternatyw. Ostatecznie zostaliśmy bez możliwości wyjazdu. Platforma nadal współpracuje z obiektami dopuszczającymi overbooking, a użytkownicy nie są wcześniej informowani o ryzyku takich sytuacji.
Zbywają klienta i ciągle kłamią w…
Zbywają klienta i ciągle kłamią w sprawie zwrotu środków! Oferują noclegi które są scamem a później zostajesz w obcym kraju bez dachu nad głowa. Obsługa klienta i cały menager dramat! Sprawa zgłoszona do odpowiednich instytucji .
Omijać szerokim łukiem
Omijać szerokim łukiem! System pobrał pieniądze, wyrzucił błąd, a ja zostałem bez biletów. Przez ich awarię musiałem kupić nowe, droższe o 300 zł. Obsługa to żart – wklejają gotowe regułki i odmawiają wzięcia odpowiedzialności. Do tego ciągłe problemy z fakturami i podwójnymi płatnościami. Właśnie stracili stałego klienta biznesowego.
Zarezerwowałem loty do tajlandii przez…
Zarezerwowałem loty do tajlandii przez booking.com. loty zostały anulowane. Linia lotnicza zwróciła 100% wartości biletów (2000€) do booking. Booking nie wypłaca pieniedzy juz od 2 miesięcy. Kontaktowałem sie z nimi około 20 razy i nic to nie dało. Oszuści i do tego złodzieje.
4 łóżka dla 5 osób - booking.com nie widzi problemu
Poprzez portal został zarezerwowany nocleg dla 5 osób. Hotel obecnie żąda dodatkowej opłaty za piąte łóżko, pisząc że w standardzie dla pięciu osób sprzedaje tylko cztery łóżka. Booking przyznaje że jest świadomy tej sytuacji, ale wypiera się jakiejkolwiek odpowiedzialności za zaistniałą sytuację. dramat.
Rzadko publikuję opinie
Rzadko publikuję opinie, ponieważ mam świadomość, jak duży wpływ mogą mieć na funkcjonowanie biznesów. Tym razem jednak czuję, że milczenie byłoby przyzwoleniem na standard, który nie powinien mieć miejsca. Zwłaszcza w przypadku platformy, która buduje swoją wartość na zaufaniu i poczuciu bezpieczeństwa klientów.
Zdecydowałam się na rezerwację za pośrednictwem Booking.com, kierując się przekonaniem, że wybieram sprawdzony serwis gwarantujący minimalny standard jakości i bezpieczeństwa. Rzeczywistość okazała się jednak inna.
Już po przyjeździe do mieszkania w Warszawie zastałam warunki, które uniemożliwiały normalne funkcjonowanie. W lokalu unosił się intensywny, duszący zapach z instalacji kanalizacyjnej. Nie był to chwilowy dyskomfort. Próby wietrzenia nie przyniosły żadnego efektu.
Sytuacja stała się jeszcze poważniejsza, gdy nieznana osoba próbowała dostać się do mieszkania – najpierw intensywnie pukając, a następnie manipulując zamkiem przy użyciu klucza. Twierdziła, że wcześniej wynajmowała lokal i chce wejść po swoje rzeczy. Byłam w tym czasie sama, w mieszkaniu na parterze. BAŁAM SIĘ.
W tej sytuacji naturalnym krokiem było skontaktowanie się z obsługą klienta. Niestety, wielokrotne próby dodzwonienia się kończyły się brakiem odpowiedzi lub rozłączeniem, nie zapewniono mi natychmiastowego rozwiązania ani alternatywnego noclegu, nie wskazano konkretnego terminu interwencji, odmówiono zmiany lokalu, straszono brakiem zwrotu środków, powołując się na warunki rezerwacji bezzwrotnej, problem z jakością powietrza zredukowano do sugestii „otwarcia okna”.
Dodatkowo otrzymałam informację, że w przypadku zagrożenia powinnam skontaktować się z policją, ponieważ obsługa – zgodnie z procedurami – nie może mi pomóc. Trudno uznać to za adekwatną reakcję ze strony platformy, która pośredniczy w wynajmie miejsc noclegowych i bierze odpowiedzialność za ich prezentację.
Co więcej, po zgłoszeniu otrzymałam SMS z informacją, że nikt nie ma dostępu do mieszkania. Jest to sprzeczne z faktem, że osoba trzecia próbowała otworzyć drzwi przy użyciu klucza.
W tej sytuacji, kierując się troską o własne bezpieczeństwo i zdrowie, byłam zmuszona opuścić lokal – mimo że opłaciłam pobyt.
Najbardziej rozczarowujące w całej tej sytuacji jest jednak podejście platformy do klienta po fakcie. Ostateczna „rekompensata” ograniczyła się do informacji, że nie udało się porozumieć z właścicielem oraz propozycji symbolicznej zniżki na przyszły pobyt.
Nie uwzględniono: realnego zagrożenia bezpieczeństwa, braku możliwości noclegu, konieczności natychmiastowego opuszczenia mieszkania, stresu i poczucia zagrożenia, które towarzyszyły całej sytuacji.
To prowadzi do bardzo ważnego wniosku: w praktyce ciężar ryzyka został w całości przeniesiony na klienta, mimo że to platforma jest pośrednikiem i beneficjentem transakcji.
Dodatkowo:
* komunikacja przez czat jest ograniczona – brak możliwości prowadzenia ciągłej rozmowy,
* infolinia nie umożliwia oddzwonienia,
* konsultanci kontaktujący się telefonicznie nie przedstawiają się, co obniża standard profesjonalizmu i transparentności obsługi.
Wystarczy również spojrzeć na publicznie dostępne opinie – średnia ocen na poziomie 3,9 jasno pokazuje, że tego typu sytuacje nie są odosobnione. To nie jest pojedynczy incydent, lecz sygnał systemowego problemu.
Najbardziej przykre w tym wszystkim jest poczucie, że w tej relacji klient przestaje być człowiekiem, a staje się jedynie „zgłoszeniem do obsłużenia”. Bez realnej troski, bez odpowiedzialności, bez poczucia, że ktoś stoi po jego stronie.
A przecież mówimy o podstawowej potrzebie – bezpieczeństwie.
Firma pobrała należność za wynajem…
Firma pobrała należność za wynajem apartamentu, który został przez portal anulowany. Do dnia dzisiejszego ( od 02.04.2026) zwrot należności nie został zwrócony, pomimo kilku telefonów (zagranicznych) i maili. Naprawdę nie polecam , jest to firma, która swoją działalność prowadzi na prowizji wykorzystując Wynajmującego i Gospodarza, nie dając nic od siebie poza reklamami wynajmu samochodu i innych tego typu. NIE POLECAM
Brak wsparcia dla klientów…
Brak wsparcia dla klientów rezerwujących, za to pełną ochroną sprzedających. Nie otrzymałem usługi zgodnej z opisem na stronie, nie otrzymałem zwrotu mimo ogromnych kosztów. Umywają ręce.
Skandaliczne podejście do bezpieczeństwa klienta i totalny brak wsparcia
Moja ocena obsługi klienta Booking.com to absolutne dno. Dopuszczono do sytuacji, w której przez oficjalny czat platformy otrzymałem link phishingowy mający na celu wyłudzenie moich danych i pieniędzy. To, co stało się później, jest jeszcze gorsze: przez dwa tygodnie byłem zbywany „ładnymi mailami” i pustymi obietnicami, które nie przekładały się na żadne realne działanie.
Mimo że sprawa dotyczyła ewidentnego oszustwa internetowego i wycieku moich danych (co Booking w końcu sam potwierdził!), obsługa klienta wykazała się całkowitą bezradnością. Zamiast rozwiązać problem systemowo i zabezpieczyć mnie jako klienta, bezustannie próbowali kontaktować się z obiektem-oszustem, przerzucając odpowiedzialność na nich. Do dziś nie mam jasnej odpowiedzi, czy zostanę obciążony kosztami za rezerwację w miejscu, które próbowało mnie okraść. Booking.com to obecnie platforma, która udaje, że dba o klienta, a w rzeczywistości zostawia go samego w starciu z cyberprzestępcami. Odradzam!
Nie polecam Booking.com
zarezerwowałam i opłaciłam apartament; pech chciał, że pomyliłam daty (weekendy); niestety pomimo tego, że nie skorzystałam z apartamentu, ani nie miałam możliwości zmiany terminu, portal booking.com nie miał żadnych skrupułów, aby wziąć 100% kwoty i nawet grosza nie oddać; ich reakcja jak zwykle opóźniona; a co na to właściciel apartamentu? nawet nie pochylił się nad tym, aby wyjść z tego z twarzą i zachować się uczciwie; lepiej przytulić kasę; świetna kolaboracja.
Długie oczekiwanie na kierowcę
16 kwietnia 2026 lotnisko w Maladze -zamiast kierowca czekać na nas po przylocie to my czekaliśmy na kierowcę ponad 45 minut. Sytuacja bardzo stresująca zwłaszcza, że żaden z dwóch podanych w potwierdzeniu transportu numerów nie odpowiadał. Natomiast pracownik booking.com powiedział, że to jest sprawa booking transport i należy się z nami kontaktować, ale tylko drogą mailową (sic!). Ciekawe ile by to trwało bo na odpowiedź mają 24 godziny :(
Jeżeli zastanawiasz się czy dać im…
Jeżeli zastanawiasz się czy dać im szansę pomimo tylu negatywnych opinii, lepiej uciekaj jak najdalej i zarezerwuj wypoczynek gdziekolwiek indziej. Pobierają pieniądze z karty pomimo anulowania o wiele wcześniej rezerwacji. Nie ma szans skontaktować się z obsługą klienta. Wszystko nafaszerowane diabelskim AI. Robot z tobą chcę gadać na siłę i nigdy nie połączy cię z człowiekiem. Ostrzegam Cię!!! Uciekaj od nich jak najdalej. Powinien się nimi zainteresować UOKIK, rozważę taką skargę jak mi tylko czas pozwoli.
Nie świadczą żadnego wsparcia w momencie reklamacji
Otrzymaliśmy mieszkanie całkowicie czarne od grzybami booking nie zrobił nic w celu odzyskania pieniedzy. Od okolo 20 lat byłam stałym klientem na poziomie genius 3 ale gdy przyszlo co do czego to zero pomocy. Biorą prowizje za na nic. Nie wrócę tam napewno ,te same obiekty świadczą noclegi dużo taniej bez ich pośrednictwa. Od dzisiaj traktuje ich jak darmowa wyszukiwarkę i nie zostawię im złotówki . Zarabiaja na naszej naiwności
BRAK EMPATII W OBLICZU SMIERCI OJCA
Byłem lojalnym klientem booking.com od ponad 20 lat, jednak to, jak zostałem potraktowany w obliczu największej życiowej tragedii – śmierci mojego Ojca – jest absolutnie nieludzkie i skandaliczne.
Moja mama i ja mieliśmy zaplanowany pobyt w terminie 06–12.04. Niestety, 1 kwietnia mój Tata zmarł. Informowałem booking.com oraz hotel o krytycznej sytuacji już wcześniej, gdy Tata trafił na Oddział Intensywnej Terapii (OIOM), prosząc jedynie o zmianę terminu rezerwacji na za kilka miesięcy. Moje prośby zostały zbyte milczeniem lub zasłanianiem się „procedurami”. Dzień po moim telefonie do booking.com Tata odszedł.
Chciałbym podkreślić kilka kluczowych punktów, które świadczą o rażącym braku profesjonalizmu przez booking.com:
Zysk ponad człowieczeństwo: Hotel, mając informację o rezygnacji z wyprzedzeniem, mógł bez problemu wystawić pokój ponownie i zarobić podwójnie. Zamiast tego, woleli zatrzymać moje pieniądze, żerując na ludzkiej tragedii. To nie jest biznes – to zwykłe żerowanie na nieszczęściu.
Upokarzająca propozycja: Strata finansowa wynosi ponad 400 EUR. Propozycja 25 EUR rekompensaty w obliczu śmierci rodzica jest policzkiem w twarz i wyrazem najwyższego lekceważenia klienta z 20-letnim stażem.
Porównanie standardów: Firmy takie jak Wizz Air oraz Ryanair – często krytykowane za sztywne zasady – w tej tragicznej sytuacji potrafiły wykazać się empatią, wsparciem i bezzwłoczną pomocą. To wstyd, że Booking.com, pozycjonujący się jako lider rynku, prezentuje standardy znacznie niższe niż tanie linie lotnicze.
Brak procedur na sytuacje nadzwyczajne: Jestem zszokowany, że w 2026 roku globalna platforma nie posiada procedur przewidujących zdarzenia losowe takie jak śmierć najbliższego członka rodziny lub samego podróżnego. Stawianie „procedur” ponad elementarne zasady współżycia społecznego jest nieakceptowalne.
Czuję się po prostu okradziony. Nie życzę nikomu z Państwa znalezienia się w sytuacji, w której w trakcie żałoby i organizacji pogrzebu musi walczyć o sprawiedliwość z bezduszną korporacją.
Chciałem zmienić termin rezerwacji NIE…
Chciałem zmienić termin rezerwacji NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI!! mimo że kupiłem ubezpieczenia