Po kilku dniach od złożenia rezerwacji okazało się, że konto hotelu zostało przejęte a moje dane wykradzione. Od kilku dni dostaję podejrzane wiadomości od osób trzecich próbujących wyłudzić pieniądze... Zobacz więcej
Wyjeżdżam na Maltę i mam rezerwację w hotelu przez Booking.com. Próbuję skontaktować się z hotelem, ale numer podany w rezerwacji nie działa. Po kilku sekundach wpada w zajętość. Nie jestem w stanie s... Zobacz więcej
Od lat korzystam z Bookin.com Z jednej strony dość łatwo znaleźć interesujący obiekt, z drugiej coraz trudniej o kontakt z obsługą klienta. Platforma wprowadziła AI i to jest koszmar. Nawet jeż... Zobacz więcej
Może i strony z hotelami są przejrzyste ale ceny to jawne oszustwo. Piszą ze mam najniższą cenę ze względu na to że mam poziom genius 3 a okazuje się że żona oglądając ten sam hotel bez żadnego poziom... Zobacz więcej
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Offering secure, easy booking since 1996, Booking.com is the world's most popular hotel reservations website, with trusted service in 41 languages.
www.booking.com Details

Herengracht 597, Amsterdam, Holandia
- +31 20 712 5600
- customer.service@booking.com
- www.booking.com
Zdecydowanie nie polecam Bookingu
Zdecydowanie nie polecam Bookingu. Rezerwuję pokój klikając opcję "podwójne łóżko", płacę i wydaje się, że powinno być ok. Błędne myślenie, dostaję potwierdzenie rezerwacji i kolejne emaile, że to było specjalne życzenie. Może będzie jedno łóżko a może dwa oddzielne, nie ma możliwości ale wynajmujący się postara, brak jasnego przekazu. Brak możliwości połączenia z konsultantem i wyjaśnieniem sprawy. Rozmawiasz tylko z AI, która rozłącza cię jeśli domagasz się kategorycznie połączenia z konsultantem. Oferta bezzwrotna, pieniądze przelane, to teraz twój problem. Ostatecznie po rozmowie z wynajmującym kończy się na dwóch zsuniętych razem łóżkach. Jednak to nie to samo co zamówiłem. Miało być jedno podwójne. Dramat, szukajcie kontaktu bezpośredniego z wynajmującym, nigdy więcej przez Booking. Jeszcze raz, decydowanie nie polecam 😒😟😟
Proste i bezpieczne rezerwacje
Korzystam z Booking.com od lat i zawsze jestem zadowolony. Rezerwacje są szybkie, bezpieczne i przejrzyste, a dostęp do opinii innych użytkowników pomaga w wyborze idealnego hotelu.
Niezawodna strona dla podróżnych
Booking.com to moja ulubiona platforma do rezerwacji noclegów. Wszystko działa sprawnie, a obsługa klienta jest pomocna i dostępna, kiedy jej potrzebuję. Dzięki temu podróżowanie jest o wiele prostsze.
nie kupujcie biletów lotniczych na…
nie kupujcie biletów lotniczych na booking com nigdy więcej tego nie zrobię lot został odwołany, co pokrzyżowało moje plany życiowe nie mogę się doprosić zwrotu za bilet, a z odszkodowania 250 Euro booking potrącił sobie prawie 100 euro, o zwocie za bilet chyba już nie mam co marzyć choć była to kwota 1400zł
Koszmar
Koszmar. Nigdy więcej. Oszukują ludzi. Nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. A nawet kompletnie ich to nie obchodzi. To ostatni raz. Zakupiliśmy pobyt z gratisową taksówką lotniskowa. Następnie okazało się że nam nie przysloguje choć cały czas się wyświetla dla danej oferty. 10 maili, 10 telefonów i mają Cie gdzieś. Są tańsze i lepsze platformy. Po powrocie będę domagać się zwrotu a potem kasuje na zawsze. Nie dawajcie się nabrać.
Problemy z rezerwacją - skandal
Już dwukrotnie miałem naprawdę poważny problem z Bookingiem.
Pierwszy raz przyjechałem do noclegu i okazało się, że gospodarz już go nie prowadzi. Powiedział, że on już nie ma oferty na Bookingu i nie wie dlaczego ona cały czas widnieje, pomimo tego że wielokrotnie zgłaszał ten problem Bookingowi. Chciałem żeby oddał pieniądze za zapłacony nocleg, ale powiedział że on ich nie ma, że ma je Booking.
Było już późno. Booking nie odbierał. Musiałem przez to zarezerwować inny hotel, zapłacić 3 razy więcej. Na następny dzień dodzwoniłem się do Bookingu powiedzieli, że oddadzą pieniądze i to co nadpłaciłem. Niestety musiałem walczyć z nimi przez miesiąc żeby oddali w końcu moje pieniądze!!!
Innym razem miałem zapłacony hotel w centrum Rzymu. Gdy przyjechaliśmy do hotelu powiedzieli, że nie maja naszej rezerwacji, bo Booking jej nie przesłał. Przez 8 godzin wlaczyliśmy z Bookingiem.
Niestety bezskutecznie. Wysłali nam hotele po 2tyś€ za dzień (przy czym nasz kosztował 100€) i powiedzieli, że możemy sobie wybrać i dopłacić z własnej kieszeni!!!!
Ostatecznie zostaliśmy więc bez noclegu w centrum Rzymu. Musieliśmy chodzić po hotelach z walizkami i pytać czy mają jakieś miejsce. Przez to, że nie mieliśmy rezerwacji wydaliśmy kilkukrotnie więcej niż mieliśmy w planie. Dodatkowo Booking nie oddał strat jakie przez nich ponieśliśmy.
SKANDAL!!!
Proszę naprawdę uważać na tą stronę!
bilety lotnicze na booking
Kupiłem bilety lotnicze na booking i okazało się, że jak linia zmieniła lot w jedną stronę to ja mogę zmienić rezerwację tylko w jedną stronę, bo w drugą lot nie został zmieniony i naliczono mi wysokie dodatkowe koszty, bo na booking podróż rozłożona jest na dwa oddzielne loty a nie jak na stonie przewoźnika jako jedno zamówienie. Odradzam bo zamiast zaoszczędzić, straciłem, a tej informacji już nie umnieszczają wyraźnie na stronie przed zakupem
Booking to firma łobuz
Booking to firma łobuz.
Pobrali pieniadze za tygodniowy pobyt na Krecie
Po przyjeżdzie na miejsce okazuje się ,ze hotel jest nieczynny od marca 25.
Zero kontaktu z booking. Przez 5 dni nikt z ich strony sie ze mną nie skontaktował. Kontakt tylko mailowy. Zero kontaktu przez infolinię. Zostawili klientów na pastwę losu w środku nocy. Oczywiście pobierali pieniadze też od innych osób w ten właśnie sposób. Nie mam informacji czy komukolwiek zwrócili niezależnie pobranej pieniadze.
Typowym oszustwem pachnie
Ostrzegam i nie polecam. To już kolejny raz
BOOKING NIE GWARANTUJE BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTA
Za pośrednictwem Booking wynajęliśmy z żoną pokój na Sycylii na 5 nocy. Po dotarciu na miejsce obiekt zażądał o 130 euro więcej. W obiekcie nie otrzymaliśmy faktury, pomimo że o niego prosiliśmy. Sprawę zgłosiliśmy do Booking, ale oni umywają ręce bo nie ma faktury- na co my jako klienci nie mamy wpływu. I w ten sposób koło się zamyka. BOOKING NIE ZAPEWNIA GWARANCJI BEZPIECZEŃSTWA!!!!
Konkluzja: korzystajcie z Booking jak z portalu ogłoszeniowego, to znaczy szukasz obiektu w interesującej lokalizacji, dzwonisz bezpośrednio do obiektu i rezerwujesz bez pośrednictwa Booking... prościej, mniej nerwów a przede wszystkim TANIEJ!!!
Kliencie, radź sobie sam z nieuczciwym właścicielem obiektu, bo booking na pewno ci nie pomoże.
Przy rezerwacji apartamentu w Karpaczu ważne były dla mnie 2 rzeczy - widok na góry i podwójne łóżko [nie mam 20 lat, żeby spać na rozkładanych kanapach], takich użyłam filtrów i zrobiłam rezerwację [5 nocy za 1300PLN, sporo jak na 1 osobę, ale ok, komfort kosztuje]. Na miejscu okazało się, że widok na odrobinę grani [między koronami drzew na horyzoncie] wprawdzie jest, ale z parkingu, a nie z okna, w sypialni rozłożona kanapa, a nie łóżko podwójne.
Złożyłam reklamację do BOK i dowiedziałam się, jak cały proces wygląda - otóż booking.com wysyła do właściciela informację pt 'Drogi właścicielu, gość utrzymuje, że nie ma udogodnień, które były wymienione w ofercie, co ty na to?' A właściciel na to 'Gońcie się, ten gość to wyłudzacz'. Booking.com wraca więc do mnie z informacją 'Oj, tak nam przykro, możemy się tylko zdać na dobrą wolę właścicielki'.
Ta dobra wola właścicielki wyglądała tak, że w odpowiedzi na reklamację skłamała, że zameldowałam się o 11ej, gdzie mam screena jej wiadomości z kodem do drzwi, którą wysłała mi dopiero o 13:52 w dniu zameldowania. Tego screena z innymi zdjęciami obiektu przesłałam do booking, ale nadal to właścicielka, która ewidentnie mataczy i kłamie, jest dla bookingu partnerem do rozmowy, a nie oszukany klient.
Po pierwszej nocy anulowałam rezerwację na ostatnie 4 noce, szczególnie, że właścicielka zaczęła się robić agresywna i po prostu nie miałam już ochoty odbywać z nią kolejnej rozmowy telefonicznej, w której będzie na mnie podnosić głos. Oferta bezzwrotna, tyle tylko, że bezzwrotność oferty powinna mieć zastosowanie w przypadku niedojazdu gościa, a nie w sytuacji, kiedy oferta, za którą zapłacił klient, nie pokrywa się z rzeczywistością - gdzie tu jest wina klienta???
Konsultantka booking przesłała do swojego przełożonego wniosek o częściową rekompensatę, 'bo przejrzała zdjęcia i komunikację z właścicielką i rzeczywiście taką rekompensatę powinnam dostać'
I co? Ano dostaję odpowiedź, że ponieważ nie zgodziłam się na propozycję właścicielki [zwrot kosztów, pomniejszony o prowizję booking, tj. 350 zł] - to jaśnie państwo nie uważają, że cokolwiek mi się należy - czyli kolejny raz booking pokazuje klientowi 'faka', bo ich zdaniem to jest najzupełniej OK, że klient ponosi koszty z tytułu nieuczciwości właścicielki obiektu.
Uważajcie
Pobierają pieniądze za rezerwację, która nie doszła do skutku. Pieniądze zaginęły, obiekt nie wie nic o rezerwacji, na koncie bookingowym również śladu po niej nie ma. Obsługa klienta to żart.
uważać na oszustwa booking.com przy relokacjach
niestety booking.com z roku na rok się pogarsza... przymują wszystkie zgłoszenia obiektów bez żadnej weryfikacji... w tym roku na przestrzeni 7-miu miesięcy aż 4 moje wyjazdy zakończyły się niepowodzeniem. niestety booking oszukuje przy relokacjach -infolinia mówi jedno a biuro obsługi cos innego i pieniędzy nie oddaje. Miałem rezerwację i zgodę na relokacje - i podczas rozmowy z infolinią przyjąłem rozwiązanie i zarezerwowałem obiekt. Miałem mieć zwróconą całą różnicę - a otrzymałem mniej. Bezczelność obsługi klienta polega na tym, że jak tłumacza nie nagrywają rozmów a po drugie przyjąłem ich ofertę więc do widzenia... pomijając ustalnia na infolinii!
Apartament zarezerwowany przez booking…
Apartament zarezerwowany przez booking nie przypominał tego z oferty . Gospodarz agresywny, pluskwy. Booking nie odpowiada na jakiekolwiek skargi, pozostaje tylko droga sądowa
Rezerwacja lotów przez booking to…
Rezerwacja lotów przez booking to proszenie sie o kłopoty. Od roku próbuje odzyskać pieniądze za odwołany lot a booking (a raczej go to gate które obsługuje bookingowi część związana z rezerwacją lotów) robi wszystko aby mi to uniemożliwić. Przy każdej z prób kontaktu z biurem obsługi klienta słyszę inne historie i zapewnienia że ciągu najbliższych dwóch tygodni środki zostaną zwrócone. To nic innego jak wyłudzenie które mam zamiar zgłosisz do rzecznika praw konsumenta.
Kompletny brak wsparcia dla klienta.
Jak jest dobrze to jest dobrze, jak są problemy z rezerwacją to radź sobie kliencie sam, tak w skrócie działa booking. Kompletnie brak wsparcia w przypadkach oszustw przez wynajmujących, za każdym razem dostajesz odpowiedź od innego konsultanta, który to odkrywa amerykę od początku. Decyzja jednego jest podważana przez drugiego. Odpowiedzi po kilku dniach wyglądające na boty bo brak w nich składy i logiki. Nawet rzecznik praw konsumenta rozkłada ręce bo ta pseudofirma nie jest zarejestrowana w Polsce.
Booking.com nasz oszukał
Uważam Booking.com za nieuczciwą firmę, ponieważ nas oszukała. Na naszym koncie Genius mieliśmy zgromadzone 700 euro. Zarezerwowaliśmy lot za 90 euro, a mimo to pobrano nam całe 700 euro. Od roku staramy się o zwrot tej kwoty, ale bez żadnej reakcji ze strony Booking.com. Za każdym razem, gdy dzwonimy, słyszymy, że „sprawą zajmie się ktoś inny” – oczywiście nigdy niedostępny. Nikt też do nas nie oddzwania. Kontakt mailowy również pozostaje bez odpowiedzi. To całkowita ignorancja wobec klienta. Zdecydowanie nie polecam – firma absolutnie niewiarygodna i niegodna zaufania.
Genialna aplikacja i najlepsze ceny
Aplikacja Booking.com to absolutny must have na moim telefonie. Nie dość, że jest bardzo intuicyjna i pozwala zarządzać rezerwacjami w parę kliknięć, to często oferuje świetne oferty last minute dostępne tylko w appce. Funkcja "Odwiedziłeś to miejsce?" i zbieranie punktów Genius to fantastyczny sposób na nagradzanie stałych klientów. Dzięki mapie i prawdziwym zdjęciom gości zawsze wiem, czego się spodziewać.
Obsługa zeszła na psy
Obsługa zeszła na psy, raczej nie liczcie na jakąkolwiek pomoc, pomijąc że odpowiadają po 7 dniach. Kiedyś booking.com to był synonim jakości i bezpieczeństwa, dziś tylko drogi słup ogłoszeniowy.
Przestrzegam przed bookingiem
Przestrzegam przed rezerwowaniem jakiegokolwiek noclegu przez booking. Booking za nic nie odpowiada. Jest tylko pośrednikiem zgarniającym prowizję, nie reagującym w sytuacjach sporu z właścicielem. Płacisz pieniądze bookingowi, a jak trzaba je odzyskać to zgłoś się do właściciela. Booking nie chce nawet udostępnić danych właściciela. Odsyła żeby te dane wyciągnąć od policji. Nie ma szans na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy od bookingu, gdyż nie jest on stroną, a jedynie pośrednikiem. Straciliśmy 6 tysięcy i mieliśmy zmarnowany urlop. Booking nie sprawdza obiektu, czy jest zgodny z zamieszczoną ofertą.
Korzystałem z booking.com od kilkunastu…
Korzystałem z booking.com od kilkunastu lat. Niestety ostatnimi czasy, wyszukiwarka robi sobie co chce. Filtrując wyszukiwanie i tak muszę kilka razy dokładnie sprawdzić czy to co oferuje booking jest zgodne z moimi oczekiwaniami. Mam wrażenie, że już tylko chodzi o to by cokolwiek wypchać klientowi że swojej oferty. Dziś moja cierpliwość się wyczerpała. Apka usunięta. Zamiast hotelu dostaję apartament, i zamiast dla trzech osób, dostaje dla dwóch (dwa pojedyncze łóżka.)