Awake Helsingborg Ögonspecialist Kristine Bundgaard och Leg. djurskötare Erika Pettersson gjorde ett fantastiskt jobb med min rädda veterinärmotståndare Buster (fransk bulldog) De var lugna och tyd... Zobacz więcej
Zobacz, co mówią recenzenci
Önskar jag kunde ge noll ingen där skabbig personal höga priser de avlivade min hund fast det ej behövdes det som krävdes var en liten operation men nej nej det är högt pengatörstiga och gör i stort s... Zobacz więcej
Besökte Awake Helsingborg igårkväll med min valp som skadat benet. Mycket trevlig personal, bra bemötande. Behövde inte vänta speciellt länge, blev uppdaterad av veterinär att hon behövde titta till e... Zobacz więcej
Hej! Såg att Awake fått en 5-a pga ett bra mailsvar. Det säger tyvärr inget om hur de vårdar ditt djur. Det här är ett djursjukhus där vissa veterinärer begår så grova fel att ditt djur dör ensa... Zobacz więcej
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Åker knappast till Awake igen
Jag har sett att det råder delade meningar om Awake. Det här är min egen historia:
Min hund skadade sig när vi var på träningsläger. Efter att en fysioterapeut känt igenom min hund besökte jag Awake i Helsingborg den 9 juli med en hund som hade så ont att den inte kunde gå uppför trappor eller ens en ramp in till bilen utan att tjuta av smärta. Jag hade haft telefonkontakt med kliniken tidigare & att vi kom dit den 9/7 & inte 1 dag tidigare berodde på att det skulle finnas en ortoped på plats då. Men väl där väntade vi förgäves på att få träffa ortopeden. Min hund undersöktes istället av en annan veterinär. Den palpering min hund utsattes för fick honom att reagera mycket kraftigt. Ja, ibland reagerar hundar med tjut & försök att försvara sig, men jag blev betänksam. Min hunds reaktion var för stark.
Någon egentlig diagnos ställdes inte. Veterinären avrådde till min förvåning från att röntga. Istället fick jag ett recept på Onsinor & rådet att hålla min hund i stillhet. Detta trots att jag berättat att det är en lång & brant trappa upp till mitt boende.
Dagen därpå åkte jag tillbaka till Awake eftersom min hunds tillstånd förvärrats. Vi fick träffa samma veterinär som dagen innan. Inte heller den hör gången fick jag själv tala med ortopeden. Jag fick inte heller vara med när ortopeden skulle känna igenom min hund. Vid båda besöken ville den veterinär som vi träffade sätta munkorg på min hund trots att jag sa att det inte behövdes bara jag höll i hunden. Jag upplevde det som den veterinär vi träffade inte var intresserad av de iakttagelser jag gjort i samband med & efter skadetillfället. Återbesöket resulterade inte heller det i någon egentlig diagnos. Vi fick ett recept på Gabapentin & blev ordinerade strikt vila & enbart koppelpromenader. Om min hund inte blev bättre så kunde vi återkomma. På mina frågor om röntgen sas att vanlig röntgen inte skulle säga något & att om jag ville så kunde jag boka tid för MR ute i receptionen men att ortopeden sagt att vi borde vänta med det 6-8 veckor.
Djursjukvårdarna var samtliga väldigt snälla & trevliga. Men jag fick intrycket att på det här stället ville man hellre ta emot fru Svensson med lilla Frippe än att ha att göra med högtempererade brukshundar med erfarna förare. Vad man verkligen inte tycks vilja ha är engagerade & vetgiriga djurägare. Här var det mer av "jag vet vad jag talar om & du ska bara buga, bocka & betala". Det journalutdrag som jag bad om & som jag skulle få mailat till mig fick jag ringa & påminna om.
Jag hade turen att på ett annat djursjukhus få träffa en ortoped som utan problem ställde diagnosen diskbråck(!).
Gabapentin, Onsinor & strikt vila är på intet sätt fel behandling. Men att inte ställa en ordentlig diagnos eller ens vilja diskutera olika scenarion eller alternativ med djurägaren tycker jag är illa.
De här erfarenheterna gör att jag knappast kommer att besöka Awake i Helsingborg fler gånger. Det finns andra djursjukhus & vererinärkliniker som är betydligt bättre!
Kom på undersökning med min katt inför…
Kom på undersökning med min katt inför en operation. Detta för att de ville se vad de skulle komma att behöva inför operationen. Detta trots remiss från veterinärklinik som gjort ct-scan mm. Bra bemötande då. Tid bokades till operation hos specialist veterinär. Jag lämnar min katt klockan 08:45 och frågar när ungefär detta beräknas vara klart. Jag får svar att det blir ungefär kl 12 eller 13. Då jag är 10 mil hemifrån åker jag till ett fik och äter lite frukost sedan ett besök till Ikea. Klockan 12 är jag i väntrummet på awake. När klockan är 14 frågar jag en personal hur det går med min Cita som katten heter. Utan att ens undersöka svarar personalen att jag absolut inte ska oroa mig för de har haft ute henne och rastat henne. Jag svarar förtvivlat att va??? Rastat henne men hon är ju så stressad ändå hur har detta gått till? Personalen vänder ryggen till mig samtidigt som hon svarar att hon inte vet men att jag får fråga dem sedan. Jag ringer då upp föreningen vars katt jag är stödhem åt och återger detta. Jag blir då rådd till att meddela dem att vätska upp katten eftersom hon suttit i buren hittills 8 timmar. Vid detta laget är en annan personal där och jag upplever en irritation från denna när hon svarar ”du behöver inte oroa dig
Seriöst 😱 hur ska jag inte oroa mig
Därefter blev jag inkallad i ett rum. Varpå veterinären som skulle operera min katt kom. Han påstod att det kommit till hans kännedom att jag talade med andra besökande i väntrummet och att jag suttit där hela dagen och att jag talade illa om dem och deras vård.
Detta är helt befängt och taget ur luften av en helt opassande personal som inte bemödat sig att böja sig fram till datorn och svara korrekt om vilket djur jag frågar om. Att sedan ta så illa vid sig när jag framför föreningens önskemål om att vätska katten så att de känner sig personligt påhoppade att de kallar på veterinär och ljuger ihop en historia
Dessutom skriver veterinären om detta i journalen som om det är mitt fel
Tilläggas skall att vid uppvaket blev det komplikationer. Som tur är klarade hon sig
🫶Stor eloge till Nattpersonalen på awake som var och är fenomenalt proffsiga trevliga och tillmötesgående och även den veterinären som skrev ut min katt och ringde mig
Eloge till dem🫶
Det som är bra är att man får en tid…
Det som är bra är att man får en tid relativt fort men sen det som är dåligt är att man inte får va med djuret (i mitt fall, katten) när dem ger lugnande, tar blodprover och gör ultraljud. Jag vill gärna se hur dem behandlar mitt djur och även kunna se vad dem ser och kunna fråga under tiden, så hit vill jag inte åka igen tyvärr.
Akut operation av livmoderinflammation
Vår hund blev akut dålig och opererades, bra tydlighet genom hela processen och fantastisk personal som verkligen räddade livet på henne. Allt gick över förväntan och sommaren med familjemedlemmen blev räddad
Var försiktig innan du går med på…
Var försiktig innan du går med på operation – min erfarenhet
Förra året föll min katt ner från andra våningen – för tredje gången. Under natten tog AWAKE Djursjukhus in henne och meddelade mig via sms kl. 08 på morgonen.
När jag kom till djursjukhuset sa de att katten mådde okej just nu, men att det kanske skulle behövas en operation senare under dagen. Jag kände mig osäker och började ringa dem varje timme för att få uppdateringar. Jag sa tydligt att om det verkligen behövs en operation, så ville jag gå till en annan veterinär som jag kände till och litade på.
Trots detta, när jag återvände till kliniken kl. 12.00 för att hämta min katt, hade de redan påbörjat en operation – utan mitt samtycke. De tog omkring 16 500 kr bara för observation och vård, och sa att det skulle kosta ytterligare 80 000 kr för att slutföra operationen.
Jag valde att ta katten till en annan veterinär för en andra bedömning – och där fick jag veta att det inte behövdes någon operation alls. Katten hade inte ens ett brutet ben som AWAKE påstod. Idag mår hon helt bra utan någon som helst behandling.
Min uppmaning till andra är: var försiktig. Ställ frågor, begär en andra åsikt och ge inte ditt godkännande till stora ingrepp innan du är helt säker.
Mycket trevliga och kunniga…
Mycket trevliga och kunniga veterinärer. Träffa en otroligt duktig ögonspecialist som hjälpte Chad med hans öga. Samt en mycket duktig tandspecialist. Vill även ge beröm till de trevliga tjejerna i receptionen.
Chads husse och matte.
Jag kan verkligen rekommendera Awake
Jag kan verkligen rekommendera Awake! Ringde idag när min kanin Tufsi hade ont i magen. Kvinnan jag pratade med var väldigt trevlig och lugnande. Hon kollade genast upp om den ”kaninvana” veterinären var på plats (det är vansinnigt svårt att hitta en kaninkunnig veterinär akut). Hon satte upp mig på akutlistan och jag skulle höra av mig om kaninen blev bättre så att vi inte behövde komma. Jag jobbade själv en timme till för att se Tufsi piggnade till, men tyvärr vände det åt fel håll. Jag ringde då igen och sa att jag var på väg in. Jag pratade med en trevlig man som sa att han noterade att vi skulle vara på plats om ca 30 min och att det brukar gå att hitta parkering på gatan.
Väl på plats var kvinnorna i receptionen så snälla och trevliga och vi fick snabbt komma in på ett rum och en sköterska kom snart efter och gjorde en första koll. Tufsi fick smärtstillande och hon var noggrann med att berätta att jag skulle säga till om hon blev sämre under tiden jag skulle få vänta på veterinären.
Tufsi började äta självmant när hon inte hade ont och när veterinären kom så kunde hon efter noggrann undersökning konstatera att det var mycket bättre och att vi kunde åka hem. Jag fick med mig mediciner hem och noggranna instruktioner.
Alla jag träffade på Awake är så förtroendeingivande och trygga, receptionen, sköterskorna och veterinären.
Nu är vi hemma och jag har en pigg som vanligt tiggandes kanin som hoppar runt mina fötter!
Med denna långa text så vill jag skicka världens största tack till er alla! Jag kommer aldrig att besöka en annan klinik när jag behöver hjälp akut!
Mycket bra bemötande och lugna och fina…
Mycket bra bemötande och lugna och fina mot min rädda hund. Jag kan varmt rekommenderad denna kliniken. Hit kommer jag vända mig vid behov. Lugna och ljusa lokaler. Är så nöjd med mitt besök.
Inte ens ett blodprov
Kom in med en hund som haft diarré och kräkts i 3 dagar (diarré ungefär varannan timme)
Hunden hämtade jag 1,5 dygn senare och den var märkbart försämrad! Den var alldeles röd, svullen och hade jätteont i rumpan efter all diarré. Vi har fått tvätta och torka rent efter varje gång för att undvika komplikationer och detta kan inte ha gjorts. Det verkade som diarrén varit kvar i baken och irriterat huden.
Hunden var väldigt försämrad i sitt allmäntillstånd. När jag tog upp hunden rann diarrén helt ohejdat.
Inget blodprov togs fast man satte dropp.
Jag har hört bra om Awake, men min upplevelse var katastrofal!
När jag sa till dom att jag märker en väsentlig försämring under deras vård får jag höra: ”Men ibland blir det sämre innan det blir bättre….”
I chock åkte jag i ilfart till ett annat djursjukhus och det första dom gjorde var att ta ett blodprov och ett bad. Smörjde även rumpan med lite mjukgörande och smärtstillande
Rekommenderar alla !
Jätte bra bemötande , så omtänksamma , jätte duktiga, alla var så underbara! Tack för ni tog så bra hand om min fina hund dollar !! Är evigt tacksam för allt ni gjorde för honom! Tack så jättemycket!! :)
Den mest oseriösa kliniken jag upplevt.. glad att jag frågade först
Jag frågade först via email om en prisuppgift för ultraljud,Beskrev att vi var mitt uppe i en undersökning o att nästa steget var ultraljud. Svaret blev att jag måste träffa spesialist o starta om utredningen igen med deras spesialister.. pris 13000.. Mina veterinärer har utredningen o vi ville bara ha ett ultraljud. När den informationen väl kom fram ringde de mig för en bokning men sa fortfarande att vi skulle se en annan spesialist. Bad om en prisuppgift för bara ultraljud eller hela upplevelsen. Det gik inte att få.. avbokade allt oh efter att ha kollat med 5 andra spesialister på ultraljud på djursjukhus så ligger priset mellan 4100-4700. De vill bara mjölka ur pengar av kunderna, det finns ingen anledning att ett djursjukhus ska börja en utredning när man redan har en pågående utredning av jättefina veterinärer som har redogjort för vad de behöver i remissen. Jag hoppas att jag aldrig behöver söka dit igen o taksam över att jag har de bästa lokal veterinärerna som hjälper mig att söka efter nya spesialister. Damen som ringde mig försökte förklara att ngn spesialist behövde konsultera först oh ta ansvar för eventuell medikamenter o efterverkningar preis som i vård med människor. Jag jobbar i sjukvård o när det handlar om ngt så simpelt som ett ultraljud får man en remiss, går dit, bilderna analyseras on spot oh det är klart. VId eventuell sedering finns det redan i remissen instruktioner om man fixar det eller inte vid katt-besök.. Verkligen det värsta jag har varit med om som kattägare i Stokholm i 30 år
Åkte in med min 10-månaders perserkatt…
Åkte in med min 10-månaders perserkatt som slutat äta, dricka och knappt kunde gå, han låg inne 2 dygn , dom meddelade att dom sett stor förbättring och rekommenderade att han kunde skrivas ut. Var pigg ca 1 timme, sen helt apatisk kunde knappt gå, stå , äta eller dricka.
Kan varmt rekommendera
Kan varmt rekommendera. Kom in med akut sjuk fralla, visar sig vara bukspottkärtelinflammation. Fick snabb och bra hjälp, hunden lades in 3 dagar och jag fick uppdateringar om läget flera gånger varje dag. Det enda negativa är att många i personalen är engelsktalande, ibland svårt att förstå diagnos eller behandlingstermer. Men jag fick förklaring när jag behövde. En annan nackdel är att det kostade 400 kr att reglera med försäkringsbolag - alltför dyrt. Annars ett toppenställe som jag självklart återvänder till.
Mer resurser till veterinärvården
Min kanin togs in postoperativt från Uppsala efter tarmobstruktion och var i väldigt känsligt läge. Jag hade önskat att de kunde ge honom mer filtar och de hade inga värmekuddar som jag om jag fick bestämma hade gett honom hemma. Personalen verkade duktig men distraherad med andra djur. Jag hade önskat att man förstod mer om kaninvård och hur viktigt det är att man ger tillräcklig vård. Om man är matte till en svårt sjuk kanin borde veterinär som framtida policy rekommendera att man är kvar under natten som första handsval. Jag personligen kommer ångra att jag inte kunde ta mig dit snabbt nog resten av livet. Tack för tappert försök att rädda honom trots allt elände. Jag vill tacka att man kunde räcka telefon till min älskade kanin i hans sista stund och personalens väldigt fina empati och stöd efter hans död. Önskar allting blivit väldigt annorlunda.
Akut hemmoragisk diarré hos hund
Åkte in med min lilla Pomeranian som fått akuta blodiga diarréer. Eftersom hon försämrades snabbt så hade hon hunnit bli väldigt dålig och hon hamnade på iva. Personalen gjorde allt för henne och efter 3 dagar kunde hon komma hem med antibiotika. Tusen tack till er alla fantastiska medarbetare för bra omhändertagande, information och bemötande. Kan varmt rekommendera denna klinik.
”Nellie” med familj
Mycket Nöjd …
Bra kommunikation och återkoppling inför besöket. Väl omhändertagen, både matte och hund. Smidig hämtning och betalning med gratis direktreglering med försäkringsbolaget.
Mycket nöjd.
Evigt tacksam !
Är så otroligt tacksam för att jag blev hänvisad till Awake då andra veterinären inte ens ville ge min lilla kille en chans, han föddes med PRAA och idag efter operation och många ”ballongsprängnignar” så har han fördubblat sin vikt på bara några månader sedan hans första besök hos Michael Brückner.
Och ett stort tack till sköterskor som har stått ut med mina samtal fram och tillbaka!
Stort tack för fint bemötande och kommer aldrig återgå till andra stora konkurrenser !
Tack ännu en gång Awake för att jag får vakna upp varje morgon med min valp, utan er hade han mest troligen inte funnits här idag !
Mvh Ebba & Kjell-Åke ”Abbe”
Vatten i lungorna orsakat av kliniken efter operation
Vår älskade katt på två år hade svalt en hårsnodd och opererades. Operationen i sig gick bra men de intuberade inte så han kräktes efter narkosen och fick vätska i lungorna. De kallade det för medicinsk lunginflammation, han svarade inte på intravenös behandling med antibiotika och efter ett dygn hade han så svårt att andas så han höll på att kvävas. Det svåra beslutet fick tas att avliva honom. En katt som var fullt frisk, massa prover togs (innan han röntgades) och då var alla värden som de skulle. Det värsta var när de tog ut honom från den glaskub med extra syre och han skulle få en sista injektion för att somna in, han är på väg att kvävas och efter ett tag kommer veterinären på att infarten inte sitter i. Så vi och barnen får gå ut och in kommer 4 pers och håller på i ca fem minuter innan vi får gå in igen och proceduren görs om och denna gång somnar han in. En fruktansvärd upplevelse som kostade 70 000 kr. Det finns mer kritik att framföra men jag slutar här.
Bra men dyrt
+ öppet dygnet runt, snabb servis, snällt gulligt personal, hjälpsamma med försäkring, proffsigt anläggning.
- väldigt dyrt (3500kr för bara undersökning utan röntgen eller blodprov), otydlig med kostnad: vi kom för återbesök för att ta bort stygn, som ska vara gratis. Sköterskan skulle dubbelkolla någonting med veterinären utan att berätta att det skulle kosta. I efterhand fr vi veta att den konsultation kostade 3500kr.
Nu ska det kosta mellan 11000-15000kr för att lägga ett par stygn. Kanske är det normalt pris på sånt men för oss mycket pengar för att rädda en familjemedlem (liten katt) som skar sig när hon landar på en buske.
Vad var bäst för en 15,5 år gammal hund?
Kom in i fredags med min hund, 15,5 år, som hade svåra diarreer och smärtor. Var supertydlig med att jag behövde stöd om det bästa var för hunden att hon skulle få somna in iom sin höga ålder. Hunden skrevs in över natten, men blev inte märkbart bättre efter dygn med dropp mm. Ultraljud togs, man såg svullnader i magsäck och tarmar och bukspottskörtel. Ändå när vi kom dit efter dygn och hunden ff var svårt medtagen så ville de fortsätta behandling ett par dygn till var bedömningen. Jag försökte få stöd att ta ett beslut om att hunden skulle somna in, om det var bäst för henne. Ändå upplevde jag att jag inte fick det stöd jag hade behövt för att ta mitt livs svåraste beslut. Det fick jag ta. De erbjöd om och om igen att behandla på obestämd tid. Ett dygn med den behandling min hund fick med avlivning kostade förutom smärta för både mig och hunden 34´. Hade jag fortsatt två dygn till för min 15,5 år gamla hund hade det kostat upp mot 60´ kan jag tänka mig. Åkte till Awake för de har på sin sida; Vi ägs inte av riskkapitalister. Dvs riskkapitalister som vill ha vinst. Vad var bäst för hunden här, undrar jag fortfarande?
Doświadczenie Trustpilot