Allegro Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 349 recenzji, większość recenzentów była rozczarowana ogólnym doświadczeniem. Klienci skarżyli się na poważne problemy z obsługą klienta, która według nich nie potrafiła sprawnie pomóc i unikała konkretnych odpowiedzi na zgłaszane trudności. Wielu kupujących narzekało również na opóźnienia w dostawach, zagubione przesyłki oraz ogromne trudności związane z odzyskaniem środków za niezrealizowane zamówienia i zwroty. Niektórzy recenzenci byli zadowoleni z intuicyjnego działania platformy, oferującej przejrzysty interfejs oraz bardzo duży wybór towarów w konkurencyjnych cenach. Te osoby doceniały także sprawne i wygodne dostawy realizowane w ramach programu Smart oraz prosty i szybki system płatności. Dla tej grupy konsumentów zakupy przebiegały bezproblemowo, a program ochrony kupujących dawał duże poczucie bezpieczeństwa podczas transakcji.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Recenzenci podkreślają negatywne aspekty produktu, wskazując na problemy z jakością otrzymanego sprzętu.... Zobacz więcej

Website

Użytkownicy opisują negatywne interakcje z website, zwracając uwagę na liczne problemy techniczne i brak... Zobacz więcej

Delivery service

Recenzenci wspominają negatywny opinie na temat delivery service. Wielu konsumentów skarży się na... Zobacz więcej

Service

Klienci dzielą się negatywny opiniami na temat service, wskazując na brak realnej pomocy oraz problemy z... Zobacz więcej

Customer service

Konsumenci uważają customer service za negatywny doświadczenie, wskazując na chaotyczną obsługę i sprzeczne... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Okazało się że rzekoma paczka którą miałem otrzymać była wysłana do Temu jak zwrot prze Krystiana S. Kiedy Allegro zażądało przedstawienia przez sprzedawcę dokumentu nadania ten zignorował to nadal tw... Zobacz więcej

Nie polecam zakupów poprzez Allegro-DHL. Przesyłka do mnie nie dotarła, nie widnieje w rejestrach DHL, tymczasem Allegro twierdzi, że przesyłka została do mnie dostarczona. Moje reklamacje odrzucono,... Zobacz więcej

Pracownicy platformy Allegro wogole nie dbają o interes Kupujących- wspiarają nieuczciwych Sprzedajacych, np.ssrzedajacy oferował towar nowy i pełnowartościowy, a przysłał towar uszkodzony i w dodatk... Zobacz więcej

Znów złodziejskie praktyki. Pieniądze pobrane a wszystkie dostawy wstrzymane. Już drugi dzień!!! Czy to możliwe że Allegro zatrzymuje dla siebie pieniądze za dostawy i nie płaci na czas kurierskim fir... Zobacz więcej

1. Dom i ogród

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!

Bardzo słaba

3 tys. recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 412

Napisz recenzję

Jestem głęboko zawiedzony postawą Allegro

Jestem głęboko zawiedzony postawą Allegro. Kupiłem przedmiot na platformie, następnie go odesłałem i dopiero po miesiącu i kilkukrotnym przypominaniu otrzymałem zwrot pieniędzy. Sprzedawca przeprosił mnie pisemnie i wziął pełną odpowiedzialność za sytuację. Tydzień później zadzwonił do mnie rządając usunięcia negatywnej oceny którą mu wystawiłem.

Najpierw powiedział, że mógł skłamać, że odesłany przeze mnie przedmiot był uszkodzony i nie dokonać zwrotu. Dlatego powinienem być mu wdzięczny i odwzajemnić się za przysługę. Potem próbował mnie przekupić dodatkiem do kolejnego zamówienia tak jakby moja uczciwość warta była batonika. Do tego jest to bezpośrednio niezgodne z regulaminem platformy. Potem zaczął wykłucać się ze mną, że jest zgodne. Na końcu zaczął mnie obrażać sugerując przy tym, że negatywna ocena jest tylko i wyłącznie przejawem mojego złego charakteru.

Wówczas zaktualizowałem negatywny komentarz dodając w nim nowe doświadczenia ze sprzedającym. To spowodowało, że sprzedawca zasypał mnie telefonami. Otrzymałem dziesięć połączeń w ciągu pół godziny.

Zgłosiłem sprawę do Allegro będąc pewnym, że wyciągną jakieś konsewkencje albo chociaż zdyscyplinują sprzedającego... ale nic z tego nie miało miejsca. Powiedzieli mi, że nie mam dowodów na złe zachowanie sprzedawcy i absolutnie nic nie są w stanie zrobić. Konkluzja była taka, że wina leży po mojej stronie bo nie nagrywałem rozmowy. "Masz dowody? Nie?... To co nam zrobisz?" - tak podsumować można dyskusje z działem obsługi.

Jest to absolutnie fatalne doświadczenie. Nie spodziewałem się, że jest aż tak źle z Allegro, że bronić będą chamskiego sprzedawcę kosztem klienta, który jest na platformie od ponad dekady. Cóż przyzwoitego traktowania muszę szukać gdzie indziej. Jeszcze jeden powód aby na stałe przerzucić się na zakupy na Amazonie. Jako Polak chciałbym wspierać rodzime platformy i powstrzymywałem się od tej zmiany, ale przecież nie będę zostawał kiedy na mnie plują.

10 marca 2026

Odpowiedź od Allegro

Cześć Michał! Przykro nam, że miałeś negatywne doświadczenia po zakupie. Rozumiemy, że sytacja nie była dla Ciebie komfortowa, jednak abyśmy mogli podjąć działania - musimy mieć do tego podstawę/dowód zaistniałej sytuacji. Jeżeli posiadasz wiadomości wymieniane z tym sprzedającym, możesz je do nas przesłać przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt.

Akceptują mowę nienawiści

Allegro, gratuluję podejścia. Zgłoszenia dotyczące mowy nienawiści ze strony sprzedawcy są ignorowane, a agresywne osoby nadal bezkarnie działają na portalu. Wygląda na to, że akceptujecie hejt, dopóki zgadza się bilans finansowy.

12 marca 2026

Odpowiedź od Allegro

Adrianie, dziękujemy za Twoją opinię. Komunikacja między stronami transakcji powinna przebiegać w kulturalnej i profesjonalnej atmosferze. Treść przesyłanych wiadomości nie może też naruszać Regulaminu Allegro. Jeśli uważasz, że treść wymaga naszej ingerencji, to prosimy o wiadomość: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - zweryfikujemy to ponownie i zajmiemy się tym niezwłocznie.

Jestem głęboko rozczarowana postawą…

Jestem głęboko rozczarowana postawą Allegro. Mimo ewidentnych dowodów na nieuczciwość sprzedawcy, pracownik dwukrotnie dawał mu czas na decyzję, a na koniec odesłał mnie na Policję, zamiast pomóc. Środki odzyskałam wyłącznie dzięki własnej determinacji i zgłoszeniu sprawy do Urzędu Skarbowego, co zmusiło sprzedawcę do zwrotu. Allegro w tej sprawie kompletnie zawiodło jako mediator

W odpowiedzi do Allegro : Numer zamówienia to: e22bc040-1967-11f1-be62-79d5b33cb1d0
Moja opinia dotyczy braku skutecznej pomocy przy pierwszej dyskusji, gdzie zostałam zignorowana. Obecnie sprawa ma swój skandaliczny ciąg dalszy – sprzedająca, czując się bezkarna, publicznie mnie nęka pod oceną i oskarża o „szantaż” (naruszenie pkt 11.6 Regulaminu). Mimo kontaktu z Panią z Państwa zespołu, szkalujące treści wciąż widnieją pod moją oceną. Sprawa braku rzetelnych dokumentów księgowych, zgodnie z Państwa sugestią, została już zgłoszona do Urzędu Skarbowego. Oczekuję realnych konsekwencji wobec tego sprzedawcy, a nie tylko usuwania pojedynczych komentarzy.

Odpowiedź : Dziękuję zespołowi wsparcia Allegro za profesjonalną pomoc i sprawiedliwe rozwiązanie mojej sprawy. Serwis zareagował rzeczowo, a błędne informacje zostały usunięte. Dobrze, że ostatecznie sprawa została wyjaśniona z korzyścią dla klienta.

11 marca 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam, że Twoja sprawa potoczyła się w ten sposób. Rozumiemy Twoje rozczarowanie.
Chcemy wyciagnąć z tego wnioski na przyszłość, które pomogą nam w planowaniu lepszych procesów i procedur - dlatego prosimy, podaj nam numer zamówienia. Przeanalizujemy przebieg Twojej sprawy.

Edycja: Dziękujemy za podesłany numer zamówienia. Przykro nam, nie możemy usunąć odpowiedzi sprzedającego do Twojego komentarza. Jego treść nie stanowi naruszenia.

Wyobraź sobie taką sytuację

Wyobraź sobie taką sytuację: odsyłasz przedmiot do sprzedawcy, a on odmawia jego przyjęcia, twierdząc, że opakowanie nie jest wystarczająco dobrze zabezpieczone. Wiesz jednak, że zgodnie z regulaminem Allegro sprzedawca ma obowiązek przyjąć paczkę niezależnie od jej stanu i zgłosić ewentualny problem przez platformę. Więc prosisz Allegro o pomoc.
I tu zaczyna się zabawa: rozmawiasz z Allegro, a oni proszą, żeby poczekać 14 dni zeby korzystac z Allegro Protect. Po 14 dniach kontaktujesz się ponownie, a tu niespodzianka! Zmienili zdanie – teraz proszą, żebyś skontaktował się z InPostem i wypełnił formularz. W praktyce sam wykonujesz pracę, którą normalnie powinna robić obsługa klienta, i to z powodu błędu sprzedawcy – a na koniec czekasz 30 dni... na nic.

Dodajmy jeszcze fakt, że kupujesz na Allegro co miesiąc od 13 lat.
Mógłbym wymienić co najmniej 10 rzeczy, które poszły nie tak, a najzabawniejsze (a może najtragiczniejsze) jest to, że firma jest tak bezradna, że nawet nie rozumie, jak bardzo sama sobie szkodzi – i przy okazji swoim klientow.

Aktualizowanie:

Jak widać, Allegro lubi kłamać, aby ukryć swoje błędy, ponieważ nie chcą ponosić odpowiedzialności za to, co mówią.

Sprzedawca tylko twierdzi, że przesyłka została uszkodzona podczas transportu, ale nie dostarczył żadnych dowodów, po prostu odrzucił paczkę.Nie liczcie na regulamin Allegro, to zwykły papier toaletowy: sprzedawca robi, co chce, i wychodzi z tym cało.

Klient 44315308

2 marca 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam, że spotkała Cię taka sytuacja. W przypadku uszkodzenia przesyłki konieczne jest złożenie reklamacji, przepraszamy za brak tej istotnej informacji. Widzimy, że jesteśmy już w kontakcie, liczymy, że wkrótce uda się nam rozwiązać zaistniały problem.

Masakra

Masakra, dla kupujących i sprzedających odradzam lepiej kupić bezpośrednio w sklepie, mają ogromna prowizje, zamiast nic nie oferują, taka platforma powinna mieć pomoc 24/7. Dostałem jedną złą opinie z błędu ich katalogu i odrazu mam wyłączone wszystkie rynki i smart. NIE POLECAM

7 marca 2026

Allegro dawno się skończyło !

Allegro dawno się skończyło !! Mój ostatni SMART skończył się w IX-2025 a i tak ponad pół roku nie korzystałem z tytułu bardzo wysokich cen.
Allegro jak nikt to mistrz dojenia a ja postanowiłem ż będę kupował tam gdzie taniej.
NIE polecam

7 marca 2025

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za Twoją opinię. Ceny produktów są ustalane przez sprzedających, nie ingerujemy w nie.

Nie polecam tego środowiska do…

Nie polecam tego środowiska do sprzedaży nośników audio. Allegro łamie przepisy prawa. Pierwszy raz kupujący otworzył winyl, fabrycznie nowy. Stwierdził, że granie mu nie pasuje i odesłał. Drugi raz inny stwierdził, że nie pasuje mu pakowanie i też odesłał płytę bez folii. Obie sprzedaże dotyczyły transakcji pomiędzy osobami fizycznymi i w aukcji jest zaznaczony brak możliwości zwrotu osobie fizycznej. Allegro wtedy żąda zwrotu środków Kupującemu a jak się nie zwróci to blokuje sprzedaż. Sprawa w toku w Urzędzie konsumenta.

Nieprawda, że jest dobrowolne. Jeśli nie przyjmuje się zwrotu blokujecie sprzedaż aby zwrot wymusić w pełnej kwocie, zostawiając sprzedającego z rozpakowaną płytą. To nie są działania zgodne z prawem.

6 marca 2026

Odpowiedź od Allegro

Kamilu, dziękujemy za Twoją opinię. Wszystkie nasze procedury są oparte na obowiązujących przepisach prawa. W przypadku zakupu od konta prywatnego, przyjęcie zwrotu jest dobrowolne i zależy wyłącznie od ustaleń między sprzedającym a kupującym.
Ograniczenia nakładamy tylko w szczególnych sytuajcach i musimy mieć ku temu podstawy.
Pozdrawiamy!

Nie fer .

Pobierają za smart pieniądze na dlugo przed terminem subskrybcji . Obracają twoimi pieniędzmi . Po anulowaniu smart czekam juz dwa tygodnie na zwrot moich pieniędzy. Halina Dokurno. Edit : Smart był opłacony do 6.03 a opłatę pobraliście 21.02

21 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Halino, dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam, że nie jesteś zadowolona z naszych usług, natomiast nie jest prawdą, że pobieramy opłatę za Smart przed wygaśnięciem usługi. Jeśli opłacasz Smart kartą płatniczą, opłatę za kolejny okres rozliczeniowy pobieramy w momencie zakończenia opłaconego okresu. W Twoim przypadku Smart! byl opłacony do 8 lutego, a opłatę za kolejny okres pobraliśmy 20 lutego. Zwrot opłaty za Smart! został zlecony na Twoje konto. Gdy zrezygnowałaś ze Smart 20 lutego, rozpoczął się 14 dniowy okres wypowiedzenia, dlatego możesz korzystac ze Smart do 6 marca. Ale usługa była opłacona do 8 lutego.
Zachęcamy do kontaktu za pomocą formularza: https://allegro.pl/pomoc/kontakt, wyjaśnimy to!

Nieuczciwa polityka, brak wyjaśnień

Usuwanie wystawionych produktów które uważają za niedopuszczone do sprzedaży (były zakupione na allegro od firmy, z kodem ean i paragonem), zablokowanie dopiero wykupionego smart, tłumaczenie się punktem z regulaminu który nie wyjaśnia sprawy, ignorowanie zwracania uwagi, że ich odpowiedzi nie wyjaśniają sprawy.
Sprzedawca z wielona opcjami dostawy może ten produkt sprzedawać, ale jeśli ja jako kupujacy jednak jestem niezadowolona z przedmiotu (żeby choć trochę zł się zwróciło nie mogę tego sprzedać bo mam tylko dostawę inpost)?
To nie pierwsza sytuacja gdzie się zawiodłam; koniec zeszłego roku z magazynu allegro dostałam podróbkę perfum i kompletne olanie sprawy z ich strony.
Przez to wojowanie allegro z inpostem bardzo się popsuli i moja historia z tym sprzedawcą dobiega końca. Zdecydowanie nie polecam.

24 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Przykro nam, że Twoje doświadczenie z naszą platformą nie jest pozytywne. Chętnie przyjrzymy siębliżej opisywanym przez Ciebie przypadkom, dlatego będziemy wdzięczni za podanie numeru korespondencji, w której zgłaszałaś wspomniane problemy.

Kupowałam na Allegro ubrania i inne…

Kupowałam na Allegro ubrania i inne textylia od 16 lat. Pamiętam czasy, jak można było kupić w używanych rzeczach prawdziwe perełki. Niestety ten czas minął, dzisiaj jest tak na Vinted. Pamiętam ile razy pisałam i dzwoniłam do Allegro o coraz większe obostrzenia jeśli chodzi o wystawianie towaru, że w końcu można ,, zarżnąć kurę znoszącą złote jaja. Dzisiaj już nie ma nic interesującego , jeśli chodzi o ubrania. 90 procent chińszczyzna, którą się wciąż odsyła a reszta to same paskudne rzeczy, takie, że nie warto nawet wchodzić na strony bo i tak się nic ładnego nie znajdzie. Niech Allegro samo się zastanowić nad różnicą z przed piętnastu lat a stanem obecnym i co poszło nie tak. Czasem po prostu lepsze jest wrogiem dobrego!

28 lutego 2026

Kolejny raz zwracam produkt w 100%…

Kolejny raz zwracam produkt w 100% kompletny i zwracają mi połowę kwoty kpina.

26 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za Twoją opinię, ale zgodnie z prawem sprzedawca może pomniejszyć zwracaną kwotę, jeśli towar wrócił do niego w pogorszonym stanie lub nosi ślady użytkowania wykraczające poza zwykłe sprawdzenie produktu. W przypadku wątpliwości co do decyzji sprzedawcy, zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nim, aby wyjaśnić szczegóły.

Jako przedsiębiorca muszę powiedzieć wprost, że jestem bardzo rozczarowana kierunkiem, w którym idzie Allegro. Coraz trudniej prowadzi się tam sprzedaż i mam wrażenie, że mali sprzedawcy schodzą na dalszy plan.

Przede wszystkim nie podoba mi się to, że Allegro w pierwszej kolejności promuje własne oferty i swoje rozwiązania, a dopiero później oferty zwykłych przedsiębiorców. Szczególnie widać to przy promowaniu własnych metod dostawy. To jest po prostu nieuczciwe wobec sprzedawców, którzy budują ten portal od lat.

Kolejna sprawa to opłaty i prowizje – są coraz wyższe. Bez dodatkowego promowania sprzedaż jest praktycznie znikoma, a przecież nie każdy może sobie pozwolić na ciągłe dopłacanie do reklam. Oczywiście rozumiem, że firma musi zarabiać, ale to, co się teraz dzieje, to moim zdaniem gruba przesada. Koszty rosną, a realne wsparcie dla sprzedawców jest coraz mniejsze.

Jeśli chodzi o Allegro Smart!, to mam ogromny niesmak. Klienci często myślą, że mają „darmową dostawę”, ale mało kto mówi wprost, że to my – przedsiębiorcy – w dużej mierze ponosimy koszty tego programu. To jest przedstawiane w sposób, który wprowadza klientów w błąd.

Ciągłe zmiany, nowe prowizje, dodatkowe opłaty – to wszystko jest męczące i frustrujące. Coraz częściej mam poczucie, że platforma bardziej wspiera samą siebie niż ludzi, którzy realnie sprzedają i budują jej ofertę. Jako przedsiębiorca czuję się zażenowana i zniesmaczona tym, w jaką stronę to wszystko zmierza.
Jako przedsiębiorcy coraz częściej mamy też poczucie, że nasze zdanie kompletnie się nie liczy. Zmiany w regulaminach, nowe opłaty, kolejne obowiązki – wszystko wprowadzane jest z góry, bez realnych konsultacji z osobami, które faktycznie sprzedają i utrzymują ten portal przy życiu. Człowiek ma wrażenie, że musi się tylko dostosować albo zniknąć.

Coraz większym problemem jest też brak realnej ochrony sprzedawcy w sporach z klientami. W wielu sytuacjach platforma automatycznie staje po stronie kupującego, nawet gdy przedsiębiorca ma dowody i działa zgodnie z regulaminem. To powoduje ogromną frustrację i poczucie braku bezpieczeństwa w prowadzeniu działalności.

Dodatkowo algorytmy sprzedażowe są nieprzejrzyste. Nie wiadomo, dlaczego jedna oferta jest wysoko, a inna – mimo dobrej ceny i opinii – praktycznie niewidoczna. Bez wykupywania kolejnych płatnych wyróżnień trudno w ogóle zaistnieć. To sprawia, że konkurencja przestaje być uczciwa, bo wygrywa nie jakość czy obsługa, tylko budżet na promocję.

Wielu przedsiębiorców ma też wrażenie, że platforma coraz mocniej konkuruje ze swoimi własnymi sprzedawcami, zamiast ich wspierać. Zamiast partnerstwa czujemy presję, kontrolę i ciągłe podnoszenie kosztów. Prowadzenie sprzedaży staje się coraz mniej opłacalne, a ryzyko – coraz większe.

Szczerze mówiąc, coraz częściej pojawia się pytanie, czy to nadal jest miejsce przyjazne dla małych i średnich firm, czy już tylko ogromna korporacja nastawiona wyłącznie na maksymalizację zysków, kosztem przedsiębiorców.

24 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za komentarz! Rozumiemy te uwagi i dziękujemy za szczerą opinię. Wiemy, że koszty to kluczowy element. Wszystkie sygnały dotyczące przejrzystości algorytmów i opłat są dla nas bardzo cenne!

Kiedyś był to fajny serwis

Edit:
Support odpisał i pomógł. Mimo wszystko musiałem wystawić opinię by doszło do pomocy.

Kiedyś był to fajny serwis, teraz są ciągłe problemy i brak ochrony kupującego mimo że jest "gwarancja zakupów".

22 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Dawidzie, dziekujemy za Twoją opinię. Na Allegro niezmiennie zapewniamy ochronę kupujących i wspieramy naszych klientów w rozwiązywaniu ewentualnych problemów pozakupowych.
Każde zgłoszenie jest rozpatrywane w indywidualny sposób. Jeśli potrzebujesz naszego wsparcia, to prosimy o kontakt: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - nie pozostawimy Cię bez pomocy. Pozdrawiamy!

Blokują konta bez powodu....

Robię zakupy na Allegro od 15 lat i nagle zablokowali mi konto bez powodu. Nie ma żadnego wyjaśnienia. Pisanie do nich maili nie ma sensu, oni nie odpowiadają. To po prostu okropne. Nie polecam!

21 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Tatiano, dziękujemy za Twoją opinię, ale chcemy zaznaczyć, że nie blokujemy kont bez wyraźnego powodu i zawsze stoi za tym dbałość o bezpieczeństwo transakcji lub naruszenie zasad regulaminu. Aby wyjaśnić tę sytuację i poznać szczegóły, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem bezpieczeństwa poprzez formularz kontaktowy.

Uszkodzona bieżnia od Sportano i brak jakiegokolwiek wsparcia od Allegro

Bieżnia kupiona od Sportano i niestety, dotarła uszkodzona (pęknięte elementy), co zgłoszono niezwłocznie (około 2 godziny po odbiorze przesyłki) poprzez allegro. Same Sportano to firma dno, bowiem ze swojej strony nie zrobili nic, żeby to szybko rozwiązać, ale postawa pracowników allegro, to podobne dno. Również nie zrobili nic w tej sprawie oprócz botowych treści i informacji od konsultantki o imieniu Julia, która, mam wrażenie, ma spore problemy z formułowaniem zdań oraz z ich sensownością. Sprawa na chwilę obecną wygląda tak: minęło 5 dni, wszystkie czynności musiałem inicjować ja, bo zarówno Sportano, jak i allegro nie zrobili ze swojej strony nic, co by mogło udrożnić sprawę. Plusem całej sytuacji jest to, że robiąc kolejne zakupy, zauważyłem, że nie trzeba patrzeć na przyzwyczajenia i chociażby Amazonie, zrobiłem zakupy taniej. Będę starał się omijać allegro, bowiem nie ma jakiegokolwiek wsparcia kupujących.
Edit po żenującej odpowiedzi allegro typu kopiuj wklej: próbujecie udawać, że robicie cokolwiek by ładnie pasowało do głoszonych haseł, jednak prawda jest taka, że nie robicie zupełnie nic.

17 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Tomaszu, dziękujemy za Twoją opinię. Rozumiemy Twoje niezadowolenie i przykro nam, że towar okazał się uszkodzony.
Jeśli zgłosiłeś już reklamację produktową u sprzedajacego, to w ciągu 14 dni powinieneś otrzymać decyzję w tej sprawie.
Prosimy, podeślij nam numer reklamacji lub numer zamówienia, abyśmy mogli się temu przyjrzeć.

Allegro zrobiło się za drogie to już w…

Allegro zrobiło się za drogie to już w sklepie taniej idzie kupić niż tam nie opłaca się już zamawiać

16 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za Twoją opinię. Nie ingerujemy w ceny produktów. Sprzedający sami ustalają ceny w swoich ofertach. Pozdrawiamy!

Zdecydowanie odradzam zakupy na allegro…

Zdecydowanie odradzam zakupy na allegro . Jest to portal pośredniczący ale gwarancje Allegro to fikcja. ODRADZAM W SZCZEGÓLNOŚCI KUPOWAĆ
ELEKTRONIKĘ
SMARTPHONE (są tanie i sprzedawane z wadami )
Lepiej korzystać z chińskich portali zakupowych też nie ma gwarancji ale jest o wiele taniej i szybciej idzie się dogadać niż z grupą Allegro

29 stycznia 2026

Odpowiedź od Allegro

Darku, chociaż bardzo nam przykro, że masz takie odczucia co do zakupów u nas, dziękujemy za Twoją opinię. Działający u nas program Allegro Ochrona Kupujących pozwala na zwrot kosztów zakupów w przypadku problemów z zamówieniem i ma na celu realne wsparcie kupujących w trudnych sytuacjach. Chcemy aby zakupy elektroniki na Allegro były w pełni bezpieczne i przewidywalne dla każdego klienta, dlatego jeśli możemy Ci pomóc, koniecznie prosimy o kontakt z nami przez formularz kontaktowy. Sprawdzimy szczegóły Twojej sprawy, ale potrzebujemy do tego więcej informacji.

Produkt, który dotarł uszkodzony

Oryginalna data recenzji: 13.02.2026
Poniżej zamieszczam ostatnią wiadomość jaką do nich wysłałem – jest to podsumowanie moich doświadczeń z produktem, który dotarł uszkodzony.

zgłoszenie nr "59091401":
Jaki jest wynik? Oprócz automatycznych wiadomości z Allegro nie ma żadnej odpowiedzi, sprzedawca też się nie odzywa.
Czy mamy pozwać sprzedawcę do sądu za 30 zł?
Odtąd, robiąc zakupy w allegro, zastanowię się dwa razy.

Edycja 1 - data: 13/02/2026: Dobrze wiedzieć, że kupujący nie mają możliwości zablokowania ani ukrycia konkretnego sprzedawcy. Tylko sprzedawcy mają oficjalną funkcję „Czarna lista kupujących”. W ten sposób Allegro realizuje podejście zorientowane na klienta – warto o tym pamiętać.

Edycja 2 - data: 15/02/2026: Nikt się ze mną w ogóle nie skontaktował, a na tym etapie i tak już mnie to nie obchodzi. To był i ostatni raz, kiedy zrobiłem u Państwa zakupy.

Edycja 3 - data: 15/02/2026: Za zamówienie za 30 zł, po całym tym doświadczeniu, oczywiście nie będę się bawić w odsyłanie produktu. Za każdym razem, gdy będziecie czytać tę opinię, przypomnicie sobie, jak bardzo Was lubię.

Edycja 4 - data: 18/02/2026
Sprzedawca udostępnił naszą prywatną korespondencję w panelu opinii o sprzedawcy na Państwa platformie. Daję jemu oraz Państwu 24 godziny na usunięcie tych treści. W przeciwnym razie skorzystam ze wszystkich przysługujących mi prawnych środków.

12 lutego 2026

Odpowiedź od Allegro

Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Przykro nam, że przedmiot okazał się wadliwy. Widzimy, że doradca poprosił Cię o więcej szczegółów dotyczących tej sprawy, abyśmy mogli to dokładnie zweryfikować. Niedługo otrzymasz od nas odpowiedź na zgłoszenie 59091401.
Edycja -15/02/2026 - nasz doradca odpowiedział na Twoją wiadomość informując, że sprzedajacy ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji i wydanie decyzji reklamacyjnej. Jeśli będziesz potrzebował naszej pomocy w zgłoszonej reklamacji, to prosimy skorzystaj z opcji "pomoc Allegro" - nasz doradca włączy się wtedy do prowadzonej konwersacji ze sprzedającym.