Forfærdeligt!!
Nanna Blücher Dahlgaard, Valby sundhedshuset
Jeg havde en ubehagelig oplevelse ved min barn børneundersøgelse. Vi ankom kl. 08.02 til en tid kl. 08.00, og lægen, Nanna Blücher Dahlgaard, stod allerede ved glasdøren og sagde “børneundersøgelse”, hvilket tydeligt viste, at hun vidste, det var os, der havde tiden. Hun gjorde derefter straks opmærksom på forsinkelsen på en måde, der føltes unødigt skarp.
Selvom vi undskyldte flere gange og forklarede årsagen til forsinkelsen, blev vores forklaring afvist og sagde “ det er jeg ligeglad med “. Jeg oplevede også, at tonen hurtigt blev konfrontatorisk, og vi blev bedt om at forlade konsultationen.
Det virkede som om, hun bevidst ikke ønskede at gennemføre sit arbejde den dag. Jeg følte mig talt ned til, og jeg endte selv med at reagere skarpere, end jeg normalt ville — simpelthen fordi måden vi blev mødt på var så respektløs.
Jeg har været patient hos klinikken i mange år og er klar over, at der ofte er udskiftning blandt lægerne. Det ændrer dog ikke på, at kommunikationen i denne situation ikke var tilfredsstillende og ikke levede op til den standard, man som patient bør kunne forvente.
Forløbet påvirkede mig personligt.
Jeg oplevede lægens kommunikation som nedværdigende, afvisende og uforholdsmæssigt konfrontatorisk, og jeg vurderer, at tonen var i strid med de krav, der stilles til sundhedspersoners professionelle og respektfulde kommunikation over for patienter og deres familier. Jeg har været tilknyttet lægehuset i mange år og har aldrig oplevet noget lignende.