Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Vi ville flytta våran resa på grund av att min fru har en utveckling störd syster som vi har hand om när hon inte har sina ordinarie assistenter vi hade betalt 4000 kr men dom konfiskerade dom när vi... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Otrevlig kundtjänst vid specialkostbeställningar med nedsättande ton och inte tillmötesgående. Men priset för dåligt bemötande tog personalen som hanterar skadat incheckat bagage då dom ringer u... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Vi blev matförgiftade då vi bodde på Riu Vistamar Puertorico Gran Canaria. Den vecka vi var där så blev 30 personer sjuka enligt tui. Så enligt dom är det ingen fara. Ingen kompensation för förstörd s... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Som alltid en fullständig katastrof. De graderar sina hotell hipp som happ, graderingar eller beskrivningar stämmer inte överens. Hotell som av TUI beskrivs ha AC har det inte etc. Fr a är deras sk ti... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Biuro podróży

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Resor till sol och bad på världens finaste stränder! Besök TUI för att få inspiration till din nästa resa eller boka om du redan bestämt dig.

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Oceniono na 1 z 5

Trasig resväska -Tui värderar själva trots intyg

Resväskan förstördes på hemvägen när vår dotter reste med TUI. TUI kräver då en rapport och en värdering av resväskan. Då TUI var så pass försenad hann inte vår dotter rapportera på Arlanda utan fick försöka springa till tåget med en resväska som inte gick att dra. Väl hemma ringde jag TUI som jag fick ett mejl av då rapport skulle göras. Därefter fick jag ringa en gång till då enbart rapporten inte var nog. Fick ta den trasiga resväskan och åka bil 3 mil tur och retur för en värdering på nutidsvärde 1000 kronor. När allt skickas in värderar TUI resväskan till 800kronor, då DE SJÄLVA gör ett eget avdrag. Men det auktoriserade väskföretaget har redan värderat det till 1000 kronor! TUI vägrar svara på hur de kan göra ytterligare avdrag på en värdering som de ändå kräver. Kommer inte boka fler resor med TUI. En fullt fungerande väska värderas till 800kronor är ett skämt! Jag får ingen liknande väska för 800kronor! Dessutom svårt att hitta information om vad man ska göra vid trasigt bagage, hänvisas till försvunnet bagage hela tiden då de vill slippa stå till svars för trasigt bagage! Pinsamt dålig service av TUI! Att ge den värdering som åtminstone väskföretaget skrivit hade gjort att de inte tappat kunder. Boka EJ TUI. Ärende 28923264

4 listopada 2025

Bojkotta Tui- falsk marknadsföring

Vi bokade en paketresa via TUI och uppgraderade rumskategorin baserat på de bilder som visades på deras hemsida. Väl på plats visade det sig att rummet inte alls motsvarade bilderna. När vi kontaktade TUI fick vi höra att bilderna bara är "exempelbilder" och att man istället ska förlita sig på den skriftliga beskrivningen. Problemet? Den beskrivningen är så generell (”badrum, säng, hårfön”) att den i princip skulle kunna gälla för vilket standardrum som helst.
Detta är tyvärr inte första gången vi råkar ut för samma sak med TUI. När vi tidigare reste till Sicilien via dem upplevde vi precis samma problem – hemsidan visade fantastiska bilder på badrum och vi betalade extra för en uppgradering, men väl på plats fick vi gamla, slitna rum som inte alls motsvarade vad som utlovats. Då trodde vi att det var en engångsföreteelse. Nu inser vi att det verkar vara så TUI systematiskt arbetar: lockande bilder, uppgraderingar som inte håller måttet och sedan ingen vilja att ta ansvar.
Det mest frustrerande var dock TUI:s bemötande den här gången. Redan tidigt flaggade vi för problemet, men kundtjänstens "manager" var oempatisk och avfärdande. Istället för att försöka förstå situationen fick vi höra ”jag förstår men vi kan inte göra något” och till slut ”nu är konversationen avslutad”. Ett arrogant och respektlöst sätt att behandla kunder.
Som grädde på moset upptäckte vi senare att TUI graderar hotell efter sina egna, påhittade kriterier. Ett hotell som officiellt har två stjärnor marknadsförs av TUI som fyra stjärnor. Vilseledande, för att inte säga bedrägligt.
Efter den här upplevelsen har vi helt tappat förtroendet för TUI. Deras sätt att lura in kunder med glansiga bilder och egna påhittade stjärngraderingar, och sedan inte ta ansvar när verkligheten inte stämmer, är under all kritik. Företaget borde anmälas till ARN.

27 września 2025
Oceniono na 1 z 5

Fick ingen hjälp Vi kunde inte checka…

Fick ingen hjälp Vi kunde inte checka in våra väskor varken dit eller hem ringde tui dom sa att Ryanair skulle fixa det men dom skylde på tui
Så det är sista gången jag reser med tui. Det var inte billigt att betala väskor bara för vi inte kunde check in

16 września 2025

Do not use – not friendly to English speakers

Do not use this company to book travel if you are an international and don’t speak Swedish. I needed my hotel booking confirmation in English in order to apply for a Visa, and they were unable to provide it to me. The customer service representative even went as far to tell me that it is a Swedish company so all the documents are in Swedish. Very unprofessional – and for quite a simple request to have confirmation documents in English in order to apply for a visa.

Do not use them.

22 września 2025
Oceniono na 1 z 5

Gick inte att avboka, resan beställdes dagen innan, det hade gått över 24 timmar.

Jag beställde en resa igår till Algarve kusten. 29 oktober till 12 november. I dag ville jag avboka, men eftersom det gått ca 28 timmar så gick det inte eftersom gränsen är 24 timmar. Det var en resa med reguljär flyg och inte charter. På TUI websida blandas charter flyg och reguljär flyg. Det är första gången vi skulle åka med TUI och jag hade igår betalat ca 7000kr i förskott. Ringde kundtjänst och fick då besked att det inte gick att få tillbaka pengarna eftersom gränsen för avbokning är 24 timmar med reguljärflyg. Däremot skulle det gå att omboka till något annat för en kostnad på 500kr. Ett av argumenten var att TUI redan köpt flygbiljetten men det verkar konstigt eftersom om jag ombokar så måste ju TUI avboka den flygbiljetten. Jag läste tydligen inte tillräckligt noga villkoren, som damen i kundtjänsten påpekade minst två gånger. Vi kommer med största sannolikhet åka på resan men jag tycker inte det är ett korrekt beteende från TUI sida och att de sätter definitivt inte kunden i fokus. Jag såg nu också att TUI har 1,5 stjärnor på nästan 1000 inlägg, Det säger en del, det finns förbättringspotential på alla områden.OBS Vi hade tagit avbeställning s försäkring på 1360kr per person. Den gäller tydligen enbart vid sjukdom.

12 września 2025

Fel beskrivning på rumstyper

Resan var bra, men vi bokade 2 sovrum bedroom enl er sida när vi kom visade sig att det var bara ett sovrum. Vi sa till om detta i receptionen det gick inte att lösa där och då så vi gick med på att sova en natt. Vi var fyra vuxna jag har funktionshinder, där stod en tältsäng och bäddsoffa. I tältsängen la sig min dotter då gick ribborna sönder i botten. Vi bad om att träffa en reseledare från TUI. En trevlig Dansk kille som förstod problemet, det visade sig att ni hade en rumsbeskrivning och hotellet en annan. Jag fick betala 5000 extra för att få det vi hade beställt enl er hemsida. Nu lovade er reseledare att jag skulle få tillbaka 1500, men jag nöjer mig inte med det. Konsumentverket nästa, vi träffade flera familjer som upplevt samma sak , jag bokar ju min resa genom er inte hotellet.

29 sierpnia 2025
Oceniono na 2 z 5

Rhodos Horizon Resort

Rhodos Horizon Resort, ca 800 gäster ca 200 solstolar vid poolerna, nästan slagsmål för att få en plats, vi lyckades inte under vår veckan. Rummet med havsutsikt gick inte att vistas på p.g.a. bensin och avgas dofter från den starkt trafikerade huvudgatan nedanför, plus störande ljud på natten.
Dom förbokade och betalda privata transfers fanns inte på plats, fick ordna egna transporter för ressällskapet.
Väldigt vilseledande eller helt utebliven information från TUI både på plats och via telefon.
Vi hade iallafall tur med vädret.

2 sierpnia 2025
Oceniono na 1 z 5

Ingen info från Tui om hotellet

Åkte med Tui till Gran Canaria från Umeå i nov -24.
Hade bokat hotell Monte Carlo i en vecka.
För det första var det Jettime som flög, värsta planet nånsin som vi åkt med. Gamla äckliga plan, hade förbeställt mat, den gick inte att äta, värsta jag ätit nånsin. Sen när vi kom fram till hotellet mitt i natten, var det en låst grind in till hotellet. Ingen info alls från Tui hur vi skulle ta oss in. Fanns en porttelefon som vi ringde på, efter lång tid svarade en man på dålig engelska, att vi skulle ha en kod som han då lämnade ut till min man. Vi tog oss in på området, men fick ingen info om vilket nr vi skulle bo på. Var tvungen att gå nerför trapporna igen till porttelefonen och ringa igen för att få koden till dörren. Klockan var 5 på morgonen innan vi kom isäng. Sånt borde Tui informerat om innan resan, hur man skulle göra. Planet på hemvägen var ännu värre än det på nervägen. Fruktansvärt gammalt, alla fack framför benen var bortslitna, stolarna delvis lösa, rann vatten från fönstret, helt galet så hemskt det var. Maten samma, gick inte äta, fastän man betalat för den. Aldrig mer en resa med Tui när det är Jettime som flyger. Hellre stannar man hemma.

11 listopada 2024

Boka ej utflykt med TUI

Bokade en utflykt ,upphämtnings platsen dåligt beskriven vilket resulterade att vi fick ta en taxi till utflykten.På väg hem med bussen från utflykten ropade man inte ut vårt hotell och var vi skulle hoppa av i högtalaren vilket resulterade i ny taxi eftersom vi kom av på fel ställe.Begärde på plats ersättning för taxi ,när vi kom hem fick vi avslag på denna begäran.Påpekade att våra familjer betalat 160.000 :- för två veckor men det påverkade inte dom.I fortsättningen bokar vi inte utflykter med TUI.Fans inte minsta försök till kompensation. I reklamen står det att man månar om sina kunderna ?

30 lipca 2025

TUI "Kundtjänst" - Borde heta Kundskämt

Beställde en resa via TUI där jag efter bokningen behövde ändra mitt telefonnummer. TUI väljer då att avboka hela resan och göra en ny bokning. Detta gör så att jag får 2 bokningar och 2 fakturor att hålla koll på.

Jag hade redan betalt för resan och tror att allt är klart får vi 1 månad efter påminnelse med ny faktura med dröjsmålsränta och påminnelseavgift.

När jag ringer in till TUI ”kundtjänst” som man knappt kan kalla det kvinnan i deres callcenter gav mig, blir jag informerad att det kan inte de göra nånting åt (de ser att original fakturan är betald). Alla extra avgifter vill de ha in!

Verkligen under al kritik hur de hanterar detta.

8 sierpnia 2025
Oceniono na 5 z 5

Bara gott att säga!

Jag vet att en främst skriver omdömen när det uppstår prekära situationer.
Jag har däremot bara gott att säga. Var på ett hotell i Grekland/Kos och i det första rummet var "allting" fel. Lite tungarbetat med hotellpersonal som inte ville kännas vid problemen som påtalades. Tex att det var 29.5 grader i rummet relaterat till att ACn inte fungerade, att jag knappt, och min son absolut inte kunde öppna den tröga skjutdörren till den privata poolen samt att lampknappen gav stötar. Tog kontakt med Tui som var otroligt snabba att återkoppla till mig samt kontakta hotellet som då gav oss ett nytt rum. Tui säkerställde upprepat att allt var i sin ordning per telefon och via appen samt erbjöd kompensation för olägenheterna som uppstått innan jag hunnit efterfråga det.

18 lipca 2025
Oceniono na 1 z 5

Jag reste med TUI till Villa Bianca i…

Jag reste med TUI till Villa Bianca i Taormina (28/7 – 3/8 2025) och är mycket besviken på hur resan motsvarade beskrivningen på TUI:s hemsida.

Trots att hotellet marknadsförs som familjärt och “lugnt område med tidvis lokal trafik”, bodde vi i ett rum direkt mot en extremt trafikerad gata med konstant tåg-, buss- och biltrafik hela nätterna. Det var omöjligt att sova under tre nätter.

Vi hade bokat “begränsad havsutsikt” men blev placerade i ett rum med full havsutsikt – dock på bekostnad av fruktansvärt buller. Denna ändring presenterades aldrig som ett val eller informerades om vid incheckning.

Utöver detta saknades grundläggande hygienartiklar som tvål, duschhållaren var trasig och personalen bemötte oss vid flera tillfällen med suckar, himlande ögon och otrevligt bemötande. När vi ville ta med en kopp kaffe till rummet blev vi nekade på ett otrevligt och förnedrande sätt.

Frukosten var undermålig, med burkfrukt och tomater som enda grönsaksalternativ. Dessutom var frukosten i princip slut redan vid 09:30 trots att den skulle serveras till 10:00.

Det som gjorde upplevelsen ännu värre var att TUI:s representanter på plats var helt ointresserade av att hjälpa till. Vi fick ett förminskande bemötande när vi tog upp problemen och de tog inte ansvar för att lösa situationen.

Detta var min första resa med TUI där verkligheten inte alls stämde överens med förväntningarna och där både informationen på hemsidan och bemötandet på plats varit undermåliga. Jag har reklamerat resan till TUI och förväntar mig att de tar ansvar.

Jag avråder från att boka detta hotell via TUI så länge de inte ser över informationen de ger sina kunder och tar sitt ansvar på plats.

28 lipca 2025

Very Disappointed with TUI Sverige Customer Service

I had a very disappointing experience with TUI Sweden’s customer service. Every time I tried to contact them, I either waited on hold for a very long time or received unhelpful answers. The staff seemed uninterested in solving my problem and often gave conflicting information. Even when I emailed them, the responses were slow and generic, without addressing my actual concerns. I expected much better support from a company of this size. I will think twice before booking with TUI Sweden again.

11 lipca 2025

KATASTROF

Vill ni komma fram i tid. Så boka inte med TUI. 2e gången vi kommer fram 3-4h senare. Inte någon kompensation för deras dumheter. Vi blev glömda från bussen och hade 10 min till hotellet men tog 3h. Det ända dem svarade med var ”hoppas att vistelsen blir bra när ni anländer”. Pfft.

22 lipca 2025

Usel Service med Tui

Hej TUI,

Jag vill framföra ett starkt klagomål angående hotellvistelsen vi hade via Tui!
När vi först kom in i hotellrummet ( Amadores Beach) var luftkonditioneringen (AC) avstängd – trots att det enligt informationen ska vara AC tillgänglig 24 timmar om dygnet under hela vistelsen. Ska inte AC vara påslagen när gäster anländer, särskilt i 28 graders värme?

Rummet luktade unket och instängt. Jag tänkte att det kanske skulle bli bättre när AC fått gå en stund, så vi gick iväg för att handla frukost till morgondagen och planerade att äta middag ute. När vi kom tillbaka var rummet fortfarande lika varmt.

Då upptäckte jag också hur smutsigt rummet var. Jag tillkallade receptionisten, som först hävdade att AC:n fungerade. Men när hon kom in i rummet erkände hon att det var något fel på AC:n och att vi behövde byta rum. Jag visade samtidigt hur smutsigt rummet var, vilket hon bad om ursäkt för.

Jag kontaktade direkt TUI och bad om att få byta hotell, jag var till och med beredd att betala mellanskillnaden själv. Men svaret jag fick var att vi redan hade fått ett nytt rum, och att det inte var aktuellt med hotellbyte.

Det nya rummet hade två AC-enheter ,den ena fungerade lika dåligt som i det första rummet, och bara den i sovrummet fungerade okej. Sovrummet var däremot väldigt dammigt, och till vår stora chock upptäckte vi både en kackerlacka och en levande ödla i rummet.

Vi kunde inte stanna under dessa förhållanden och valde att lämna hotellet. Istället bokade vi en natt på Hotel Riu Vistamar.

Receptionisten Sara bad mig skicka bilder och filmer till henne, vilket jag gjorde. Hon bad om ursäkt och försäkrade att TUI och hotellet säkert skulle lösa detta och att jag skulle få pengarna tillbaka.

Jag hade kontakt både via app och telefon med TUI. Där uttryckte Tui förståelse för min frustration men meddelade att ingen chef fanns på plats som kunde fatta beslut. Jag fick beskedet att det var upp till mig om jag ville stanna eller inte – men att TUI inte skulle ersätta mig för någon kostnad.

Jag sa till Tui att vi är två kvinnor i ett främmande land och att de borde skämmas över deras usla service. TUI borde ta bort det här äckliga hotellet från sitt utbud.

Tuis svar är kortfattad enligt nedan,
Att problemet jag tog upp och visade på bilderna kunde helt enkelt lösa genom att byta rum!
Hur många gånger ska man byta rum kl 22:00 och vi var trötta och inte kunde äta!? Städningen var inte enda problemet Tui, AC inte fungerade och vem vill dela rum med kackerlacka och ödla?
Ni borde skämmas!

Så dålig service

Så dålig service , otrevlig personal på plats och telefon. Lovar guld och gröna skogar på sin hemsida väll utomlands hjälper dem aldrig till. Kommer aldrig välja TUI igen. En stjärna är för mycket för er.
Ingen empati för sina kunder, drar in massa pengar och skyller ifrån sig. Bojkott!!!!!!

Ta ansvar!

Otydligt med information och vägbeskrivningar, personalen går direkt i försvarsläge när man utrycker missnöje t.ex sitta på en buss som skulle ta 1 timme men istället tog ca 7timmar, UTAN AC! Flyget väntade vi på i 5 timmar innan vi nästan fick gå på det två gånger men i sista sekund ställdes det in för hela dagen. Har barnvakt som jag skulle ta hand om. Otroligt dålig och oklar information i helheten och inget jag personligen skulle rekommendera!

Uppdatering:
Klockan är nu ungefär halv 11 på kvällen. Vi blev lovade ett plan som skulle gå ca 23, dubbelcheckat och allt att det verkligen är sant. Vi väntar då i 2 timmar ish mer eller mindre och nu från ingenstans kommer vi ännu en gång behöva åka upp igen och plocka våra väskor för flyget blev inställt… vi blev alltså för att göra det tydligt lovade flyg som i sista sekunden inte kommer. Hur svarar Tui på detta då? Jo dom säger då att vi såhär sent med barn och vuxna efter över 12 timmar på flygplatsen ska få en middagskupong när alla redan ätit och till ett hotell för att sen åka imorgon. Ingen information alls om när flyget går eller hur vi tar oss dit! Inget alls! Så otydligt som det kan bli.

Blir antagligen ingen sömn i natt. Tack Tui för ingen hjälp.

Välj inte Tui snälla.

Välj inte Tui snälla.

Jag vill börja med att säga att en stjärna är för mycket för Tui. Vi bokade en paket resa tillsammans med dem, hotellet överlag ok, maten som är buffé suger. Vi sjuka pga av maten.

Hotellet vi bodde på kallas för Chrisy Water resort, men åk med Ving och boka er på Cavo spada luxury Resort and spa. Superfint hotell som ligger 4 minuter från den vi bodde på. Fräsch, bra drinkar bokning av bil på hotellet billigt.

Alkohol ingår i resan, dock allt som man tycker är gott att dricka utomlands var slut, det mest vanliga mojito. Första dagen fick man en alkoholfri drick med granatäpple blandningen och Sprite. Resten av dagarna när man bad om samma dryck hällde de i kolsyrat vatten och hoppades på att vi inte skulle säga eller märka.

Man kunde byta ut en av buffemåltiderna mot en resturangvistelse, tyvärr var det fullbokat varenda dag🤷‍♀️

Personal otrevliga speciellt de i reception, men fanns de som också var snälla och serviceinriktade.

Det var en paketresa så vi kom fram klockan 23:00, vi förlorade en hel dag. Medan vi trodde att det skulle kompenseras ut i att vi skulle åka 23:00 vid avresa. Men vi behövde checka ut vid 11:00 vilket innebar att två all-inclusive dagar försvann.

10 lipca 2025

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej