Czekam na zwrot dwóch opłat za niezrealizowana konsultację! Wczoraj z gorączką ponad 38 próbowałam się zapisać na konsultację w tej durnej przychodni ale nie wyszło, do tego dwa razy dokonałam opłaty... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Telemedico - 24/7 access to a doctor online via internet. Chat online with a doctor, without without leaving your home, anywhere in the world.
05, Warsaw, Polska
- telemedi.co
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Nieważne skierowanie
Wykupiłam dla narzeczonego teleporadę, po tym jak uderzył się w głowę, żeby uzyskać skierowanie na tk głowy. Owszem lekarka wystawiła skierowanie ale jak się okazało w dniu wizyty w szpitalu - nieważne :). Skierowanie nie miało ani podpisu/pieczątki lekarza ani kodu. Od tamtego momentu minęły już prawie 2 tygodnie i nie mogę doprosić się o wystawienie poprawnego skierowania albo zwrot pieniędzy za wizytę. Nie polecam
Złodzieje
Zapłaciłam 89 zł za wizytę, lekarz 2 h i nadal się nie połączył przez czat... Dałam się nabrać.nie polecam
Lekarz ortopeda powiedział że nie…
Lekarz ortopeda powiedział że nie wystawi mi zwolnienia na dłużej niż na jeden dzień. A mam uszkodzona łąkotke, co potwierdza wynik rezonansu. Tak więc lekarz skasował stówke za 5 min rozmowy o niczym.
Nie polecam! Konsultacji na pewno nie udzielają lekarze, tylko jakieś niedorozwinięte idioci. Za pierwszym razem konsultował mnie pan Aleksander Wołoszyn, który źle wypełnił dokument (pomylił NIP), w efekcie czego dokument nie dotarł do pracodawcy. Za drugim razem konsultowała mnie pani „doktor” Magdalena Wojdylak, obiecała wysłać L-4, życzyła mi zdrowia, zamknęła rozmowę i zniknęła.Nie ma dokumentu, dziękuję!
Kłamstwo!
Twórcy niestety jawnie kłamią na stronie pisząc: Umów wizytę z lekarzem online już w ciągu godziny. Uzyskaj e- receptę, zwolnienie (L4) lub skierowanie na badania - od 79 zł lub bezpłatnie na NFZ.
Odpowiedź lekarza na prośbę o skierowanie: skierowanie w ramach NFZ do poradni można uzyskać jedynie podczas wizyty osobistej w naszym POZ.
Sprawa zostanie zgłoszona do UOKIK w celu zbadania nieprawidłowości.
Po 1,5h jazdy oczekiwania wizyta…
Po 1,5h jazdy oczekiwania wizyta przełożona na inny dzień żenada
Lekarz spóźniony 40 minut
Lekarz spóźniony 40 minut,
Cała konsultacja z lekarzem trwała od 19:26 do 19:27, wystawił szybko recepte na jakąś maść, nie zdążyłem mu nawet napisać że juz mam tą maść i nie działa ponieważ lekarz zakończył czat.
Oczywiście złóżyłem reklamacje uwzględniająć wszystkie niedogdność i niekompetencje lekarza, i że w sumie to nic nie pomógł...
Odpisali że przecież dostałem recepte i nie widzą podstaw do reklamacji, śmieszne po prostu to jest
ODRADZAM KAŻDEMU, strata pieniędzy i czasu
Tragedia!
Tragedia!! Nikomu nie polecam. Lekarz nawet nie zadzwonił tylko napisał na czacie a jak byłam w trakcie wysyłania dokumentów to zamknął konsultacje i odmówił pomocy. Lekarz najgorszy z jakim miałam do czynienia, nie znał podstawowych praw i nie pomógł w sytuacji zagrożenia życia. Swój dyplom chyba kupił na targu. Stracicie jedynie kasę!!! Nie korzystajcie z ich usług, i tak wam nie pomogą
LEWA PANI DOKTOR
Ostatnia wizyta odbyła się 15.07.2025, na której poprosiłam o wystawienie zaświadczenie o stanie zdrowia do ZUS w celu uzyskania świadczenia rehabilitacyjnego oraz zaświadczenia do orzecznictwa o niepełnosprawności w celu uzyskania grupy o niepełnosprawności.
W ciągu tygodnia byłam trzy razy na ul. Biały kamień 2, gdzie nie uzyskałam potrzebnych zaświadczeń.
Będąc osobiście w dniu 23.07.2025 po zaświadczenia usłyszałam, że zaświadczenia do orzecznictwa o niepełnosprawności nie uzyskam, bo pani doktor powiedziała, że nie wystawi.
Zaznaczam, że wg danych na stronie byłam pacjentką TELEMEDI Sp. z o.o., zaś zaświadczenie dostałam od innego podmiotu, którym jest Spółka TELMEDICIN Sp. z o.o.
Dałem się naciągnąć
Dałem się naciągnąć. Konsultacje miałem mieć o 6:15 po czym dostałem info że ją przesunięto. Odpisali do mnie o 11 bez żadnej informacji o tym, po czym zamknęli konsulatacje. Pieniądze zabrane, nic nie załatwione, człowiek tylko nerwów dodatkowo sobię naszarpał. Nigdy więcej, odradzam każdemu nie dajcie się oszukać tym naciągaczą.
okrutni bezduszni lekarze
Zapłaciłem 300 zł za wizytę u psychiatry w serwisie Telemedi. Dwa tygodnie temu zmarła moja mama. Byłem w bardzo złym stanie psychicznym, nie byłem w stanie chodzić do pracy i rozpaczliwie potrzebowałem zwolnienia lekarskiego (L4) od 06.07.2025 do 20.07.2025.
Podczas wizyty błagałem lekarza o pomoc, opisując mój stan i sytuację życiową. Niestety spotkałem się z absolutnym brakiem empatii. Lekarz w brutalny sposób powiedział, że mi nie wierzy i odmówił wystawienia zwolnienia wstecznego. Zażądał ode mnie wysłania karty zgonu mojej matki – która mieszkała 500 km ode mnie – co w tamtym momencie było dla mnie niewyobrażalnie trudne.
Nigdy wcześniej nie doświadczyłem tak okrutnego i bezdusznego traktowania w sytuacji osobistego kryzysu. Odradzam korzystanie z tego serwisu. Tu nie ma człowieka – jest tylko procedura, brak empatii i szybkie zgarnięcie pieniędzy.
Zamiast pomocy – zostałem wyszydzony i odrzucony.
Niestety jestem bardzo rozczarowany…
Niestety jestem bardzo rozczarowany przebiegiem konsultacji przez teleporadę. Na stronie zaznaczyłem, że potrzebuję L4, a system sugerował, że taka opcja jest dostępna. Dopiero w trakcie rozmowy z lekarzem dowiedziałem się, że zwolnienie może zostać wystawione wyłącznie na dzień rozmowy, co w moim przypadku zupełnie mijało się z celem – już wcześniej czułem się bardzo źle, miałem silne bóle głowy i nie miałem możliwości umówienia się do lekarza rodzinnego z powodu braku terminów.
Nie polecam — brak transparentnych informacji i niewystarczająca pomoc w realnej sytuacji zdrowotnej.
Odradzam
Ostatnio z powodów naprawdę silnego, długotrwałego bólu zarejestrowałam się w Telemedi, jako pacjent. Po wypisaniu danych i wpłaceniu pieniążków, kilka godzin później, w końcu dostałam informację, że lekarz napisał do mnie na czacie. Po zweryfikowaniu danych osobowych.. kontakt się urwał. Próbowałam się dodzwonić do obsługi pacjenta, niestety telefonu nie odebrał nikt. Skorzystałam z formularza do kontaktu - odpowiedzi także żadnej. Po 24 godzinach od rozpoczęcia konsultacji łaskawie odezwał się ten sam lekarz z informacją, że w sumie nie jest w stanie mi pomóc, bo ma to charakter neurologiczny i generalnie może mi wypisać l4 tylko na dzień poprzedni, kiedy nie byłam w pracy.
Zarejestrowałam się w innej placówce, w której za taką samą kwotę uzyskałam szybką i sprawną e-konsultację, a pani doktor bez problemu wystawiła zwolnienie, zalecenia i receptę na niezbędne leki.
Jakość obsługi pacjenta w Telemedi bardzo mnie zawiodła. To był zdecydowanie ostatni raz, jak skorzystałam z usług tej platformy. Szkoda tylko moich pieniędzy, które wyrzuciłam dosłownie w błoto.
Miałam nieprzyjemność niestety z tą…
Miałam nieprzyjemność niestety z tą firmą w dniu dzisiejszym. Moja głupota było niesprawdzenie opinii wcześniej. Zapłaciłam za telekonsultację, która miała obejmować możliwość otrzymania zwolnienia lekarskiego (L4). Lekarz odmówił wystawienia L4, twierdząc, że bez zaświadczenia od innego specjalisty nie może tego zrobić — co jest nieprawdą. Konsultacja odbywała się przez czat z ogromnymi, nawet półgodzinnymi przerwami w odpowiedziach, więc nie było żadnej realnej rozmowy ani rzetelnego wywiadu. Po konsultacji nie dostałam ani zwolnienia, ani realnej pomocy. Dopiero później zobaczyłam wiele negatywnych opinii o tej firmie i czuję się oszukana. NIE POLECAM.
oszuści, niewypłacalni
Jako były pracownik mogę napisać, że ta firma to ściek która oszukuje klientów oraz pracowników, która jest w stosunku do nich niewypłacalna. Za minute bezczynności ucinają ci godziny pracy i kary finansowe!
Nielegalne ich praktyki będą zgłaszane. Usuwają stale opinie na goWork więc jak to widzisz to lepiej uciekać :)
Naciagactwo i oszustwo
Naciagactwo i oszustwo, trzymac się z daleka. Chciałem tylko sprawdzić jak to działa i nie działa. Niby jak wybierzesz ich jako przychodnią to udzielą porady w ramach NFZ, jednak o ile witryna działa doskonale do czasu rejestracji itd to po całym procesie, nie ma opcji już darmowej konsultacji bo wyskakuje błąd :) jest oczywiście dalej opcja płatna, która działa doskonale ;) Co więcej, teraz nie możesz ani się wyrejestrować ani usunięcie konta to droga przez mękę. Na każdym kroku patrzą jak Cię oszukać i wyłudzić dane, pieniądze... rozchorujesz to się od kontaktów z nimi!
Lekarz niekompetentnie przeprowadził…
Lekarz niekompetentnie przeprowadził wywiad przez czat. A słowo przeprowadził używam nad wyrost. Brak jakiegokolwiek wywiadu, wystawił leki i odmówił wystawienia l4. Gdybym mógł udałbym się na wizytę stacjonarną - nie po to płacę żeby to usłyszeć…
Masakra ta ich infolinia nie istnieje
Masakra ta ich infolinia nie istnieje. Dzwoniłem 27 razy na maile nie odpowiedzieli jeszcze ani razu. Nie polecam szkoda marnować swój czas i pieniądze.
Od godziny 14 czekam na teleporade
Od godziny 14 czekam na teleporade . Jest 20.00 . Złodzieje . Wysłałem masę dokumentów i dostałem zero odpowiedzi
.nie polecam . Oszuści.
Omijać szerokim łukiem
Niesamowite krętactwo ze strony telemedi.co i P. Michała Pająka - odmawiającego wystawienia zwolnienia lekarskiego. Mam nawrót ciężkiej dolegliwości, która na tyle uniemożliwia mi pełną komfortową ruchomość, że postanowiłem skorzystać z usług Telemedi.co, żeby się nie fatygować i nie nadwyrężać w drodze do lekarza internisty z NFZtu. No cóż, i tak mnie to czeka, bo za jedyne 80 złotych dostałem złote zalecenie, aby udać się do lekarza internisty osobiście. Dziękuję, Panie Michale, jest Pan niesamowicie uzdolniony w dziedzinie nauk medycznych. Abstrahując o reklamowaniu się tymi L4 jakby miało być to pewnikiem, że je się dostanie po wykupieniu wizyty - w rzeczywistości każde przejście w domenie na kolejną odsłonę witryny obwarowane trzydziestoma ostrzeżeniami, że wizyta nie oznacza gwarancji wystawienia L4. To jak sprzedawać auta za ich pełną wartość salonową i w umowie zawrzeć informację o tym, że auto niekoniecznie musi mieć silnik, ale może. Krętacze i oszuści.