Nadałam paczkę. Wszystko w porządku. Paczka dotarła. Po miesiacu dostaje wiadomość, że mam do zapłaty 50zł, bo paczka przekroczyła wagę o 20g. Co nie jest prawdą, bo ją ważyłam. Straszą krokami prawny... Zobacz więcej
Niestety po raz kolejny zostałem obciążony dopłatą za zbyt dużą przesyłkę. Nadana półpaleta, podane wymiary zgodnie z rzeczywistością, nic nie wystawało poza obrys, waga podana na +... i dopłata ponie... Zobacz więcej
Oszuści. Próbują wyłudzić niedorzeczne kwoty po wysłaniu przesyłki. Zgodnie z kalkulatorem na ich stronie dokonałem wyceny przesyłki na palcie, zapłaciłem 180zł, a po dwóch tygodniach przysłali inform... Zobacz więcej
Myślę, że przy tej usłudze liczy się kilka aspektów: 1) Cena - tu jest naprawdę przyzwoita i na paczki i na palety. Usługi dodatkowe jedne droższe inne tańsze, ale podstawowe jak pobranie i ubezpie... Zobacz więcej
Złamanie zasad
Trzymać się z daleka od Tanie Nadawanie
Tanienadawanie - jest bardzo drogi! Otrzymałem dopłatę za niestandardową przesyłkę, co jest totalna bzdurą ponieważ wszystkie podane wymiary były nawet lekko zawyżone. To jest po prostu jawne oszustwo. Przesyłka wyszła mnie drożej niż wysyłany towar. Teraz mnie straszą windykacją.
Z większości portali negatywne komentarze są usuwane. Może ten się utrzyma dłużej. Jedna wielka mafia!
Firma wysyła po miesiącu …
Firma wysyła po miesiącu wezwania do zapłaty za rzekome przekroczenie wagi. Zada prawie 600zl dopłaty za zwykła przesyłkę krajowa. Proszę o kontakt ludzi poszkodowanych złożymy zawiadomienie do prokuratury.
Oszuści
Oszuści , złodzieje i naciągacze . Niby paczka była dodatkowo weryfikowana a protokołu z ważenia paczki brak!!!!!!!! Doliczają bezpodstawnie wysokie kwoty do małych paczek i przetrzymują po prawie miesiąc pieniądze z pobrań. Nie polecam
Zwykli oszuści
Nie polecam. Usuwam konto z ich strony. Żądają dodatkowych opłat po rzekomej weryfikacji i rzekomego przekroczenia o cały 1kg wagi.. nie wysyłają żadnego potwierdzenia. Różnica w przesyłce 80groszy.. ale doliczają 35zł za jakze cenna weryfikacje przesyłki wazącej podobno nie 1kg a całe 2kg. Na drugi dzień od wiadomości o dopłacie piszą meile z konta windykacja!! I dają 3dni na spłate.. śmiech. Oni moimi pieniędzmi po 2 tygodnie obracają za nim oddadza pobranie. Ostatni raz.
Edit. Winny się tłumaczy. Dziwnym trafem firma DPD nic o dopłacie i weryfikacji nie wie. Proszę się nie ośmieszać i poczytać opinie o swojej "Firmie" które i tak większość usuwacie. A zaraz jak będzie za dużo złych opinii nazwa tej śmiesznej podfirmy się zmieni. I od nowa.

Odpowiedź od Tanienadawanie
Korzystam od długiego czasu i nie…
Korzystam od długiego czasu i nie zawiodłam się . Polecam
mam to samo trzymają pobranie ponad…
mam to samo trzymają pobranie ponad miesiąc i chcą 500zł za niestandardowa paczkę, mimo ze to była paleta a nie paczka
Polecam szybko i tanio
Polecam ten serwis
Polecam ten serwis, fajna przejrzysta stronka, ceny spoko. Wszystko przebiega bez problemu.
Serwis jasny wszystko ok.
Wszystko w porządku
Wszystko w porządku. Przemiła obsługa a ceny najlepsze na rynku.
Serdecznie polecam
TO DLA NAIWNYCH:wybieraj mądrze, wysyłaj taniej.
Proszę Państwa, zamówiłem kuriera po odbiór paczki, zapłaciłem 22 zł. miał przyjechać pomiędzy 10,30 a 13.30. O godz.14,00 zadzwoniłem prosząc o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy na konto. Po kilku dniach ponowny kontakt z zapytaniem dlaczego pieniądze nie zostały zwrócone. I tutaj się ZAŁAMAŁEM!!! Przecież pieniądze już są na koncie, mówię, że sprawdzałem w banku i nie ma. Są, ale na pana koncie w naszej firmie. No to przyślijcie je do banku. Dobrze, ale musi pan przysłać list pocztą z prośbą i opisem numeru konta itd. Teraz za wysłane pieniądze na pana konto zapłaci pan jeszcze 10 zł. Za znaczek listem poleconym 5,90 zł. Więc za moje 22 zł. wpłacone otrzymam z powrotem 6,10 zł. SKANDAL!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!! NACIĄGACZE!!!
Potwierdzam wczesniejsze negatuwne…
Potwierdzam wczesniejsze negatywne opinie odnosnie doplat po kilku tygodniach od wysylki. Jesli podasz zle wymiary paczki otrzymasz doplate 520 zl. Do jednej przesylki do 30 kg. I to nie jest oplata przewoznika tylko z ich regulaminu. Przecytajcie regulamin i przekonacie sie sami. Osstrzegam i przestrzegam. Nie dajcie sie zlapac. Omijac szerokim lukiem.
polecam
polecam, wysyłam od dawna, nigdy nie było problemów, stawki bardzo fajne a obsługa zawsze pomocna
ok. 250 paczek wysłałem
Polecam, dobra obsługa i fajne ceny, wysłałem już ponad 250 paczek nimi przez ponad rok.
Widykacja
Przesyłka wysłana, odbiorą zadowolony, ja również.
Lecz dwa tygodnie później odzywa się dział widykacji i nęka mnie o dopłatę do palety do rzekomo przekroczyła 4kg. Firma nie posiada żadnych dokumentów z ważenia przesyłki. Wysyłka tylko wycinek specyfikacji.
Serwis przejrzysty
Serwis przejrzysty, brak dodatkowych opłat wszystko super. Polecam