Nadałam paczkę. Wszystko w porządku. Paczka dotarła. Po miesiacu dostaje wiadomość, że mam do zapłaty 50zł, bo paczka przekroczyła wagę o 20g. Co nie jest prawdą, bo ją ważyłam. Straszą krokami prawny... Zobacz więcej
Niestety po raz kolejny zostałem obciążony dopłatą za zbyt dużą przesyłkę. Nadana półpaleta, podane wymiary zgodnie z rzeczywistością, nic nie wystawało poza obrys, waga podana na +... i dopłata ponie... Zobacz więcej
Oszuści. Próbują wyłudzić niedorzeczne kwoty po wysłaniu przesyłki. Zgodnie z kalkulatorem na ich stronie dokonałem wyceny przesyłki na palcie, zapłaciłem 180zł, a po dwóch tygodniach przysłali inform... Zobacz więcej
Myślę, że przy tej usłudze liczy się kilka aspektów: 1) Cena - tu jest naprawdę przyzwoita i na paczki i na palety. Usługi dodatkowe jedne droższe inne tańsze, ale podstawowe jak pobranie i ubezpie... Zobacz więcej
Złamanie zasad
5 gwiazdek pod każdym kątem
mogę śmiało polecić.pobrania na czas/…
mogę śmiało polecić.pobrania na czas/ chociaż domyślnie trochę dlugo to u nich trwa.kontakt na infolinii ok
Dotychczas Ok
Dotychczas Ok
Szkoda ze pobrania nie ma ekspresowego bo dużo tego wysyłam ale tak to ok
Gorąco polecam.
Profesjonalna, fachowa i miła obsługa, dobry kontakt. Polecam
Serdecznie polecam ten serwis
Serdecznie polecam ten serwis, wysyłka za pośrednictwem tego brokera jest bezproblemowa, nawet jeżeli pojawią się problemy panie z obsługi bardzo szybko i sprawie pomagają w ich rozwiązaniu, korzystam od kilku lat
Oszustwo
Kilka pierwszych wysyłek wszystko ok, teraz nagle dostaję wiadomość, miesiąc po tym jak paczka została dostarczona w terminie, że wysyłka przekroczyła dopuszczalną wagę i muszę zapłacić karę ponad 500zl, różnica w wadze ogromna, zważona przezemnie tak jak zawsze 23kg, zaokrągliłam do 25kg,a według pośrednika, rzekomo kuriera (dowodem jest screen z pliku Excel) przekroczyłam 31.5kg. Mail z działu windykacji, telefon. Bardzo nie przyjemna sytuacja. Żeby można było złożyć reklamację wymagana jest najpierw zapłata ponad 500zl.
Skontaktowałam się bezpośrednio z kurierem żeby sprawdzić podaną mi informację i dostałam natychmiastową odpowiedź że paczka została jak najbardziej zważona i ważyła 24kg, nie jak twierdzi tanienadawanie.pl ponad 31kg.
UNIKAĆ TEJ FIRMY
Zamówiłem kuriera z Inpost, opłaciłem zamówienie, kurier przyjechał i zabrał paczkę a na następny dzień mail z tanienadawanie o konieczności dopłaty 10zł za podjazd kuriera, mimo, że na etapie składania zamówienia nie było o tym mowy. Oszuści i naciągacze, NIE POLECAM
Unikać jak ognia
Na początku wszystko jest w porządku. Po kilkunastu nadaniach paczek, wymyślają kwoty z kosmosu, jako dopłata do paczki (chociaż paczki wcześniejsze ważyły tyle samo i wszystko było zgodne z podanymi wcześniej szczegółami do wyliczenia opłaty). Straszą sądem, wydzwaniają kilkanaście razy dziennie. Po jakimś czasie chcą zaproponować umorzenie naliczonych 1200 zł za kilka małych paczuszek, w zamian za 500 złotych. To jest dla nich słowo "umorzenie”.
Ponadto, przestrzegam przed wysyłaniem przesyłek pobraniowych przez tanienadawanie - przelew idzie trzy, cztery tygodnie od momentu odebrania paczki przez adresata, a na dodatek trzeba się o swoje pieniądze upominać.
Unikać jak ognia tych oszustów i złodziei.
Oszukują na dodatkowych opłatach już po wysłaniu.
Zamówiłem paczkę, kurier odebrał, wszystko w porządku a po miesiącu telefon od windykacji, że mam coś do dopłaty...
Szkoda opisywać sytuacji, po prostu radzę unikać.
Bazują na oszustwie i straszą sądem. Większość zapłaci kilkadziesiąt złotych żeby mieć spokój.
NIE POLECAM !!
Omijać szerokim łukiem
Popieram przedmówców. Za pierwszym razem dopłata 20 zł, za drugim 35 zł, w obu przypadkach były to paczki krajowe o wadze ok. 5 kg.
Dodam tylko, że zawsze ważę paczki przed nadaniem i zaokrąglam zarówno wymiary, jak i wagę w górę, żeby uniknąć podobnych sytuacji.
Korzystałam regularnie z ich usług, ale nigdy więcej.
Nie polecam, bardzo nie uczciwie działają. Doliczają dodatkowe opłaty bez żadnych dowodów że przesyłką ma przekroczone wymiary. Ja mam zdjęcia, dokumenty że przesyłka została prawidłowo spakowana ale oni się tym nie przejmują. Każą płacić i jeszcze zatrzymują pieniądze z pobrania !!!!
Jestem bardzo nie zadowalony
Przesyłka wysłana i odbiorca jest zadowolony, ale miesiąc później odzywa się dział windykacji i prosi o dopłatę, ponieważ przesyłka rzekomo przekroczyła 1,2kg. Nie otrzymałem żadnych dokumentów z ważenia przesyłki.
Nie polecam !!
Nie polecam !!! Wysłała paletę , wszystko spakowane należycie ( nie jest to moja jedyna wysłana paleta ) . Firma oczekuje dopłaty na kwotę ponad 700 zł !!! Bo paleta była niestandardowa ( fotele samochodowe ) .
Nie są w stanie przesłać jakiegokolwiek dokumentu potwierdzającego takowy fakt - jedynie tabelka w exelu , wycięty fragment z tabeli. Korespondencja a poziomie automatu.
Zapewne sprawa się zakonczy w sądzie .
Oszuści!!
Oszuści!!
Oszuści!!! Nadałam paczkę, która ważyła niecałe 4 kg a po miesiącu przyszedł mail z informacją, że mam dopłacić ponad 200 zł bo paczka ważyła nie 4 a 40 kg. To zwykłe oszustwo. Jeżeli ktoś jeszcze ma podobną sytuację bardzo proszę o o inf. Tel. 736844260
Opłata dodatkowa -
Byłem klientem tej strony kilkanaście razy, wszystko było w porządku, aż do teraz.
Naliczyli mi dodatkową opłata z powodu "niestandardowej paczki u jednego z przewoźników" i żądają zapłaty 60+ zł. Oczywiście paczka była standardowa w pudełku kartonowym. Przy czym nie chcą udostępnić dokumentu z analizy, dlaczego opłata została naliczona. Po kontakcie u firmy, która fizycznie realizowała wysyłkę, dowiedziałem się, że żadnej dopłaty z ich strony nie było. Nie dajcie się im nastraszyć, gdyż śmierdzi to grubym oszustwem...
Wymyślają sobie dodatkowe koszty
Najgorsza firma jaka może być. Naciągają na dodatkowe opłaty i tak przesyłka za 13zl nagle kosztuje po fakcie 50 zł. Szukają naiwnych, którzy dla spokoju będą im płacić, bo oni nic nie muszą wyjaśniać. Odradzam.
Zostały nam bezprawnie 'zatrzymane'…
Zostały nam bezprawnie 'zatrzymane' kwoty z przesyłek pobraniowych na kwotę ponad 1300zł za rzekome 'doplaty'.
Firma stosuje najprawdopodobniej niedozwolone klauzule w regulaminie którymi się zasłania.
TO NADAJE SIE DO POZWU ZBIOROWEGO I ZGLOSZENIA DO PROKURATURY? PROSZĘ O INFORMACJĘ JAK MOZEMY SIE SKRZYKNĄĆ 'W GRUPĘ'?
Skorzystałam raz i więcej nie będę
Skorzystałam raz i więcej nie będę. Po miesiącu maile, telefony od windykacji o konieczności dopłaty 10 zł. Myślałam, że to jakiś wirus, ale nie. Pani poinformowała mnie, że mają różne dodatkowe opłaty w cenniku, których nie widać przy zamówieniu. Ta była akurat jako dopłata do wysyłki mniej niż 5 paczek. Gdybym miała te opłaty wypisane przy zamówieniu, przecież wybrałabym inną firmę. Dla mnie są to praktyki złodziejskie. Nie polecam.