Nadałam paczkę. Wszystko w porządku. Paczka dotarła. Po miesiacu dostaje wiadomość, że mam do zapłaty 50zł, bo paczka przekroczyła wagę o 20g. Co nie jest prawdą, bo ją ważyłam. Straszą krokami prawny... Zobacz więcej
Oszuści. Próbują wyłudzić niedorzeczne kwoty po wysłaniu przesyłki. Zgodnie z kalkulatorem na ich stronie dokonałem wyceny przesyłki na palcie, zapłaciłem 180zł, a po dwóch tygodniach przysłali inform... Zobacz więcej
Niestety po raz kolejny zostałem obciążony dopłatą za zbyt dużą przesyłkę. Nadana półpaleta, podane wymiary zgodnie z rzeczywistością, nic nie wystawało poza obrys, waga podana na +... i dopłata ponie... Zobacz więcej
Myślę, że przy tej usłudze liczy się kilka aspektów: 1) Cena - tu jest naprawdę przyzwoita i na paczki i na palety. Usługi dodatkowe jedne droższe inne tańsze, ale podstawowe jak pobranie i ubezpie... Zobacz więcej
Złamanie zasad
Naciągacze
Naciągacze, tak jak opinie wcześniej, wysyłają dodatkowe opłaty po 2 miesiacach od naddania że niby przesyłka była cięższa, żałuje że wcześniej nie sprawdziłem opini. Omijać!
Gdyby się dało dałabym-100 gwiazdek
Gdyby się dało dałabym-100 gwiazdek.
Najgorszy pośrednik z jakin przyszło mi współpracować .
Dramat!
Wysłane 4 palety, wymiary prawidłowe, wagi tez, po jakims czasie przychodzi dopłata do każdej palety po 1000 zł !!! 3 palety dopłata 1000 zl , jedna paleta wynegocjowana na 750zl. Żeby reklamować usługi trzeba wpłacić kasę i uzbroić sie w anielska cierpliwość. Termin reklamacji w regulaminie 90 dni ( niezgodne z prawem). Reklamacja złożona we wrześniu 2024 , kasa zworcona czerwiec 2025. Setki e-maili, graja bardzo na zwłokę, zbywają, szukają naiwnego, który sie podda. Ostatecznie wysłaliśmy pismo, ze kierujemy sprawę do sądu, po czym "łaskawie" reklamację uznali.
Nie polecam, ostrzegam! Nigdy więcej współpracy z nimi.
NACIĄGACZE!!
NACIĄGACZE!!! Potwierdzam, że firma to naciągacze. Realizują zlecenie za daną kwotę, a później wracają z wymyślonymi dopłatami za to, że przesyłka była ponadwymiarowa. Pofatygowałem się i sprawdziłem z firmą kurierską która realizowała moje zlecenie i powiedzieli, że z przesyłką było wszystko ok i żadnych dodatkowych opłat nie naliczali.
Fakt
Fakt. Złodzieje. Dziwne,że jeszcze właściciela do pierdla nie wsadzili za te oszustwa a firma jeszcze istnieje. Co to za prawo jest w tym kraju. Że nikt się do dupy nie może dobrać takiej pseudofirmie, gdzie firma własne długi pieniędzmi z oszustw próbuję pokryć.
ZGŁASZAJCIE TYCH OSZUSTÓW DO URZĘDU OCHRONY KONSUMENTÓW
ZGŁASZAJCIE ICH DO URZĘDU OCHRONY KONSUMENTÓW ZA NALICZANIE NIENALEŻNYCH OPŁAT ,KTÓRE TO OFERUJĄ W GRATISIE. IM WIĘCEJ ZGOSZEŃ TYM WIĘKSZA SZANSA,ŻE SIĘ TYM ZAJMIE UOK. TANIENADAWANIE TO JEDYNIE POŚREDNIK POMIĘDZY PRZEWOŹNIKIEM ,A KLIENTEM I NACIĄGAJĄ NA KARACH KTÓRE SOBIE SAMI WYMYŚLAJĄ O KTÓRYCH FIRMY KURIERSKIE NIC NIE WIEDZĄ . PROCEDER ICH POLEGA POTEM NA TYM ŻE ZASTRASZAJĄ PISMAMI , TELEFONAMI , WPISEM NA LISTĘ DŁUŻNIKÓW I OCZYWIŚCIE KOMORNIKIEM . Z DALEKA OD TEJ JEDNOOSOBOWEJ FIRMY MIESZCZĄCEJ SIĘ W MIESZKANIU BUDYNKU WIELORODZINNEGO W GDYNI
Kurier nie odebrał przesyłki 3 dni z…
Kurier nie odebrał przesyłki 3 dni z rzędu, zlecenie zostało zamknięte, naliczyli sobie opłatę 15 zł - za to że kurier nie odebrał przesyłki. I jeszcze chcieli opłatę 10 zł za opłatę serwisową zwrotu pieniędzy. OSZUSTWO
NACIĄGACZE NA DOPLATY
NACIĄGACZE NA DOPLATY
Nadałem 4 takie same paczki w dzień doręczenia paczki dowiedziałem się że jest "błędny adres doręczenia" skontaktowałem się z kurierem powiedział że następnego dnia przywiezie mi paczkę
Następnego dnia paczki wrociły do nadawcy mimo kontaktu ze paczka ma przyjść na ten podany adres co jest w zleceniu paczka wróciła do miejsca w którym została nadana
Najlepsze w tym wszystkim jest fakt że nadawca byłem ja sam i odbiorcą również byłem ja
Niestety nie było mnie osobiście przy nadawaniu i odbieraniu wić stwierdzili że paczkę zwrócą do nadawcy kazali zapłacić za zwrot
Po czym stwierdzili że dopłacić muszę 2000zł bo paczka była niestandardowa czy tam była większa niż podane wymiary
Fajnie ze paczki były 4 takie same a za 2 paczki tylko dostałem dopłatę...
Straszą sądem i działem prawnym
Czekam na te wezwania bo to smiech na sali żeby naciagac klientów na pieniądze każdemu kto korzysta z usług tanie nadawanie polecam zrezygnować bo prędzej czy później będziecie mieli podobne sytuację co większość osób które zostały naciągnięte
Potwierdzam naciąganie na dopłaty
Potwierdzam naciąganie na dopłaty. Kolejny raz. Żenujące. NIE POLECAM NIKOMU!!!!!!
Oszuści
Oszuści, po jakimś czasie od skorzystania z przesyłki za ich pośrednictwem dzwonią że paczka została sprawdzona przez przewoźnika i została naliczona opłata ponad 850 zł za to że wystawała poza paletę. Wykonałam telefon do przewoźnika który był zaskoczony i potwierdził że do tej konkretnej paczki nic nie doliczyli, wszystko było ok. Już ponad dwa lata jestem nagabywana telefonicznie i listownie z wezwaniem do zapłaty i pogróżkami że sprawa trafi do sądu, a nie chcą przedstawić żadnego dokumentu potwierdzającego naliczenie dodatkowej opłaty przez przewoźnika! Nie polecam , uważajcie na tą firmę i nie korzystajcie z ich oferty.
Firma złodziejska nie polecam oszukują…
Firma złodziejska nie polecam oszukują że paczki są za duże i każą sobie liczyć bajaskie sumy paczkom były zrobione zdjęcia z wymiarami po przesłAniu do nich dokumentacji nie uwzględnili reklamacji bada złodziei. Bezczelna obsługa a szefowa która zajmuje się pseudo windykacją to największy szonnnnm w tej firmie.
ścierwo,a nie firma,to zwykły pośrednik…
ścierwo,a nie firma,to zwykły pośrednik nie dość,że trzeba czekać kilka dni od złożenia zamówienia na odbiór przesyłki to jak macie nadpłatę na koncie biorą z kosmosu kwotę za jej zwrot dodatkowo naliczają opłaty nie wiadomo za co mi dali 50zł za dostawę w sobotę,a przesyłka została doręczona w środę mistrzowie w wyłudzaniu pieniędzy od klienta
Serdecznie odradzam
Serdecznie odradzam. We wrześniu złożyłam reklamację ( dotyczyło firmy FedEx) do dnia dzisiejszego nie uzyskałam pieniędzy ani zwrotu pieniędzy. Jak widać Tanie nadawanie nie może uporać się z firmą z którą współpracują. Nigdy więcej tego pośrednika
Broker oferuje szeroki wybór…
Broker oferuje szeroki wybór przewoźników, co pozwala mi na elastyczne dostosowanie usług do moich potrzeb. Dzięki temu mogę wybrać najbardziej opłacalną opcję, a także dostosować czas dostawy do wymagań moich klientów
Platforma brokera kurierskiego jest bardzo intuicyjna i łatwa w obsłudze. Nawet jeśli nie jestem technicznie obeznany, szybko nauczyłem się, jak korzystać z wszystkich funkcji, co znacznie ułatwia moją codzienną pracę
OSZUŚCI I ZŁODZIEJE - TANIENABIJANIE W BALONA
Wysłałem paczkę 4 profile stalowe o długości 2,50 mb, więc waga mojej paczki wynosiła w zaokrągleniu 23 kg tak aby na pewno nie przekroczyć wagi podanej w zamówieniu. Po dwóch tygodniach od wysyłki dostałem email z informacją o konieczności dopłaty bo....uwaga! Waga mojej paczki wzrosła do 37,50 kg....czysta kpina i skur*******wo w wykonaniu pseudo pośredników. Szantażują teraz i straszą sądami ale ja nie należę do tych co dadzą im się nabić w balona.....jedyne co mogą ode mnie dostać to pozdrowienia środkowym palcem:) Banda złodziei i oszustów, przestrzegam przed nimi, omijać i nigdy nie korzystać z ich usług!!!
Żenująca firma
Żenująca firma, zapłaciłam 3x po 30 zł za wysyłkę tej samej rzeczy bo co chwilę mi naliczali opłatę. Pomimo złożenia reklamacji została odrzucona. Nie polecam, nie korzystajcie z ich usług !
Nie polecam naciągacze doliczone do…
Nie polecam naciągacze doliczone do paczki standard zwazone u mnie w firmie 700zl dopłaty jedną paczkę na foty z mojej weryfikacji przy wysyłce nic sobie nie robią nękanie codzienne tel SMS i mailami po dopłacie niby składają Reklamacje w firmie dpd gdzie żądam wedle prawa przewozowego dokumentu weryfikacji wagi I wymiarów wysyłają jakieś jak dla dziecka maila napisanego innym kolorem czcionki ale to nie protokół i wysyłają mi info ze proszę do sądu o moje roszczenie gdzie napewno to zrobie proszę zauważyć że Komentarze są pousuwane niby że fałszywe niestety są firmy w Polsce które negatywne Komentarze są w stanie usunąć za pieniądze
Uwaga złodziei złodziei i oszust
Uwaga Uwaga. Banda złodziei.
Zamówiłem kuriera aby odebrał wysyłkę od klienta za pobraniem 1500 zł . Kwota usługi ustalona i zapłacona na 180 zł. Kurier przywozi paletę i mówi że ma policzone jako pół palety a ja zapłaciłem za całą 120*80.
Więc już chćą go zrobić w jajo. Informuję go że ja płaciłem za całą i musi w firmie się dowiedzieć kto chce go zrobić w balona ( kurier ma płacone za kilogramy i gabaryty ) ,robi to a mnie firma każe pomimo dobrze wypełnionego listu zgodnie z wagą i gabarytami dopłacić 119 zł. WSTRZYMUJE PRZEKAZANIE POBRANIA W WYSOKOŚCI 1500 zł po to zmusić do uregulowanie nieuczciwie naliczonej dopłaty BANDA ZŁODZEI NIC WIECEJ.NIE WYSYŁAJCIE PACZEK