Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 2 z 5

Företaget lovar att ta hand om hela processen. De lovar ett preliminärt datum för leverans och montering. När tiden tre månader är passerad så visar det sig att varan inte ens är beställt. Långa ledti... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Solcellen.se reklam lät väldigt bra ,men hade vi vetat allt krångel som blev hade vi valt en annan leverantör , jättedålig återkoppling från ansvarig säljare ,bollades hit och dit mellan olika person... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 4 z 5

Kontakten med er säljare Hanna har varit superbra' Leveransen av panelerna gick också kanon, Sedan kom inte montörerna som lovat man måste kunna precisera när dom kommer man har ju ett eget liv, När... Zobacz więcej

Oceniono na 3 z 5

Blev nog lite bortglömd mellan jul och nyår å en bra bit in på 2023 dock en bra kommunikation när jag väl blev ihågkommen. Ett plus är att jag tycker anläggningen fungerar mycket bra. Ett litet minus... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Informacje dotyczące firmy

1. Elektrownia słoneczna

Napisane przez firmę

Vi på Solcellen älskar solceller. Och vi tror på framtiden. Därför har vi ställt om till solceller med batteri, och vi fortsätter hela tiden utveckla oss. Nu senast består utvecklingen i att vi gärna skickar med ett batteri till solcellsanläggningarna. 9,6 kWh stort är vårt standardbatteri. Vill du ha ett ännu större batteri går det utmärkt att till en mindre kostnad köpa till ytterligare moduler. Den enkla och korta förklaringen är att vi numera ser batteriet som en självklar del av en solcellsanläggning. Det handlar om ekonomi och det handlar om miljön. Energilagring kommer vara helt avgörande om vi ska klara energiutmaningen under åren som kommer, både för plånboken och miljön. Kort sagt, ska man köpa solceller just nu, då ska man göra det med batteri. Förutsättningarna med ett grönt teknik avdrag på 48,5% är så pass bra att valet om man frågar oss är självklart.

Dane kontaktowe

3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Oceniono na 2 z 5

Fick klart med solcellen i oktober och…

Fick klart med solcellen i oktober och monteringen skulle börja innan vintern men icke .Vintern kom och jag tyckte inte dom skulle montera mitt i vintern (vi kan få mycke snö ) bestämde installation till våren I mars fick jag grejerna 2 månader efter börja dom skruva panelerna efter mycke mail till dom .Nu har det gått 2 månader till och ingen elektriker har gjort klart. Blir så trött skickar 1 mail iveckan å frågar när kommer ni å gör klart.Får svar ibland, elektrikern har mycke å göra ,skickar frågan vidare mm är deras ursäkt

11 lipca 2022
Oceniono na 1 z 5

Som de flesta kunder beställde vi i…

Som de flesta kunder beställde vi i december 21, fast pris för 30 st. paneler 365 W, batteri, montering etc. etc. årsproduktion 10450 kWh.
Efter många försökt att få besked (2022), fick vi veta att Solcellen har leveransproblem och de visste inte när dessa paneler ska levereras. Till min förvåning har under tiden (mars-juni) 2 st. säljare kontakta mig med olika förslag för byte av paneler till 20 st. (395W) men OBS! ingen installation ingick plus priset fördubblades samt en årsproduktion på 10 kWh!!!!!
Man kunde erbjudit detta som ersättning men Solcellen är oprofessionella. Tackade nej till detta och tittar just nu efter en seriös leverantör.

27 czerwca 2022

Långdragen installation

Hej! Beställde solceller i början på augusti 2021. Fick igång solcellerna 9 juni 2022. Fick maila och jaga på hela tiden. Har förståelse för förseningar och pandemi men man måste höra av sig till kunden inte bara vara tyst som en mussla. Hör de inte av sig så börjar man ju undra om det blir något av överhuvudtaget. Mycket dåligt skött gentemot kund.

26 czerwca 2022

Uselt bemötande

Uselt bemötande. Beställt hösten 2021 jagade igång dem med all info, i feb(22) så lovade dom att jag låg med nästa omgång i april(22) fixade fram pengar väntade på den, jagade igen två före dig, du hör av dem i veckan. Gissa! Inte ljud sen om två dagar kommer dom! inte ljud igen.... Jagade, fick besked inte förrän i höst. Så på en vecka gick jag ifrån 2 dagar till 6 månader. Försöker få tag idem men det går inte..
Vill ha solel.

23 czerwca 2022

Undvik

Rena rama bedrägeriföretaget. Ljuger och hittar på. Beställde i oktober 2021 till fast pris, sen har de sagt att de är försenade, försenade, försenade, sen återkommer de(!) och beklagar leveransproblemen men erbjuder 390W-paneler i st f 360W till det facila pristillägget av 100%. Jojo, fast pris - not! Leverans - kanske detta århundrade...

23 czerwca 2022
Oceniono na 4 z 5

Köpte 30 paneler med 12,8 kW batteri …

Köpte 30 paneler med 12,8 kW batteri Sungrow 10 hybrid vr. Beställde i slutet av dec-21. Lämnade in de beskrivningar och bilder som företaget önskade. Fick godk. Av Eon i feb-22. Därefter började solcellen att arbeta igen. Mycket tryck på marknaden nu. Brist på elektriker, krig, nedstängt Kina där mycket tillverkas. Jag är glad att att panelerna monterades i april. Bara en månad senare än deras kommunicerade plan. Vxlriktare o batteri. Problem att få fram deras lithiumbatterier. Vissa företag har batterierna restade till september -22. Monterat o klart i början av juni. Några gör det snabbare. Få gör det billigare.

20 czerwca 2022

Omöjligt att få kontakt

Instämmer helt med tidigare beskrivningar. Beställde i dec 21. Initialt fungerar allt perfekt men sedan händer ingenting. Det sämsta är att jag inte får kontakt, svarar ej i telefon sänder sms att man skall ringa upp vilket man inte gör.

17 czerwca 2022
Oceniono na 2 z 5

Lovar stort men levererar (än så länge) inte.

Liknande upplevelse som andra betygsättare. Solcellen lovar stort i sin annonsering och på hemsidan, men visar sig sedan att de inte kan leverera på detta. La beställningen i december 2021 (då sas leveranstiden vara ca 10v), levererade underlaget för projektering en månad senare. Fick svar nu i mitten av april att det leveransproblem på de panelerna jag beställt, och att leveransdatum inte går att säga ... kan röra sig om veckor eller månader innan jag ska få besked.

Frågar om jag då kan byta till de nya (dyrare) panelerna istället (som de annonserar för fullt med i diverse kanaler). Men samma besked där, kan inte få något leveransdatum för dem heller. Så de har alltså inga produkter öht för leverans, men fortsätter att ta in beställningar och annonsera ... märklig strategi om man är mån om sina kunder?

Har börjat leta efter en annan leverantör, men nu är man ju sent ute för den här säsongen...

27 kwietnia 2022
Oceniono na 1 z 5

Säljer utan att ha leveranskapacitet

Gjorde beställning på solcellsanläggning med batteri, i mitten av februari. Leveranstiden var lång och uppgavs till ca 12 veckor. Valde ändå att gå vidare med denna leverantör pga relativt bra pris och många referenser på sin hemsida. Administrativ process var snabb och helt ok, enligt mig. Jag har själv levererat alla efterfrågade uppgifter och bilder omgående.

Sedan var det slut på positiva upplevelser. Processen har gått i stå. Ingen information ges. När jag efterfrågar status får jag till svar att de har problem att få igång montageteam (vi pratar alltså om Göteborgsområdet) och att de inte kommer kunna hålla angivna tidplanen på 12 veckor. Ingen uppskattning av tidplan kan ges överhuvudtaget. (pratar vi om veckor, månader, år?)

Sammanfattningsvis verkar det som om man varit alltför offensiv i säljprocesserna, utan att säkra leveranskapacitet. Man har tagit sig vatten över huvudet, helt enkelt. Min rekommendation är att undvika Solcellen.nu tills de bevisat sin leveranskapacitet i ditt område.

--Uppdatering 2022-10-28
Jag har ännu inte fått installationen gjord. Nu är alltså exakt ett halvår efter mitt omdöme ovan (då förseningen redan var ett faktum).

Panelerna är sedan några veckor på taket, men ingen växelriktare eller batteri har levererats. Får ingen info från bolaget, trots flera påstötningar via mail och försökt att ringa. Sänker betyget från 2 ** till 1 ** - borde vara 0.

--Uppdatering 2022-12-13
Jag har ännu inte fått installationen gjord. Eftersom en del av installationen är betald och det snart är årsskifte måste installationen göras klart och slutbetalas i december pga skatteregler.

Det kan de inte. Solcellen vill dock ha betalt ändå - i förskott, dvs att jag betalar innan årsskiftet. Jag erbjuder dem att återbetala och fakturera om efter årsskiftet, men de har tydligen inte har likviditet att ligga ute med pengar tills de eventuellt levererar klart och slutinstallerar.

Undvik detta skojarbolag! Trovärdigheten är noll och risken för konkurs kan inte försummas.

25 kwietnia 2022

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej