Riversdown House to wyjatkowa szkola / eine außergewöhnliche Schule
*** Deutsch unten ****
Riversdown House to miejsce absolutnie wyjątkowe – idylliczny dom z pięknym ogrodem i polem golfowym tworzy atmosferę oderwania od codzienności i pełnego zanurzenia w nauce języka angielskiego. Niezwykłym atutem szkoły jest koncept wspólnego mieszkania i spożywania posiłków z nauczycielami, co daje możliwość praktykowania języka przez cały dzień, nie tylko podczas lekcji. Od samego początku czułam się tam jak VIP gość – wszyscy są niezwykle życzliwi i pomocni.
Nauczyciele są profesjonalni, a program nauczania dostosowują do indywidualnych potrzeb i oczekiwań ucznia. Dodatkowo organizowane są wycieczki do pobliskich miejscowości, które prowadzi nauczyciel David oraz mieliśmy okazję zobaczyć musica. To świetne okazje, aby poznać lokalne tradycje i angielską kulturę.
Pobyt w Riversdown House pozwolił mi odświeżyć gramatykę, znaleźć obszary nad ktòrymi muszę jeszce pracować i jednocześnie uświadomić sobie moje mocne strony. Już drugiego dnia zauważyłam realne postępy – zaczęłam samodzielnie poprawiać swoje błędy i nabrałam większej pewności siebie w posługiwaniu się językiem.
Ta szkoła to wyjątkowe miejsce pod każdym względem – atmosfery, ludzi i jakości nauczania. Zdecydowanie polecam każdemu, kto chce skutecznie i przyjemnie uczyć się angielskiego.
Deutsch:
Riversdown House ist ein idyllischer Ort mit wunderschönem Garten und einzigartigem Konzept: Man lebt und isst zusammen mit den Lehrkräften und übt dadurch Englisch den ganzen Tag. Die Atmosphäre ist herzlich, ich fühlte mich wie ein VIP-Gast.
Die Lehrkräfte sind sehr professionell und gestalten den Unterricht individuell. Besonders bereichernd waren auch die Ausflüge in die Umgebung, bei denen man Kultur und Traditionen kennenlernen konnte.
Mein Aufenthalt hat mir geholfen, Grammatik aufzufrischen, meine Stärken zu erkennen und schnell Fortschritte zu machen. Ein außergewöhnlicher Ort – sehr zu empfehlen!