1,7

Bardzo słaba

UWAGA OSZUŚCI I KOMBINATORZY

UWAGA OSZUŚCI I KOMBINATORZY, ŁĄCZNIE Z FIRMĘ HESTIA. Po szkodzie z OC sprawcy, ubezpieczyciel OC firma Hestia przydzieliła auto zastępcze z firmy Rentis S.A, po czym nie zapłaciła tamtej firmie a ta wniosła do sądu pozew o zapłatę za wynajem auta! Bagatela kilkaset zł dziennie a łącznie prawie 5 tysięcy za kilka dni! Niestety będąc na wakacjach nie zdążyłem wnieść sprzeciwu wobec jednego z pozwów i muszę zapłacić, a na drugi czekam na przewód sądowy żeby "udawadniać swój brak winy" to jest chore. OMIJAJCIE OBIE FIRMY Z DALEKA!

17 lipca 2025

Polecam!

Świetny kontakt telefoniczny, infolinia czynna 24/7, auto zostało dostarczane czyste i zadbane, profesjonalna obsługa i wytłumaczenie procedur podczas wydania samochodu.

18 czerwca 2025

Nie polecam tej firmy.

Nie polecam tej firmy.

Auto oddałem 31.05 o godzinie 12:00 w umówionym miejscu. Chwilę później zadzwonił do mnie pracownik firmy, że jednak nikt nie może odebrać pojazdu i żebym zostawił kluczyki u ochroniarza. Problem w tym, że ochroniarza na miejscu nie było, więc zmuszony byłem jechać własnym autem i zawieźć kluczyki bezpośrednio na bazę firmy.

Przed oddaniem umyłem i posprzątałem samochód na pobliskiej stacji, oddając go w lepszym stanie niż go otrzymałem. Samo przekazanie auta odbyło się bez mojego udziału, żadnego protokołu ani potwierdzenia stanu pojazdu. Nikt się nie odezwał z firmy, żadnego telefonu czy maila — cisza.

I nagle, po ponad tygodniu, dostaję wiadomość z wyceną szkód na 2000 zł oraz 250 zł za “sprzątanie” auta, które było czyste. Brak informacji, kiedy były robione oględziny, kto je wykonywał, a przede wszystkim – kto jeszcze miał dostęp do auta od momentu zdania.

Na domiar złego twierdzą, że nie wykupiłem ubezpieczenia, choć w każdej wcześniejszej sytuacji było to robione automatycznie — tym razem nikt mnie nie poinformował o zmianie zasad.

Cała sytuacja wygląda jak próba naciągnięcia na dodatkowe koszty po oddaniu auta. Brak transparentności, zero kontaktu, żadnego potwierdzenia, a potem próba wyłudzenia pieniędzy.

Nie zostawię tego tak — zamierzam nagłośnić sprawę i podzielić się tą historią wszędzie, gdzie się da.

6 czerwca 2025

Beznadziejna wypożyczalnia mieli…

Beznadziejna wypożyczalnia mieli przywieść samochód w czwartek a przywieźli w następnym tygodniu w poniedziałek . Szkoda była z OC sprawcy na moim samochodzie więc bez dyskusji przysługiwało mi auto zastępcze nie polecam

31 marca 2025

Oszuści i złodzieje !!!

Oszuści i złodzieje !!!! Jedna gwiazdka to za duż0 .
Firma która wyłudza pieniądze do swoich klientów na wiele sposobów .
Nie polecam , to zwykła banda złodziei i naciągaczy .

14 lutego 2025

Wydanie samochodu i odbiór w Krakowie…

Wydanie samochodu i odbiór w Krakowie na lotnisku to totalna porażka. Kierowca był umówiony na 8:00rano 27/12na odbiór samochodu z czego się nie zjawił. O godzinie 8:20 po konsultacji telefonicznej instrukcja: jeśli nie możecie czekać na kierowcę to zaparkujcie samochód na stacji Orlen i wrzućcie kluczyć do skrzynki. Dodam że wylot mieliśmy przed 11 i było z nami dwuletnie dziecko. Tak też zrobiliśmy. Zaparkowaliśmy samochód w miejscu wyznaczonym dla wypożyczali Rentis. Samochód został zaparkowany i oddany w stanie idealnym bez jakichkolwiek uszkodzeń czy zadrapań. Kierowca łaskawie zjawił się po odbiór samochodu o godzinie 9:50 z czego wtedy byliśmy już z dzieckiem w samolocie. Wróciliśmy do Anglii, depozyt został oddany z czego kilka dni później zostały pobrane z kąta ponad 2000zl za naprawę uszkodzonego samochodu. W raporcie z odbioru wynika że samochód został uszkodzony od strony kierowcy z czego na zdjęciach zrobionych przez nas tak owego uszkodzenia nie ma. Dodam że od momentu pozostawienia samochodu przez nas do momentu zjawienia się kierowcy upłynęła grubo ponad godzina a wtedy każdy mógł samochód uszkodzić. Kamery w Krakowie na Orlenie są więc powinni sobie wszystko sprawdzić. Naciągacze i oszuści. Pierwszy i ostatni raz skorzystaliśmy z ich usług!!!!

27 grudnia 2024

Oszuści

Dodaję usługę mycie pojazdu za 59 zł, co oznacza że płacę za mycie pojazdu z zewnątrz i wewnątrz. A i tak dostaję fakturę na 200 za brudny samochód. Bardzo dokładnie czytajcie umowę, bo faktycznie tam za wszystko odpowiada wynajmujący, to co pracownik mówi nic w ogóle nie znaczy. Sprawdzajcie warunki rezerwacji, wszystkie dodatkowe usługi, bo możecie znaleźć dodane to, czego nie wybierałeś.Zwracają kaucję, a po trzech tygodniach wystawiają karę, lepiej to omijać. Ale niestety na google bardzo dobre opinie.

21 lipca 2024

W ciągu roku trzykrotnie wynajmowaliśmy…

W ciągu roku trzykrotnie wynajmowaliśmy samochód i byliśmy zadowoleni do ostatniego razu. Oddając samochód jak zawsze zapytaliśmy pracownika firmy Rentis czy wszystko jest w porządku i oczywiście odpowiedź była tak wszystko jest w porządku. Depozyt został zwrócony bardzo szybko, Po jakimś czasie otrzymaliśmy fakturę do zapłaty za nieumyty samochód. Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim. Za kazdym razem oddawaliśmy samochód w takim samym stanie i było wszystko w porządku. Pracownik w momencie odbioru samochodu powinien nas poinformować, że możemy być obciążeni dodatkowymi kosztami. Dzwoniłam do firmy Rentis, ale oczywiście nie można z nikim na ten temat porozmawiać, tylko odsyłają do pisania reklamacji. Na prośbę rozmowy z kierownikiem otrzymałam odpowiedź, że proszę pisać e-mail, bo innej opcji nie ma. Według umowy najmu jasno i wyraźnie jest napisane że depozyt jest zwracany jeżeli nie zostały naruszone warunki najmu. Czyli jak dostałam depozyt w całości to znaczy, że wywiązałam się z umowy najmu, firma Rentis jednak interpretuje warunki umowy jak im pasuje. Nie polecam nikomu wynajmować samochodu od firmy Rentis, bo to kupa oszustów i naciągaczy !!!!!

Magda

5 października 2024

Zdecydowanie odradzam wynajem samochodu z Rentis!

Moje doświadczenie z Rentis na lotnisku we Wrocławiu było jednym z najgorszych, z jakimi miałem do czynienia. Firma wykazała się skrajnym brakiem profesjonalizmu, a każdy etap mojej rezerwacji i wynajmu był obarczony błędami, które doprowadziły do dużego stresu i dodatkowych kosztów.

Brak kontaktu i opóźnienia – Mój lot został opóźniony, a mimo poprawnego numeru telefonu i numeru lotu, firma nie była w stanie się ze mną skontaktować. Co więcej, po przyjeździe na lotnisko okazało się, że kierowca po prostu pojechał do domu, zostawiając mnie z rocznym dzieckiem na lotnisku o północy! Nikt nie chciał mi pomóc, przez co byłem zmuszony wynająć samochód z innej firmy, co kosztowało mnie dodatkowe 470 zł.

Niekompetentny personel i próby wyłudzenia – Kierowca spóźnił się o trzy godziny na umówione spotkanie, a następnie próbował pobrać ode mnie opłatę 3,5-krotnie wyższą niż ustalona w rezerwacji. Wydawało się, że próbuje mnie naciągnąć. Dodatkowo doliczyli mi opłaty za "wydanie i odbiór samochodu poza godzinami pracy", mimo że wszystko odbyło się w normalnych godzinach!

Brak profesjonalizmu przy zwrocie pojazdu – Przy zwrocie samochodu kierowca ponownie nie dotrzymał ustalonego terminu, co prawie doprowadziło do mojego spóźnienia się na samolot. Byłem zmuszony zostawić auto na lotnisku, ryzykując dodatkowe opłaty parkingowe.

Skandaliczne podejście do reklamacji – Po mojej skardze firma uznała, że "opóźnienie było winą logistyki" i "nie widzą podstaw do zwrotu pieniędzy". Próbowano zwalić winę na mnie, mówiąc, że podałem błędny numer telefonu (co było kłamstwem!). Zostałem oskarżony o opóźnienia i "błędne informacje", podczas gdy firma popełniła liczne błędy od początku do końca. W odpowiedzi na moje reklamacje firma jedynie zrzucała winę na innych, oferując jedynie mało znaczący rabat na przyszły wynajem, z którego nigdy nie skorzystam.

Rentis pokazało absolutny brak szacunku dla klienta i zupełnie ignorowało moje skargi, oferując jedynie minimalne rekompensaty, które nie wynagradzały stresu i kosztów, jakie musiałem ponieść. Zdecydowanie nie polecam tej firmy nikomu, kto ceni sobie profesjonalną obsługę i spokój podczas podróży. Unikajcie ich za wszelką cenę!

13 lipca 2024

Uwaga, oszusci i naciagacze!

Zamowilem Hyundai i30 Wagon, po wyladowaniu na lotnisku w Szymanach i telefonie do firmy rentis dowiedzialem sie, ze mieli jakis blad w systemie nikt sie mnie nie spodziwal dzisiaj i w zwiazku z tym bede musial poczekac 20 min ktore przeszlo w prawie 3h. Zamiast zamowionego kombi co podkreslilem w rozmowie telefonicznej ze wazna jest dla mnie przestrzen bagazowa dostalem malego corossovera. Machnolem reka bo po 3h locie i porannej pobudce jedyne co chcialem do dojechac do domu. Niestety bagaze nie zmieniscily sie do srodka i czesc walizek musiala wracac w srodku kabiny. Przy oddaniu samochodu rowniez nie bylo pana odbieracza wiec po telefonie do firmy zostawilem kluczyki w schowku i tak opuscilem pojazd. Po dwoch dniach dostalem slynna fakture za czyszczenie auta. Tylko ze auto bylo umyte 2h wczesniej, a jako dowod dolaczono zdjecia dywanikow ktore wystarczylo wytrzepac. Kontakt z biurem obslugi jak grochem o sciane, ja pisze od zaniechaniach z ich strony i prosba o rekompensate a oni swoje. Z cala pewnoscia po setkach wypozyczalni przez jakie prszeszedlem Rentis jest u mnie na czarnej liscie i nigdy nie chce juz miec z nimi nic wspolnego.

3 września 2024

Firma Rentis.pl to poprostu wyłudzacze…

Firma Rentis.pl to poprostu wyłudzacze pieniędzy.
Wymagają żeby każdy przestrzegał ich regulaminu a sami tego nie robią.
Oto nr mojej rezerwacji DC-8171309
Wynająłem auto 7 osobowe na prawie 2 tygodnie. W potwierdzeniu rezerwacji miało to być auto Toyota Proace City 5+2 z silnikiem disla i manualna skrzynia biegów ( lub podobne oczywiscie)
Auto które dostałem od firmy Rentis było faktycznie 5+2 ale z silnikiem benzynowym oraz z automatyczną skrzynią biegów. Co oznaczało że moja żona nie mogła być druim kierowcą gdyż nigdy autem z automatyczną skrzynią biegów nie jeździła i nie chciała ryzykować pierwszy raz autem wynajetym) ten fakt przemilczałem gdyż odbieraliśmy auto po godzinie 22 i nie chciałem robić problemów o tej porze szczególnie że podróżowaliśmy z dwójką małych dzieci.
Auto zostało dostarczone niezatankowane do pełna na co też machnąłem ręką na początku bo nie będę się spierał o kilka litrów paliwa, ale zdjęcie na wszelki wypadek zrobiłem. Po oddaniu auta ( osoba ktora miala odebraćauto byla ponad godzine spóźniona wiec nie mogłemsie z nia spotkać gdyz samolot na mnie nie poczeka) otrzymalem dokumentację zwrotu auta wszystko ok oprócz tego że wysłali mi faktore za posprzątanie auta na wysokość 100zł za to że dywaniki były ubrudzone. Więc zareklamowałem że auto dostałem z niepełnym bakiem. I poprosiłem o anulowanie faktory. Dostałem odpowiedź że faktura będzie obniżona o różnice poziomu paliwa w baku z godziny odbioru i zdania auta (sprawdzili to w komputerze auta) i uznali że 64 zł jest tylko to zwrotu dla mnie za to. Czyli resztę mam zapłacić. W regulaminie najmu aut jak ja bym oddał auto niezatankowane to dodatkowo nałożona by była kara 50zl której oczywiście na siebie nie nakładają. Firma Rentis to wyłudzacze pieniędzy i pierwszy i ostatni raz od nich auto wynająłem.

11 sierpnia 2024

Oszuści

Witam
Uważajcie na oszustów, umyłem samochód przed oddaniem i z automatu dostałem fakturkę za mycie.
Rozmowa z konsultantem nic nie pomogła.
Muszę też wspomnieć że dostałem kompletnie inny samochód niż zarezerwowałem, oczywiście z niższej półki

28 lipca 2024
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (32 recenzji)

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto