Zobacz, co mówią recenzenci
Reco har hjälp oss som städbolag att tack vare er trovärdighet, få fler kunder & självklart att våra egna kunder lämnar fina omdömen om våra städuppdrag! Bra kontakt med vår kontaktperson Sofia som... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Det är för oss som familjeföretagare verksamhetskritiskt att människor som överväger att pröva våra tjänster och eventuellt bli löpande kunder kan läsa vad våra kunder tycker. Vi har därför använ... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Fungerar jättebra och är ett seriöst företag samt ett bra alternativ till Truspilot som blivit hutlöst dyrt. Vi har kört RECO nu i 1,5 år och är jättenöjda. Och nej, vi kan inte ta bort dåliga... Zobacz więcej
Odpowiada na 94% z negatywnych recenzji
Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni
Inni użytkownicy przeglądali również
Reco är ett bra plats att kunna bevisa…
Reco är ett bra plats att kunna bevisa kvalitet och kunna bevisa resultatet och kunna för mer förtroende av kunden
Supernöjda! Proffsiga och personliga
Vi är jättenöjda med Reco och har fått personlig och proffsig hjälp att använda tjänsten för vårt företag. Även under provperioden hade vi många möten och har känt oss väl omhändertagna från start. Rekommenderas varmt!
Riskfritt med personangrepp på Reco
Reco beskriver sig som en plattform byggd på trovärdighet. Verkligheten är en annan.
Ett omdöme med personangrepp och uthängning av mig som bröt mot Recos egna villkor anmäldes. Personnamnet togs bort, men anklagelsen fick stå kvar. I den publicerade versionen riktades den i stället mot hela företaget. Kritiken riktades mot fler och blev bredare.
Reco säger sig förbjuda personangrepp och värna transparens. Men Recos moderering går ut på att justera problematiska omdömen så att budskapet kan leva vidare i godtagbar form, snarare än att tas bort.
Reco har beskrivit processen som att ändringar sker i dialog med skribenten. Det stämmer inte med korrespondensen i mitt fall, där Reco är aktivt involverat i den omformulering som vidgade omdömet. Oavsett hur ansvaret fördelas är det Reco som godkände och publicerade slutversionen.
Men läsaren ser ingenting av det. Omdömet presenteras som skribentens egna ord, utan markering om att det ändrats eller av vem.
Konsekvensen av den här modellen är att Reco i praktiken aldrig beivrar det de säger sig förbjuda. Innehåll som enligt deras egen policy kan vara åtalbart tas inte bort. Det omformas tills det passerar. Den som angrips har ingen plats i den dialogen. Plattformen skyddar inte den angripne. Den skyddar omdömet.
Reco inger inte förtroende. Det är svårt att ta talet om trovärdighet på allvar när plattformen låter ett regelstridigt omdöme ligga kvar i en form som gör kritiken bredare.
SVAR PÅ RECOS MODIEFIERADE INLÄGG 260401 (originalet längst ner)
Reco har svarat genom att redigera sitt svar utan att markera det. Mitt svar hänger i luften. Det känns igen. Det är så man manipulerar texter. I princip hela svaret togs bort. Hela beskrivning om hur de kontaktar skribenten.
Men det sista svaret bekräftar igen och cementerar det jag sagt. Reco söker aktivt upp skribenter och hjälper dem att formulera om omdömen som bryter mot policyn. Man ger angriparna en ny chans. Jag är inte ensam om den erfarenheten. Det finns fler fall med samma mönster.
Reco väljer angriparens sida. Reco söker aktivt upp skribenter. Detta sker först när ett inlägg anmäls. Tänk om man skulle skydda nätmobbare och strunta i offren. Vem som helst skulle vara emot det.
Inlägg som bryter mot policy och som dessutom kan vara förtal ska tas bort direkt. Man ska inte ge skribenten en andra chans.
Recos support, flera personer i ledningen inklusive Recos VD har fått mejl med konkreta frågor. Total tystnad. Transparens är grundbulten, skriver Reco. Jo jo.
SVAR DIREKT PÅ RECOS ORIGINALINLÄGG:
Recos standardsvar (nedan) bekräftar snarare än motbevisar det jag beskriver.
De skriver att skribenten alltid kontaktas och själv justerar sitt omdöme. I det här fallet är skribenten en person över 82 år utan egen e-postadress. Ändringen skedde snabbt efter min anmälan. Recos egen korrespondens visar att man haft en ytterst aktiv roll i modereringen. Påståendet om att skribenten självständigt justerat texten stämmer inte.
Intressant att Reco skriver ut mitt förnamn i sitt svar. Jag använde initialer i recensionen. Uppgiften om mitt förnamn är hämtad från mitt konto på Recos egen plattform och publiceras här utan att jag lämnat den offentligt. Det säger något om hur Reco hanterar personuppgifter.
Reco skriver att de ser allvarligt på om jag upplevde att slutresultatet blev missvisande. Mindre allvarligt tycks de se på att innehåll som kan vara åtalbart, ett personangrepp och en uthängning, inte tas bort utan omformas till en publicerbar version.
I sin iver att aldrig radera recensioner letar man i stället upp skribenter och guidar dem genom en omformulering. Det säger något om vad policyn faktiskt prioriterar.
Personangreppet hade legat kvar om jag inte uppmärksammat det själv.
Så det är faktiskt helt riskfritt personangrepp på Reco.
RECOS ORIGINALSVAR:
Hej EM,
Tack för att du delar med dig av dina synpunkter.
Vi förstår att det skapar frustration om ett omdöme upplevs annorlunda efter en granskning, men vi vill gärna förtydliga en sak som är central för oss: Vi på Reco går aldrig in och ändrar i ett omdöme på eget bevåg.
Om ett omdöme strider mot våra användarvillkor (exempelvis vid personangrepp), kontaktar vi alltid skribenten först.
Vi för då en dialog där användaren själv får möjlighet att justera sitt omdöme så att det följer riktlinjerna men behåller sitt budskap. Om ingen ändring görs tas omdömet bort i sin helhet, då vi på Reco aldrig redigerar innehållet i ett omdöme utan godkännande av omdömeslämnaren.
Att du ändå upplever att slutresultatet blev missvisande ser vi allvarligt på. Transparens är grundbulten i vår verksamhet och vi tar med oss din feedback internt för att se hur vi kan bli ännu tydligare i vår kommunikation vid dessa tillfällen.

Skickar oönskade SMS
Blir spammad av dom med SMS utan att någonsin ha varit i kontakt med företaget. Verkar gladeligen samla in personuppgifter på en utan ens medgivande.

Odpowiedź od Reco
Melker gjorde ett jättebra jobb
Supernöjd Reco-kund
Supernöjd Reco-kund.
Reco har hjälpt vårt företag med att synliggöra vad våra kunder/patienter faktiskt tycker om oss vilket boostat vår patienttillströmning och synliggjort vårt goda rennomé. Mkt nöjd kund - rekommenderar Reco!
Trevliga och bra service
Trevliga och bra service, tydliga i vad dem kan erbjuda och vad man kan förvänta sig. Att samarbeta med Reco har bara varit positivt för oss.
Proffsigt företag med bra och…
Proffsigt företag med bra och personligt bemötande.

Odpowiedź od Reco
Reco är ett seriöst företag
Reco är ett seriöst företag. Måna om sina kunder, men även om korrekta referenser och tar där med inte bort negativa kundomdömen.

Odpowiedź od Reco
Vi tycker att reco.se fungerar utmärkt…
Vi tycker att reco.se fungerar utmärkt för vår marknadsföring för både nya och gamla kunder.
Tack vare våra omdömen där har det gett oss nya kunder. Sidan är trovärdig och ger ett seriöst intryck. Personalen är även behjälpliga och ger tips/verktyg hur man kan arbeta mer med sin egen sida.

Helt fantastisk tjänst
Helt fantastisk tjänst. Vi är jätte nöjda! Bra med BankID så man slipper få omdömen som ej stämmer.

Odpowiedź od Reco
potentiella kunder ska kunna läsa vad faktiska verifierade kunder tycker
Vi har därför använt Reco sedan start för att potentiella kunder ska kunna läsa vad faktiska verifierade kunder tycker.
Christoffer Nettelbladt
QBS AB
Städning som det ska vara

Odpowiedź od Reco
Jag har använt Reco sedan jag startade…
Jag har använt Reco sedan den dag jag startade företaget, och det har varit en självklar och mycket viktig del av hur vi bygger förtroende gentemot nya kunder. Recos omdömessystem ger ett ärligt, tydligt och transparent underlag som gör det enkelt för kunder att förstå vilka vi är, hur vi arbetar och vad de kan förvänta sig av oss. För oss har det inneburit att vi kan möta nya kunder med ett korrekt och trovärdigt ansikte redan från första kontakt.
Reco har visat sig vara både effektivt och prisvärt. Plattformen genererar ett kontinuerligt inflöde av seriösa förfrågningar, och under sommarperioden kom så mycket som omkring 70 % av all vår inkommande trafik via Reco. Det är ett tydligt kvitto på att tjänsten fungerar – inte bara som marknadsföring, utan som ett verkligt stöd i affären.
Det som särskiljer Reco från många andra aktörer är att det inte handlar om tom exponering, utan om ett gemensamt kvalitetsarbete. Reco tillhandahåller en strukturerad, förtroendeskapande plattform, och vi som företag tar ansvar för att leverera hög kvalitet i varje projekt och aktivt använda omdömena i vår kommunikation. Tillsammans skapar det en trovärdighet som gynnar både företag och konsumenter.
För oss är Reco inte bara en kanal för nya affärer, utan en viktig del av vårt långsiktiga kvalitets- och varumärkesarbete. Av den anledningen ger jag Reco högsta möjliga betyg – 5 av 5 – och kan varmt rekommendera tjänsten till andra företag som vill arbeta seriöst, transparent och långsiktigt med sitt rykte.

Trovärdigt
Jag anser att upplägget för trovärdighet kring Recos tjänster gör att jag vågar lita på omdömen just via Reco. Riktiga kunder ger riktiga omdömen. Jag är en av dom riktiga kunderna och är riktigt nöjd.

Odpowiedź od Reco
Har under nästan två år haft ett…
Har under nästan två år haft ett felfritt samarbete med reco

Omdöme på Reco
Reco är en bra plattform för mina kunder att lämna omdöme och det är lätt att följa upp och svara kunderna. Kan varmt rekommendera Reco

Spammar ut "erbjudande" utan pris
Reco spammar ut ett mail med reklam och prenumerationserbjudande. Inte ens om man klickar på länken och läser flera sidor information får man reda på priset, utan det står "gratis i två månader" och att det sedan blir en tillsvidare-prenumeration.
Otroligt ful marknadsföring, när priset är hemligt vet man att det är en kass affär för kunden.
Lite intressant är att de inte har sin egen omdömestjänst på sin egen hemsida. Det hade ju kanske sett bra ut.

Reco filters judgements?
I tried to issue a judgement on reco but reco refused to publish it, "because I did not accept mail from them". I accept mail from everybody, but also routinely click on links not to accept spam mail. If they do this in large scale, then their judgements are not trustworthy.

Odpowiedź od Reco
Sida där bedragare kan stå oemotsagda
De tillåter bara recensioner om du kan visa saker som en faktura.
Om du har en negativ erfarenhet av ett företag som kontaktat dig och använder oseriösa säljmetoder där de ljuger dig rätt upp i ansiktet så kan du inte recensera dem på Reco om du inte först gått på deras bluff och betalat för deras bedrägeri.
Reco kommer kontakta dig och säga att om du inte har faktura så publicerar vi inte. Bevis i form av video på dörrknackande försäljare etc räknas inte.
Reco tillåter inte mig att varna andra för oseriösa takläggare som knackar dörr eftersom att jag inte blev lurad utan kontaktade andra takläggare som konstaterade att det det första företaget sagt om vårat tak inte stämmer.
Kundtjänst sket fullständigt i när jag påpekade att det aktuella företaget ville att vi skulle byta hela vårat tak för 4000000kr efter en takinspektion som sedan blev underkänd av en mer seriös takläggare som inte behöver knacka dörr för att jaga kunder.
Det borde räcka med att kunna bevisa kontakt med aktuellt företag och inte att man är betalande kund. Särskilt när det gäller oseriösa företag som använder bedrägliga metoder.

Doświadczenie Trustpilot
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.