Hele fijne ervaring met RDW in Waddinxveen. Ik heb daar een duitse DKW 1000 uit 1958 laten keuren. Deze wagen had alle duitse papieren en zelfs een TÜV tot 7/2027. Ik was de eerste klant die s'morgen... Zobacz więcej
Zobacz, co mówią recenzenci
3x gebeld met RDW over een overlijdenskwestie, 3x een ander antwoord gekregen. Dan krijg je een mail die ook weer afwijkt en bel je opnieuw. Je vragen kunnen ze niet beantwoorden dus wil je doorverbon... Zobacz więcej
Jacintha was erg onaardig, normaal kon je je scooter afmelden via de telefoon nu via rdw sloopbedrijf. allemaal geldklopperij. Liegen dat dat niet kon en lekker door je heen praten alsof je niet besta... Zobacz więcej
Helaas bij rijbwijs verlengen 2 x €.52.00 moeten betalen Eerste ston d op de RDW site bij verlenging niets gewijzigd ,dus gewoon accoord gegaan en op betalen gedrukt Helaas n rijbewijs ontvangen... Zobacz więcej
Inni użytkownicy przeglądali również
Omwisselen van een rijbewijs drama
Omwisselen van een rijbewijs duurt nu al 2 maanden. Er wordt steeds herhaald dat er nog geen bericht is vanuit Belgie. Ik heb dan maar contact opgenomen met de Belgische autoriteiten en die vertellen me dat mijn rijbewijs buiten omloop is gesteld en de bevestiging naar Nederland is doorgegeven.
Maar weer terug naar de RDW. Daar krijg ik enkel hetzelfde standaardbericht en moet ik maar afwachten en dat ze een week later nog een keer zullen proberen contact op te nemen met de Belgische autoriteiten.
Totaal niet meedenken en geen oplossingen willen zoeken. Wanneer ik vraag om het ticketnummer van mijn dossier willen ze dit ook niet doorgeven. De Belgische autoriteiten zijn hier wel transparanter in, van hen heb ik alle ticketnummers gekregen.
De dames bij de RDW daarentegen zeggen dat ze dit zelf ook niet kunnen inzien. Iemand spreken die dit wel kan dat kan niet.... Wat voor dienst ben je dan?
Triest....
Rijbewijs (met C categorie) omwisselen vanuit EU land, LET OP maak juiste keuze.
Ik heb een tijdje in zweden gewoond.
Omdat in de tijd dat ik daar woonde (2019) en ingeschreven stond mijn rijbewijs verliep heb ik deze daar laten verlengen. Deze werd vanwege C-rijbewijs 5 jaar velengd met de nodige gezondheidsverklaring en dokters-onderzoek.
In 2020 weer in Nederland gaan wonen, maar kwam er achter dat een Zweeds rijbewijs niet handig is als je bijvoorbeeld een proefrit wil maken.
Dus nu wilde ik mijn rijbewijs omwisselen of verlengen. Omdat de procedures verschillen wilde ik de juiste keuze maken.
De rdw gebeld over de procedure ook vanwege het C-rijbewijs.
De RDW had daar geen verstand van werd er gezegd omdat dit ter beoordeling van het CBR ligt. Wel vreemd dat het RDW de procedures niet kent...Het lijkt wel of deze vraag voor het eerst bij ze komt of ik speciaal ben..
Na onderzoek op de CBR site kwam ik er achter dat voor zweden en gelijke houdbaarheidstermijn in Nederland met omwisselen van het rijbewijs er GEEN gezondheidsverklaring nodig is, zie ook website van het CBR, zoek op gezondheidsverklaring omwisselen rijbewijs.
Dus bij de gemeente een afspraak gemaakt. Ook daar nog expliciet er om gevraagd of een gezondheidsverklaring bij omwisselen nodig was. Nee was het antwoord.
Nu na meer dan 2 weken wachten op het RDW komt de melding dat ik afstand kan doen van mijn C- rijbewijs of de procedure van gezondheidsverklaring in kan gaan(wat een enorme tijd en geld gaat kosten).
Bij afstand verklaring kan ik dan later wel mijn rijbewijs verlengen en deze categorie weer terugkrijgen, maar dat is wel weer een extra aanvraag en kosten. Schijnbaar wil de RDW graag schimmig blijven met info vooraf, maar aan het eind je pakken(financieel). Vreemd ook dat de beoordeling van de zweedse dokter neergelegd wordt, waar is het 1 EU verhaal?
Mag goedkoop kenteken aanvragen maar duur schorsen
Nou met het ingang van het jaar 2022 is het verplicht om een kenteken aan te vragen voor landbouwvoertuigen. Zo ook voor mijn old timer die in de schuur staat te verstoffen.
Nu krijg ik na een half jaar een brief dat ik mijn old timer nu ook moet verzekeren voor WA terwijl ik er geen kilometer er mee rij. Je moest goedkoop een kenteken opvragen en na nog geen halfjaar mag je een dure verzekering afsluiten of schorsen voor een jaarlijks 12 euro te moeten overmaken. Ik kan slechts mijn oldtimer afschrijven wanneer ik deze sloop.
Je wordt belazerd waar je bij staat. De mevrouw achter de helpdesk was wel aardig.
Doświadczenie Trustpilot
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.