Oszuści. Zamówiłam Polatron Gimbal za 550 PLN, otrzymałam gimbal z temu o wartości 100 PLN . Firma utrudnia zwrot strasząc, że jest to nieopłacalne, nie wystawia też faktury za opłacone zamówienie. Pr... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Lornetka jest lekka i prosta w…
Lornetka jest lekka i prosta w obsłudze. Obraz jest ostry, chociaż na dużych odległościach trochę traci na jakości - ale za tę cenę i tak jestem zadowolony.
odradzam zakup
28-09-2025 zamówiłem golarkę elektryczną. Tego samego dnia złożyłem rezygnację (wyłałem kilka maili na podany adres z rezygnacją). W dniu zamówienia brak reakcji, dopiero następnego dnia otrzymałem maila z informacją, że przesyłka została już wysłana i nie możliwości rezygnacji. Wniosek - jak już zamówiłeś to nie możliwości rezygnacji. NIE WIEM CO PRZYJDZIE, ale z opinii spodziewam się no name z Chin. (Żałuje, że przed zakupem nie szukałem informacji o tym sprzedawcy). Szczerze nie polecam tam zakupów.
Moja myjka dotarła z lekko pękniętą…
Moja myjka dotarła z lekko pękniętą końcówką. Skontaktowałem się z obsługą klienta i reklamacja została załatwiona bezproblemowo. Firma wysłała mi nową część bez konieczności odsyłania całego sprzętu.
Kupiłem maszynkę do strzyżenia,
Kupiłem maszynkę do strzyżenia,
Wpisałem w google ranking maszynek i ich maszynka była na 1 miejscu za 400 zł następne miejsca ceny powyżej 1000zl myślę okazja zamówiłem
Czekałem 2 tygodnie przyszła, tania chińska maszynka która jest dostępna za 90 zł na allegro. Nie polecam oszuści
Oszuści
Oszuści, sprzedają towar, konkretnie maszynka do strzyżenia włosów za 429 zł bez logo firmy, którą można kupić na Temu za 98,13 zł. W dodatku twierdzą, że są fińską firmą.
Depilator działa zgodnie z opisem
Depilator działa zgodnie z opisem. Po kilku użyciach zauważyłam, że włoski odrastają wolniej. Urządzenie robi się trochę ciepłe podczas pracy, ale nie na tyle, by parzyć. Jestem zadowolona z efektów.
Odstąpienie od umowy
Jak dokładnie wygląda SKUTECZNY proces odstąpienia od umowy z firmą Polatron.net? Z jaką stratą finansową finalnie zakończyliście współpracę z firmą? Tydzień temu kupiłam kamerę i depilator - łącznie na kwotę blisko 1500 zł. Fakt - nie sprawdziłam rzetelnie danych firmy, co z drugiej strony nie daje im prawa do niestosowania prawa. Przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła - chcę odstąpić od umowy. Będę wdzięczna za wszelkie praktyczne wskazówki jak zrobić to skutecznie.
Nie ma możliwości zwrotu zakupowanego…
Nie ma możliwości zwrotu zakupowanego towaru, bez ; brak kontaktu tylko mailowo raz dziennie dostaję odpowiedź o procentowej rekompensacie.
Już tydzień czekam na podanie adresu do zwrotu i nic.
Przeczytałam opinie i teraz boję się wysłać towar jak już dostanę w końcu adres bo nie ma gwarancji że dostanę zwrot pieniędzy. Odradzam zakupy w tym sklepie.
Sklep Polatron to jedna wielka farsa
Sklep Polatron to jedna wielka farsa. Brak jakichkolwiek danych kontaktowych poza e-mailem; brak realnego wsparcia. Towar pochodzi z Chin, ale sprzedawany jest jak „europejski design” – ceny absurdalnie zawyżone.
Po odstąpieniu od umowy nie otrzymałem/a żadnej sensownej odpowiedzi. Zamiast zwrotu – bezpodstawna kara „200 zł kosztu przesyłki”, mimo że obiecują darmową dostawę. W efekcie zwrócono mi tylko część środków – po miesiącach nerwów i frustracji.
Polatron to nie tylko oszust, to przykład patologii w e-commerce. Zdecydowanie odradzam — unikajcie szerokim łukiem.
Nabici w butelkę
Firma nie ma przejrzystej polityki sprzedaży , działa na granicy prawa konsumenta . Po zakupie towaru firma nie informuje o statusie zamówienia . Wogóle nie wiadomo jaki będzie termin realizacji zamówienia . Nie wiedząc co się dzieje z moim zamówieniem , po kilku dniach odstąpiłam od umowy drogą mailową . Nikt z firmy nie zareagował . Dopiero po tygodniu jakby nigdy nic ktoś lub coś ( bo chyba bot ) odpisuje mi , że już za późno bo właśnie przesyłka do mnie jest w drodze . Potem to już doświadczyłam tego samego co inni klienci ze zwrotami .Bezsilność i złość ! Potrącono mi oczywiście opłatę 240 zł tytułem rekompensaty kosztów przesyłki . Nieuczciwe jest pisanie na sklepie że towar jest przesyłany za darmo . On nie jest za darmo tylko ukryty w cenie produktu . Nigdy wcześniej przy zakupach internetowych nie zapłaciłam takiej kary za skorzystanie ze swojego prawa konsumenta . Po 2 miesiącach męczarni oddali mi część wpłaconej kwoty .
Firma oszust
Firma oszust. Nie ma adresu, telefonu, zakupionego towaru nie da rady zwrócić, jedyny kontakt przez email, gdzie odpisuje chyba bot, co i rusz wymyśla problemy z odsyłką, grozi karami manipulacyjnymi, cłami, itp., każe odsyłać towar do Chin, bliższy adres to Honkong, bliższych danych brak Kupiłem parownicę, totalny szajs, u nich za 429zł, a nie warta 80zł, przysłana z Chin, dziadostwo. Zgłoszone do CERT Polska, mam nadzieję, że zablokują stronę tych oszustów. Trzymajcie się od nich z daleka, nikomu nie polecam.
Wierny klient
To już trzecia kamera, którą u Was kupujemy - tym razem dla siostry. Bardzo miłym gestem był rabat 10% dla stałego klienta!
Dzięki tej lornetce obserwacja ptaków…
Dzięki tej lornetce obserwacja ptaków to czysta przyjemność - widać każdy szczegół piór! Jest też lekka, chociaż w pełnym słońcu potrafi łapać odblaski.
Uwaga oszuści!!
Uwaga oszuści!!
Reklamują coś innego a w efekcie dostajesz produkt 4 razy tańszy niz na Aliexpress/temu !!
Brak możliwości zwrotu, bajki ,że to prawdziwy sprzęt a tylko ich podrabiają!
Oferują 5,10,15 % zwrotu ale to kropla w morzu . Omijać szerokim łukiem!!!
To już moja druga golarka
To już moja druga golarka, tym razem dla żony. Jakość jest tak samo świetna, a bateria w nowej wersji trzyma dłużej. Przesyłka dotarła błyskawicznie!
Polatron.net to firma stosPolatron.net to firma stosująca nieuczciwe praktyki.ująca…
Polatron.net to firma stosująca nieuczciwe praktyki.
Na swojej stronie internetowej publikują politykę zwrotów, w której informują, że wystarczy skontaktować się z nimi mailowo, aby rozpocząć procedurę zwrotu. Jednak po nawiązaniu kontaktu okazuje się, że warunki się zmieniają – klient zostaje poinformowany, że musi pokryć koszty przesyłki zwrotnej do Hongkongu oraz zapłacić 15% amortyzacji wartości produktu, nawet jeśli paczka nie została otwarta.
W moim przypadku kupiłem kamerę i dodatkową baterię. Po otrzymaniu przesyłki zauważyłem, że dane produktu nie zgadzają się z opisem na stronie, więc natychmiast skontaktowałem się z firmą. Od tego momentu rozpoczęła się frustrująca i wyczerpująca procedura.
Do dziś, mimo że minął już ponad miesiąc, nie otrzymałem jasnych instrukcji dotyczących zwrotu zakupionych produktów.
Depilator Polatron IPL PS20
Kupiłam depilator Polatron PS20, zapłaciłam 559 zł BLIK-iem. Następnego dnia chciałam odstąpić od umowy – zgodnie z prawem – ale nikt mi nie odpisał. Brak kontaktu, brak odpowiedzi, brak telefonu. Nie polecam, to wygląda na firmę, która nie szanuje klientów i działa nieuczciwie.
Działa dobrze, ale ma swoje wady
Robot spisuje się nieźle - okna są czyste, a ja oszczędzam czas. Jednak czasem gubi się w rogach i trzeba go poprawić ręcznie, ale i tak bardzo ułatwia życie.
OSZUŚCI!
Podzielam negatywne opinie reszty użytkowników. Zamówiłam gimbala do telefonu, gdy przyszedł okazało się, że jest z chińskiej marki Tokqi. Na aliexpress czy innym chińskim sklepie kosztuję 300 zł taniej. Oszuści. Pod przykrywką fińskiej firmy, sprzedają chiński badziew o zawyżonych cenach. Jedyny kontakt przez e-mail, nigdzie nie ma adresu, numeru NIP.
Nie pole am wciskaja chinski badziew z…
Nie pole am wciskaja chinski badziew z temu gdxie kosztuje 200 zł powojujac sie że kamera jest produkcji finskiej /skandynawia .jakość słaca dopłaci człowiek 300 zł i ma albo go pro albo djj action .oszusci nie kupuj oponie pozytywne to podstawieni kolesie