Polatron Recenzje 75

2,1

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Większość recenzentów była niezadowolona z ogólnego doświadczenia. Klienci często zgłaszali problemy z produktami, które okazywały się być niskiej jakości lub niezgodne z opisem. Wielu konsumentów miało trudności z procesem zwrotu towaru. Niektórzy ludzie byli niezadowoleni z obsługi klienta, wskazując na brak numeru telefonu, kontakt wyłącznie mailowy i automatyczne odpowiedzi, co utrudniało rozwiązanie problemów. Jednakże, niektórzy klienci byli zadowoleni z zakupionych produktów, takich jak kamera sportowa, golarka, trymer, depilator IPL, parownica czy lornetka, chwaląc ich jakość i funkcjonalność.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty produktów. Wielu konsumentów zgłasza niezadowolenie z jakości,... Zobacz więcej

Quality

Użytkownicy opisują niejednoznaczne interakcje z jakością produktów. Niektórzy konsumenci chwalą jakość, na... Zobacz więcej

Return policy

Klienci mieli negatywne doświadczenia z polityką zwrotów. Wielu konsumentów zgłaszało, że firma uporczywie... Zobacz więcej

Price

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z cenami. Wielu konsumentów czuje się... Zobacz więcej

Customer communications

Klienci dzielą się negatywnymi opiniami na temat kontaktu. Wielu zgłasza brak odpowiedzi na e-maile, brak... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Oszuści. Zamówiłam Polatron Gimbal za 550 PLN, otrzymałam gimbal z temu o wartości 100 PLN . Firma utrudnia zwrot strasząc, że jest to nieopłacalne, nie wystawia też faktury za opłacone zamówienie. Pr... Zobacz więcej

Zakupiłam dmuchawa do liści 30.10.2025 roku, niestety do dnia dzisiejszego brak zamówionego towaru. Wysyłam maile, ale odpowiada bot, że jest wysłany. Nie wiadomo kiedy dojdzie i czy wogle dojdzie, ża... Zobacz więcej

Podzielam negatywne opinie reszty użytkowników. Zamówiłam gimbala do telefonu, gdy przyszedł okazało się, że jest z chińskiej marki Tokqi. Na aliexpress czy innym chińskim sklepie kosztuję 300 zł tani... Zobacz więcej

2,1

Słaba

Zamówiłem i nie odebrałem kamery gdyż…

Zamówiłem i nie odebrałem kamery gdyż wysyłka trwała zbyt długo. 819 PLN poszło w piach. Prośba o zwrot to straszenie że pobiorą koszty 240 PLN. Zgodziłem się to nalegają żeby wysłać paczkę jeszcze raz. Totalny scam i oszustwo. Na e-maile odpowiada bot. Jak można dopuścić żeby na terenie UE działa taka firma. Bujam się z tym od grudnia 25

1 grudnia 2025

Lornetka

Kupiłem lornetkę w firmie "POLAZENS" nie jest najgorsza ale wydaje mi się że jest sporo tańsza niż zapłaciłem. Chciałem ją zwrócić ale niestety się nie da bo na maila odpisuje bot i nie podaje adresu zwrotu. Nie kupujcie w tej firmie nic to oszuści.

20 marca 2026

Zakupiłem depilator IPL PS20

Zakupiłem depilator IPL PS20. Od momentu zapłaty za zakupiony towar: brak kontaktu, brak odpowiedzi, brak jakiejkolwiek informacji, brak przesyłki i moja strata kilkuset złotych. Dla mnie to oszuści, unikać, nie kupować. To ostrzeżenie dla innych.

18 lutego 2026

Nigdy więcej

Od prawie 2 miesięcy nie mogę doprosić się adresu do zwrotu towaru, chociaż w dniu otrzymania przesyłki zglosiłam chęć odstąpienia od umowy. Często dokonuję zakupów przez internet i nigdy dotąd nie spotkałam się z taką sytuacją. Jak najdalej od tego sklepu

2 stycznia 2026

Uważaj nie zamawiajcie nic z tej strony…

Uważaj nie zamawiajcie nic z tej strony nie chcą podać adresu do zwrotu towaru przesyłają zabawki ze straganu odpustowego w pogniecionych opakowań straszą karami nie warci są nawet jednej gwiazdki . Wysłałem dwadzieścia wiadomości z prośbą o adres zwrotny do tej pory bez skutku

29 grudnia 2025

Firma nieuczciwa

Firma nieuczciwa . Sprzedaje towary bez gwarancji bez marki . Ogromnie utrudnia zwrot słabej jakości towarów . Zakupiłem słabej jakości wkrętarkę bez marki po 4 mailu firma stwarza problemy zniechęcając do zwrotu . Nie polecam

12 stycznia 2026

Otrzymałem dziś zwrot 100% kwoty

Otrzymałem dziś zwrot 100% kwoty (ponad 800 zł) od polatron.net – bez odsyłania produktu - do dzisiaj nie podali adresu do zwrotu.

Wskazówki dla innych: jeśli chcesz odstąpić od umowy, wyślij do sprzedawcy maila z odstąpieniem (w ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki). U mnie sprzedawca zamiast zwrotu proponował kolejno „odszkodowanie” 5%/10%/15%, powoływał się na „opłatę manipulacyjną 15%” i próbował zniechęcić do zwrotu. Spokojnie, konsekwentnie podtrzymuj odstąpienie i proś o instrukcję zwrotu oraz zwrot pełnej kwoty bez potrąceń.
Kluczowe było zgłoszenie sprawy do operatora płatności z prośbą o wstrzymanie wypłat na rzecz sprzedawcy. Opisałem praktyki sprzedawcy i dołączyłem dowody: potwierdzenie płatności, całą korespondencję oraz screen polityki zwrotów. Po interwencji operatora płatności sprzedawca zwrócił pełną kwotę. Całość trwała ok. 2 tygodnie.
Nie dajcie się „procentowym propozycjom” – dokumentujcie wszystko i nie odpuszczajcie.

13 stycznia 2026

Oszukany klient

W listopadzie zamówiłem golarkę, do tej pory jej nie otrzymałem (minęły 2 miesiące)!
Brak kontaktu z firmą, podobno moja golarka jest w transporcie!

Zostałem bez pieniędzy i golarki, czuję się oszukany na prawie 400 zł.

Firma krzak, nikomu nie polecam!!!!!

10 stycznia 2026

Naciągacze

W listopadzie 25 kupiłam maszynkę do golenia. Przez 2 miesięce czekałam na paczkę. Po kilkukrotnej korespondencji w sprawie zamówienia wysłali mi informację że paczka czekała w lokalnym urzędzie. Została zwrócona i jest to koszt 240zl. Sama golarka kosztowała 380zl. Po 2 miesiącach nie mam ani golarki ani pieniędzy i marne szanse otrzymanie golarki lub zwrot pieniędzy. Tragiczna obsługa, słaby kontakt, jednym słowem nie kupować od nich bo to będą stracone pieniądze 😩

9 stycznia 2026

Odmowa przyjecia zwrotu

Korespondencja trwa od 3 tygodni, to właściwie korespondencja z botem, bot odmawia podania adresu do zwrotu.
OSZUSTWO, nic nie kupowac.

2 grudnia 2025

To oszusci

To oszusci, nie ma mozliwosci zwrotu towaru mimo ze taki zapis istnieje w regulaminie.
Ale ……to tylko zapis, firma nie podaje adresu do zwrotu i zapewne juz nie poda.
NIC NIE KUPOWAC.

24 grudnia 2025

Totalnie unikać

Totalnie unikać! Zero gwarancji i możliwości zwrotu towaru. Polityka firmy to jakiś żart. Obsługa klienta to jakaś intelektualna ameba. Zakupiony towar zwrócony, a pieniędzy oddać nie chcą. Oszuści i złodzieje!

8 listopada 2025

Chciałem anulować zamówienie po…

Chciałem anulować zamówienie po godzinie od jego złożenia. Po wysłaniu odstąpienia od umowy problem, żeby podali adres na który należy zwrócić towar. Problem z jakąkolwiek komunikacją, dostaje tylko automatyczne odpowiedzi, w ogóle bez odniesienia się do sprawy.

17 grudnia 2025

Przestrzegam wszystkich przed firmą…

Przestrzegam wszystkich przed firmą Polatron! Kupiłam maszynkę do golenia dla męża i niestety ale prezent się nie spodobał i chciałam tę maszynkę zwrócić. Firma nie chce podać adresu zwrotnego na który mam dany produkt odesłać, straszy mnie że potrąci 15% wartości produktu jako opłata manipulacyjna i co trochę to oferuje nowe zniżki aby tylko konsument produkt zatrzymał. Od tygodnia nie są w stanie podać mi adresu na jaki mam wysłać zwrot. Ta firma to porażka, nie kupujcie tam nic bo stracicie pieniądze!

12 grudnia 2025