Optimal Solicitors Recenzje 1260

4,4

Jeśli ktoś szuka pomocy prawnej to gorąco polecam kancelarię Optima Solution, warto powierzyć swoje sprawy. Spotkałam się z profesjonalizmem i zaangażowaniem Pani prawnik Natalii Witkowskiej jej uprz... Zobacz więcej

Witam Bardzo polecam firmę ubezpieczeniowa optimal Solioctors zajęli się moja sprawa od początku do końca nic mnie nie interesowało bardzo mili ludzie prowadzący moja sprawę i pozytywnie wygrana za ni... Zobacz więcej

Generalnie jestem zadowolony z uslug Optimal Solicitors. Moja sprawa nie byla prosta i troche trwalo jej zalatwienie do konca.

1. Kancelaria
  2. Prawnik prawa cywilnego
  3. Prawnik – prawo rodzinne
  4. Prawnik – obrażenia osób

Optimal Solicitors is a modern, forward thinking and progressive law firm. We represent both private individuals and business clients, nationally and internationally. Excellent customer service and good sound legal advice are at the core of what we do. It's not every day that you instruct a solicitor, but if you do you need to know our team are there for you.

4,4

Doskonała

1 tys. recenzji

Zwykle udzielenie odpowiedzi zajmuje ponad miesiąc

Pani Zuzanna Klodka miła i serdeczna a…

Pani Zuzanna Klodka miła i serdeczna a przy tym profesjonalna.

11 marca 2026

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii.

Cieszymy się, że współpraca z Panią Zuzanną Kłodką została przez Państwa tak wysoko oceniona. Miło nam słyszeć, że jej serdeczne podejście szło w parze z profesjonalizmem.

W sprawach dotyczących odszkodowania powypadkowego bardzo ważne jest dla nas, aby osoby poszkodowane czuły się odpowiednio wspierane, wysłuchane i otoczone fachową opieką na każdym etapie sprawy. Tym bardziej cieszy nas, że takie właśnie doświadczenie mieli Państwo z naszą kancelarią.

Dziękujemy za zaufanie. Przekażemy Pani Zuzannie Państwa miłe słowa.

Zespół Optimal Solicitors

Generalnie jestem zadowolony z uslug…

11 marca 2026

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Dziękujemy za Pańską opinię.

Cieszymy się, że mimo złożoności sprawy jest Pan zadowolony z usług Optimal Solicitors. Sprawy o odszkodowanie powypadkowe bywają skomplikowane i niekiedy wymagają więcej czasu, aby doprowadzić je do właściwego zakończenia, dlatego bardzo doceniamy Pańską cierpliwość oraz zaufanie.

Naszym celem jest wspieranie osób poszkodowanych w sposób profesjonalny, rzetelny i z pełnym zaangażowaniem na każdym etapie postępowania.

Dziękujemy, że powierzył Pan nam swoją sprawę.

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Serdecznie dziękujemy za tak miłą opinię i polecenie.

Bardzo się cieszymy, że nasza obsługa została tak dobrze oceniona. Zależy nam, aby każdy klient czuł się traktowany z życzliwością, szacunkiem i pełnym profesjonalizmem.

Dziękujemy za zaufanie.

Osoba

Osoba, z którą prowadziłem rozmowe byla mila i uprzejma. Na tym etapie mojej sprawy jestem nastawiony pozytywnie .

5 lutego 2026

Panie Dariuszu,
Serdecznie dziękujemy za miłe słowa i pozytywną opinię. Cieszymy się, że kontakt z naszym zespołem był dla Pana przyjemny już na tym wczesnym etapie sprawy. Jesteśmy gotowi wspierać Pana na każdym kolejnym kroku — w razie pytań, pozostajemy do dyspozycji.

Z wyrazami szacunku,

dobra obsluga

profesjonalne załatwienie do sprawy

1 grudnia 2025

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Panie Ryszardzie, dziękujemy za pozostawienie opinii. Cieszymy się, że docenił Pan dobrą obsługę oraz profesjonalne podejście do Pana sprawy. To dla nas bardzo ważne i motywujące. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Optimal Solicitors

Super kontakt

Super kontakt, troska, profesjonalizm

10 października 2025

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Pani Agato, bardzo dziękujemy za tak miłą opinię. Cieszymy się, że doceniła Pani nasz kontakt, troskę i profesjonalne podejście. To dla nas ogromnie ważne. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Optimal Solicitors

Przestrzegam przed podpisaniem umowy z…

Przestrzegam przed podpisaniem umowy z tą firmą . Sprawa o odszkodowanie za wypadek trwala ponad 4 lata pomimo , ze sprawca odrazu przyznal sie do winy . Firma optimal co pol roku zmieniala prawnika prowadzacego sprawę i kazdy nowo prowadzący żądał tych samych dokumentów i zaświedczeń . Teraz kiedy firma ubezpieczeniowa sprawcy wyplaciła odszkodowanie to Optimal nie chce przekazac pieniędzy osobie , którą reprezentuje firma optimal . Krotko mowiąc firma otrzymala pieniadze za odszkodowanie ale nie chce wyplacic osobie poszkodowanej .

12 maja 2025

Szanowny Panie Tomaszu,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że ma Pan poczucie, iż przebieg sprawy i wypłata odszkodowania nie spełniły oczekiwań. Chcielibyśmy wyjaśnić wszystkie wątpliwości jak najszybciej, jednak na podstawie dostępnych informacji nie możemy zidentyfikować tej konkretnej sprawy w naszym systemie.

Pragniemy podkreślić, że każde odszkodowanie otrzymane od strony przeciwnej trafia najpierw na wyodrębniony rachunek powierniczy klienta (tzw. client account). Jest to konto ściśle regulowane przez Solicitors Regulation Authority, corocznie poddawane niezależnemu audytowi. Zgodnie z przepisami środki muszą być przekazywane klientowi niezwłocznie po zaksięgowaniu i tak też postępujemy. Dlatego zakładamy, że może tu chodzić o inne nieporozumienie, które chętnie wyjaśnimy.

Uprzejmie prosimy o kontakt pod adresem info@optimalsolicitors.com lub telefonicznie pod numerem 0161 250 7771, abyśmy mogli zweryfikować szczegóły i niezwłocznie rozwiązać problem.

Z góry dziękujemy za możliwość wyjaśnienia sprawy.

Z poważaniem,
Zespół Optimal Solicitors

Bardzo profesjonalna a przy tym miła…

Bardzo profesjonalna a przy tym miła obsługa. Serdecznie dziękuję szczególnie pani Weronice. Bez jej pomocy i cierpliwości byłoby mi trudniej.
Serdecznie polecam

4 kwietnia 2025

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Serdecznie dziękujemy za tak miłe słowa!

Cieszymy się, że nasza obsługa spełniła Pani oczekiwania, a szczególne podziękowania dla Pani Weroniki na pewno zostaną przekazane. Jej zaangażowanie, cierpliwość i profesjonalizm to coś, z czego jesteśmy bardzo dumni.

Życzymy wszystkiego dobrego i dziękujemy za polecenie!
— Zespół Optimal Solicitors 💙

Bardzo dobra firma pracują bardzo…

Bardzo dobra firma pracują bardzo dobrze i załatwią każdą sprawę.Bardzo, polecam a pani Rubina super fachowiec.

7 października 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Serdecznie dziękujemy za Pana wspaniałą opinię!

Cieszymy się ogromnie, że mogliśmy pomóc Panu w uzyskaniu odszkodowania. To dla nas wielka radość słyszeć, że jest Pan zadowolony z naszych usług i że udało nam się pomyślnie załatwić Pana sprawę. Ciepłe słowa o pani Rubinie są dla nas szczególnie ważne – przekażemy jej Pana pochwały, na pewno sprawią jej wiele radości.

Jeśli w przyszłości będzie Pan potrzebował pomocy prawnej, jesteśmy zawsze do dyspozycji.

Zdrowie

Oceniam pracę, kancelarii dobrze.

17 września 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Serdecznie dziękujemy za Pani opinię!

Cieszymy się, że jest Pani zadowolona z pracy naszej kancelarii. To dla nas bardzo ważne, że mogliśmy pomóc w sprawie związanej z wypadkiem. Pani satysfakcja jest dla nas największą nagrodą.

Jeśli w przyszłości będzie Pani potrzebowała pomocy prawnej, jesteśmy zawsze do dyspozycji.

Rzetelna firma:)

Rzetelne, profesjonalne podejście do sprawy. Zawsze szybkie odpowiedzi. Miła obsługa. Na zadawane pytania dotyczące sprawy dostawałem wyczerpujące odpowiedzi. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Polecam szczerze firmę Optimasolicitors

1 sierpnia 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Serdecznie dziękujemy za Pana wspaniałą opinię!

Cieszymy się ogromnie, że mogliśmy pomóc Panu w uzyskaniu odszkodowania po wypadku. To dla nas niezwykle ważne, że docenił Pan nasze rzetelne i profesjonalne podejście oraz że był Pan zadowolony z naszej szybkiej i miłej obsługi.

Pańska satysfakcja jest dla nas największą nagrodą. Dziękujemy za zaufanie i serdeczne polecenie naszej kancelarii Optimal Solicitors.

Jeśli w przyszłości będzie Pan potrzebował pomocy prawnej, jesteśmy zawsze do Pana dyspozycji.

Najlepsza Kancelaria Zdecydowani Dobra…

Najlepsza Kancelaria Zdecydowani Dobra Komunikacja Fachowcy Wiedzą Co Mają Robić Walczą O Najlepsze Wyniki Wiadomo Potrzeba Czasu Takie Rzeczy Trwają Polecam Z Całego Serca 🙏❤️💪

3 lipca 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Thank you so much for your heartfelt recommendation! We're thrilled to hear that you found our communication clear and our approach professional. At our firm, we strive to understand and execute every case with precision, always aiming for the best possible outcomes. Knowing that you appreciate our dedication and would recommend our services truly means the world to us. Thank you for trusting us with your accident compensation case, and we’re here for you anytime you need legal support in the future!

Dziękuje Pani Weronice za wszelka…

Dziękuje Pani Weronice za wszelka pomoc. Kontakt dzięki niej był bardzo łatwy i zrozumiały. Wszelkie pytania jak i informacje rzetelnie udzielone.

15 czerwca 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Thank you so much for your kind words! We are delighted to hear that Weronika made your experience smooth and understandable. Ensuring clear communication and providing reliable information are key priorities for us, and it’s great to know Weronika upheld these standards excellently. We appreciate your feedback and look forward to assisting you again in the future!

Good tem good solicitor

Good tem good solicitor

12 kwietnia 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Thank you for your feedback! We're glad to hear you had a positive experience with our team and solicitors. We strive to maintain high standards and appreciate your recognition. Looking forward to serving you again!

Bardzo miła i profesjonalna obsługa

Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Dziękuję.

8 marca 2024

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Thank you so much for your kind words! We're thrilled to hear that you found our team friendly and our service efficient. We strive to deliver great customer service and are glad it made a difference in your experience. Your recommendation means the world to us. We look forward to serving you again in the future!

Pelen profesjonalizm

Dziekuje Optimal Solicitors za pozytywne zakonczenie mojej sprawy.Bardzo polecam kancelarie za mila,rzetelna i profesjonalna obsluge.Dziekuje i pozdrawiam serdecznie

10 grudnia 2023

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Witamy Grazyna, dziękujemy za pozostawienie pozytywnej recenzji. Cieszymy się, ze byli Państwo zadowoleni z naszych usług. Pozdrawiamy!

Bardzo dobra miła obsługa

Bardzo dobra miła obsługa, dostęp do wszystkich informacji i pomoc w każdej sprawie.

26 października 2023

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Witamy Justyna, dziękujemy za pozostawienie pozytywnej recenzji. Cieszymy się, ze byli Państwo zadowoleni z naszych usług. Pozdrawiamy!

Fast and best !

Bardzo dobry kontakt z ekspertami, znają sie na rzeczy,nie obiecują a podają konkrety. Nie byłem pewien w mojej sprawie czy mam jakiekolwiek szanse na odszkodowanie,a jednak wszystko dobrze sie skończyło. POLECAM wszystkim i dziękuję jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam.

9 października 2023

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Witamy Karol, dziękujemy za pozostawienie pozytywnej recenzji. Cieszymy się, ze byli Państwo zadowoleni z naszych usług. Pozdrawiamy!

Jestem bardzo zadowolona

Jestem bardzo zadowolona. Pracownicy kancelarii są profesjonalni, życzliwi, a przede wszystkim skuteczni.
Szczerze polecam
Małgorzata

11 września 2023

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Witamy Malgorzata, dziękujemy za pozostawienie pozytywnej recenzji. Cieszymy się, ze byli Państwo zadowoleni z naszych usług. Pozdrawiamy!

Zawiodłem się ponieważ zmienili m. Prawnika i…

Zawiodłem się ponieważ zmienili mi prawnika

14 września 2023

Odpowiedź od Optimal Solicitors

Szanowny Panie Grzegorzu, dziękujemy za poświęcenie czasu na pozostawienie recenzji. Przykro nam, że nie jest Pan zadowolony ze zmiany prawnika, ale z powodu nieprzewidzianych zdarzeń zdarza się, że musimy przenieść daną sprawę do innego prowadzącego. Powiadomiliśmy Pana o zmianie i nie miało to żadnego wpływu na prowadzoną przez nas sprawę. Serdecznie dziękujemy