Produkt słabej jakosci. Zwrot jest praktycznie nie mozliwy poniewaz wbrew przepisom dopuszczają zwrot tylko do Chin na jakis dziwny adres, co ze wzgledu na koszt jest zupelnie bez sensu. Oczywiscie na... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Na podstawie recenzji, stworzone przy użyciu AI
O czym najczęściej mówią ludzie
Na podstawie poniższych recenzji
Nuvira Home to sklep internetowy specjalizujący się w stylowym oświetleniu i dekoracjach do domu. Oferujemy starannie wyselekcjonowany asortyment, łączący wysoką jakość wykonania, nowoczesny design i przystępną cenę. Nasze produkty zostały stworzone, aby nadać każdemu wnętrzu wyjątkowy charakter, harmonię i przytulną atmosferę. Jako sklep online przykładamy dużą wagę do pozytywnych doświadczeń zakupowych naszych klientów. Dbamy o intuicyjną obsługę strony, szybką realizację zamówień oraz bezpieczne pakowanie produktów. Każdy etap procesu – od wyboru po dostawę – traktujemy z należytą starannością, aby zakupy w Nuvira Home były proste, wygodne i satysfakcjonujące. Naszą misją jest inspirowanie do tworzenia pięknych przestrzeni, w których styl spotyka się z funkcjonalnością. Wierzymy, że dobrze dobrane oświetlenie potrafi całkowicie odmienić nastrój pomieszczenia i podkreślić jego charakter. Dlatego w naszej ofercie znajdują się zarówno eleganckie lampy sufitowe, jak i nowoczesne lampy ścienne oraz subtelne dodatki dekoracyjne. Odkryj kolekcję Nuvira Home i przekonaj się, jak łatwo można stworzyć wnętrze, które zachwyca stylem i przytulnością każdego dnia.
Holandia
- nuvirahome.com
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin
odradzam. problemy ze zwrotem
Odradzam zakupy u nich. pomijając że zwrot jest do Chin, gdzie nigdzie o tym nie informują, to od tygodnia nie mogę sie doprosić jakiegoś formularza zwrotu na który się powołują. dziesiątki @ z których nic nie wynika.
po ustaleniu zwrotu części kosztów cyt "Z przyjemnością informuję, że zwrot został pomyślnie zrealizowany na Twoją pierwotną metodę płatności." nadal pieniądze nie zostały zwrócone.

To oszuści,prymitywny dropshipping
To oszuści.
Nie informują, że produkt wysyłany jest z Chin, że zwrot możliwy jest tylko do Chin- a koszt takiej wysyłki to prawie tysiąc złotych.
W zamian ciągle wciskają rabaty żeby tylko zostawić produkt, wymieniłam z nimi z 10 maili, mam wrażenie że to pisze jakiś automat. Ciągle wciskają kit o zwrocie 30% żeby tylko ten produkt zatrzymać.
Sprawę zgłosiłam do Europejskiego Centrum Konsumenckiego, nie wiem jeszcze gdzie mogę to zgłosić. To oszuści. Nie polecam i nigdy więcej już nie kupię.
Jest to sprzedaż na podstawie dropshippingu, ale takiego prymitywnego, po najniższej linii oporu.

Bardzo zadowolony z produktu
Bardzo zadowolony z produktu, lampa jest całkowicie zgodna z oczekiwaniami! Cena i jakość są bardzo dobre, a dostawa również przebiegła bez problemów.

Reklamacja towaru
Otrzymałem lampę dopiero po dwóch tygodniach, ponieważ przesyłka była wysyłana z Chin – o czym nie zostałem poinformowany przed zakupem (nie z Niderlandów). Niestety produkt dotarł uszkodzony i nie działa. Sklep Nuvira Home odmawia wymiany w ramach reklamacji i twierdzi, że ja sam powinieniem odesłać lampę na własny koszt z powrotem do Chin, choć koszt takiej wysyłki stanowi ponad połowę wartości samej lampy. Uważam takie podejście za nieuczciwe wobec klientów. Sprawa została zgłoszona do Europejskiego Rzecznika Praw Konsumentów.
EDIT:
Chciałbym odnieść się do przedstawionej informacji w kontekście obowiązujących w Unii Europejskiej przepisów dotyczących sprzedaży konsumenckiej.
Zgodnie z dyrektywą 2019/771/UE oraz zasadami europejskiego prawa konsumenckiego, to sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za dostarczenie towaru zgodnego z umową, co obejmuje również sytuacje, w których produkt dociera do konsumenta uszkodzony lub wadliwy. W takim przypadku:
konsument nie ponosi żadnych kosztów związanych z reklamacją, w tym kosztów odesłania wadliwego towaru;
obowiązkiem sprzedawcy jest zapewnienie bezpłatnej naprawy, wymiany lub zwrotu środków;
wszelkie zapisy w polityce sklepu, które obciążają konsumenta kosztami zwrotu wadliwego towaru, nie mają mocy, ponieważ nie mogą ograniczać ustawowych praw konsumenta.
W związku z powyższym podkreślam, że jako konsument nie powinienem ponosić żadnych kosztów wynikających z otrzymania uszkodzonego produktu – niezależnie od treści polityki zwrotów na Państwa stronie.
Informuję również, że sprawa została zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumenta, a dalsze działania będą prowadzone zgodnie z jego zaleceniami.

Odpowiedź od Nuvirahome
lampa sufitowa została dostarczona…
lampa sufitowa została dostarczona szybko, dobra obsługa

Zdecydowanie odradzam!!
Zdecydowanie odradzam, sklep oszukuje, nie chce przyjąć zwrotu. Produkt który otrzymałem znacząco różni się od tego który widnieje na stronie sklepu. Zgłosiłem zwrot zgodnie z regulaminem a sklep ciągle próbuje wcisnąć mi alternatywne rozwiązania: rabaty, zamienniki itd. Zgłaszam sprawę do ECC.
Update, nawiązując do odpowiedzi sklepu:
Skończcie kłamać.
W pierwszym wysłanym do Was mailu jasno dałem znać, że chcę zwrócić produkt tak jak jest to określone w regulaminie. Od tego czasu wymieniliśmy 8-10 maili. Ja w każdym moim mailu zaznaczam chęć zwrotu produktu na co Wy wciąż odpowiadacie wymijająco, że proponujecie zamienniki, częściowy zwrot lub inne alternatywne rozwiązania. Ja już na początku postawiłem sprawę jasno, to Wy próbujecie się wykręcić a teraz oszukujecie.
Bezczelne zachowanie, mam nadzieję, że jak najwięcej osób zobaczy tą recenzję!!
Sprawa została zgłoszona do ECC, spodziewajcie się kontaktu ze strony mediatorów i prawników.
Nie pozdrawiam

Lampa sufitowa
Lampa sufitowa, którą tutaj kupiłem, od razu nadała naszemu przedpokojowi bardziej luksusowy wygląd. Światło rozprasza się równomiernie, a wykończenie wygląda na wysokiej jakości. Szybka dostawa, dobre zabezpieczenie przesyłki i łatwy montaż. Jestem bardzo zadowolony i z chęcią kupiłbym ją ponownie.

Lampa wisząca
Lampa wisząca, którą tutaj kupiłem, przerosła wszystkie moje oczekiwania. Projekt wygląda nowocześnie i elegancko, a efekt świetlny jest idealny nad naszym stołem. Montaż był prosty, a jakość solidna i niezawodna. Naprawdę piękny dodatek do naszego wnętrza.

Sama lampa jest ładna
Sama lampa jest ładna, ale dostawa trwała dłużej niż się spodziewałam, a opakowanie było lekko uszkodzone. Na szczęście lampa działała prawidłowo, a obsługa klienta uprzejmie odpowiedziała na moją wiadomość. Ogólnie w porządku, ale mogłoby być lepiej.

Odpowiedź od Nuvirahome
Jestem bardzo zadowolona z zakupu
Jestem bardzo zadowolona z zakupu! Lampa wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach i jest bardzo dobrej jakości. Dostawa była szybka, a wszystko starannie zapakowane. Naprawdę polecam wszystkim, którzy szukają stylowego oświetlenia.

Odpowiedź od Nuvirahome
Świetna jakość i stylowy wygląd
Świetna jakość i stylowy wygląd! Lampa sufitowa spełniła wszystkie moje oczekiwania – solidne wykonanie, piękne wykończenie i nowoczesny design. Paczka dotarła szybko i była doskonale zabezpieczona. Gorąco polecam ten sklep!

Lampa sufitowa jest przepiękna
Lampa sufitowa jest przepiękna! Wygląda bardzo elegancko i dodaje wnętrzu wyjątkowego charakteru. Montaż był prosty, a światło rozchodzi się równomiernie po całym pokoju. Jestem zachwycony/a zakupem i na pewno wrócę po więcej produktów!