Kupiłem telewizor przez stronę, dostawa miała być „następnego dnia”. Po pięciu dniach nadal nic, a status zamówienia utknął na „w przygotowaniu”. Dzwoniłem dwa razy – za każdym razem inna wersja.... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Tą firmą powinien zająć się rzecznik…
Tą firmą powinien zająć się rzecznik praw konsumenta. Kupiłem kartę graficzną w połowie marca 2026. Karta była uszkodzona. Poszła na reklamację, po kilku tygodniach wróciła, niestety nadal uszkodzona. Wysłałem ja ponownie. Dziś mija 52 od doręczenia jej do działu reklamacji. Zero kontaktu z firmą.
Nie wiem co się stało z tą firmą
Nie wiem co się stało z tą firmą. Kiedyś topowy dostawca elektroniki, a dzisiaj nie możesz być pewny tego że ci wyślą to co zamówiłeś. Jeśli już natomiast wyślą to spodziewaj się tego miesiąc po planowanej dostawie. Nie polecam. Tragedia
Sprzedają towar, którego nie mają
Sprzedają towar, którego nie mają na satnie. Jak wielu innych klientów kupiłem robot sprzątający Narwal Freo X Ultra drogą internetową, by po kilkudziesięciu godzinach dostać informację, że nie ma go na stanie.
Zamówienie internetowe
Chciałam zamówić odkurzacz Dreame, automatycznie dodaje się do koszyka wybrane akcesorium z "promocji" Dreame zrabatowane do 1 ZŁ. Dzięki temu przy wyborze opcji "przejdź do płatności" pokazuje się komunikat, że oba produkty nie mogą być razem wsyłane, bo są w innych miejscach - wybierz jeden. Wybieram odkurzacz, przenosi mnie znowu do koszyka. Wybieram samo akcesorium - da się kupić. Acesorium nie da się usunąć z koszyka. Przez co nie potrafię zamówić odkurzacza. Dzwonię na infolinie, nawet nie kończąc jaki mam problem, Pani mi przerywa i twierdzi że LUDZIE Z AJTI pewnie pracują przy stronie... PRZEZ DWA DNI? No i tym sposobem zamówiłam jednak w MEDIA EXPERT. Nie było żadnego problemu, żadnych głupich akcji na stronie, żadnych głupich odpowiedzi na infolinii. Polecam Media Expert. Dziwi mnie to, że NEONET utrzymuje się jeszcze w Polsce.
Brak zwrotu pieniędzy.
Opłaciłam a po kwadransie anulowałem zamówienie mimo tego Neonet go wysłało. Zgodnie z zaleceniami na stronie nie odebrałem przesyłki. Po ponad dwóch tygodniach brak zwrotu pieniędzy. Telefoniczny automat przekierowuje rozmowy w próżnię.
Sprzedają wadliwy towar i odmawiają…
Sprzedają wadliwy towar i odmawiają wymiany na nowy towar lub zwrotu pieniędzy
Nie polecam sklepu
Nie polecam sklepu. Infolinia do obsługi zwrotów i reklamacji nie działa podczas gdy na obsłudze zamówień odbierają bardzo szybko. Czekam trzeci tydzień na zwrot środków, sklep przekroczył już ustawowy termin.
Jak by było można dać zero to bym dała
Jak by było można dać zero to bym dała. Sprzedają produkty, których nie mają na stanie, nie są w stanie o tym poinformować klienta. Nawet nie są w stanie anulować opłaconego zamówienia tylko trzeba się prosić i czekać. Żenada.
Chroń Panie Boże każdego
Chroń Panie Boże każdego, kto zdecyduje się na zakup czegokolwiek w tym pseudo-sklepie. Otóż 8 czerwca zamówiłem na allegro "Ekspres ciśnieniowy automatyczny De'Longhi ECAM450.65.G 1450 W czarny", oczywiście z firmy neonet, po dwóch dniach przesyłka miała być u mnie. Niestety to się nie wydarzyło. Kurier zadzwonił i przekazał mi informacje, że przesyłka została źle oznaczona w magazynie neonet (Zapewne specjalnie) i wróci do odbiorcy. W tym samym czasie uruchomiłem dyskusję na platformie allegro. Po dwóch dniach dostałem odpowiedź:
"Dzień dobry, ze śledzenia wynika iż paczka ma status na dziś wydana do doręczenia, prosimy zatem o informację na koniec dnia czy kurier dostarczył towar."
Oczywiście od razu zapaliła mi się lampka ;) bo już dzień wcześniej zamówienie trafiło spowrotem do nadawcy, wywołałem więc do tablicy allegro. Allegro:
"Neonet, proszę o ponowne nadanie zamówienia. W związku z problemem przewozowym nie powinni Państwo obarczać kupującego ponownym kosztem wysyłki. W celu odzyskania kwoty za niezrealizowaną dostawę, mogą Państwo złożyć reklamację.
Po nadaniu ekspresu, proszę o załączenie w dyskusji numeru do śledzenia paczki. "
Po kolejnym dniu oczekiwania, odniósł się do tego sam sklep Neonet:
"uprzejmie informuję, że przesyłka zostanie zawrócona, a dokonana płatność zostanie w pełni zwrócona na wskazany rachunek. Niestety na ten moment nie mamy możliwości zlecenia ponownej wysyłki tego samego zamówienia. W związku z tym uprzejmie proszę o ponowne złożenie zamówienia. Takie rozwiązanie pozwoli uniknąć ewentualnych komplikacji operacyjnych oraz przyspieszy realizację, bez konieczności wprowadzania późniejszych korekt i dodatkowych rozliczeń."
:D Zatem super, poprosiłem o zwrot pieniędzy i tyle, kontakt się urwał, 3000zł nie ma, ekspresu też nie ma, a sam sklep ma teoretycznie jeszcze czas - kilka dni i zgaduję, że będą czekać do ostatniego dnia na zwrot pieniędzy.
Serdecznie nie polecam, kupuję przez allegro już dobre 20 lat i pierwszy raz zdażyło się coś takiego. Żałuję tylko jednego, że wcześniej nie przeczytałem komentarzy o tym sklepie, zawsze Neonet kojarzył mi się z dosyć dużym jak na Polski rynek sklepem. Był to mój błąd, mam nadzieję, że Państwo go nie popełnią.
Wystawiają produkty po zaniżonych…
Wystawiają produkty po zaniżonych cenach a później nie wysyłają produktu twierdząc że cena była za niska
Stanowczo odradzam zakupy w Neonet
Stanowczo odradzam zakupy w Neonet. 2 czerwca o 15:47 zamówiłem telefon Samsung Galaxy A56 5G (zamówienie nr 500000112042) z odbiorem w sklepie w Tychach (Grota Roweckiego 53). Sklep nie dostarczył towaru na czas. Z powodu braku realizacji anulowałem zamówienie 5 czerwca. Neonet przez tydzień ignorował zgłoszenie – status na "zgłoszono do anulowania" wisiał aż do 11 czerwca i zmienił się dopiero po moich licznych telefonach i mailach. Mimo płatności online BLIK-iem na kwotę 1389,00 zł, do dzisiaj (16 czerwca) nie otrzymałem zwrotu środków na konto. Minął ustawowy termin 14 dni, a konsultanci na infolinii bezradnie rozkładają ręce, twierdząc, że "ponownie zgłaszają sprawę do działu rozliczeń". Sklep bezprawnie przetrzymuje moje pieniądze. Sprawę kieruję do Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Tychach. Omijajcie ten sklep z daleka!
Zamówiłam szczoteczkę Oral B serii 6
Zamówiłam szczoteczkę Oral B serii 6, cena 449 zł. Otrzymałam szczoteczkę dla dzieci za 99 zł. Próbowałam wyjaśnić sytuację telefonicznie, niestety nie ma konsultantów. Musiałam odesłać /nieotwartą/ szczoteczkę na własny koszt. Otrzymałam emaila że sprawdzają otrzymany ode mnie towar i podejmą decyzję . Wstyd i porażka. Od tej pory czekam. Nigdy więcej zakupów w tym sklepie.
Nie polecam, anulowali zakup, sprzedają rzeczy których nie mają
anulowali zamówienie sugerując tym że…
anulowali zamówienie sugerując tym że brak towaru :D
Firma krzak
Firma krzak, zero dbania o klienta. Nie kupujcie tam jak i w X kom nic co nie jesteście wstanie wnieść sobie sami pod drzwi. Realizują takie wysyłki przez Fedex (druga firma krzak) który nie wnosi zamówionych przesyłek mimo wykupienia w sklepie takiej usługi. Próbowałem zamówić fotel który waży według producenta mniej niż 30kg Fedex odmówił wniesienia pomimo wykupienia w sklepie takiej usługi, a ci cwaniacy pewni biorą kasę za usługę ale płacą za standardową przesyłkę. Mimo oddziału w moim mieście i propozycji dostarczenia do oddziału i wykonania dostawy przez sklep to nie ma takiej możliwości bo sklep internetowy a stacjonarny to dwa inne światy. Odrobina proklienckiego nastawienia i można by to rozwiązać bezproblemowo ale niestety mają to w dupie.
Nie polecam zakupów w Neonet
Nie polecam zakupów w Neonet.
19 maja złożyłam zamówienie nr 500000103639 na odkurzacz MOVA MOVA J30 za 399 zł. Produkt miał być prezentem, a podczas składania zamówienia informowano mnie, że czas realizacji wynosi do 2 dni roboczych.
Mimo upływu terminu do 25 maja nie otrzymałam ani zamówienia, ani żadnej informacji o opóźnieniu. Kontaktowałam się z infolinią, jednak nikt nie potrafił powiedzieć, gdzie znajduje się moje zamówienie i kiedy zostanie dostarczone.
W związku z brakiem jakichkolwiek konkretnych informacji zdecydowałam się anulować zamówienie. Zgłoszenie anulowania zostało przyjęte, jednak do dziś (4 czerwca) nie otrzymałam odpowiedzi ani zwrotu pieniędzy.
Jestem bardzo rozczarowana poziomem obsługi klienta, brakiem komunikacji oraz długim oczekiwaniem na zwrot środków. Takie traktowanie klientów jest niedopuszczalne! Nie polecam!
Radio reklamacja
Dzień dobry
Już blisko miesiąc czekam na wymianę zepsutego radia na nowe.
Omijać szerokim łukiem.
Zgłoszenie gwarancyjne rozpatrywane…
Zgłoszenie gwarancyjne rozpatrywane ponad 30 dni. Tragedia - brak produktu, przestali odpowiadać na maile, infolinia nie działa. Wygląda na przywłaszczenie mienia. Nigdy więcej od nich nic nie kupię. Trzymajcie się jak najdalej.
Sklep nie wysyła zamówień i nie zwraca pieniędzy
11 maja zamówiłem zegrek. Na stronie było napisane że już kolejnego dnia może być u mnie. Po zakupie od razu dostałem w inposcie numer przesyłki i od tego czasu cisza. 13 maja anulowalem zamowienie bo nadal wisiało jako w trakcie pakowania a ja potrzebowałem zegarka na prezent. Po anulowaniu zamówienia wisiało jako w trakcie anulacji aż do 22maja! W międzyczasie skorzystałem z ZenCare do pomocy z odzyskaniem pieniędzy. Nie wiem czy bez tego nie musiałbym czekać jeszcze dłużej. Nikomu nie polecam zakupów.
Omijać neonet z daleka
W dniu 18 sierpnia 2025 r. kupiłem w sklepie internetowym NEONET S.A. lodówkę turystyczną (zamówienie nr 56624527). Urządzenie ozaczęło pracować w trybie ciągłym i nie wyłączało się, co skutkowało pierwszą reklamacją. Serwis NEONET uznał reklamację i zwrócił urządzenie z adnotacją „naprawione", jednak jak wróciła z naprawy to zauważyłem, że obudowa była niestarannie spasowana, ale to zignorowałem. Po ponownym uruchomieniu przed Wielkanocą lodówka przez dobę działała poprawnie, po czym zaczęła mieć trudności z włączaniem i ostatecznie przestała działać całkowicie. Złożyłem drugą reklamację z żądaniem wymiany, którą NEONET odrzucił – serwis stwierdził brak śrub mocujących kompresor i wyłamane elementy obudowy, obwiniając mnie o uszkodzenie mechaniczne. Dokumentacji serwisowa, ujawniła sprzeczność – pierwsza ekspertyza uznaje reklamację, druga wskazuje na moją winę. Ponieważ jedynym podmiotem mającym dostęp do wnętrza urządzenia między obiema naprawami był serwis NEONET, teza o uszkodzeniu mechanicznym z mojej strony jest bezpodstawna. Nie polecam tego sklepu!