2,1

Słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

2,1

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Niestety sklep materace4u to jakaś…

Niestety sklep materace4u to jakaś porażka zamówiłam materac 9 czerwca za kwotę ponad 700zl do 1 lipca byłam zbywana odpowiedziami typu zabrakło materialów itp przekładana dostawa z tygodnia na tydzień az wkoncu zażądałam zwrotu pieniędzy i oczywiście odpowiedź brzmiała do 14 dni roboczych ale to maksymalny termin w ciągu kilku dni powinnam przy czym 14 dni minęło 22 lipca i teraz nawet nie ma żadnego odzewu ze strony firmy sprawa zgłaszam do rzecznika praw konsumenta

23 lipca 2026

Odradzam zakupy w tym sklepie

Odradzam zakupy w tym sklepie. „Zamówienie złożyłem 31.05.2026 i opłaciłem z góry. Mimo wielokrotnych deklaracji sprzedawcy o kolejnych dostawach w „czwartek” towar nie został dostarczony. Firma przez ponad 1,5 miesiąca nigdy nie zdeklarowała konkretnego dnia dostawy określając tylko kolejny termin dostawy na dzień (np. czwartek). Do dnia 27.07.2026 nie otrzymałem zamówienia. Nie ma możliwości kontaktu telefonicznego ze sprzedającym bo telefon nigdy nie jest odbierany. W związku z tym odstąpiłem od umowy w dniu 12.07.2026 i wezwałem firmę do zwrotu wpłaconych środków. Na dzień wystawienia opinii nie otrzymałem zwrotu zapłaconej kwoty pomimo upływu 14 dni od odstąpienia od umowy. Moje doświadczenie z tym sklepem jest negatywne i nie mogę go polecić.” Stanowczo odradzam zakupy w tym sklepie.

12 lipca 2026

Witam Zmówiłam materac z opcją szybkiej…

Witam Zmówiłam materac z opcją szybkiej dostawy za pobraniem ponieważ bardzo zależało mi na czasie, ta dostawa miała trwać max 3 dni robocze po 10 dniach materac nadal nie został wysłany a sklep nie wiedział kiedy zostanie wysłany. Nie polecam szkoda nerwów.

1 lipca 2026

Scam

Stanowczo nie polecam zakupów w Materace4U.

Zamówienie nr 10615 złożyłem 23 maja 2026 r. Do 15 czerwca 2026 r. zamówienie nie zostało zrealizowane, dlatego je anulowałem. Mimo że od anulowania minęło już ponad 14 dni, nadal nie otrzymałem zwrotu 754,87 zł za materac.

Firma przetrzymuje moje pieniądze bez wyjaśnienia i bez skutecznego rozwiązania sprawy. Brak realizacji zamówienia, a następnie brak zwrotu środków, jest dla mnie całkowicie nieakceptowalny.

Jeżeli pieniądze nie zostaną niezwłocznie zwrócone, skieruję sprawę do rzecznika konsumentów, UOKiK oraz innych właściwych organów. Ostrzegam innych klientów przed zakupami w tym sklepie.

4 lipca 2026

Firma nie wywiązała się z realizacji…

Firma nie wywiązała się z realizacji zamówienia, po uporczywym unikaniu kontaktu w końcu otrzymałam1.06 informację że środki zostaną zwrócone na konto, mamy 1.07 i dalej nie otrzymałam pieniędzy a firma unika kontaktu. zgłoszę sprawę do Uokik..

1 lipca 2026

Firma Scam

Firma Scam. Zamowienie zostało wykonane 10 czerwca, opłacone i od tamtego momentu cisza. Nie można się z nimi w żaden sposób skontaktować, nie wspominając o zwrocie środków na konto. Polecam każdej kolejnej osobie zgłaszać do UOKiK. Wtedy szybciej sprawa zostanie rozwiązana

10 czerwca 2026

Zamówiłem materac na materace4u.pl

Uwaga ! Nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na maile. Zamówiłem materac na materace4u.pl. Przez prawie miesiąc byliśmy zwodzeni obietnicami dostawy, informowano mnie, że występują problemy i że zamówienie zostanie zrealizowane. Następnie poinformowano mnie, że zwrot pieniędzy nastąpi w ciągu kilku dni.

Pieniędzy jednak nie zwrócono. Minęło już ponad czternaście dni, mimo że wcześniej zapewniano, iż zwrot nastąpi w terminie od kilku do maksymalnie czternastu dni. Do tej pory środki nie zostały zwrócone.
przygotowujemy się do skierowania sprawy na policję, oraz do instytucji ochrony konsumentów.

30 czerwca 2026

oszuści

W dniu 27 kwietnia 2026 r. za pośrednictwem sklepu internetowego Materace4U złożyłem zamówienie nr 10419 o wartości 779,15 zł. Zamówienie zostało przyjęte do realizacji, co wynika z panelu klienta sklepu internetowego. Do chwili obecnej zamówienie nie zostało zrealizowane.
W związku z brakiem realizacji zamówienia próbowałem kontaktować się ze sprzedawcą telefonicznie. Sprzedawca nie odbierał jednak telefonów, a kontakt odbywał się wyłącznie za pośrednictwem wiadomości SMS.
W dniu 4 maja 2026 r. wysłałem do sprzedawcy wiadomość SMS z prośbą o anulowanie zamówienia nr 10419 oraz zwrot pieniędzy. Poinformowałem również, że w przypadku braku kontaktu sprawa zostanie zgłoszona na Policję.
W odpowiedzi, w dniu 5 maja 2026 r., sprzedawca poprosił mnie SMS-em o przesłanie numeru rachunku bankowego do zwrotu środków na adres e-mail. Tego samego dnia wysłałem numer konta bankowego na wskazany adres e-mail oraz poprosiłem o potwierdzenie wykonania przelewu zwrotnego.
W dniu 6 maja 2026 r. sprzedawca potwierdził otrzymanie wiadomości e-mail z informacją o rezygnacji z zamówienia oraz numerem rachunku bankowego do zwrotu pieniędzy. Następnie, w odpowiedzi na moje pytanie o termin zwrotu, sprzedawca poinformował mnie SMS-em, że zwrot nastąpi „w ciągu kilku dni, maksymalnie do 14 dni od daty anulowania”.
W odpowiedzi potwierdziłem przyjęcie tej informacji do wiadomości i wskazałem, że zwrot powinien nastąpić maksymalnie do 14 dni od daty anulowania zamówienia nr 10419, tj. od 4 maja 2026 r.
Pomimo upływu wskazanego terminu sprzedawca nie dokonał zwrotu środków. Nie otrzymałem również żadnej wiarygodnej informacji o przyczynie opóźnienia ani potwierdzenia wykonania przelewu. Sprzedawca nadal nie kontaktuje się w sposób umożliwiający wyjaśnienie sprawy, nie odbiera telefonów, a komunikacja ogranicza się do wiadomości SMS.

27 kwietnia 2026

Czy to Twoja firma?