Bardzo pozytywne doświadczenie. Proces wypożyczenia przebiegł sprawnie i bezproblemowo. Transfer na parking był dobrze zorganizowany i szybki. Samochód był czysty, zadbany i praktycznie nowy. Po powro... Zobacz więcej

Via Aeroporto, 13, 24050 Bergamo, Bergamo / Lombardia, IT
Lotnisko w Bergamo 18-21 maja. Poprzedni wybór w Bari to również wypożyczalnia Locauto. N plus brak karty kredytowej i symboliczna kaucja. Dokładna instrukcja dotarcia na parking, gdzie znajdowało się... Zobacz więcej
Bardzo polecam wypożyczalnie Locauto w Bergamo. Miła i profesjonalna obsługa (pozdrawiamy Ricardo ) auto bardzo czyste i zadbane. Otrzymaliśmy nowe Renault Captur z 2026 r dzięki czemu nasza podróż to... Zobacz więcej
Presso l'ufficio Locauto Rent di Bergamo Aeroporto potrai scegliere tra un'ampia gamma di auto e furgoni a noleggio per le tue vacanze o i tuoi viaggi di lavoro. E’ possibile riconsegnare fuori orario previo accordo con l’Ufficio di noleggio. Per maggiori informazioni, contatta il Centro Prenotazioni o direttamente la location al numero +39 0243020415. Se riconsegni il veicolo oltre l'orario di chiusura dell'Ufficio, dovrai parcheggiare il veicolo nello stallo dedicato e lasciare le chiavi, gratuitamente, nella key-box presente nei pressi dell'Ufficio di noleggio. Servizio Elefast: il noleggio digitale, che ti permette di prenotare e ritirare l’auto in modalità contactless direttamente in parcheggio, senza passare dal banco di noleggio.
Via Aeroporto, 13, 24050, Bergamo, Bergamo / Lombardia, Włochy

Once again, I'm leaving a positive opinion. For me, LOCAUTO is the best car rental option in Italy.

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Wszystko jak najbardziej w porzadku. Szybki odbiór i zwrot auta.

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Wszystko było jak najbardziej w porządku. Sprawne odebranie auto i zwrot. Auto praktycznie nowe (XC 40)

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Wszystko było w porządku. Auto w pełni sprawne i czyste. Proces rezerwacji przez booking.com był bardzo prosty.

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Dostałyśmy samochód z manualną skrzynią mimo, że wybrałam specjalnie droższą opcję z automatyczną. Dodatkowo pani w biurze mocno próbowała nam odsprzedać dodatkowe ubezpieczenie, mimo że już jedne wykupiłam. Sam odbiór spoko wszystko szybko i bez problemowo

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Wszystko przebiegło bez problemów, a obsługa była bardzo miła i pomocna. To był nasz pierwszy raz, kiedy wypożyczaliśmy samochod, więc trochę stresowaliśmy się zwrotem auta. Na szczęście zupełnie niepotrzebnie. Pan obejrzał samochód, a po kilku minutach dostaliśmy potwierdzenie zwrotu na maila. Cały proces był szybki, prosty i bez żadnych niespodzianek.
Warto też rozważyć wykupienie pełnego ubezpieczenia bezpośrednio w Locauto. My tego nie zrobiliśmy, ale dowiedzieliśmy się, że w razie szkody wypożyczalnia najpierw pobiera środki z karty, a dopiero później trzeba samodzielnie rozliczać się z własnym ubezpieczycielem. Jest drożej niż u innych, ale dla świętego spokoju, Lockauto to moim zdaniem dobra opcja.
Na pewno jeszcze skorzystamy.

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
very good cars fast transfer nice service I recommend

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Zero odpowiedzi na formularz zwrotu z ubezpieczenia.

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Osoba, która obsługiwała wynajmowane przez nas auto, była bardzo pomocna. Obsługa odbyła się w bardzo dobrej atmosferze, auto było zadbane i sprawne. Dziękujemy i na pewno kiedyś jeszcze skorzystamy z wypożyczalni Lokauto

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Żałosny żart, a nie wypożyczalnia.
Zarezerwowaliśmy samochód przez discovercars.com
Na dzień dobry totalna zmiana auta. Ok, zdarza się.
Później pracownik biura w terminalu lotniska Bergamo usiłował wcisnąć nam dodatkowe ubezpieczenie za 400€ - wg polityki locauto ubezpieczenie w Discovercars to jedynie "gwarancja zwrotu środków, a nie ubezpieczenie".
Odmówiliśmy.
Następnie pracownik locauto na parkingu wydał nam samochód porozumiejąc się przez tłumacza google. Natomiast z całą pewnością podkreślając "USE THE YELLOW LINES ON THE HIGHWAY. DO NOT USE YELLOW LINES IN THE CITY PARKINGS".
zatem ruszyliśmy w drogę na "wielkie włoskie wakacje".
Po dojechaniu na miejsce (109km) auto zaczęło domagać się dolania oleju.
Następnego dnia, bo telefoniczna obsługa klienta nie jest dostępna całodobowo, spędziłem słuchając melodyjki 4 godziny!, bo wszyscy operatorzy byli zajęci.
Dopiero po interwencji Discovercars przedstawiciel locauto/enterprise usiłował się skontaktować.
Uzyskałem zgodę na uzupełnienie oleju na własny koszt. Z obietnicą zwrotu, jeżeli na paragonie będzie wyraźnie napisane "za olej silnikowy". Na tym instrukcje się zakończyły. Nie podano rodzaju oleju ani ilości, bo pan z obsługi klienta nie wie - "mechanik będzie wiedział"
Szczęśliwie mechanik wiedział. Sprawdził poziom oleju okazało się, że bagnet poziomu oleju jest zupełnie suchy. Zgodnie z komunikatem z deski rozdzielczej dolany został 1 litr oleju. Komunikat zniknął, natomiast stacja benzynowa nie mogła wystawić paragonu "za wymianę oleju" wystawiła za "obsługę pojazdu", a czynności udokumentowałem zdjęciem.
Locauto oczywiście odmówiło zwrotu, bo paragon nie był zgodny z instrukcją.
Zakładam, że lepiej byłoby zatrzeć silnik w rocznym aucie - ale wtedy pewnie otrzymałbym fakturę na równowartość pojazdu.
W trakcie użytkowania pojazdu korzystaliśmy z autostrad zgodnie z zaleceniami pracownika wypożyczalni. Oczywiście auto nie było wyposażone w tollpass. W przeciwieństwie do dodatkowego ubezpieczenia tego nam NIE zaproponowano. Toteż aktualnie jestem na etapie wyjaśniania za ile i na jaką kwotę zalegam z opłatami za autostrady.
Omijać z daleka

Odpowiedź od Locauto Group - Bergamo Aeroporto
Blisko lotniska, miła uprzejma obsługa, wszystko elegancko sprawdzone przed i po oddaniu auta. Bez zbędnych formalności, auto w bardzo dobrym stanie technicznym bez naciągania na pieniądze.