1,8

Słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

1,8

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Brak zwrotu środków za zamówienie

Brak zwrotu środków za zamówienie
Zwrot został dostarczony do sklepu 29.05 i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu środków.
Od kilku dni prowadzę ze sklepem korespondencję dotyczącą zwrotu. Mimo że kontaktuję się z tego samego konta na Instagramie i cała historia rozmowy jest widoczna, jestem wielokrotnie proszona o podawanie tych samych danych, ponieważ obsługa twierdzi, że nie wie, z kim rozmawia. Dane do zwrotu były już przeze mnie przekazywane wielokrotnie.
Do dziś nie otrzymałam pieniędzy ani konkretnej informacji o terminie zwrotu. Sprawa nadal pozostaje nierozwiązana.

29 maja 2026

Upadek marki

Niestety, marka Laretaggio coraz bardziej rozczarowuje. Za estetycznym profilem na Instagramie kryje się rzeczywistość, która ma niewiele wspólnego z profesjonalną obsługą klienta.

Problemem są opóźnione wysyłki, niedotrzymywane terminy realizacji pre-orderów oraz konieczność ciągłego dopominania się o zwroty pieniędzy. Mimo zapewnień dotyczących dat wysyłki zamówienia regularnie nie są realizowane na czas. W moim przypadku ostatni zwrot został wypłacony w dwóch transzach, co trudno uznać za standard obsługi, jakiego można oczekiwać od marki budującej wizerunek premium.

Dodatkowo coraz większe zastrzeżenia budzą materiały marketingowe. Produkty prezentowane w kampaniach AI nie odpowiadają temu, co faktycznie otrzymuje klient. T-shirty Mezanotte wyraźnie różnią się od tych pokazywanych na zdjęciach promocyjnych. Jeszcze bardziej kontrowersyjna jest prezentacja jeansów Ferro – na zdjęciach reklamowych wykorzystano model marki Vetements, co może wprowadzać klientów w błąd co do rzeczywistego wyglądu produktu. Kto tak robi ?!

Niepokoi również sposób prowadzenia komunikacji w mediach społecznościowych. Negatywne komentarze i konstruktywna krytyka często znikają z profilu marki. Również kontakt z obsługą klienta pozostawia wiele do życzenia – zamiast rzeczowego i proklienckiego podejścia spotykałam się z odpowiedziami, które sprawiały wrażenie emocjonalnych i defensywnych, bardziej nastawionych na polemikę niż rozwiązanie problemu.

Szkoda, bo marka miała ogromny potencjał. Dziś jednak trudno nie odnieść wrażenia, że większy nacisk kładzie się na marketing i kreowanie wizerunku niż na jakość produktów, terminową realizację zamówień oraz profesjonalną obsługę klienta.

1 czerwca 2026

Absolutnie nie polecam zakupów u tej…

Absolutnie nie polecam zakupów u tej naciągaczki Moni. Rzeczy które reklamuje to albo plagiat innych firm (dotyczy to spodni jeansowych które modelka na stronie sklepu ma na sobie marki Vetements a reklamuje je jako Laretaggio które nie mają nic wspólnego z tymi ze zdjęć) albo wygenerowane w AI T-shirty które w rzeczywistości wyglądają jak szajs za 20 zł z bazaru. Szkoda że nie można tutaj dodać zdjęć ale realne fotki dodałam już na fb Laretaggio pod ich postami więc same zobaczcie jakość… żenada i jedno wielkie naciąganie. Zgłoszone do uokik.

1 czerwca 2026

Jedno wielkie oszustwo

Jedno wielkie oszustwo . Proszę uważać . Zamówienia nie są realizowane . Pieniądze zapłacone a produktów brak , tłumaczenie Pani jest żenujące . Później kontaktu brak . Pani się świetnie bawi za pieniądze klientów . Omijać szerokim łukiem .

15 marca 2026

Tragedia

Tragedia. Zamówienie złożone 13 lutego nie przyszło do teraz, czekam ponad 2 miesiące, moje wiadomości są ignorowane. Nie ma żadnego kontaktu telefonicznego, jedynie mail na którego nikt nie odpowiada albo odpowiada zdawkowo, że jest opóźnienie w szwalni.

28 kwietnia 2026

Niestety porażka

Niestety, chociaż mają ładne rzeczy to kontakt tragiczny. Zwrotów nie polecam bo nie można doprosić się zwrotu środków !!!! Obsługa mega opryskliwa i niesympatyczna!!! Przez ok miesiąca nie otrzymałam zwrotu pieniędzy !!!! Trzeba zgłaszać sprawę na policję bo to nie mała kasa

24 kwietnia 2026

Uwaga oszustwo!!

Uwaga oszustwo!!! Zamówienia nie są wysyłane!!! Zamówienie ze stycznia do tej pory (koniec kwietnia) nie dotarło!!!

23 kwietnia 2026

Dokonałam zamówienie 24 marca dziś 19…

Dokonałam zamówienie 24 marca dziś 19 kwietnia nadal nie mam paczki , otrzymuje zwodzące maile o nadanej przesyłce z pustym miejscem na numer listu przewozowego , próbują zrobicie ze mnie idiotę , brak kontaktu z firmą. Wygląda to jakby ktoś przygotowywał sie do upadku po wpłaconych zamówieniach .

19 kwietnia 2026

Nie polecam, a wręcz ostrzegam przed tym sklepem. Zamówienie z 16 stycznia wysłali dopiero 12 lutego, wcześniej przez tygodnie wprowadzali w błąd, że „pakują” i „generują etykietę”, co było nieprawdą - obiecywali wysyłkę w ciągu dwóch dni, nie zostało zrealizowane. Kontakt praktycznie zerowy, odpowiadają kiedy chcą albo wcale. Produkt przyszedł niekompletny i wadliwy. Reklamacja bez odpowiedzi. Zwrot odebrali 27 lutego – do dziś nie oddali pieniędzy. Najpierw kłamali, że zwrot zrobiony przez PayPo, potem że mają problemy z Tpay, potem że przelew, potem księgowość… nic z tego nie jest prawdą. Ignorują maile, zablokowali mnie na instagramie i szybko piszą do osób, które odpowiadają na mój komentarz. Pieniądze regulaminowo i prawnie powinny być zwrócone 13 marca, do tej pory ich nie oddali. Mamy 8 kwietnia.

16 stycznia 2026

Praktycznie brak kontaktu od dwóch…

Praktycznie brak kontaktu od dwóch tygodni firma nie odpowiada brak jakiegokolwiek kontaktu na temat zamówienia
Jak można tak traktować klienta który sam zabiega o kontakt to jest bardzo przykre
Zamowienie jest od dwóch tygodni opłacone i nadal nie mam informacji kiedy będzie

7 kwietnia 2026

Niestety nie polecam firmy.problem z…

Niestety nie polecam firmy.problem z odzyskaniem pieniędzy za zwrot
A wiadomosc właścicielki nie stać cie to nie kupuj to nie przymierzalnia nawet nie wiem jak to opisać...Ale myślę zedlowa sa tu zbędne.

19 stycznia 2026

Czy to Twoja firma?