KurJerzy.pl Recenzje 241

3,5

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 58 recenzji, większość recenzentów była dość zadowolona z ogólnego doświadczenia. Klienci często chwalą szybkość dostawy, wskazując, że przesyłki docierają na czas, a nawet przed planowanym terminem, co jest szczególnie doceniane w przypadku wysyłek międzynarodowych. Wielu użytkowników podkreśla również intuicyjność strony internetowej, co ułatwia składanie zamówień i płatności, a także sprawny system monitorowania paczek. Obsługa klienta, w tym panie na infolinii, jest często opisywana jako bardzo pomocna i profesjonalna, szybko rozwiązująca problemy. Dodatkowo, wielu konsumentów uważa ceny usług za konkurencyjne i atrakcyjne w porównaniu do innych przewoźników. Jednakże, niektórzy klienci byli niezadowoleni z dodatkowych opłat, które pojawiały się po dostarczeniu przesyłki, często znacznie przewyższających początkową cenę wysyłki, a także z braku transparentności w kwestii wymiarów paczek i naliczania opłat za niestandardowe przesyłki. Pojawiły się również skargi dotyczące braku wsparcia ze strony firmy w przypadku problemów z przesyłkami, zwłaszcza międzynarodowymi, oraz trudności w komunikacji z przewoźnikami. Niektórzy użytkownicy zgłaszali, że przesyłki nie docierały na czas, a kurierzy podejmowali tylko jedną próbę doręczenia, co prowadziło do konieczności odbioru paczek w punktach zastępczych.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Konsumenci mają niejednoznaczne doświadczenia z usługami dostawczymi, ponieważ niektórzy chwalą szybką... Zobacz więcej

Service

Klienci dzielą się niejednoznacznymi opiniami na temat usługi, a niektórzy wyrażają zadowolenie z szybkiej i... Zobacz więcej

Price

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z cenami, gdzie niektórzy konsumenci chwalą dobrą cenę i... Zobacz więcej

Staff

Klienci mieli niejednoznaczny doświadczenia z personelem, z wieloma pozytywnymi opiniami dotyczącymi miłej,... Zobacz więcej

Order

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty zamawiania, z niektórymi klientami wyrażającymi zadowolenie z... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Od rozmowy telefonicznej porzez odebranie jej bezpośrednio w domu w Katowicach po dostarczenie przesyłki w Walii wszystko było w jak najlepszym porządku. Do tego sprawne i szybkie informowanie o "drod... Zobacz więcej

Wszystko przebiegło szybko i bardzo sprawnie .Panie na infolinii bardzo pomocna .Miałam.problem który został odrazu rozwiany.Kozrystalam z usługi wysyłki paczki do USA i się nie zawiodłam.Tak szybko j... Zobacz więcej

Kilka dni temu usiłowałem wysłać paczkę do USA. Pocztą nie ma możliwości, a ups był zbyt drogi. Kurjerzy okazali się najtańszym sposobem i zaledwie po tygodniu, paczka dotarła do córki. Nigdy tak sz... Zobacz więcej

Szybki odbiór paczki i dostawa do miejsca przeznaczenia. Działający system monitorowania paczki. To co najważniejsze to paczka dotarła w stanie nienaruszonym, nic z niej nie zginęło. REWELACJA. Tak tr... Zobacz więcej

1. Usługi logistyczne
  2. Kurier
  3. Przesyłki kurierskie
  4. Usługi spedycyjne

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

3,5

Średnia

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam. Reklamacja dotycząca zagubionej przesyłki rozpatrywana trzy miesiące. Po jej uznaniu czas oczekiwania na zwrot pieniędzy kolejny miesiąc. Firma nie dotrzymuje ustawowych terminów.

17 marca 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Pan Michał w dużej mierze ma rację. Problem polega na tym, że powinna być to opinia o firmie kurierskiej UPS. Proszę uwierzyć, że nas też to bulwersuje. Mamy wiele spraw, które są opóźnione przez opieszałość firmy kurierskiej. Jesteśmy spedytorem i w trakcie rozpatrywania reklamacji musimy czekać na stanowisko kuriera.

Wiemy, że podniosą się teraz głosy "nic mnie to nie obchodzi", "to wasz problem". Firma kurierska wychodzi z pozycji siły. Niestety w naszym kraju system sądowy jest niewydajny i nie mamy żadnych argumentów. Sprawa w sądzie rozwleka się z miesięcy na lata. Przepraszamy Panie Michale za te długi terminy, to nie jest nasza zła intencja, nie mamy na to wpływu - ale każdego dnia ciśniemy firmy kurierskie, żeby przyśpieszyły swoją pracę.

Nie polecam nikomu już któryś raz z…

Nie polecam nikomu już któryś raz z kolei mam problem zamiast dwóch opłaconych palet dociera jedna innym razem zamiast trzech opłaconych palet docierają dwie.Podczas zgłaszania reklamacji Pani po odebraniu telefonu uważa że nic się nie stało .Usługi są drogie a klient traktowany jak intruz.Najlepiej wziąść kasę przed dostarczeniem przesyłki a potem nie przejmować się klientem

12 marca 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Bardzo nam przykro, że firma DHL nie dostarczyła dwóch palet jednocześnie. Jeżeli jest to kolejny taki przypadek może to oznaczać, że DHL w tym miejscu nie ma wydajnego systemu obsługującego palety, być może mają problemy z odpowiednim zapakowaniem aut na "wahadle". W takim wypadku może warto rozpatrzeć ofertę DPD, która także ma w swojej ofercie przesyłki paletowe.

Proszę się na nas nie gniewać, nie mamy wpływu na takie sytuacje. Zgłosiliśmy do firmy kurierskiej reklamację z powodu nieterminowego dostarczenia palety. Zależy nam na każdym Kliencie i jeżeli jesteśmy w stanie zawsze staramy się pomóc.

nie kurjerze a KAJOCI!

To naprawdę nie kurjerze a KAJOCI!
Trzy dni czekałem na tego dziwnego kuriera. Gdzieś tam jeździł i opowiadał ze paczka nie gotowa. Żadnego kontaktu z kurierem i głupie wypowiadki dyspo. NIE POLECAM!

10 marca 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Przykro nam, że firmie UPS nie udało się zrealizować zamówienia. Mam nadzieje, że rozumie Pan, że nie jesteśmy firmą kurierską i to nie nasi pracownicy przyjeżdżają po odbiór przesyłki.

Klient uważa, że kurier nie przyjechał po przesyłkę. Kurier uważa, że przesyłka nie była gotowa. Nie jesteśmy w stanie rozsądzić tego sporu, chociaż zdajemy sobie sprawę, że pracownicy firm kurierskich często stosują takie wymówki. W tym przypadku zwróciliśmy pieniądze na konto klienta.

Drodzy klienci jeżeli występują takie problemy jest parę rozwiązań:
- możemy ponowić odbiór na kolejny dzień
- możemy zmienić firmę kurierską, która ma odebrać przesyłkę
- klient może samemu zanieść paczkę do najbliższego punktu nadawczego (często są to sklepy w najbliższej okolicy)

Gwarancja dostarczenia paczki!

Gwarancja dostarczenia paczki!

Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia rano, a dobę później wylądowała u odbiorcy po drugiej stronie Polski w nienaruszonym stanie. Tutaj szybkość łączy się z jakością! Na pewno będę polecać komu tylko się da za tak sprawnie wykonaną robotę.

5 marca 2025

Nie polecam. 2 dni czekałem na kuriera DPD zamówionego za pośrednictwem kurjerzy.pl i się nie doczekałem. Sam zawiozłem przesyłkę do punktu dpd. Najgorsze że to był prezent na urodziny który ostatecznie nie dotarł na czas przez to opóźnienie.

24 lutego 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Bardzo nam przykro, że kurier DPD nie przyjechał na czas. Kontaktowaliśmy się z firmą DPD w tej sprawie. Otrzymaliśmy lakoniczną odpowiedź, że kurier był na miejscu ale nie zastał nadawcy. Nie możemy potwierdzić tej informacji, podejrzewamy, że kurier nie podjechał po odbiór lub pomylił adresy. Proszę nas nie winić za zaistniałą sytuację, nie jesteśmy firmą kurierską i nie możemy odpowiadać za działanie ich pracowników.

Drodzy klienci, tak jak napisał Pan Krzysztof, czasem na przyjazd kuriera trzeba czekać cały dzień. Jeżeli zależy nam na czasie, warto zanieść przesyłkę do najbliższego punktu nadania wybranego kuriera. Na naszej stronie można znaleźć punkty kurierskie w najbliższej okolicy. Wszystkiego dobrego Panie Krzysztofie.

Super firma!

Super firma!
Kurier także może wydrukowac etykietę jest taka opcja ,co w moim przypadku było bardzo pomocne ,miła obsługa telefoniczna, powiadomienia SMS ,polecam 👍

5 lutego 2025

Podpisuje się w pełni pod negatywnymi…

Podpisuje się w pełni pod negatywnymi opiniami na temat przesyłek międzynarodowych. Paczka od dwóch miesięcy nie dotarła do Kanady, oczywiście reklamacja złożona i od przeszło tygodnia walczę z ironiczną Panią z biura obsługi, która to codziennie informuje mnie mailowo, że nadal brakuje im szczegółów aby w ogóle rozpocząć poszukiwania!!!! Wymagają kolorów ubrań, firm, składu, rozmiaru, dziś wymyślili sobie, że potrzebują zdjęcia bo inaczej przewoźnik nie może działać. Czyli to moja wina, że zagubili przesyłkę? Śmiech na sali. Robią wszystko byle zwlekać z czasem, utrudniają jak tylko się da. Całym sercem nie polecam i omijajcie szerokim łukiem bo nikt nie poczuwa się do winy nawet w najmniejszym stopniu a klient jest traktowany jako "zło konieczne", które powinno spełniać każdy ich wymysł czego w regulaminie nie podpisywałam!!!!! Szok

21 stycznia 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Bardzo ciekawy przypadek, z którym warto się zapoznać. Drodzy klienci Pani Sandra wysłała paczkę do Kanady. Przesyłka zaginęła. Każdego dnia na całym świecie ginie lub zostaje uszkodzonych parę tysięcy przesyłek. Przesyłka może być w Kanadzie, ale równie dobrze w Singapurze. Poszukiwania trzeba rozpocząć na całym świecie, a nie tylko w jednym magazynie. Wszystkie paczki uszkodzone, bez etykiet z uszkodzoną etykietą itp. są otwierane i następuje próba identyfikacji po zawartości. Opis przesyłki "ubrania" - to za mało, zgaduje przykładowo, jest takich przesyłek 2856 szt. Jak poznać które należą do Pani Sandry?

Opis: szampańska sukienka sylwestrowa z cekinami - na drugim końcu świata, prosty człowiek, prawdopodobnie mężczyzna chwyci się za głowę, bo nie odróżni sukienki od spódnicy a co dopiero od kreacji sylwestrowej. Większość mężczyzn (panowie przepraszam może się mylę) nie wie co to jest kolor szampański albo im się zdaje, że wiedzą. Cekiny pewnie pomylą z ćwiekami itp. Dlatego przewoźnik poprosił o zdjęcia. Nikt Pani nie utrudnia złożenie reklamacji. Cały czas działamy i jesteśmy w kontakcie z przewoźnikiem, który usilnie szuka przesyłki. Bądźmy ludźmi, tam pracują zwykli ludzi a nie projektanci mody, prawdopodobnie będą potrzebować zdjęć. Zdjęcie nie musi być tej konkretnej sukienki zapakowanej w paczce, ale może ma Pani zdjęcie tej sukienki znalezion w internecie.

Sprawdziliśmy korespondencję, wszyscy nasi konsultanci pracujący przy tej sprawie są uprzejmi i starają się pomóc. Zamiast współpracować tracimy czas na odpisywanie na negatywy. Drodzy klienci proszę współpracujcie z nami i przewoźnikiem, każdy się stara Wam pomóc.

Zdecydowanie nie polecam - wiele negatywnych opinii nie jest przypadkiem

Zdecydowanie nie polecam - wysokie opłaty oraz ukryte koszty - po otrzymaniu paczki zostałem poinformowany że jeżeli nie dopłacę to nie otrzymam paczki.

Firma Kurjerzy twierdzi że nie ma dodatkowych kosztów - to zwyczajnie nieprawda. Otrzymałem informację o całkowitym koszcie przesyłki, następnie jak przyjechał kurier to powiedział że jest duża dopłata i bez uiszczenia jej nie otrzymam paczki.

Proszę nie wierzyć w ich kosztorys - to po prostu ukryte koszty - nie jestem zdziwiony wieloma negatywnymi opiniami.

17 stycznia 2025

Odpowiedź od KurJerzy.pl

Panie Piotrze nie ma żadnych ukrytych kosztów. Jeżeli przesyłka jest wysyłana poza Unię Europejską to kraj docelowy nalicza cło/podatek. Z tego co widzę jest Pan odbiorcą przesyłki i prawdopodobnie dostał Pan informację z Agencji Celnej lub Urzędu Celnego co jest normalną procedurą.

Drodzy klienci często nasz obszar zakupowy/wysyłkowy ogranicza się do Unii Europejskiej i często zapominały o podatku VAT i cle, które należy opłacić jeżeli wysyłamy/sprowadzamy towar spoza EU - doceńmy tą naszą Unię ;)