HEM

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Wenn es möglich wäre würde ich eine Minus-Wertung vergeben. Paketshop bei HEM in Roßdorf: 1. Mitarbeiterin findet Paket nicht. Nach 2 Stunden noch mal vorbeigekommen. 2. Mitarbeiterin findet Paket auc... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Ik ben zoals vele zojuist op een zaterdagavond gebeld door HEM Energie!!! Zeer dreigend, agressief en onbeschoft aan de telefoon. Dit ging over tot bedreigen en intimidatie. Hierin werd verteld dat i... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Pas op! Niet mee in zee gaan! Dwingend, dreigend met sancties en met valse voorwaarde is mijn niet Nederlands sprekende huisgenoot in zee gegaan met deze energie maatschappij. Ook meerdere malen is... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 1 z 5

Ja ook wij zijn in maart gestopt met Hem wel eerst even 635 aftikken.Die we betaald hebben na telefonische bedreigingen van Hem. Nu weer een mail van I Finance u raad het al openstaande factuur be... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Dostawca energii
  2. Dostawca energii odnawialnej

Napisane przez firmę

Een groenere wereld betekent een beter milieu. En een beter milieu betekent ook een betere leefomgeving voor mensen. Bij HEM vinden wij het daarom belangrijk om met onze klanten mee te denken en ze te adviseren. Samen kunnen we belangrijke stappen zetten die bijdragen aan deze groenere wereld. Met kleine stapjes binnen je eigen huishouden kunnen we al een verschil maken en daar focussen wij ons graag op.

Dane kontaktowe

Oceniono na 1 z 5

HEM zit mensen op te lichten door…

HEM zit mensen op te lichten door hogere prijzen te hanteren dan ze beloven.

13 lipca 2024

Hey Daniel,

Dat is nogal een heftige beschuldiging. Het is voor ons niet mogelijk een ander tarief te hanteren dan het tarief waarvoor je hebt getekend. Heb je het wellicht over het termijnbedrag? Je termijnbedrag kan namelijk wel afwijken van de offerte, vanwege je verbruik. Voor meer uitleg hierover kun je terecht bij onze klantenservice toppers. Je kunt je vragen per e-mail sturen naar klantenservice@hem.nl, of telefonisch contact opnemen via 020 225 94 34 op werkdagen van 09:00 tot 13:00 uur.

Oceniono na 1 z 5

Gebrek aan transparantie, slechte service

Mijn schoonouders zochten in maart contact met Vattenfall, op een vage manier zijn ze toen in contact met HEM gekomen. de medewerker heeft hen een contract aangesmeerd, ze waren niet eens bewust ervan dat ze iets hadden toegezegd totdat ze opeens een brief van hun vorige energieleverancier hebben gekregen over de opzegging van de contract. Nooit een fysieke contract of brief ontvangen, ook nooit een factuur gezien. Telefonisch is HEM ontzettend slecht bereikbaar, ruim een uur in wacht gestaan terwijl je 2de wachtende bent. Mevr aan telefoon zit te zuchten, zegt weinig, is traag in reageren. Nu wij een overstap hebben geregeld, is opeen alles mogelijk (fysieke brieven, een account op de website waar ze voorheen geen toegang hadden). Ook nu ze weg gaan, worden ze plotseling door “Vattenfall” gebeld over HEM (net zo vaag zoals in begin).

10 lipca 2024

Hallo Esther,

Dank voor het delen van je feedback. Het is inderdaad een vaag verhaal, wat wij graag voor je willen uitzoeken. Mocht je hieraan mee willen werken vragen wij je vriendelijk ons te voorzien van de gegevens van je schoonouders. We wachten je reactie af!

Wordt hier geen klant!

Wij zijn zonder onze toestemming ineens klant bij HEM. Geen idee hoe dit kan. We willen dit terug gedraaid hebben. Telefonisch niet bereikbaar, er neemt niemand op, op mails wordt niet geantwoord.
Conclusie: wordt hier geen klant!!

10 lipca 2024

Hoi Van Huizen,

Dat is vreemd. Het is namelijk niet mogelijk om de levering van energie en gas te starten zonder jouw toestemming. Zou je je gegevens via de e-mail die je ontvangt met ons willen delen? Dan onderzoeken wij wat er precies is gebeurd.

Oceniono na 4 z 5

Afgelopen jaar "nog" geen problemen

Nou, mij jaarafrekening is weer binnen, nu nog kijken of de €678,54 uiterlijk 23 Juli op mijn rekening staat.
Al eens eerder 4 maanden moeten wachten op mijn geld.
Het zou fijn zijn als ze hun afspraak nu eens nakomen en ik eens een positievere recentie kan schrijven.
Wordt vervolgd....

22-7-2024
Nou, bij deze een aanpassing, ik heb de centen al binnen, dus netjes volgens hun afspraak, ik heb dus weinig te klagen over HEM het afgelopen jaar.
HEM, zet dit door, want jullie kunnen het dus wel, zou fijn zijn voor iedereen, voor zover in ieder geval bedankt voor het nakomen van jullie afspraak, ga zo door.

8 lipca 2024

Hey J,

Fijn om te lezen dat je tevreden bent met onze service!

Oceniono na 1 z 5

Valse voorwendselen zo begon het horror…

Valse voorwendselen zo begon het horror verhaal mij er van overtuigen dat ik 40% minder zo gaan betalen als bij mijn vorige leverancier wat blijkt nu dat ik uiteindelijk 3x zoveel betaal als voor dat zou worden gecorrigeerd is uiteraard nooit gebeurd
Uiteindelijk was het mogelijk om het lopende contract na uitspraken van het ACM op te heffen
Nu komen ze met een opzegboeten van €2365,- terwijl dit helemaal niet mag en werd mij geadviseerd door HEM op linkje te klikken en dan zo alles opgelost zijn
Deze mensen zijn zo doortrapt het is een bonk ellende kost je bergen met geld
Ik ben in een jaar tijd ruim €4000,-meer aan energie lasten gaan betalen
Mijn advies hang meteen op klik niet op linkje etcetera

7 lipca 2024

Hi Frans,

Het is belangrijk om te begrijpen dat er op de offerte altijd wordt uitgegaan van een verwacht termijnbedrag o.b.v. de door jouw opgegeven verbruiksgegevens. Hierdoor kan het termijnbedrag hoger uitvallen dan dat er op de offerte stond. De reden hiervoor is dat het daadwerkelijke termijnbedrag gebaseerd is op het gemiddelde verbruik van de afgelopen drie jaar.

We willen uiteraard graag met je meekijken naar je opzegvergoeding. Laat je gegevens achter via de link in de e-mail die je ontvangt, zodat wij dit kunnen controleren.

Oceniono na 1 z 5

Blijf weg bij deze oplichters

Blijf weg bij deze oplichters.
Het heeft mij bakken met geld gekost.
Positief is dat ze goede verkopers in dienst hebben. Knap dat ze mij konden overtuigen. Dat moet ik ze nageven.

6 lipca 2023

Hoi Stoutenburg,

Hier worden we niet gelukkig van. Waarom zijn we oplichters?

Oceniono na 1 z 5

Niet mee in zee gaan rond uit…

Niet mee in zee gaan rond uit schandelijk!!! Ik heb nooit een contract met HEM afgesloten niets ondertekend nooit een contract in me mail ontvangen tot ik 25 juni bericht krijg dat ik overstapt naar HEM voor een jaar en 253 p.m
Terwijl ik bij gewoon energie met een contract van 4 jaar voor 180 euro zat 1 juli zal mij nieuwe contract in gaan ik heb gebeld gemaild nu sturen ze per mail voor het eerst mij zogenaamde contract op zonder een handtekening en de tijd lieve mensen was 3 uur ‘s nachts dat ik een contract met HEM heb afgesloten via de telefoon hoe komen deze mensen er toch bij! Ze zijn niet goed snik en dat dit kan in Nederland

2 lipca 2024

Hey Dienie,

Bedankt voor het fijne telefoongesprek van eerder, waarin we tot een oplossing zijn gekomen! Mocht je nog verdere vragen hebben, dan horen we het natuurlijk graag van je 😊

Oceniono na 4 z 5

HEM is haar telefonische afspraak nagekomen

Via een tussenpersoon zijn wij onder valse voorwendselen van onze huidige energiemaatschappij onder contract gekomen bij HEM. Er was ons toegezegd, dat wij geen eindafrekening van onze huidige energiemaatschappij zouden krijgen. Deze kwam dus wel en dat was best een behoorlijk bedrag. Na mailverkeer en uiteindelijk een telefonisch gesprek met een medewerkster van HEM, werd mij toegezegd, dat HEM ging proberen ons weer onder contract te krijgen bij onze huidige maatschappij. Dat zou betekenen, dat wij het bedrag van de eindafrekening teruggestort zouden krijgen en ook de betaalde maandbedragen aan HEM. HEM heeft zich aan haar telefonische afspraak gehouden, waardoor wij de hiervoor genoemde bedragen daadwerkelijk teruggestort hebben gekregen

3 czerwca 2024

Hallo Diana,

Dank voor je positieve review!

OPLICHTERS

Lieve mensen ga nooit in zee met deze oplichters !! Ze zijn niet te bereiken 1 en al ellende ! Je wordt opgebeld en bedreigd met bkr dat dit bedrijf nog überhaupt bestaat echt werkelijk een schande ! Doe het aub NIET BLIJF WEG

28 czerwca 2024

Hey Silan,

Wat vreemd dat je aangeeft ons niet te kunnen bereiken. We hebben doorgaans een wachttijd van minder dan 5 minuten, wat betekent dat we je snel te woord kunnen staan. We vinden het erg zorgwekkend dat je aangeeft om deze manier te worden benaderd en willen graag uitzoeken wat er precies aan de hand is. Als je hieraan wilt meewerken, kun je je gegevens via de link in de e-mail die je ontvangt met ons delen.

Oceniono na 1 z 5

HEM Energie is vragen om problemen

Ga alsjeblieft niet bij HEM Energie. Ze hebben hun administratie niet op orde. En hebben geen moeite om hun klanten te kleineren en te bedreigen. Meerdere malen (6×) het zelfde bewijs moeten leveren over dat ik geen bedrag open heb staan. Voor alsnog staar er volgens hun zeggen een rekening open van 1400 euro omdat ik ben overgestapt naar Essent. Dit zou een boete bedrag zijn. 14 februari heb ik gesproken met dhr A Stevens tot nu toe de enigste die wel vriendelijk is en mij heeft verteld dat die boete onterecht is. En dat deze kwijtgescholden wordt. De meneer van debiteuren zei dat als ik niet zou betalen hij wel even langs zou komen en hij het geld wel zou komen halen als ik niet snel betaalde. Vervolgens krijg je continu een mail met een betalingsregeling. En dat je de betalingsregeling niet bent na gekomen. En dit terwijl hun hun eigen administratie niet op orde hebben.

Of terwijl denk goed na voor je bij de HEM ga

25 czerwca 2024

Hoi Stephanie,

Het spijt ons allereerst enorm om te vernemen dat je het contact met onze debiteurenafdeling op deze manier hebt ervaren. De wijze waarop je dit omschrijft is uiteraard niet de bedoeling, en wij zullen dit daarom grondig uitzoeken. Kan je ons van extra gegevens voorzien via de mail die je van Truststpilot ontvangt? We zullen vervolgens uitzoeken wat er precies aan de hand is.

Zeer slechte organisatie

Zeer slechte organisatie. Niemand weet waar hij mee bezig is. Kunnen ook geen duidelijke informatie geven. Willen ook niet doorverbinden met iemand die er wel van af weet.

Niets bekend over automatisch betalen. Alsjeblieft netjes hebt overgemaakt, zeggen ze dat het niet zichtbaar is. En dat ik nog maar een keer moet betalen. Ik zal dan wel weer terug gestort worden. Erg vaag allemaal. Ze zeggen wel ‘mevrouw’, maar zijn verder ongeïnteresseerd, brutaal en lomp.

21 czerwca 2024

Hi Anne,

We waarderen je feedback enorm en vinden het vervelend dat je een negatieve ervaring hebt gehad met onze klantenservice. We willen graag meer inzicht krijgen in je situatie. Kan je ons van jouw persoonlijke gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt? We helpen je graag verder!

Oceniono na 2 z 5

Very slow process to pay back loyalty bonus, stay away!

I had a contract with HEM for 1y, which included a cashback of €250. It is stated in the conditions of the loyalty bonus that the amount will be corrected in the final bill. Upon receiving the final bill (early March 2024), i immediately requested the amount to be adjusted, and the reaction is that a team is checking whether i respected all the conditions, which is already a breach of their own bonus document (i received 3 times the same email)

I lodged a formal complaint on their website mid-May; with all correspondence and their own documents, and they promised to come back to me within 2 weeks. It took them over 4 months to come back to me, to the point that i lodged a complaint to the geschillencommissie. Only around 15 July, the money was deposited in my account.

Stay away from the company!

7 czerwca 2024

Hello Y,

We experienced a delay in processing the cashback payments, but this issue has now been resolved. It seems that your concern has been addressed, but if you have any further questions, please don’t hesitate to reach out.

Oceniono na 1 z 5

De prijzen van deze leverancier zijn…

De prijzen van deze leverancier zijn veel te hoog.
Oplichters zijn het.

1 czerwca 2024

Hoi R.,

Zou je ons van jouw gegevens kunnen voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt? We kijken graag met je mee naar je contract en de bijbehorende tarieven. De tarieven kunnen namelijk variëren afhankelijk van het type contract dat je hebt. We wachten je reactie af 😊

Oceniono na 1 z 5

Helaas de optie nul sterren bestaat nog…

Helaas de optie nul sterren bestaat nog niet bij trustpilot.
De Hollandsche Ellende Maatschappij zou een beter passende naam zijn voor deze cowboys.

Ik kon niet van ze afkomen, heb mijn contract overgesloten naar een andere energie maatschappij, maar die bleek nog duurder te zijn, dus weer even terug naar Hem, maar ik naar een paar maanden, dit was rond de tijd van de energie toeslag. werd dat helemaal niet goed berekent. Ik had er genoeg van, Ik wilde er van af. dat ging dus nie, totdat ik weigerde nog langer te betalen, toen zouden ze mij wel even afsluiten, Laat ik dat nou net zo graag willen. dus dat gebeurde en ik heb een paar weken zonder energie contract gezeten, net zo lang dat ik zeker wist dat er niets meer in de weg stond voor een nieuw contract. Dat werd bevestigd door stedin die mij hierover opbelde. Ik heb gekozen voor Delta.
Maar daarmee was de ellende nog niet over. Ik kreeg nog een trap na van 1200 euro, Die ik kreeg in de vorm van een incassoburo. Hoe kan ik met een gemiddelde energie rekening van gewoonlijk 40 tot 45 eur per maand ineens 1200 verbruiken in 9 maanden?
Ik had alles betaald, totdat de tarieven ineens 3 x zo hoog werden, toen heb ik de stekker er uitgetrokken.

Die 1200 heb ik nooit betaald. Want ik wist dat zij daarmee fout zaten. Afgelopen december kreeg ik gelijk. ik kreeg nog geld van hen terug en daarmee was de kous af. dus wees gewaarschuwd.

28 grudnia 2023

Hi Henk,

Bedankt voor je review. We waarderen je feedback en staan altijd open voor suggesties.

Het lijkt erop dat er een misverstand heeft plaatsgevonden, maar dat dit inmiddels is opgelost. Als je nog verdere vragen hebt, kan je het het ons gerust laten weten.

Oceniono na 1 z 5

Het is een frauduleus bedrijf

Het is een frauduleus bedrijf, ze krijgen bestellingen door middel van bedrog, en ze hebben een slechte service instelling. Ze stuurden me een factuur en vroegen me om meteen te betalen. Er staat geen factuurnummer, niets Ik onderbreek mijn gesprek en schreeuw, kies alsjeblieft grote bedrijven, kleine bedrijven gebruiken gewoon allerlei verachtelijke middelen om geld te bedriegen.

4 czerwca 2024

Hey Casey,

Het is jammer om te horen dat je deze ervaring hebt gehad met onze service. Onze facturen bevatten standaard een factuurnummer en een omschrijving omtrent de desbetreffende maand waar het om gaat. Zou je jouw gegevens via de link die je van Trustpilot hebt ontvangen met ons kunnen delen? We willen graag uitzoeken wat er eventueel mis is gegaan.

Oceniono na 1 z 5

I don't even know how to start this…

I don't even know how to start this review, the worst experince I have ever had with a provider.
1: A third party company (hired by HEM) called me saying they are from my old provider: Budget Energy. Knew all my data: name, address, birth o date etc. The guy on the phone was arrogant and even after asking multiple times to slow down he didn't. Because I was happy with my old provider I agreed to a new package. A few weeks later I get an email from HEM that now I am their customer and have a 1 year contract with them because I agreed to it during the phone call. I requested the recording of this call, because never in my right mind would have I agreed to a 1 year contract as I was living antikraak. I have never received this recording even tho I asked for it 4 times and I got ignored every time. They are unreachable through phone and they only reply to parts of your emails, totally ignoring questions and requests that are uncomfortable for them.

After I had to move out from my apartment (because it will get demolished which I also explained to them) they sent me an email that I have to pay a big cancellation fee (not the case, called Juridish loket and they said in such cases I don't have to pay). Also I cancelled 1 month prior in April, and they are still deducting money from my account for June. I feel helpless, they are your worst nightmare, inhuman customer service, shady ways of getting you into a contract with them and then milk you as much as they can.

It is actually really upsetting that they can do this legally in The Netherlands in 2024 and nobody does anything against them. What a shame.

18 czerwca 2024

Hello Z z z,

Within our company, we always strive for honesty and transparency in our services. Before clients sign a contract with us, they are provided with a detailed contract quote and the actual contract. It is understood that these documents are read and fully understood before a signature is given. We assume that clients take this step, as required by law.
It is important to mention that consumers are always entitled to a legal cooling-off period of two weeks. This allows them the opportunity to reconsider the contract and, if necessary, cancel it.

Additionally, we only see a few days in advance that you are switching to another provider. As a result, you may have already received the invoice for the following month, as we bill in advance. This will, of course, be adjusted in the final invoice. You will only pay for your actual usage costs.

We are genuinely interested in learning more about your specific situation so that we can clarify any misunderstandings. Should you wish to cooperate, you can leave your details via the link you receive from Trustpilot.

Oceniono na 1 z 5

HEM het valse voorlichtings bedrijf voor energie!

HEM ,heeft mij voorgelogen zodat ik meer dan een jaar veelvuldig teveel heb betaald uh ik bedoel van 260 naar 970 en nukreeg ok nadat ik had opgezegd een nieuw contract van €240 onder prijsplafond die heb ik geweigerd en geen vertrouwen in deze oplichters en ik heb nog terugbetaling van meer dan €1800 tegoed maar ik krijg het maar niet terug.
Dus ga er niet mee in zee anders verdrink je!
En doe je klacht bij de ACM !
Als je terug reageerd op Trustpilot gaan ze je weer opbellen en dat elke dag met diverse telefoonnummers dus je blijft blokkeren en ze hadden natuurlijk eerst een callcenter dus ze weten maar al te goed hoe je aan zoveel telefoonnummers kan komen ik heb er zeker 30 nummers geblokkeerd en ze geven je toch geen gelijk en ik vraag me af hoelang ze dit nog kunnen volhouden om de klanten te bedriegen.
Ik kan mooi fluiten naar mijn €1800!

12 marca 2024

Hallo klant,

Wij begrijpen niet helemaal wat er aan de hand is. Het termijnbedrag is gebaseerd op je gemiddelde verbruik van de afgelopen drie jaar. Mocht je van mening zijn dat dit bedrag hoger is dan je daadwerkelijke verbruik, dan staat onze klantenservice klaar om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden voor een verlaging.

Daarnaast is het wellicht handig dat wij telefonisch contact hebben om je vragen te beantwoorden over de eindafrekening. Kan je ons voorzien van jouw gegevens via de link die je in je mail ontvangt?

Oceniono na 1 z 5

Pas op, ga niet met deze maatschappij in zee!!

Pas op! Niet mee in zee gaan!
Dwingend, dreigend met sancties en met valse voorwaarde is mijn niet Nederlands sprekende huisgenoot in zee gegaan met deze energie maatschappij. Ook meerdere malen is zij gestalkt door Hem. Dit alles is helaas uitgedraaid op hoge kosten voor de geleverde energie en een forse boete wanneer wij na de eerste factuur wat 4x zo duur was als onze oude maatschappij wilde overstappen/opzeggen.
Uiteindelijk de overstap kosten betaald en wachtende op wat voor kosten nog meer komen.

12 czerwca 2024

Hi Aeyla,

Wat een vervelende situatie. We willen graag met je huisgenoot in contact komen om de huidige situatie te bespreken. Kan je ons van haar gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt? We zullen vervolgens contact met haar opnemen.

Oceniono na 1 z 5

Energieleverancier HEM krijgt boete van…

Energieleverancier HEM krijgt boete van 1,1 miljoen

Energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) krijgt een boete van ruim 1 miljoen euro. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het bedrijf zich schuldig gemaakt aan agressieve handelspraktijken bij telefonische verkoop.

3 kwietnia 2024
Oceniono na 1 z 5

Worst Service and very bad experience

One of the worst Service and very bad experience with this company starting from Signing the Contract , Till date.

26 marca 2024

Hello Sammaed,

We are sorry to hear that you are experiencing trouble with our service. If the issue is still unresolved, we would appreciate receiving your details so we can assist you further.

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej