Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Jättenöjda! Vi fick GodEl anvisat genom att hyresbolaget hade det till att börja med. Vi hade aldrig hört talas om det tidigare. När vi kollat upp elbolaget insåg vi att vi inte kunde få ett bättre a... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Har haft god el som el leverantör i många år nu är mycket nöjd med dom, och att vinsten dom gör går till välgörenhet finns ett antal alternativ att välja på dit du vill att vinsten på din el ska gå, m... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Skulle aldrig någonsin byta bort GodEl mot ett annat elbolag pga att överskottet går till välgörenhet. Dessutom är månadskostnaden låg i jämförelse med vänners vid ungefär lika stora boenden. Många ha... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Zakład energetyczny

Napisane przez firmę

2005 startade fyra framgångsrika företagare stiftelsen GoodCause. Målet var att under stiftelsens flagg starta och driva företag och samtidigt göra världen till en bättre plats. De bestämde att den vinst som i vanliga bolag går till privata ägare istället ska delas ut till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld. Och då snackar vi inte en del av vinstkakan, utan hela kakan – årligen. GodEl, som är stiftelsens första bolag, har sedan starten delat ut 92 miljoner kronor till välgörenhet och idag är vi ett av Sveriges största elbolag. GodEl rankas år efter år som ett av elbolagen med högst anseende och som har nöjdast kunder. Vi har alltid ett av marknadens lägsta månadsavgifter. Oavsett om du väljer rörligt avtal eller timprisavtal får du ett riktigt schysst elavtal. Alltid utan bindningstid. Vi säljer förnybar el från sol, vind och vatten, märkt med Bra Miljöval – marknadens tuffaste miljömärkning.

Dane kontaktowe

1 gwiazdka

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

Oceniono na 1 z 5

Jag funderade på att byta till GodEl

Jag funderade på att byta till GodEl, men när jag ser att de använder maffiaföretaget Svea så slopar jag det alternativet.

10 kwietnia 2026

Hejsan,

Kul att höra du övervägde GodEl som ny elleverantör, men tråkigt att så inte blev fallet.

Svea är vårt inkassobolag och de behöver man bara ha kontakt med om man inte betalat sina fakturor.
Betalar man i tid har man endast kontakt med GodEl.

Tack för feedback,
Ha de fint,

Mia på GodEl

god el

god el, vinnande koncept.

25 marca 2026

Tack för fint omdöme! 💚

Skickade mig till kronofogden för 1 (en) krona

Absolut avskyvärt företag. De skickar en faktura på en (1) krona i "räntekostnad försenad betalning 10 dagar" till kronofogden. EN (1) krona + kronofogdens kostnader 860 kr. Självklart bestrider jag den och jag har nu lämnat godel, både som privatperson och mitt företag. Det värsta företag jag någonsin anlitat.

22 marca 2026

Hejsan Michael,

Att en obetald faktura på en krona skickas vidare till inkasso uppfattas retligt, det förstår jag.

Vi har över 200 000 kunder och därför är många processer hos oss helt eller delvis automatiserade. Detta gäller även vår fakturahantering och det innebär att obetalda räkningar efter en tid skickas vidare inkassobolaget Svea Ekonomi oavsett storlek på det försenade beloppet, vilket är i linje med våra avtalsvillkor. Detta innebär också att situationer kan uppstå där väldigt små belopp vidarebefordrats till Svea Ekonomi.

Kontakta gärna vår kundservice så kanske vi kan reda ut detta, så att vi hittar en så bra lösning det går.

Vänlig hälsning,
Mia

Jättenöjda med GodEl

Jättenöjda!
Vi fick GodEl anvisat genom att hyresbolaget hade det till att börja med. Vi hade aldrig hört talas om det tidigare. När vi kollat upp elbolaget insåg vi att vi inte kunde få ett bättre avtal: ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, bra miljöval, billigt, enkelt, inga dolda avgifter! Efter 3 års erfarenhet finns bara gott att säga! Rekommenderas!

16 lutego 2026

Hej Carin,
Tack så mycket för det jättefina omdömet och att du tog dig tiden att dela det. Vi ska göra vårt yttersta för att fortsätta leva upp till det.

Vänlig hälsning,
Mia på Godel

Oceniono na 1 z 5

Erst billig dann viel zu teuer

Nach fast zwei Jahren gab es eine Vertragsanpassung der wir nicht zugestimmt haben. Somit würden wir einfach auf den teuersten Tarif gesetzt. Der Kundenservice ist unterirdisch. Ich kann nur jeden ausdrücklich von Godel warnen. Was billig anfängt würd sehr schnell zur teuren Kostenfalle.
Neuer Tarif statt etwa 300kr monatlich jetzt 1150Kr im Monat.

4 lutego 2026

Odpowiedź od GodEl

Hallo Winifried, es tut mir leid, dass Sie mit GodEl schlechte Erfahrungen gemacht haben. Wir haben unsere Preise nicht erhöht, aber der schwedische Strommarkt ist derzeit von sehr hohen Strompreisen geprägt, was alle schwedischen Haushalte betrifft, unabhängig vom jeweiligen Stromanbieter. Ihre nächste Rechnung könnte daher ebenfalls höher ausfallen.
Wenn Sie mehr darüber erfahren möchten, warum die Preise so hoch sind, können Sie sich gerne an unseren Kundenservice wenden. Dort erfahren Sie mehr über die kalten Temperaturen und den fehlenden Wind, die zu den Preiserhöhungen geführt haben. Wir beraten Sie gerne. Herzliche Grüße, Mia von GodEl

Bedrageri

Den, företaget skickar fel OCR numer på fakturor. Vi vill gärna att skatteverket ska kolla närmare på deras bokförning. De fick betalning från oss 28/10 det finns bankkvitto på den betalning. Men endå, de kan inte hitta den ;( Den låter som bedrageri.

9 stycznia 2026

Odpowiedź od GodEl

Tack för din recension och tråkigt att det är bekymmer med din betalning. Har du säkerställt att ocr-numret på betalningskvittot är samma som på fakturan? Kontakta gärna oss på kundservice@godel.se så hjälper vi dig vidare 💚

Vinnande koncept

Vinnande koncept, billigt pris och rätt sätt att spendera vinsten på!

2 stycznia 2026

Odpowiedź od GodEl

Tack för fint omdöme! 💚 Fint att du uppskattar att vår vinstutdelning går direkt till välgörenhet, det är något vi är väldigt stolta över. ✨

Oceniono na 5 z 5

Gillar särskilt att vinsten går till…

Gillar särskilt att vinsten går till välgörenhet.

1 grudnia 2025

Oceniono na 4 z 5

Jag är mycket nöjd

Jag är mycket nöjd.
Det gäller främst affärsidén men också information och kommunikation

19 listopada 2025

Odpowiedź od GodEl

Hej Anders och tack för ditt fina omdöme 💚. Så fint att du uppskattar vår kommunikation - och vår affärsidé med vinst till välgörenhet, det är något vi är väldigt stolta över. ✨

Mycket att vinna

Det finns inget att förlora med GodEl men mycket att vinna för miljöns skull och för den egna plånboken.

16 października 2025

Odpowiedź od GodEl

Tack för ditt fina omdöme! 💚 Fint att du ser och uppskattar vår vilja att göra gott för både plånbok och planet ✨

Oceniono na 5 z 5

Jag kan inte alls klaga ;-)

GodEl erbjuder alltid bra priser, mobilappen ger bra översikt över förbrukning osv och nyhetsbrevet är informativt.

25 września 2025

Odpowiedź od GodEl

Tack för ditt omdöme Friedhelm! Kul att du uppskattar oss som elbolag, appen och nyhetsbrevet 💚

Oceniono na 5 z 5

Jag har varit kund så länge jag vetat…

Jag har varit kund så länge jag vetat om Godel-tror från starten.
Det känns bra att veta att den el vi förbrukar är miljömärkt. Och det som är bäst-att vinsten går till välgörenhet.

Odpowiedź od GodEl

Hej Bejan och tack för ditt fina omdöme. Härligt att du har varit med oss ända från starten, det är vi glada för! 💚 Fint att du uppskattar att vår vinstutdelning går direkt till välgörenhet, det är något vi är väldigt stolta över. ✨

Pris

Pris, transparens

Tack Hanna för ditt fina omdöme! 💚

Oceniono na 5 z 5

Känns som ett ärligt bolag med ärliga…

Känns som ett ärligt bolag med ärliga priser. Har alltid fått trevligt bemötande och inga påhopp eller försäljningstaktiker och det är mycket värt i dagens värld!

Odpowiedź od GodEl

Tack Jeanette för ditt fina omdöme! 💚 Det är precis så vi vill uppfattas - ärliga och med trevligt bemötande.

Oceniono na 5 z 5

Jag kan inte tänka mig ett godare bolag som så…

Jag kan inte tänka mig ett bolag som så genuint vill göra gott! Det märks i allt ifrån bemötande, val av partners och aktiviteter.

Man blir glad av att det finns godhet på riktigt och inte bara en "differentiator".

Odpowiedź od GodEl

Tack Marcus för ditt fina omdöme! 💚 Fint att du ser och uppskattar vår vilja att göra gott - det stämmer väldigt bra ✨

Bästa elbolaget

Bästa elbolaget. Bra pris och pengarna går till en bra sak

Odpowiedź od GodEl

Tack för fint omdöme Lucas! 💚 Fint att du uppskattar att vår vinstutdelning går direkt till välgörenhet, det är något vi är väldigt stolta över. ✨

Oceniono na 5 z 5

Har andelar i solivind sedan länge

Har andelar i solivind sedan länge, det har varit ett antal olika aktörer som skött fakturering mm genom åren. Tycker det fungerar ypperligt med GodEl som partner! Är h(elnöjd). 😀

Tack Christer - härligt att höra att du är nöjd, det gör oss (h)elglada! 💚

GodEl - 100% positivt

GodEl - Jag har bara 100% positivt att säga om detta elbolag och det känns riktigt bra att kunna vara med och bidra till en bättre värld genom att välja rätt elbolag såsom GodEl!

Odpowiedź od GodEl

Tack Lisa för fint omdöme! 💚 Fint att du uppskattar att vår vinstutdelning går direkt till välgörenhet, det är något vi är väldigt stolta över. ✨

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej