Banner for Bixia

Wynik TrustScore: 4 na 5

4,2

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Bixias information är tydlig och rak vilket jag uppskattar, när man kontaktar kundtjänst får ett snabbt och tydligt svar inga politiska uttrycks former😊

Oceniono na 4 z 5

Jag hade Bixia en väldigt kort tid,inte haft några problem med dem men det ända "problemet " var att när jag skulle säga upp kontraktet så ringde jag först till Bixia men de sa att jag skulle ringa ti... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

jag är nöjd med era leveranser, nöjd med kundtjänsten mindre nöjd med appen. Förslag att kunna vara ständigt inloggad samt att spotpriserna kommer lite sent. Ibland så hämtar jag dom från mälarene... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

Smidig och personlig service. Det enda som saknas för att få 5 stjärnor är att man inte kan betala med autogiro från utlandet. Instruktionerna för att sätta upp detta fungerar tyvärr inte. Kanske kan... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Zakład energetyczny
  2. Dostawca energii
  3. Dostawca energii odnawialnej

Napisane przez firmę

Välj lokalproducerad el från sol, vind och vatten och stötta lokala producenter. Varmt välkommen till Bixia – vi gör skillnad.

Dane kontaktowe

1 gwiazdka

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Oceniono na 3 z 5

När jag väl är inloggad är jag nöjd

När jag väl är inloggad är jag nöjd, men under hösten har jag haft stora problem. Nästan varje gång fick jag ta bort appen hämta en ny för att kunna kolla priserna.
Har tidigare skrivit att det vore intressant med ett pris bredvid förbrukningsstapeln för att kolla om de aktiviteterna man gjort en viss dag ger resultat på priset. Tex att man inte diskar eller tvättar när det är som dyrast.

25 stycznia 2026

Odpowiedź od Bixia

Tack för din feedback! Jag tar med mig dina förslag till våra utvecklare. Vänligen Beatrice, kundservice

Nyinflyttad

Nyinflyttad och än så länge mycket nöjd

23 stycznia 2026

Odpowiedź od Bixia

Så spännande med en ny bostad! Tack för din fina feedback, så härligt att höra!

Tydlighet

23 stycznia 2026

Tack, vad härligt att höra ditt fina omdöme! :) Vänligen Beatrice, kundservice

Oceniono na 1 z 5

Tomtar…ni lurar bara era kunder på en…

Tomtar…ni lurar bara era kunder på en massa pengar 🤬

22 stycznia 2026

Odpowiedź od Bixia

Tack för din feedback! Det är jättetråkigt att höra att du känner dig lurad på pengar. Kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig!

Billiga Bixia.

Ni verkade pålitliga, generösa och hade vänlig ton. Och ni var absolut inte omöjliga.

22 stycznia 2026

Odpowiedź od Bixia

Tack för din fina feedback, så härligt att höra!

Perfekt

Har ingen klagar just nu

29 listopada 2025

Odpowiedź od Bixia

Tack för ditt fina omdöme! Det fungerar som det ska när det inte är några problem, tycker jag!

Odpowiedź od Bixia

Tack för att du tog dig tid att ge oss ett omdöme. Det fungerar som det ska när inte är några problem, tycker jag!

Oceniono na 1 z 5

Skickar kunder direkt till inkasso utan påminnelse

Uppdatering 29 dec:
Ert svar visar tyvärr att ni inte tar någon hänsyn till era kunder. För det första har ni inte läst omdömet i sin helhet. Om ni hade gjort det hade ni förstått att kritiken inte handlar om hur fakturor distribueras, utan om att ni skickar ärenden vidare till inkasso utan att skicka någon påminnelse.

I ert svar skriver ni att ”vi skickar påminnelser via posten”. Detta är ren osanning. Både er kundservice och Svea Inkasso har bekräftat för mig att ingen påminnelse har skickats, varken via post eller digitalt.

Jag har varit i fortsatt kontakt med er kundservice, som dessutom tydligt uttryckt att de inte ser något konstigt i att skicka en förfallen faktura direkt till inkasso utan påminnelse, och att ni inte avser att ändra detta arbetssätt.

Detta bekräftar tyvärr bilden av ett bolag som saknar både självkritik och vilja att ta ansvar för kundupplevelsen.

------

Bixia skickar sina kunder direkt till inkasso utan någon påminnelse, trots att de är fullt medvetna om att vi har skyddad identitet, vilket medför extra hanteringssteg och kända svårigheter med en fungerande postgång.

När situationen väl påtalades anser Bixia att de inte gjort något fel alls och ser inget konstigt i att använda inkasso som första kontaktväg när en faktura förfallit.

Som ytterligare problem använder Bixia en tredje part, Svea Inkasso, som lägger på avgifter som är juridiskt tveksamma. Bland annat krävs 300 kr utöver inkassoavgiften, med hänvisning till ellagen, utan att kunna visa vilken faktisk kostnad avgiften avser eller vilket konkret moment som skulle motivera beloppet.

Det blir närmast ironiskt när samma krav samtidigt påstår att beloppet inkluderar påminnelseavgifter, trots att det är bekräftat av både Bixia och Svea att ingen påminnelse någonsin har skickats.

Jag är fullt medveten om att det inte finns något formellt krav på att skicka en påminnelse. Men det är en grundläggande kotym, ungefär som att man förväntar sig ett ”hej” i kassan på ICA. Så fungerar det uppenbarligen inte hos Bixia. Jag vill därför varna andra: får du en faktura från detta bolag och den av någon anledning hamnar på villovägar, kan det snabbt bli en onödigt dyr historia.

23 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Vi beklagar att du inte fått en mer positiv upplevelse samt att postgången inte fungerat som den ska.

När någon har skyddad identitet så kan vi inte skicka påminnelse eller inkasso på något annat sätt än via posten, då varken vi eller Svea har några uppgifter om vare sig ditt namn eller andra kontaktvägar.

Kontakta oss gärna på 0771-60 30 30 med ditt kundnummer, så kan vi kika så allt ser ok ut nu.

Super

Super unkompliziert und faire Preise

1 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Vielen Dank, Schön zu hören!
Mit freundlichen Grüßen Beatrice, kundenservice

Oceniono na 4 z 5

Good communication with your worker who…

Good communication with your worker who helped me to choose the best offer for me.

14 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Thank you for your feedback! It's great that you were satisfied when you were in contact with us.
Kindly Beatrice. Customer service

No disconnectivity.

I have not had disconnectivity.

12 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Thank you for your feedback! Great to hear that you are not experiencing any power outages.
Kindly Beatrice, Customer service

Bra pris ...

Bra pris ...

13 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Så härligt att du upplever priserna som bra!

Oceniono na 5 z 5

Allt fungerar och elpriset är hyfsat…

Allt fungerar och elpriset är hyfsat lågt. Aldrig avbrott plus att elen är fossilfri.

10 grudnia 2025

Odpowiedź od Bixia

Så härligt att höra! Tack snälla för ditt fina omdöme!

....

Bra pris och lätt få tag på i kundtjänst speciellt via chatten

28 listopada 2025

Odpowiedź od Bixia

Tack för dina fina ord! Härligt att höra att du är nöjd med så många delar!

funkar bra..

funkar bra... inget att klaga på

25 listopada 2025

Odpowiedź od Bixia

Härligt att höra att allt fungerar bra!

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej