BudgetAir.com Recenzje

29 383

3,5

Zakupilem lot JFK-MAO z bagazem check in (2 osoby, 1 rezerwacja) na lotnisku okazalo sie iz kinie lotnicze nie widza tegoz bagazu w swoim systemie. Po serii korespondencji z BudgetAir nie otrzymalem z... Zobacz więcej

Celowo oszukują ludzi.. Od ponad półtora roku domagam się od nich zwrotu za anulowany bilet. Mówią, że to Lot przez półtora roku im jeszcze nie zwrócił środków. Odpisują, żeby spokojnie czekac i pieni... Zobacz więcej

Linie lotnicze Aerolineas Argentinas anulowały lot we wrześniu ub.r. na listopad 2023 Również Poprzez budgetair kupiłem nowy lot bo ten zaproponowany przez nich rozwalał dwa kolejne po nim loty innym... Zobacz więcej

Średnia

29 tys. recenzji

(29 383)

Pozytywnie

Wiadomo, iż z reguły wystawia się opinie negatywne , lecz ja otrzymałem karty pokładowe zgodnie z udzielonymi przez firmę informacjami. Zakupiłem bilet tam i z powrotem, wszystko przebiegło jak najbardziej prawidłowo. W mojej ciebie wszystko było Ok. Z pewnością zakupię jeszcze bilety na podróż samolotem poprzez firmę Budget Air.

8 grudnia 2022

Niestety odradzam, nigdy nie mialem tak zlego doswiadczenia z OTA

Niestety odradzam. Kupilismy loty na wieczór, potem cos mnie tknelo zeby po paru godzinach sprawdzic rezerwacje ktora przyslali na e-mail. Okazalo sie, ze wystawili bilety na poranny lot. Od razu jak to zobaczylem probowalem to odkrecic. W linii lotniczej oczywiscie rozlozyli rece (bo nawet po kilku godzinach eticket nie byl wystawiony i nie mogli nawet wejsc w szczegoly rezerwacji). Innego sposoby komunikacji niz poprzez czat nie ma. A tam oczywiscie na moje wyjasnienia odpowiedz "nie ma mozliwosci by bilet byl zly". No i udowodnij im (kupilem setki biletow w zyciu i nie ma mozliwosci bym cos przeoczył czy sie pomylił). Anulowalem rezerwacje za co pobrali sobie 230 PLN oplaty manipulacyjnej za pasazera. Kpina. Nigdy wiecej. PS. Potem kupilem bilet w GoToGate i tam wszystko super, eticket po 5 minutach na skrzynce. Zasiegnalem jezyka u znajomych i wiele osob mialo problemy z budgetair. Szkoda, ze nie posluchalem ich wczesniej.... Zeby uzyskac FV tez problem - natomiast w gotogate od reki.

6 grudnia 2022

Absolutnie i kategorycznie odradzam!!!

Absolutnie i kategorycznie odradzam zakup biletów przez tego pośrednika. Po anulowaniu biletów, przy wcześniejszym ubezpieczeniu na taki wypadek, są ogromne problemy z uzyskaniem poprawnej faktury i zwrotu należności. Na czacie cały czas jesteśmy zbywani, że "specialized team" nam w przeciągu 24h albo 48h odpowie, lecz od ponad dwóch tygodni nikt się do nas nie odzywa. Wysłany został przez nas również mail z reklamacją z dokładnym wyliczeniem, jak faktura powinna być wystawiona. Mimo, że bilety zostały zakupione dla 3 osób, koszty anulowania dla linii lotniczych zostały przez firmę naliczone dla osób 9(!) a koszty administracji przez pośrednika zostały naliczone dla osób 6(!). Przez to zwrot został wykonany na 8-krotnie niższą kwotę. Prawdziwy skandal. Firma krzak. Nadal się próbujemy skontaktować, lecz cały czas otrzymujemy taką samą informację i nie jesteśmy w stanie uzyskac kontaktu do zespołu czy też osoby, która byłaby w stanie powiedzieć nam cokolwiek konkretnego o statusie naszej reklamacji. Prawdopodobnie będziemy zgłaszać skargę przez odpowiednie organy, bo na dany moment jesteśmy okradzeni z 7,000.00 zł. A cała procedura zwrotu rozpoczęła się już ponad miesiąc temu. Niemniej, otrzymaliśmy błędnie wystawioną fakturę i zwrot na śmiesznie niską kwotę. I tak się sytuacja ciągnie aż do dzisiaj.

16 listopada 2022

Banda oszustów

Zdecydowanie odradzam, strona wygląda profesjonalnie, płatności przez Przelewy24.pl, bilety mają być przesłane w ciągu 24h, zamiast tego email, że rezerwacja została anulowana i zwrot otrzymam w ciągu 5-10dni. Gdy zgłosiłam sprawę, że zwrotu brak, to otrzymuje te same standardowe odpowiedzi, że zwrot został sprocesowany i nic ich więcej nie dotyczy, minął już ponad miesiąc, zwrotu brak. Przelewy24 nie widzą dyspozycji zwrotu.

12 września 2022

Brak biletów po wpłacie

W dniu 06.07.2022r dokonałem zakupu biletów lotniczych dla 2 osób Podgorica Warszawa, bilety miały przyjść do 24h, nadal nic nie dostałem. Chatbot napisał, że wyślę bilety do 24 h, a dalej nic nie ma. Pieniądze zostały pobrane z mojego konta. Na wiadomości e-mail nie dostałem żadnej odpowiedzi. Proszę o jak najszybsze wyjaśnienie sytuacji, w przeciwnym wypadku sprawa jeszcze w tym tygodniu trafi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Nr rezerwacji: BPL-2044585

8 lipca 2022

BUDGET AIR - jak odzyskać pieniądze na 100%?

Uwaga! Wszyscy poszkodowani! Marne lub żadne szanse na zwrócenie Wam pieniędzy. Jeśli chcecie odzyskać środki - nie zadziała Prokuratura w Polsce, nie zadziała Sąd w Polsce, tym bardziej żadne pisma kancelaryjne z Polski!

Trustpilot - proszę zajmij się tym nieuczciwym Sprzedawcą! Mi byli winni ponad 8 tyś zł.

Jedyny sposób i to absolutnie 100% pewny i sprawdzony to złożenie NAKAZU ZAPŁATY przez Sąd w Holandii. Czyli EUROPEJSKI NAKAZ ZAPŁATY. Właśnie dziś po 2 letniej batalii przez różne drogi otrzymałem zwrot środków! FiRMA TRAVIX, do której należy BUDGET AIR ma rej. w Holandii.

Jedyne, co musicie zrobić, to wpisać "EUROPEJSKI NAKAZ ZAPŁATY" i odnajdziecie stronę e-justice Unii Europejskiej.

1. wypełnić wniosek po ENG i NED.

Wniosek należy wysłać w wersji ENG i NED - koniecznie tłumaczenie wniosku i dowodów przysięgłe (koszt. ok. 500-800 zł) (kurierem wysłać do Sądu w Holandii najlepiej UPS / DHL
Rechtspraak kropka nl

2. Opisać cały proces.
3. Zostaniecie wezwani do dokonania opłaty ok. 250 EUR.
4. Sąd w Holandii działa bardzo sprawnie. Po niespełna miesiącu dostałem info o uregulowaniu opłaty pozwu. Po drugim miesiącu info, że do firmy zostało wysłane Wezwanie Sądowe do Zapłaty. A po 2 tygodniach WOW - email z BudgetAIR, że środki zostaną zwrócone - w 4 dni środki są na koncie. I są.

Pozdrawiam i powodzenia.

15 czerwca 2022

OSZUŚCI

OSZUŚCI
Zrobiłam rezerwację w tym serwisie, pieniądze natychmiast zeszły z mojego konta, jednak biletów i nawet numeru rezerwacji (!) nie mam do dziś.
Żałuję że nie widziałam recenzji wcześniej. Rezerwacje robiłam 22 maja, od tego czasu zero kontaktu ze strony BudgetAir, i zbywające odpowiedzi "twoja sprawa została skierowana do właściwego departamentu...."

6 czerwca 2022

Kupa a nie firma

Powinienem był się zapoznać z opiniami przed rezerwacją nadziałem się jak wiele innych osób, zrobiłem booking biletów po godzinie został anulowany i oczywiście zwrot powinien być w przeciągu 10 dni roboczych czyli najpóźniej 26 mają 2022 ale raczej się nigdy nie doczekam. Firma krzak należy omijać szerokim lukiem. Numer rezerwacji BPL-1975305
Zachęcam do skomentowania usług firmy matki na google czyli travix.com powinni zniknąć z rynku!!!

30 maja 2022

Zakupiłem 10.04.2022 bilet relacji…

Zakupiłem 10.04.2022 bilet relacji WAW-IEG i powrotny. Przez tydzień konwersacji z botem i z kimś średnio zorientowanym nie dostałem biletów. Pieniądze od razu zeszły z konta. Nie mam biletów, wątpię również w odzyskanie pieniędzy, bo tam nie ma z kim rozmawiać. Ignorują fakt, że mam potwierdzenie zakupu biletów

20 kwietnia 2022

Brak potwierdzenia i biletów

W dniu 24.03.2022r dokonałam zakupu biletów lotniczych dla 2 osób w relacji Kraków-Paryż (wylot 18.04.22/ powrót 20.04.22). Od 4 DNI nie dostałam potwierdzenia rezerwacji, ani biletów (miały być dostarczone w ciągu 24h). Nie ma ich również w wiadomościach Spam etc. PIENIĄDZE NATOMIAST ZOSTAŁY POBRANE Z KONTA BANKOWEGO. Na wiadomości e-mail nie dostaje żadnej odpowiedzi. Chatbot od kilku dni podaje informację, że wiadomość e-mail z potwierdzeniem nie jest jeszcze gotowa i dostanę ją w ciągu 24h. Jak można się domyślić nadal jej nie ma. Proszę o jak najszybsze wyjaśnienie sytuacji, w przeciwnym wypadku sprawa jeszcze w tym tygodniu trafi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Nr rezerwacji: BPL-1924284

Edit: Kilka godzin po napisaniu opinii dostałam odpowiedź e-mail, że budgetair dostał pieniądze od przewoźnika za moją rezerwację i w ciągu 5-10 dni zostaną mi zwrócone koszty. Minęło już ponad 10 dni i pieniędzy nadal brak.

28 marca 2022

Jeśli nie chcesz stracić pieniędzy

Jeśli nie chcesz stracić pieniędzy - omijaj oszustów. Ta firma to wyłudzacze - nie oddają środków (mimo, iż linie lotnicze zwracają im nasze pieniądze). Mój przypadek skierowałem do Prokuratury (aktualnie w trakcje Europejski Nakaz Dochodzeniowy), dodatkowo sprawę skierowałem do Europejskiego Sądu ds. małych roszczeń, także do econsumer.gov ... Zrobię wszystko - żeby złodzieje nie działali przynajmniej na terenie Polski.

Swoją drogą - zobaczcie .... ile opinii poniżej, ile wyłudzeń - że też jeszcze ten podmiot funkcjonuje - jak coś piszcie na budgetfake @ int.pl - im więcej nas tym większa szansa na zdeptanie wroga.

20 lutego 2022

Absolutnie nie polecam!!!!

Absolutnie nie polecam!!!!
Straciłem ponad 5200 PLN za odwołany lot na Mauritius.
Budget Air odsyła mnie do Air Mauritius a Air Mauritius do Budget Air, to tra juz 2 lata!!!
Nie ponoszą żadnej odpowiedzialności!!!!

2 grudnia 2021

Moje dziecko leci do USA w…

Moje dziecko leci do USA w poniedziałek, 3 dni temu budget air zmieniło godziny wylotu. Nie byłoby w tym nic dziwnego , gdyby nie fakt, że wysyłam dziecko niepełnoletnie do szkoły i oczekiwałam , kierując się wyborem linii lotniczych oraz firmy , krótkiego czasu pobytu na lotnisku między przelotami do dalszych miejsc. A tutaj okazało się że z dwóch godzin na lotnisku O'Hara, zrobiło się nagle 17 godzin na lotnisku O'Hara. Budget.air nie podał nawet powodu zmiany godzin loty. Oczywiście Budget air wypierają się że nie jest to ich wina a linii lotniczych, a linie lotnicze BA, wypierają się odpowiedzialności i mówią, że loty i zmiana lotów jest po stronie Budget. Air. BA nie chce zapewnić noclegu mojej córce na lotnisku. Czekam na odpowiedź Budget Air. Właśnie napisałam do nich, że muszą być świadomi , że biorą odpowiedzialność za bezpieczeństwo mojej córki na lotnisku. co prawdopodobnie po nich spłynie jak po kaczce. Jedno co wiem, doświadczenie okropne dla mnie jako matki, której bezpieczeństwo niepełnoletniej córki jest na pierwszym miejscu. Tym bardziej, że samolot z Londynu ląduje w chicago o 19.15 a córka ma kolejny lot po przełożeniu dopiero we wtorek o godzinie 11:45. I dziecko ma spędzić całą noc po raz pierwszy lecąc tak daleko na lotnisku na innym kontynencie. Nie wesoło. Mam nadzieję, że kolejne maile z obsługą klienta przyniosą bardziej owocne doświadczenia. i że moja opinia przeze mnie tutaj wyrażona będzie mogła być zmieniona.
niestety właśnie otrzymałam odpowiedź że zapewnienie noclegu jest po stronie BA a nie Budget . Air.
można się załamać .
jedno pewne nigdy nie skorzystam z tej wyszukiwarki lotów i nie polecam

6 sierpnia 2021

Dramat

Dramat. Wykupiłam bilety w jedną stronę, ale w drugą już nie mogłam, gdyż jak piszą, "z powodu błędnie podanej ilości miejsc w danej cenie przez przewoźnika, nie sprzedadzą mi biletów". Co jest bzdurą, bilety nadal są u nich dostępne w tych cenach na te połączenia, więc jest to bezczelne liczenie na to, że teraz w sytuacji bez wyjścia zapłacę za te same bilety więcej.

5 sierpnia 2021

Złodzieje

Złodzieje. Biorą pieniędze i nie wystawiają faktury. Odesłali do przewoźnika, a przewoźnik potwierdził, że budget air wziął pieniądze i musi wystawić fakturę. Czy to jest pralnia pieniędzy? Jak tak można oszukiwać klientów. Składam skargę do EU.

20 lipca 2021

udany zwrot pieniędzy za bilety

Dzień dobry,
Tak jak większość z Państwa miałem problem z odzyskaniem zwrotu pieniędzy za dwa loty (KLM) na Filipiny w 2020 roku. Komunikacja mailowa odbijała się szablonowymi odpowiedziami,(pani Edyta, itd) kontaktowałem się z KLM oni proponowali Voucher, natomiast BudgetAir odpowiadał, że żłozył wniosek o zwrot. Konsekwentnie przypominałem się mailem, raz na dwa tygodnie pytałem. Też jak państwo tutaj czułem sie oszukany i zrezygnowany. Miałem przygotowane papiery do prawnika, pisałem o tym w ostatnich mailach do nich. Po 10 miesiącach od zakupienia biletów udało mi się odzyskać pieniądzę, cała kwote za bilety. Życzę wytrwałości oraz konsekwencji w upominaiu się o swoje.

13 maja 2021