BIOVEA Recenzje

48 098

4,5

Oferta niedostępna u innych sprzedających.Jasny ,przejrzysty sposob zamawiania.Częste promocje.Bardzo szybka dostawa.Polecam

Wszystko ok poza jednym małym szczegółem. Dlaczego przy zakupie w sklepie internetowym nie można płacić blikiem,za to trzeba podawać nr karty kredytowej lub debetowej. Warto by było popracować troch... Zobacz więcej

Od wielu lat kupuję w BIOVEA. Firma działa sprawnie i uczciwie. Kiedyś był problem z zagubioną przesyłką. Bez ociągania wysłano leki powtórnie. Polecam zakupy w BIOVEA.

Korzystam z Biovea ponieważ posiadają produkty np firmy Kirkland ,które nie są nigdzie indziej dostępne. Szybko można znaleźć produkty i szybko otrzymać. Bardzo polecam!!!!

1. Sklep z witaminami i suplementami
  2. Sklep z produktami dla zdrowia i urody

Since 2001, BIOVEA has been a leading manufacturer, distributor and online retailer of high-end health and beauty products. We have built a strong reputation for service, reliability and quality by serving millions of satisfied customers worldwide.

Doskonała

48 tys. recenzji

(48 098)

Otrzymałem go

Otrzymałem go, a po otwarciu pustego wieczka wszystko wysypało się bez dokręcania.

16 listopada 2021

Cześć,

Przykro nam to słyszeć i rozumiemy Twojąfrustrację!Naprawdę doceniamy każdego klienta i staramy sięzapewnić jego satysfakcję. Twoja wiadomośćzostała przekazana do działuobsługi klienta i ktoś wkrótce się z Tobą skontaktuje, aby rozwiązać ten problem. Daj mi znać,jeślimogęjeszcze w czymś pomóc.

Błyskawiczna obsługa

Szybka, profesjonalna obsługa. Gorąco polecam.

14 listopada 2021

Cześć Teresa,

Dziękuję za cennąopinię!Jesteśmy dumni z naszych produktów i cieszymy się,żeciesząsię nimi nasi lojalni klienci. Dziękujemy,żejesteśczęścią rodziny BIOVEA!

Negatywna

Niestety nie dostałam zamówionego leku. Zgodnie z wiadomością od firmy kurierskiej:
"Substancja czynna produktu znajduję się na liście produktów leczniczych , odprawiać możemy tylko przesyłki z zgodą Ministerstwa Zdrowia , oczekiwać na zgodę możemy tylko i wyłącznie w przypadkach gdy lek jest lekiem ratującym życie".
Czyli brak możliwości otrzymania zamówionego produktu.
Nie dostałam również zwrotu zapłaconych pieniędzy za produkt.

8 listopada 2021

Cześć Joanna,

BIOVEA

Dziękuje za szybkie zrealizowanie…

Dziękuje za szybkie zrealizowanie mojego zamówienia Czas 1 doba

Cześć Mariola,

Wasze postępowanie jest skandaliczne

Wasze postępowanie jest skandaliczne! Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zamówionego produktu a prosicie o ocenę!
Lepiej sprawdźcie co się dzieje z moim zamówieniem! Macie u siebie niesamowity bałagan a ja otrzymuję monity z urzędu celnego!

Cześć,

zamówienie zrealizowane szybko

zamówienie zrealizowane szybko, w pełnym zakresie, jestem zadowolony, w przyszłości będę zamawiał w BIOVEA

Cześć Józef,

Cieszymy się,żejesteś zadowolony z zakupu! Dziękujemy za pozytywne opinie i lojalność wobec BIOVEA. Czekamy na kontakt z Tobą ponownie!

BIOVEA

super szybko i profesjonlnie,jak…

super szybko i profesjonlnie,jak zwykle:)

Cześć Agnieszka,

BIOVEA

Złych doświadczeń ciąg dalszy!!!

Złych doświadczeń ciąg dalszy!!!

Po mojej ostatnim komentarzu w koncu sie do Mnie biuro obsługi klienta odezwał... Coś w stylu dzwoń sobie do Poczty Polskiej... Poczta Polska informuje Mnie, że w tym przypadku (leków z USA) to Mi nie pomogą i muszę sobie sam szukac agencji celnej do pomocy. Koszty agencji celnej zaczynają się od 100zł gdzie paczka kosztowała mniej niż 90zł. Firma Biovea nie informuje nigdzie o możliwości pojawienia sie dodatkowych opłat, nie informowała też przy zamówieniu, że lek będzie wysyłany z USA. Więc naiwny konsument myśli, że kupuje cos w Polskiej Aptece internetowej a okazuje się że jest to oszustwo i człowiek pozostaje z kosztami (które nie miały prawa wystapić bez uprzedniej informacji) przewyższającymi kwotę zamówienia. Jeżeli nie otrzymam produktu (bez dodatkowych kosztów, a już na pewno nie zamierzam biegać po agencjach celnych i przechodzić przez te wszystkie formalności) lub zwrotu pełni środków zgłaszam oszustów do rzecznika praw konsumenta.

3 listopada 2021

Cześć Artur,

Nigdy więcej BIOVEA

Nie polecam nikomu. Zamówiłem minoxidil, czekam miesiąc i dalej nie wiadomo gdzie moja przesyłka. Z firmą słaby kontakt i tylko mailowy. Odpowiedź od firmy ze będzie ok. Winę zwalają na covid a na stronie nadal pisza ze wysyłka w kilka dni !!!! Nigdzie nie piszą że produkty wysłają z USA, teraz sie boje ze cło przekroczy wartość zamówienia.
Firma nie informuję o dodatkowych kosztach.
Jeżeli ktoś się zastanawia czy zamówić coś z biovea niech przeczyta opinie. Ja odradzam wszystkim.

NIE ZAMAWIAĆ !!!!!!

27 października 2021

Witaj Waldi,

Bardzo mi przykro słyszeć o twoim nieprzyjemnym doświadczeniu! To nie jest w porządku i całkowicie rozumiem Twoją frustrację. Chciałbym pomóc i się tym zająć. Czy możesz podać numer zamówienia, abym mógł to zbadać i upewnić się, że Twoje obawy zostaną rozwiązane?

ODRADZAM ZDECYDOWANIE

Tak, jak pisałem poprzednio - odpowiedzi Biovea są pisane automatycznie, bez rzeczywistych intencji rozwiązania problemu ze strony firmy. Pomimo informacji, że ktoś się skontaktuje, oczywiście takiego kontaktu nie było. Klient jest pozostawiony sam z problemem (konieczność uiszczenia opłaty celnej i dopełnienia formalności), o czym wcześniej oczywiście nie było mowy. Wyrzucone w błoto 200 zł. Podejście na zasadzie "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi?".

22 października 2021

Cześć Konrad,

Maria

Nigdy więcej

Nigdy więcej. 4 września 2021 zamówiłam suplement diety, jedno opakowanie za ok. 90 zł. Zapłaciłam, oczywiście z przesyłką, około 110 zł. Niestety nigdzie nie ma wzmianki o sprowadzaniu towaru z poza UE. Dowiedziałam się o tym 4 tygodnie temu otrzymując pismo z Urzędu Pocztowego w Lublinie - odprawy celne, że towar jest u nich do odbioru. Oczy wyszły mi z orbity. Kpiny jakieś, przecież to jawne oszustwo. 3 tygodnie temu napisałam maila do Biovea, bo oczywiście nr telefonu BRAK, informując że zgłoszę sprawę na policję, (oczywiście to uczynię i proszę o proszę o pozostałych oszukanych o zorganizowanie wspólnego pozwu zbiorowego), ale nie ma żadnego odezwu. Patrząc na wpisy oszukanych klientów to na każdy negatyw rzekoma Biovea odpisuje że "przykro nam że tak myślisz...", że "zajmiemy się tym... "My robimy wszystko co możemy...". Kur...a czy Wy(biovea) zdajecie sobie sprawę ,że ludzie mają utracone przez Was pieniądze? Podstawiacie jakieś studentów, żeby wpisywali jakieś głupoty pod opiniami. Jak zależy Wam na marce, na klientach To się zajmijcie tym. Po prostu.

21 października 2021

Scam nie zamawiajcie nic z biovea

Nie polecam zamówiłem minoxidil, czas dostawy był zaplanowany 3-19 sierpnia. 19sierpnia miałem wyjazd za granicę i paczka nie doszła. Okazało się że po 2 miesiącach przyszedł list o tym że zostało nałożone cło. Z firmą brak kontaktu wcześniej odpisywali na maile natomiast gdy wystąpił konkretny problem odzewu brak. Produkt został wysłany z USA (100% szansa na nałożenie cła że względu na to że produkt jest lekiem) firma nie poinformowała o tym skąd wychodzi wysyłka i o możliwych dodatkowych kosztach.

Jeżeli ktoś się zastanawia czy zamówić coś z biovea odpowiadam -absolutnie nie.
Wtopilem tam co prawda zaledwie 250zl ale podejście tej firmy do klienta jest tragiczne. Nigdy nie spotkałem się z tak fatalna firma.

ZANIM ZAMOWISZ COŚ Z BIOVEA ZASTANÓW SIĘ 2 RAZY

24 września 2021

Cześć Adr Ian,

brodacz

zakupiłem minoxidil, przesyłka z LA, po 8 dniach od zakupu miałem dostawę, rewelacja
UPS+POCZTA POLSKA
dostawa 14zł

22 września 2021

Cześć Patryk,

BIOVEA

Szkoda ze tak pozno trafiłam na opinie…

Szkoda ze tak pozno trafiłam na opinie o Biovea , ktore sa zle
na stronie jest dostawa od 2 do 5 dni
dalwj czekam , nie ma kontaktu
meile nie dochodza , omijac szwrokim łukiem

22 września 2021

Ewa,

Przykro mi słyszeć,żemiałeś/łaś to doświadczenie!Chociażwysyłkabyłaopóźniona z powodu ograniczeń COVID-19, brak komunikacji nigdy nie jest w porządku. Chcemy to naprawić,więcosobiścieprzekazałemTwojąsytuację do obsługi klienta, która wkrótce się z Tobą skontaktuje. Daj mi znać,jeślimogę jeszcze w czymś pomóc.

Suplementy obowiązkowa odprawa celna od 1 lipca 2021

Uwaga! Od 1 lipca 2021suplementy i lekarstwa z poza UE na obszarze całej UE podlegają odprawie celnej. Poczta Polska nie odprawia suplementów i lekarstw, może do zrobić, i tu UWAGA, prywatna agencja celna obsługująca indywidualnych klientów za około 200zł.
Cały dzień spędziłam na rozczytaniu tej procedury, na indywidualne wypełnienie dokumentu celnego SAD internetowo nie ma szans: sama instrukcja do wypełnienia to ponad 500 stron do tego potrzebne są narzędzia do których dostęp mają zarejestrowane firmy. Jeżeli decydujemy się na Bivea musimy dodać dodatkowe koszty odprawy celnej, moja wiedza dotyczy zamówienia do 150€. Szkoda że Biovea nie zadbała o swoich klientów i nie zawiadomiła nas o zmianach celnych.

6 września 2021

Witaj Rozalia,

Przykre doświadczenie, nie polecam

Po miesiącu, zamiast produktu dostałem zawiadomienia z Poczty z Pruszcza Gd, ze produkt należy oclić, inaczej nie zostanie wypuszczony. Po kontakcie z Biovea, zamiast zwrotu kosztów jest obwinianie klienta ze nie sprawdził. Co jest absurdem, bo nigdzie w procesie zakupu nie było żadnej informacji na temat żadnego cła. Pieniądze za to szybko zeszły z konta, to poszło sprawnie. Zamiast przeprosin i sprawnego refundu - obwiniania klienta a szansa na refund minus koszt dostawy jeśli kiedyś paczka zostanie odesłana przez urząd w Pruszczu do nadawcy. Przykre doświadczenie, nie polecam.

1 września 2021

Jeszcze raz o firmie BIOVEA

Jeszcze raz o firmie BIOVEA. Na moją poprzednią krytyczną uwagę o długim oczekiwaniu na zamówiony produkt Biovea uprzejmie odpowiedziała, że tak, oczywiście, mam rację i ktoś się skontaktuje. Oczywiście nikt się nie odezwał. Po długich poszukiwaniach paczkę odnalazłem w Warszawie, w urzędzie celnym. Podobno Biovea źle wypełniła deklarację celną. Korowody, wymiana korespondencji... Paczka w końcu doszła, ale musiałem zapłacić cło-o czym wcześniej nie było mowy. Nigdy więcej firmy BIOVEA !!!

27 sierpnia 2021

Cześć Jan,

Słyszymy Cię i chcemy jak najszybciej to naprawić! Komunikacja z naszymi klientami to coś, z czego jesteśmy dumni i nie ma wymówek dla Twojego doświadczenia.Osobiścieprzekazałem ten problem do obsługi klienta i ktoś wkrótce się z Tobą skontaktuje. Daj mi znać,jeśli potrzebujesz innej pomocy i dziękujemy za poinformowanie nas!

Anna

Uwaga Oszusci! FRAUD!!!!

Uwaga Oszusci! Nie kupujcie produktow tej firmy. Produkty wysylaja z USA! Ciekawe czy to prawdziwe suplementy.
Wyslali nam produkt a jak sie okazalo musimy zaplacic clo?? Oczywiscie na ich stronie internetowej nie ma nawet wzmianki o potencjalnych dodatkowch oplatach.
Szok! Produkt zamowiony miesiac temu buja sie gdzies na poczcie... podobno!
Scam! Be aware! Do not buy! Fraud!

17 sierpnia 2021

Złożyłem zamówienie na Minoxidil i…

Złożyłem zamówienie na Minoxidil i opłaciłem 17 maja br. Do chwili obecnej towaru nie otrzymałem ani żadnej informacji. nr. zam: 42938864. Brak możliwości skontaktowania się. Firma emailem utrzymuje, iż towar został wysłany. Dziwne. Czyżby chęc i zamiar oszukania?
17.06.2021

17 lipca 2021

Leonard.

Dziękujemy za zwrócenie naszej uwagi na tę sprawę. Bardzo mi przykro, że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań. Byłbym wdzięczny za kolejną szansę na zarobienie twojego biznesu. Ktoś z naszego zespołu wkrótce się z Tobą skontaktuje, aby omówić Twoje zamówienie.

OIOszuści czy handlowcy? To jest skandaliczne aby leki były…

To jest skandaliczne aby leki były przesyłane trzy tygodniue i jeszcze nie zostały doręczone. Mało tego reklamacji nie można złozyć. Numer paczki nie do odnalezienia. Może się znajdzie 42841770
Jeżli zajmujecie sie produktami zdrowotnymi - to nie kpijcie z ludzi chorych. Handel to etyka ! A nie Łobuzeria

13 maja 2021

Odpowiedź od BIOVEA

Podziękuj za opinię, Jolanta. Chociaż prawdą jest, że czasami otrzymujemy kopie zapasowe zamówień, szczególnie w przypadku pandemii, nie ma usprawiedliwienia dla naszego braku komunikacji, zwłaszcza gdy jesteś na nas zależny. Nazywam się Pete i jestem menadżerem. Mam przed sobą Twoje zamówienie i poproszę przedstawiciela, który skontaktuje się z Tobą w celu omówienia Twoich doświadczeń i sprawdzenia, jak możemy to naprawić. - Pete