Korzystałem z Autotesto przy sprawdzeniu auta przed zakupem i raport był naprawdę spoko. Auto w ogłoszeniu było opisane standardowo - stan bardzo dobry, a na zdjęciach z raportu wyszła mocna korozja p... Zobacz więcej

Bardzo szybki kontakt po oględzinach auta. Przedstawiono w prosty sposób szereg wad auta które chciałem kupić. Dzięki firmie nie naciąłem się na nieuczciwego sprzedawcę. Polecam dla tych którzy jak ja... Zobacz więcej
Autotesto – sprawdzamy auta tak, jakbyśmy kupowali je dla siebie Kupujesz samochód? Uważaj – jeden błąd potrafi kosztować tysiące złotych. Dlatego jesteśmy po to, żeby pomóc Ci uniknąć wpadki i zaoszczędzic pieniądze. W Autotesto sprawdziliśmy już blisko 100 000 aut. I wciąż robimy to tak, jakbyśmy mieli je później kupić dla siebie albo bliskiej osoby. Co nas wyróżnia? ✔️ Sprawdzamy samochody – w całej Polsce. ✔️ Wydajemy rzetelny raport z dokładnymi zdjęciami i filmami, który rozumie każdy – nie tylko mechanik. ✔️ Rozmawiamy ze sprzedającym i negocjujemy cenę – średnio obniżamy ją o 3 000 zł. ✔️ Masz dostęp do eksperta, który wszystko Ci wytłumaczy. Bez technicznego żargonu. ✔️ Działamy szybko – często w 24h od zgłoszenia. Tylko u nas: 🛡️ Ubezpieczenie od awarii do 10 000 zł po zakupie – na wypadek, gdyby mimo wszystko coś się wydarzyło. Inni po prostu umywają ręce. ⸻ Dlaczego ludzie nas polecają? Bo dzięki nam: • kupują auta bez stresu i wątpliwości, • nie przepłacają, • świadomie podejmują decyzję o zakupie auta. Nie musisz znać się na samochodach. Wystarczy, że znasz Autotesto.
Polska
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin
Dzień dobry, nie polecam tej firmy. Szkoda nie małych pieniedzy. Chciałem kupić samochód, zleciłem ekspertyzę autotesto ponieważ samochód był na drugim końcu Polski. Ekspertyza była pozytywna więc wsiadłem do pociągu. W trakcie pierwszych minut jazdy okazało się że samochód nie ma mocy. Wsiadłem do pociągu powrotnego (całe szczęście że jeszcze tego dnia był) i wróciłem z niczym. Mało tego dwie dodatkowe usługi związane z historią pojazdu w ogóle nie zostały zrealizowane. Zareklamowałem ten fakt ale Autotesto niespecjalnie przejęło się że zatrudniają amatora a nie rzeczoznawcę. Zwrócili mi łaskawie za niezrealizowana część usług i zaproponowali zwrot 10 procent zwrotu za nieprawidłowo wykonana całą usługę. Brak słów.

Odpowiedź od Autotesto
Wszystko wykonane na czas, polecam serdecznie

Odpowiedź od Autotesto
Usługa jak najbardziej na plus. Oględziny przeprowadzone profesjonalnie, pełno zdjęć, wyczerpujące opisy konkretnych podzespołów w samochodzie. Telefon zaraz po wykonanych oględzinach z informacjami na gorąco, a później jeszcze większą i obszerniejsza część informacji przekazana w formie raportu.

Odpowiedź od Autotesto
Sprawdzając przykładowy raport na stronie wiedziałem czego moge sie spodziewać. Znalazłem auto, które odpowiadało moim preferencjom. Z racji na spory dystans od auta nie moglem sobie pozwolić na "wycieczkę". Raport z autotesto spełnił moje oczekiwania w 100%. Okazało sie, ze auto którym sie interesuje jest jak najbardziej godne zakupu. Raport to była tylko kropka nad i. Jutro jadę po swoje auto. Bez raportu ciezko by bylo podjąć decyzję. Pozdrawiam całą ekipę autotesto i przyszłych klientów. Nie ma co sie zastanawiac.
Grzegorz

Czas obsługi
Jakość wykonanej usługi
Kontakt z klientem
Auto sprawdzone pod każdym kątem mechanicznym blacharsko-lakierniczym
Zrobione ponad 300 zdjęć dokładnie widać wszystko co i jak jest z samochodem
Rzetelnie wystawiona ocena rzeczoznawcy

Odpowiedź od Autotesto
Polecam! bardzo sprawna obsługa, szybko, rzetelnie a raport bardzo profesjonalny. Nam pomógł przy podjęciu decyzji o zakupie auta :-)

Odpowiedź od Autotesto
Kontakt na każdym etapie miły i profesjonalny. Raport bardzo szczegółowy i pozwalający podjąć decyzję o zakupie auta z pełną świadomością. Czułam się zaopiekowana, dostawałam odpowiedzi na każde zadane pytanie. Ogromna oszczędność czasu. Dziękuję za wsparcie.

Odpowiedź od Autotesto
Szybkie sprawdzenie samochodu, bardzo dokładny raport, prześwietlenie historii i stanu samochodu. Usługa pomogła mi oszczędzić czas i podjąć decyzję o zakupie.

Odpowiedź od Autotesto
Szybkość realizacji zlecenia zaskoczyła mnie na plus. Na przyszłość, lepsze ujęcia zdjęć dachu auta. Nie miałem pewności czy to jakieś cienie, odbicia czy coś nie tak z lakierem na dachu. I kilka słów o liczbach z komputera i ze stacji diagnostycznej,żeby nie trzeba było w necie szukać co te liczby oznaczają.

Odpowiedź od Autotesto
Bardzo dobrze wykonana usługa. Auto zostało dokładnie sprawdzone pod względem technicznym, diagnostycznym oraz wizualnym, łącznie z podłączeniem do komputera i szczegółową analizą. Dzięki temu mogłem podjąć świadomą decyzję i bezpiecznie kupić samochód. Polecam każdemu takie sprawdzenie przed zakupem, szczególnie przy autach o większej wartości i gdy nie mamy odpowiedniej wiedzy technicznej. Warto skorzystać z pomocy specjalistów.

Odpowiedź od Autotesto
Szybkie umówienie wizyty ze sprzedawcą, dokładne sprawdzenie auta, a na koniec telefon od rzeczoznawcy, który wszystko wyjaśnia, odpowiada na pytania i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Na takiej podstawie spokojnie można kupować samochód 😀 Polecam

Odpowiedź od Autotesto
Po wytypowaniu auta, wpłaciłem kwotę, przelałem potwierdzenie i tego samego dnia samochód był sprawdzany przez kompetentną osobę. Po oględzinach Pan zadzwonił do mnie i porozmawialiśmy o stanie auta które oglądał. Na moją prośbę - informacji było dużo a jestem laikiem w branży samochodowej poprosiłem by w moim imieniu ponegocjował cenę, udało się dostać atrakcyjny upust (miał Pan fachowe argumenty) i tego samego dnia zakupiłem auto. Jestem bardzo zadowolony z usługi i śpię spokojnie z poczuciem dobrego zakupu.

Odpowiedź od Autotesto
Bardzo rzeletne podejście do zlecenia, dużo szczegółów, wszystko dokładnie opisane. Jestem bardzo miło zaskoczony ponieważ pierwszy raz korzystałem z tego typu usług.

Odpowiedź od Autotesto
Moim zdaniem przeszacowane koszt usługi (korzystałam z pakietu gold). Poniżej moje uwagi dotyczące otrzymanego raportu:
nie została zweryfikowana nawet najprostsza rzecz kiedy wypadają badania techniczne auta, do kiedy jest polisa OC, data pierwszej rejestracji i data rejestracji w Polsce.
Kolejną uwaga to nie zauważono, że zostały źle zamontowane blaszki od przednich hamulców. Nie zostały sprawdzone wachcze i tuleje . Brak opisania w raporcie błędów które zostały wykryte po podpięciu do komputera. Przeoczono wyciek z komory rozrządu, przeoczono również, że do naprawy jest pasek osprzętu
Po weryfikacji mojej opinii przez autotesto. Firma prosiła o usunięcie negatywnej opinii ale ich propozycja nie jest współmierna do wartości naprawy auta. Więc wolę zostawić negatywną opinie aby inne osoby przed zakupem takiego raportu w tej firmie zastanowiła się czy napewno warto .
Ja jako laik myślałam , że mogę zaufać fachowcom ale niestety się pomyliłam

Odpowiedź od Autotesto
Bardzo profesjonalne podejście do klienta. Rzeczoznawca bardzo konkretnie przedstawił stan pojazdu.

Odpowiedź od Autotesto
Bardzo szczegółowy, kompetentny raport. Dzięki niemu szybko zdecydowałem się na zakup wymarzonego auta.

Odpowiedź od Autotesto
Świetny kontakt. Inspekcja została przeprowadzona dokładnie i profesjonalnie (2,5h), wszystko zostało jasno wyjaśnione podczas rozmowy telefonicznej. Dzięki raportowi i oględzinom mogłem podjąć decyzję o zakupie auta (Mazda CX5) ze znacznie większym spokojem. Polecam osobom, które kupują samochód używany i chcą uniknąć niespodzianek.

Odpowiedź od Autotesto
Świetnie i sprawie wykonana usługa. Dzięki niej mogłem poznać stan pojazdu oddalonego o kilkaset km od miejsca zamieszkania. Zaoszczędziło to również wielu problemów jakie mogłem mieć po zakupie pojazdu.