Informacje dotyczące firmy

3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Oceniono na 1 z 5

Well they have ghosted me

Aspire Publishing Hub LLC Can't anyone do anything right?
Well they have ghosted me, after sucking over 100k from me with promises of sales and book deals, and film contracts. Now they have blocked my email, and will not answer my phone. I am just wondering if they are still in business, even my book on Amazon, lost its paperback and digital

31 października 2025
Oceniono na 1 z 5

Ineffektiva och saknar kompetens för uppgifterna

Vårt företag anlitade Aspia som stöd till vår ekonom. Aspia rekryterade sedan vår ekonom.

Vi outsourcade då företagets ekonomi till Aspia och anställde ingen ny ekonom. Vi fick tre olika konsulter på 3 år där enbart den första engagerade sig i att sätta sig in verksamheten. Konsulterna slutar hela tiden på Aspia mot bakgrund av de höga debiteringskraven som också återspeglas i deras fakturor. I och med att de slutar hela tiden så lär de sig heller inte verksamheten utan allt tar enormt mycket tid att förklara och besvara.

Aspia är otroligt ineffektiva och det finns inget som helst mervärde med att ha Aspia / PWC. Vi debiterades för att vår konsult ställde frågor till sina kollegor då konsulten själv saknade kompetens. Vi debiterades således av båda konsulter som sinsemellan hade dialoger då vår anvisade konsult inte visste hur hon skulle lösa en faktureringsfråga. Vi kontaktade deras chef Linda Täpp på Aspia och undrade om det var rimligt att vi skulle bekosta konsultens interna utbildningstillfällen vilket chefen tyckte var rimligt.

Vi fick felaktiga instruktioner ( i skrift) från konsulten som sedan i samband med bokslut kom att ifrågasätta varför vi löst saker enligt den information som konsulten själv levererat efter att Aspia utrett frågan.

Aspia saltar fakturor och tar betalt för att korrigera saker som de själva redan tagit betalt för att utföra men inte gjort. Policyn är att ekonomen ska nå sina debiteringsmål och det verkar saknas uppföljning på hur detta görs av ekonomen.

Aspia bryr sig inte om överenskommelser utan kan gömma sig bakom att de inte uppfattat saker som formulerats till dem i skrift eller kommunicerats verbalt.

Aspia har inte besparat oss en enda krona genom sin ”gedigna” kunskap utan kostat oss hundratusentals kronor utan att ge något som helst mervärde tillbaka. Exempelvis fick vi själva reda ut hur likviditetsbristen skulle lösas genom att begära anstånd till skatteverket. En kan tycka att en konsult på Aspia ska klara att leverera sådana lösningar.

Efter 2 år i rad då Aspia levererat felaktiga uppgifter om företagets ackumulerade resultat så gav vi upp. Vi är ett litet företag med omsättning på 5-8 miljoner och Aspia diffade på ca 500 000 kr två år i rad mot bakgrund av att de läst in de upplupna intäkterna felaktigt vid varje månadsbokslut.

Välj en annan bokföringsbyrå då det saknas skäl till att välja Aspia. De är högst oseriösa och anställer ekonomer som saknar kompetens för uppgifterna. De överdebiterar och är helt oförmögna till att ta till sig kritik.

1 maja 2025

VARNING FÖR ASPIA

Tyvärr så blev min tidigare redovisningsbyrå uppköpt av Aspia och efter det har mina redovisningskostnader mer än fördubblats. De verkar som att dem systematiskt överdebiterar sina kunder och för små bolag är detta en katastrof. Håll er så långt borta från dem som möjligt.

16 czerwca 2025

Hamnade hos Aspia efter uppköp

Hamnade hos Aspia med mina bolag efter uppköp. Bokföringskostnaderna har fördubblats hos dem utan något mervärde. Policy verkar vara att debitera kunderna så mycket det går och gör så lite som möjligt.
Avtalen är nu uppsagda och jag söker mig till en mindre firma som värnar om sina kunder. Usch!

19 maja 2025
Oceniono na 1 z 5

Riktig dåligt sätt att jobb på

Riktig dåligt sätt att jobb på. Ineffektiva göra saker flera gånger. Efter lång och seg uppsägning släcker de inte loss programmet så vi kan ha det hos Fortnox då man är tvingade att jobba via deras portal.

Välj annat bolag finns ingen anledning och välja dessa.

Kryddar fakturor och påstår man jobbar "mycket" utanför programmet men kan inte säg med vad de lagt tid på då det inte finns något som ska göras externt utanför Fortnox.

16 maja 2025

AKTA ER FÖR ASPIA!

AKTA ER FÖR ASPIA!

Jag har inte ett enda snällt ord att säga om Aspia. De blåser småföretagare och har nog det som sin affärsidé.

Inte ett enda underlag i deras fakturor är korrekt, summorna är hutlöst över det man har kommit överens om.

Jag gav ett maxtak på 5000 kr ex. moms/månad. Fakturorna som kom var i snitt 15000 kr.

Betalade ca 350K under 24 månader med dem.

Vidrigt företag, akta er.

28 stycznia 2025
Oceniono na 1 z 5

Har dumt nog haft Aspia/pwc i flera år

Har dumt nog haft Aspia/pwc i flera år. Bokfört fel och ställt till det enormt. Lämnat in arbete till skatteverket och bolagsverket alldeles för sent så vi har fått betala massa avgifter. Fakturerar enorma summor utan underlag vad dem har gjort!

1 marca 2024
Oceniono na 1 z 5

Inte seriösa! Vill bara tjäna pengar.

Vi hade ett möte där jag tydligt och klart förmedlade att jag endast var intresserad att byta till dem om min kostnad kring bokföring skulle bli lägre än dåvarande redovisningsbyrå. Vi kom under mötet fram till att de lilla arbete som skulle krävas för ett litet enmansbolag skulle bli billigare hos dem. Jag va dum nog att inte läsa avtalet ordentligt där de framkom extrakostnader som inte nämndes under mötet.
Strul med systemen som jag ej kunde nyttja men ändå fick betala för. Inte någon information kring hur jag skulle kunna göra för att hålla mina kostnader nere, som jag senare fick veta på annat håll.
Känner verkligen att dem gjorde allt för att ta betalt så mycket som möjligt. Fick till och med betala för samtalet jag ringde för att säga upp dem. Skulle aldrig rekommendera aspia till någon.

1 sierpnia 2024

Varning till alla bostadsrättsföreningen

Det är svårt att veta var jag ska börja med den här feedbacken eftersom så mycket har gått fel, men jag ska försöka fokusera på det mest väsentliga. I oktober 2023 fick vår bostadsrättsförening en helt ny styrelse. Redan innan den nya styrelsen tillträdde fanns det en stark irritation över Aspias förvaltning. Den nya styrelsen kom in med en positiv inställning och såg samarbetet med Aspia som en nystart. Vi kände inte till några tidigare problem eller diskussioner, så denna feedback utgår helt från våra egna erfarenheter.

Vårt första stora problem uppstod när jag, som ordförande, fick kvittera ut ett brev från Stadshypoteket om föreningens lån. I brevet stod att avgifter inte hade betalats på över ett halvår och att lånen skulle hävas, vilket hade inneburit att bostadsrätterna blivit hyresrätter. När vi talade med den före detta kassören så stämde det inte överens med hens attesterade fakturor. När vi kontaktade vår kontaktperson fick vi vaga förklaringar och personen löste problemet med banken på en dag. Vi fick dock aldrig en tydlig förklaring och vet än idag inte vad som faktiskt hände. Det skapade en känsla av att vi inte har fått hela sanningen. Kort efter detta fick vi information från vår bank om att ett av våra lån omförhandlats. Vi hade inte blivit informerade om att lånet behövde omförhandlas och den tidigare styrelsen hade inte heller fått någon sådan information. Detta skedde när räntorna var höga och föreningen tvingades höja månadsavgiften med 25%. Efter att ha undersökt saken närmare upptäckte vi att banken hade skickat flera brev om lånet men dessa hade inte delats med oss av Aspia. Det var först när vi grävde djupare i dokumentationen som vi insåg omfattningen av problemet. Detta resulterade i en onödig ekonomisk börda för alla medlemmar i föreningen år framöver.

Efter detta beslutade vi att avsluta vårt samarbete med Aspia. När vi bad om kontraktet mellan föreningen och Aspia tog det lång tid att få svar. Efter flera påminnelser och två veckor senare kontaktade en annan person från samma kontor oss och påstod att något kontrakt inte fanns. Uppsägningen skedde skriftligen via MyBusiness och vi ombads ge feedback om varför vi avslutade samarbetet, vilket resulterade i denna text. Vi misstänker att Aspia har förlorat vårt kontrakt eller att de undanhåller det av okända skäl, såsom att avtalstiden löpt ut och inget nytt begärts.

Vid ytterligare granskning upptäckte vi att månadsavgiften vi betalade till Aspia var betydligt högre än andra förvaltningsbyråer och vi visste inte vad vi betalade för eftersom det inte fanns något timbaserat kontrakt. Flera gånger har belopp ändrats eller höjts utan förvarning och vi har fått betala för tjänster vi trodde ingick. Utan ett kontrakt har vi ingen insyn i vad som ingår eller inte och vi har aldrig fått någon förvarning om extra avgifter. Till slut slutade vi be vår kontaktperson om tjänster och bad endast om att dela dokument som vi specifikt önskade. Detta är de största problemen vi har upplevt med Aspia under mindre än ett år. Jag vill varna alla bostadsrättsföreningar i Örebro kommun från att ingå samarbeten med Aspia förvaltning och samtidigt göra Aspias huvudkontor medvetet om missnöjet med Örebrokontoret. Vår uppsägning gjordes i februari med tre månaders uppsägningstid, vilket innebär att samarbetet skulle ha avslutats i slutet av april. Idag, den 19 juni 2024, är vi fortfarande inte klara med kontakten med Aspia eftersom vi nyligen fått en oförklarlig faktura som är mer än dubbelt så hög som tidigare månadsavgifter.

Vi står fortfarande inför en rad olösta problem och det är frustrerande att inte kunna få klarhet i situationen. Jag hoppas verkligen att Aspias huvudkontor tar detta på allvar och granskar verksamheten på Örebrokontoret noggrant. Ingen annan bostadsrättsförening ska behöva gå igenom samma erfarenheter som vi har gjort. Aspias bristande kommunikation, transparens och ansvarstagande har orsakat vår förening stora bekymmer och ekonomiska förluster. Det är vår starka rekommendation att andra föreningar undviker samarbete med Aspia förvaltning för att undvika liknande problem. Idag är det den 11 juli 2024, och detta är det sista stycket jag formulerar nu när vårt samarbete med Aspia är avslutat. Avslutningsvis har Aspia skickat en sista faktura på 3500 kronor exklusive moms för att ha skickat ett mejl med två bifogade bilagor, vilket är helt orimligt.

11 lipca 2024

Inkompetenta och oseriösa

Jag har aldrig varit med om så här mycket strul efter en uppsägning som hos Aspia. Jag blev uppsagd från mitt jobb för ca 2 månader sedan. Företaget jag arbetade för använder aspias tjänster för lönespecar och tidsrapportering. Trots flertal mejl från arbetsgivare har jag fortfarande inte fått kompletterande uppgifter för mitt arbetsgivarintyg från Aspia.

Här är mina erfarenheter med "experterna"
1. Det tog ca 3 veckor efter uppsägning att få mitt arbetsgivarintyg. Som för övrigt visade fel information.

2. Har ingen koll på vad som gäller vid korttidspermittering. Samt otydliga arbetsgivarintyg.

3. Skickar in felaktiga uppgifter till A-kassan som inte stämmer överens med skatteverket.

4. Inför min slutlön och semesterersättning hade Aspia dragit bort pengar från förtidssemester vilket man inte får vid uppsägning.

5. Drar pengar för flex trots plus på flexsaldo. (Fortfarande inte fått ersättning för min övertid.)

Jag väntar fortfarande på kompletterande uppgifter från Aspia samt besked från min a-kassa. Hoppas att Aspia i framtiden läser på om kollektivavtal samt kollar in A-kassans hemsida för tips.

3 lipca 2024
Oceniono na 1 z 5

De slutförde aldrig sitt uppdrag

De slutförde aldrig sitt uppdrag. Många ursäkter och inga logiska förklaringar. Konsulten de skickade var oengagerad och ville jobba hemifrån hela tiden.

18 października 2022
Oceniono na 1 z 5

Hur kan omdömet bli 2,5 eller kanske…

Hur kan omdömet bli 2,5 eller kanske t.o.m. 2,9 när det finns 2 omdömen som gett 1 stjärna var? Hur är det med matematiken? Kanske är trustpilot anställda hos Aspia… där verkar man också ”lägga till”!

27 maja 2023
Oceniono na 1 z 5

Inget vidare, kundservice är spöken…

Jag var intresserad av deras tjänst och jag skickade meddelande på deras mejl men inget svar efter 2 veckor då skickade jag via deras formulär. Självklart inget svar efter 1 månad. Jag förstår inte om finns inte kundservice då hur de tänker att ha framtida kunder. Tack Aspia att du visade inget intresse så jag vet att jag måste undvika detta företag. 👍

17 lutego 2023

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej