Polecam, lecz Zacznę najpierw od minusów. Zamówiony obraz na wzór zdjęcia, drukował się dłużej aniżeli wynikało to z opisu. Kosztowało mnie to mnóstwo stresu. Wynikało to wszystko z usterki drukarek,... Zobacz więcej
Zamówiłem portret po raz pierwszy i byłam mile zaskoczona jakością i dobrą obsługą firmy! Szczerze mówiąc, recenzje były przerażające, ale nie żałowałem, że zamówiłem taki portret!! To naprawdę świetn... Zobacz więcej
Adamell.de ist ein Ort, an dem die besten Ideen für einzigartige, von Herzen stammende Geschenke zusammengetragen werden. Hier findet jeder ein originelles und durchdachtes Geschenk, das zu den jeweiligen Umständen, Bedürfnissen und Erwartungen passt. Die Hauptidee des Unternehmens ist es, einzigartige Geschenke zu kreieren, die echte Freude bereiten. Die Einzigartigkeit und Spitzenqualität der Produkte hebt das Angebot des Online-Shops von der Konkurrenz ab. Auf der Website finden Sie viele einzigartige Vorschläge für Ihre bessere Hälfte, Ihre Familie oder Ihre Freunde. Sie finden sicher ein schönes Geschenk für den Frauentag, den Valentinstag, Weihnachten, den Nikolaus, den Großmuttertag, ein Jubiläum oder einen Geburtstag. Dank des sorgfältig vorbereiteten Angebots werden Sie aus dem Geschenkedilemma herauskommen. Besuchen Sie die Website und kreieren Sie jetzt ein Traumgeschenk, das Ihre Liebsten überraschen und erfreuen wird! Adamell.de ist eine Garantie für Freude mit jedem Geschenk!
Fa. Versandshop, Neuenkrug 4, 17321, Ramin, Niemcy
Oszuści! Piszą i mowią, że dostawa trwa 1-2 dni robocze. Czekamy tydzień jutro mamy wesele, i zostajemy bez prezentu. Rozmawiając z Panem powiedział, że paczka może być w każdej chwili dopiero wysłana, gdzie powinna dojść 3 dni temu. Totalnie nie polecam!

Odpowiedź od Adamell.de
Przestrzegam przed tą firmą. Są to oszusci. Ponad miesiąc temu z okazji dnia taty zamówiłam witraż zdj syna z tata. Jakość zdj nadrukowana na szkło była fatalna delikatnie mówiąc, zwróciłam się o zwrot pieniędzy, po miesiącu przepychanek uznano. Kazano mi odesłać ich dzieło i kontakt się urwał. Zostałam bez przedmiotu który zamówiłam i bez zwrotu gotówki. W tym momencie nikt nie odpisuje na mejle i nie odbiera telefonów. Nie jestem jedyna oszukana przez nich klientką !!

Odpowiedź od Adamell.de
Przedmiot kompletnie niezgodny z opisem, wykonany niestarannie, po najmniejszej linii oporu. Wygląda całkiem inaczej, niż na zdjęciach produktowych. Wydrukowane zdjęcia na "szkle" są bardzo kiepskiej jakości i wyprane z kolorów. Nie wiem, kto sprawdza przedmiot przed wysyłką, ale był nawet solidnie porysowany. Firma zgodziła się przedmiot stworzyć raz jeszcze i po jego odbiorze - ku memu zdziwieniu - wydruk był jeszcze gorszej jakości, niż pierwotny. Po zakomunikowaniu problemu, dogadaliśmy się, iż dostanę zwrot połowy kwoty. Minęły 2 tygodnie - zwrotu dalej nie było, więc skontaktowałem się ponownie. Dostałem odpowiedź, że zwrot zostanie dokonany w tym samy dniu. Pieniędzy oczywiście nie dostałem. Minęły kolejne 2 tygodnie i jakimś cudem udało mi się dodzwonić na infolinię - pieniądze wreszcie otrzymałem po 2 dniach od tejże rozmowy. Reasumując - kompletnie nie polecam korzystać z usług tejże firmy. Zamówione przedmioty wykonywane są niechlujnie, znacznie odbiegają od tego, w jaki sposób są przedstawiane na stronie. Kontakt telefoniczny ze sklepem praktycznie nie istnieje, a o obiecane zwroty trzeba się prosić. Dla mnie ta firma, to jeden wielki szwindel. Nie polecam z całego serca.

Odpowiedź od Adamell.de
Nie polecam. Zdjęcia bardzo słabej jakości, szkło całe porysowane. Przykro dać coś takiego na prezent na Dzień Ojca:( Szkoda!
Edit: Adamell zobowiązał się mailowo że wyślą ramkę ponownie, od ponad 3 tygodni nic nie dotarło, przestali już nawet odpisywać na maile, pełen profesjonalizm!

Gorąco odradzam!
To pierwszy raz, kiedy piszę recenzję w sklepie internetowym, choć korzystałem z wielu. Zamówiłem prezent na 7 dni przed urodzinami, aby mieć pewność, że dotrze na czas. Przy zakupie widniała informacja, że zamówienie będzie zrealizowane w ciągu 2 dni. Jednak po opłaceniu otrzymałem informację, że czas realizacji wynosi 15-20 dni. Próbowałem się skontaktować telefonicznie i mailowo, ale bez skutku.
Po dwóch dniach odezwała się do mnie pracownica sklepu, sugerując, żebym powiększył zamówienie, ponieważ większy nadruk będzie ładniejszy. Odpowiedziałem, że zależy mi na terminowej dostawie. Pani zapewniła, że wysyłka nastąpi w ciągu 1-2 dni, jednocześnie nadal namawiając mnie do zakupu większej wersji.
Otrzymałem również e-mail z informacją, że jeśli zależy mi na szybkiej dostawie, muszę dokupić opcję ekspresową za 19,90 zł. Zdesperowany zgodziłem się, choć czułem, że to nieuczciwe. Następnego dnia dostałem SMS-a od tej samej pani, która znów próbowała mnie przekonać do zakupu większej wersji. Aby przyspieszyć proces, zgodziłem się na dodatkowy koszt 39,90 zł, prosząc jedynie o jak najszybszą wysyłkę.
Kolejnego dnia pracownica znów próbowała mi sprzedać dodatkowe akcesoria. Byłem już bardzo zirytowany i zażądałem natychmiastowej wysyłki. W systemie InPost pojawiła się informacja, że towar jest przygotowany do wysyłki, ale od 4 dni nie został nadany. Termin spodziewanej dostawy dawno minął

Odpowiedź od Adamell.de
Dzień dobry, zamówiłem portret, kolaż dla mojej mamy w prezencie, muszę przyznać, że moja mama jest zachwycona!! Bardzo mi się podobało, że projekt przesłano mi do akceptacji, co było bardzo miłe i dlatego wybrałem rozmiar, który bardziej mi odpowiadał! Krótko mówiąc będę tu stałym klientem :))

Odpowiedź od Adamell.de
Nikomu nie polecam.Zamawiałam już nie raz wydruki na plexi i podstawka była zawsze elementem zamówienia, nie było konieczności jej dokupowania. U tego sprzedawcy mimo że podstawka jest widoczna na zdjęciu prezentującym towar do wysyłki, w rzeczywistości była opcja dodatkowa i kosztowała 25 zł dodatkowo - koszt przygotowania plexi wychodzi wtedy blisko 80 zł. Plus wysyłka. Korzystajcie z usług innych sprzedawców, gdzie podstawki są normalnie w cenie.

Odpowiedź od Adamell.de
Przeglądałem recenzje w Internecie i byłem bardzo zaskoczony, dlaczego są tak złe! Bo zamówiłem szkło akrylowe na prezent dla dziewczyny i ona była zachwycona! Bardzo upodobała opcje z qr-kod piosenką, ponieważ dzięki temu mój prezent-niespodzianka stał się pełniejszy. Dlatego polecam i sam na pewno wrócę na kolejny zakup!

Odpowiedź od Adamell.de
Zamówiłem portret po raz pierwszy i byłam mile zaskoczona jakością i dobrą obsługą firmy! Szczerze mówiąc, recenzje były przerażające, ale nie żałowałem, że zamówiłem taki portret!! To naprawdę świetny prezent!

Odpowiedź od Adamell.de
Nie polecam, omijać szerokim łukiem. Towar został zwrócony ponieważ to co na zdjęciu, nie okazywało tego realistycznie. Z zapytaniem kiedy dostaje zwrot, odpisali że w ciągu 14 dni. 14 dni minęło a pieniędzy nadal brak!

Odpowiedź od Adamell.de
Porażka zamówiłam obraz na płotnie na prezent. Zamówiłam wystarczająco wczesnie pisałam 20.12 gdzie moje zamówienie odpisali dopiero w 22.12 że wyślą dziś. Zmuszona byłam kupić na szybko inny prezent. końcem grudnia nadal nie było przesyłki chociaz miala być wysłana 22.12. Bardzo zdenerwowała mnie ta firma brak odpowiedzialnosci z ich strony jesli nadal będą tak traktować klientów to nie wróże im sukcesów. Dodatkowo w smsach pisali do mnie czy chce dodatkową ochrone na obrazie. (Zrozumiałam że nie będzie to trwałe i dodatkowo mam dopłacić żeby kolory na obrazie sie trzymały?) bez sensu powinno to juz być w cenie trwałość produktu. Nie polecam firmy bardzo się zawiodłam. Nie pomyślałabym że w tych czasach można tak firme prowadzić. Odradzam zakupu.

Odpowiedź od Adamell.de
Nigdy nie miałem do czynienia z tak niekompetentnym przedsiębiorcą. Odradzam jakiekolwiek zakupy, nie pomyślałem, aby sprawdzić przed transakcją opinie sklepu i to był błąd! Najpierw przez tydzień obiecują, że wyślą paczkę, że już dzisiaj wyjdzie (2 razy), potem mówię że chce zwrot pieniędzy, a oni: proszę jeszcze dać nam jedną szansę. Zgłosiłem chęć anulowania transakcji i zwrot kosztów, zaakceptowali, mija już 2 tygodnie i pieniędzy dalej brak! ODRADZAM!

Odpowiedź od Adamell.de
Firma Adamell to istna porażka !!! Szkoda na nich nerwów , czasu, pieniędzy, ale przede wszystkim wstydu . Moje zamówienie (które było prezentem !!!) Okazało się wadliwe , dokonałam zwrotu - zwrot odebrany , ale pieniędzy oczywiście nie zwrócili . Kontakt z firmą bardzo trudny , zamówienie składałam 13 września , pieniędzy nie otrzymałam do dziś .
OMIJAĆ "FIRMĘ" SZEROKIM ŁUKIEM !!!

Odpowiedź od Adamell.de
Mimo obaw o jakość zdjęć po przeczytanych opiniach jestem mega zaskoczona jakością zdjęć i samego wykonania, polecam na 100% z czystym sumieniem!
(zamówiłam zdjęcie na szkle z datą)

Odpowiedź od Adamell.de
Koszmar i oszustwo. Proszę nie dać się nabrać. Wpłacone 308,98 zł. dn. 7,08.2023 na portret, który miał być prezentem. Mamy 21,08. dawno po imprezie. zero z firmy Adamell.
Muszę dopowiedzieć, że firma Adamell zwróciła mi pieniądze bez ociągania.Taki plus. Nie zmienia to jednak faktu, że nie miałam prezentu.

Odpowiedź od Adamell.de
Daje dwie gwiazdki tylko za to że poprawili moje zamówienie i odesłali za darmo. Projekt który stworzycie na stronie nijak ma się do otrzymanego wydruku.. proście zawsze o projekt przed wydrukiem. Ja swój projekt poprawiałam kilka razy a i tak nie przyszedł taki jak chciałam. W literkach miałam obrócone zdjęcia na ukos a przyszły po prostu obrócone pionowo. Wysłałam dokładny projekt ze strony a dostałam całkiem inny. Ogólnie nie polecam sklepu. Jakoś wykonania bardzo średnia..

Też jestem rozczarowany.
Po pierwsze czas realizacji to jakies nieporozumienie. Zamawialem prezent na dzien matki 22.05 a paczka doszla 5 czerwca. Przy czym próbowałem się kontaktować sie z firma (telefon nieodpowiadal). 25.05 dostałem maila ze jeszcze dziś postarają się wysłać przedmiot no, ale wyszlo jak wyszlo. Po drugie zamawialem druk na szkle a nie na pleksi! Po trzecie opakowanie premium w tych pieniądzach to też pozostawia wiele do życzenia. Ogolnie jakość zdjęcia i sam pomysł jest w porządku, ale w mojej ocenie nie adekwatne do ceny. Dziękuję, ale więcej nieskorzystam

Odpowiedź od Adamell.de
Bez mojej zgody został zrobiony retusz twarzy osoby na zdjęciu. Osoba nie przypomina samej siebie. Nadruk przypomina wylaną grubo farbę na plexi i niestety ma bardzo silny toksyczny zapach - do wnętrz zdjęcie na plexi się zupełnie nie nadaje.
My chcieliśmy wydrukować zdjęcie na cmentarz, natomiast osoba, przez nieumiejętny retusz, na który w ogóle nie wyraziliśmy zgody, nie przypomina samej siebie.

Odpowiedź od Adamell.de
Polecam z całego serca ...szybka wysyłka. pięknie zapakowane