Kupiłam buty La Sportiva, po pierwszej wędrówce górskiej znaczne ubytki w bieżniku (wycieczka bo Beskidach więc nic ekstremalnego). Reklamacja odrzucona ze względu na zakurzenie butów. Pomijam fakt w... Zobacz więcej
Genialna firma, wszystko gra, robię zakupy od lat w ich sklepie w Gliwicach, ale także w online i zawsze mają bardzo szeroki asortyment, ceny są spoko, dużo się zmieniło przez lata. Ja tam nie mam pro... Zobacz więcej
Niestety nie mogę polecić tego sklepu. Trzymali moje pieniądze przez 8 dni, dopiero po tym jak sama wykryłam problem z zamówieniem, które powinno dojść w 4-5 dni robocze (a nie doszło) - anulowali... Zobacz więcej
8a.pl to sklep oferujący szeroki wybór produktów outdoorowych. Znajdziesz u nas odzież, obuwie, akcesoria i sprzęt odpowiedni do wielu outdoorowych aktywności, takich jak turystyka, bieganie, trekking, wspinaczka, jazda na rowerze, kemping czy narciarstwo. Dzięki bogatej ofercie i różnorodności asortymentu każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Bojkowska 92C, 44-141, Gliwice, Polska
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Też jestem ofiarą tego sklepu. Kupilam buty, które okazały się za małe, po odesłaniu (przymierzony był tylko jeden ) sklep wysłał mi zdjęcie jakiś innych butów faktycznie używanych i nie oddał pieniędzy! Także omijać z daleka
Zwrócony towar ,kurtka damska już 10 dni temu a pieniędzy nie oddali,omijać tą firmę.Na info linia Pani arogandzka wciska swoją rację i nawet nie pozwala dojść do słowa.Obsuga bardzo zła .Odnoszę wrażenie że jak już złapią klienta to potem mają go za nic!
Reklamacja zakupionego produktu pomimo wielu próśb i kontaktu zarówno telefonicznego jak i mailowego trwała blisko 3 miesiące a wynikiem propozycja wymiany zakupu. W między czasie próbą rozwiązania w ten sposób reklamowanego drona zakończyła się odesłaniem mi produktu używanego, eksploatowanego przez niewiadomych okres czasu (dodam że produkt zasilany baterią i ograniczonej zywotnosci5)
Bezproblemowa reklamacja (już druga), a nawet zwrot pieniędzy
Zareklamowałem po 3 tygodniach
kupioną bluzę North Face Stormgap ,gdyż suwak przy zamku głównym się przekrzywił.
Reklamacja załatwiona pozytywnie po 3 dniach.
Zamówiłem paski mocujące, które były mi niezbędne na wyjazd wakacyjny. Jeden z pasków przyszedł porysowany i w jednym miejscu przypalony(?!). zaproponowana rekompensata to 10% (4.5zł). Przy próbie negocjacji stwierdzili że więcej nie mogą bo będą stratni. Niestety odesłanie nie wchodziło w grę z racji że tego samego dnia wyjeżdżałem na ww urop.
Nie wiem dlaczego ten sklep jest tak popularny w Polsce. Mój pierwszy zakup, kupiłem buty CMP Elettra Low WP - fango. Na zdjęciach sklepu są brązowe a przyjechały do mnie szare. Dział reklamacji tłumaczy różnicę ustawieniami mojego monitora... poważnie?? Dla chętnych, możecie sobie na stronie 8a zweryfikować czy nie macie ślepoty barw. Pierwszy i ostatni mój zakup w tym sklepie i ta słodka opinia pójdzie po wszystkich moich znajomych. Także możecie sobie bić brawo 8a.
Bardzo szybka przesyłka, dzisiaj zamówione, jutro w domu. Niepasujące buty zwróciłem też bez najmniejszego problemu.
Świetne obsługa klienta, rzeczowo potrafią odpowiedzieć na większość pytań. Doradztwo nie oprate na wciskaniu drogiego sprzetu tylko na dostosowaniu do potrzeb. Fajne rabaty i szybka dostawa
nie mozna zareklamowac towaru :D wypelnilem i wyslalem forumularz reklamacyjny i...... nic. Nie dostalem potwierdzenie zlozenia reklamacji ani formularza reklamacyjnego. Obsluga sklepu na czacie mowi ze zgloszenie jest, ale forumlarz nie jest wyslany i zebym sie "uzbroil w cierpliwosc" bo formularze sa wysylaczne recznie(sic). zenada po całoci i od samego poczatku proces reklmacyjny specjalnie utrudniony.
Reklamacja = dramat
Przebieg reklamacji dramatyczny, najpierw w ogóle jej nie można złożyć bo czekanie na formularz sprzedawcy trwa 5 dni. Odrzucona w 14 dniu bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Podobno wysłany towar do producenta.
Buty w ciągu 1,5 miesiąca od zakupu pękają wzdłuż szycia. Odmowa przez sklep jest niezgodna z Ustawą z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (Dz. U. 2002 nr 141 poz. 1176 z późn. zm.). gdzie przy sprzedaży konsumenckiej przewiduje się specjalną ochronę dla osób, które reklamację złożyły w terminie 6 miesięcy od dnia wydania towaru. Jako kupujący korzystam z domniemania niezgodności towaru z umową, istniejącej już w chwili wydania, co oznacza istnienie odpowiedzialności Państwa jako sprzedawcy. Fundamentalną zasadą prawa cywilnego jest, że, obowiązek udowodnienia spoczywa na osobie, która z danego faktu wywodzi korzyści dla siebie. Do tej pory sklep nie przedstawił żadnej wiarygodnej ekspertyzy co do reklamowanych butów. Dodam, że wada ujawniona w terminie 6 miesięcy od dnia wydania towaru, a zgłoszona w terminie 2 m-cy upoważnia kupującego do korzystania z domniemania niezgodności towaru z umową, która istniała już w chwili wydania towaru.
Odradzam sklep z całego serca, szkoda.
Przebieg reklamacji dramatyczny. Odrzucona bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Po miesiącu czasu brak zwrotu towaru, jakiejkolwiek informacji i przewidywanego terminu zwrotu. Odradzam z całego serca.
Reklamacje oraz obsługa klienta sklepu 8A to totalna porażka ! Po złożeniu reklamacji na buty, które otrzymałem dwa różne sklep w odpowiedzi stwierdza że reklamacja jest bezpodstawna i twierdzi że buty są w porządku według specyfikacji producenta. Poprosiłem o specyfikację następnie odwołałem się od odrzuconej reklamacji i to na tyle, sklep już się w ogóle nie odezwał. Z rozmowy wygląda na to, że sklep sprzedaje produkty i jest jednocześnie orzecznikiem (rzeczoznawcą) w sprawach reklamacji. Pisałem przez dwa tygodnie i zero odpowiedzi, kompletna olewka. Buty otrzymałem na tyle różne, guma na cholewce była nałożona o 1 cm za wysoko przez co wyglądały jakby były w trzecim gatunku, więc chyba stąd są te dobre ceny. Nie polecam.
Oszuści, nie uznają reklamacji. Wszystko jest ok do momentu jak coś się zepsuje bądź będzie wadliwe. Sprawę zglosilam do rzecznika,bo to szczyt chamstwa co się u nich wyprawia.
Błyskawicznie przysłali mi przesyłkę. Super przejrzysty sklep.
Kupiłem Salewa Mountain Trainer i po 3 miesiącach mogę już coś powiedzieć. Przezyly deszcz, rzeke kilka razy, mokre skaly, bagno i mam sucha skarpete.
Pierwszy raz w zyciu po takim czyms nie boli mi stopa, szedłem w nich majac cos z palcem na nodze i nie potrafiłem chodzic w zwyklych butach teraz, lecz przez dzien nie musialemm nawet sciagac je, bym cos poprawic, czy ulozyc.
Rewelacja
Nie można było wybrać opcji wysyłki do paczkamatu, myślałam że będę zmienić potem mailowo lub telefonicznie, dostałam odpowiedź że nie można bo nie i ich to nie interesuje, pryz stworzeniu konta w trakcie pierwszych zakupów, zakupy się nie zapisały... Trochę słabo
Dobra oferta i duży wybór towaru, gorzej z ewentualnymi reklamacjami i zwrotami...