Kupiłam buty La Sportiva, po pierwszej wędrówce górskiej znaczne ubytki w bieżniku (wycieczka bo Beskidach więc nic ekstremalnego). Reklamacja odrzucona ze względu na zakurzenie butów. Pomijam fakt w... Zobacz więcej
Genialna firma, wszystko gra, robię zakupy od lat w ich sklepie w Gliwicach, ale także w online i zawsze mają bardzo szeroki asortyment, ceny są spoko, dużo się zmieniło przez lata. Ja tam nie mam pro... Zobacz więcej
Niestety nie mogę polecić tego sklepu. Trzymali moje pieniądze przez 8 dni, dopiero po tym jak sama wykryłam problem z zamówieniem, które powinno dojść w 4-5 dni robocze (a nie doszło) - anulowali... Zobacz więcej
Reklamacja zakupionego produktu pomimo wielu próśb i kontaktu zarówno telefonicznego jak i mailowego trwała blisko 3 miesiące a wynikiem propozycja wymiany zakupu. W między czasie próbą rozwiązania w... Zobacz więcej
8a.pl to sklep oferujący szeroki wybór produktów outdoorowych. Znajdziesz u nas odzież, obuwie, akcesoria i sprzęt odpowiedni do wielu outdoorowych aktywności, takich jak turystyka, bieganie, trekking, wspinaczka, jazda na rowerze, kemping czy narciarstwo. Dzięki bogatej ofercie i różnorodności asortymentu każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Bojkowska 92C, 44-141, Gliwice, Polska
Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia
Obsługa sklepu, na najwyższym poziomie. Każdy stara się jak może aby klient był zadowolony. Cierpliwość, uprzejmość i zaangażowanie to cechy osób pracujących w tej firmie. Bardzo polecam!
Cena produktu bardzo konkurencyjna, najniższa na rynku. Mega pozytyw.
Kasia

Odpowiedź od 8a.pl
Zamówiłam buty 3 razy, za każdym razem inny rozmiar. Przesyłka szybciutka, dwa zwroty bez żadnego problemu. :)

Odpowiedź od 8a.pl
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Towar został zamówiony online, z opcją odbioru i płatności w sklepie stacjonarnym. Po odbiorze okazało się, że produkt nie spełnia oczekiwań, jednak sklep odmówił przyjęcia zwrotu, powołując się na fakt, że płatność nastąpiła na miejscu.
Uważam, że taki sposób działania jest wprowadzający w błąd. Klient składa zamówienie przez internet, ma prawo oczekiwać możliwości zwrotu, a dopiero przy odbiorze dowiaduje się, że sklep traktuje to jako zakup stacjonarny. W praktyce wygląda to jak obejście przepisów dotyczących zwrotów przy sprzedaży na odległość.
Brak jasnej informacji przed zakupem i odmowa zwrotu sprawiają wrażenie nieuczciwego traktowania klienta. Zaufanie do sklepu zostało całkowicie stracone.
Nie polecam.

Odpowiedź od 8a.pl
Otrzymałam nie trafiony prezent w postaci karty podarunkowej do tego sklepu, góry omijam szerokim łukiem więc nie ma dla mnie nic w tym sklepie. Chciałam aby osoba która kupiła kartę odzyskała pieniądze i zadzwoniłam na infolinię gdzie zostałam poinformowana że jest taka możliwość i pani poinstruowała mnie jakie kroki mam poczynić. Napisałam więc e mail i przedstawiłam całą sytuację, po czym kazano mi podać nr karty i dane osoby która karte kupiła, po odpisaniu że przy zakupie karty nikt nie pytał o dane kolegi kontakt się urwał, napisałam kolejne e maile na które już nie dostałam odpowiedzi, na infolinii byłam zbywana wymijającymi odpowiedziami, a pani w sklepie stacjonarnym śmiejącym głosem poinformowała mnie że nie ma zwrotów. Myślę że sklep który uważa się za dobry powinien bardziej się szanować.

Odpowiedź od 8a.pl
Nie polecam tego sklepu odradzam każdemu kto robi tam zakupy .Kurtka wysłana na reklamacje North face za cenę prawie 1000 zl odrzucona .Nie róbcie tu zakupów. Kupiona kurtka chodzone zaledwie 2 tygodnie i puch z kurtki znikł. Nigdy w życiu nie zrobię tu zakupów. Jakieś kody rabatowe na zamydlenie oczu cwaniaki

Odpowiedź od 8a.pl
Długi czas na zwrot srodkow.Po zwrocie butów które mi nie pasowały,musiałem czekać długo na zwrot kasy

Odpowiedź od 8a.pl
Kijki Leki FX.ONE użyłem zaledwie dwa razy i jeden z nich złamał się w taki sposób, że nie nadaje się nawet do naprawy. Zgłosiłem reklamację, ale sklep jej nie uznał. Co gorsza, nie ma możliwości dokupienia pojedynczego kija – więc jeśli jeden pęknie, drugi automatycznie staje się bezużyteczny. Zdecydowanie nie polecam.
Brak darmowych zwrotów, brak doradztwa w zakresie rozmiarów.

Odpowiedź od 8a.pl
W butach za 600zl po 5 miesiącach średniego użytkowania zrobiła się dziura. Sklep odrzucił mi reklamację tłumacząc cytując w uzasadnieniu „dziura jest efektem naturalnego zużycia obuwia w wyniku użytkowania – zgodnego z jego przeznaczeniem” czyli sami przyznali, że używałem ich zgodnie z przeznaczeniem, ale uszkodzenie mechaniczne w przeciągu 5 miesięcy jest całkiem okej. Sklep również myli pojęcia prawne i przeplata w uzasadnieniu reklamację z tytułu rękojmi a gwarancje i tak naprawdę nie wiem nawet w jakiej formie rozpatrzyli moją sprawę. Ceny mają niskie, ale szczerze polecam dopłacić u konkurencji a przynajmniej oszczędzicie sobie czas w przyszłości.

Odpowiedź od 8a.pl
Jestem zadowolona z zakupów w sklepie. Szybka wysyłka, ubrania zgodne z opisem i z moimi oczekiwaniami. Jeden raz robiłam zwrot i wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Jedyny minus to według mnie zawyzone ceny, chociaż można czasem coś upolować taniej.
Tragedia 5 razy probowałem sie dodzwonic po 30 minut czekania i nic dramat !!!!!!
Złożyłem reklamację butów górskich (Scarpa). Buty co prawda mają rok, natomiast były użyte raptem kilka razy w zeszłym sezonie letnim (kupione w trakcie sezonu), więc ogólny stan butów jest dobry. W jednym bucie pojawiło się natomiast przetarcie zapiętki. Zgłosiłem więc reklamację. I? Została odrzucona z powodu, cytując: "...nadmierne oddziaływanie stóp na materiał, spowodowane nieprawidłowym doborem rozmiaru, szerokości i tęgości butów do indywidualnych cech stóp. Jest to widoczne po odciskach stóp na wewnętrznych wkładkach. ".
Zaznaczę, że przetarcie pojawiło się tylko i wyłącznie w jednym bucie. Drugi but jest w 100% nienaruszony. A więc jeden but dobrany jest prawidłowo, a drugi nie?
Po zgłoszeniu powyższych zastrzeżeń i odwołaniu się od reklamacji co odpisali? Nic! Nie odpisali w ogóle!
Sprawa dalszy ciąg będzie mieć z pomocą rzecznika konsumentów.
Ceny w sklepie dużo wyższe niż mają na internecie. Nie kupujcie tam stacjonarnie! Chyba, że lubicie przepłacać. Na prośbę obniżenia ceny do internetowej otrzymałem odpowiedź, że mogłem kupić online. Dawno się nie spotkałem z takim potraktowaniem klienta. Mowa o oddziale w Katowicach. Może w innych miastach jest lepiej.
Ktoś z Firmy 8a prowadzi prelekcję na Konferencji branżowej dotyczącej sprzedaży on-line / dla profesjonalistów e-com. Sprawdzam, czy mają Kurtki Arcteryx - mają. Super Kupię. Sklep online. Zakup Kurtki Arcteryx - doświadczenie zakupowe, w kilku krokach:
1. Wejście na strone i propozycja zapisania się na listę subskrybentów - a za to 50zł na zakupy powyżej iluś-tam. Kurtka kosztuje ponad 1000 pln (spełnia ten warunek) - zapisałem się i dostałem kod
2. Zakupy, wpisane kodu zniżkowego i kliknięcie opcji - zakup BEZ Fry VAT - mimo tego formularz zakupu WYMAGA podanie danych do Fry! Bez tego nie "przepuszcza dalej" - wypełniam, z pierwszym poczuciem zawodu - uczą sprzedaży w kanale e-com, ale sami tego dobrze nie umieją :)
3. Płatność. Przekierowanie do operatora i tam poszło coś nie tak. Powrót na stronę sklepu i zdziwienie - koszyk zakupowy wyparował - to słaba funkcjonalność sklepu e-com - prawie niespotykana już w dzisiejszych czasach, a co dopiero w sytuacji, gdy ktoś z tej firmy uczy innych, jak prowadzić biznes e-com.
4. Ponowny zakup - PONOWNE WYPEŁNIANIE DANYCH, w tym tych do Fry VAT, której nie potrtzebuję, ale tym razem nie działa kod rabatowy na 50 zł - domyślnie - dlatego, że użyłem go kilka minut wcześniej - logiczne, no ale dlaczego wcześniejszy koszyk znikł?
5. Wściekły rezygnuję z zakupu
6. Dostaję mailem podziękowanie za zakup i Formularz zwrotu towaru KTÓREGO NIE KUPIŁEM
7. Po kilku dniach dostaję informację, że moje zakupy zostały anulowane, z powodu braku płatności.
ZROBILIŚCIE absolutnie wszystko aby utrudnić zakupy w waszym sklepie on-line. Zamiast uczyć innych jak prowadzić biznes on-line poświęćcie czas na poprawę działania waszego sklepu.
Napisałem wam swoje doświadczenie w wiadomości mailowej, aby uniknąć pisania publicznie - dostałem odpowiedź, że przeanalizujecie to i dacie odpowiedź. Nie daliście - więc piszę publicznie.
Jak widać CRM też u was nie najlepszy.
Zwroty/wymiany towaru w sklepie internetowym 8a.pl to całkowita porażka. Przestrzegam. Mimo propozycji polubownego rozwiązania problemu sklep będzie przeciągał w nieskończoność wymianę towaru, bo jak cytuję "nie ma na to procedur". Januszex pełną gębą. Opinia dotyczy tylko sklepiu internetowego.
Sklep tylko do zakupów stacjonarnych, tego co jest na miejscu. Ekipa na miejscu ogarnięta w temacie i ultra cierpliwa.
Niestety kierownictwo sieci skupiło się tylko na tym, aby klienci nie zamawiali za dużo. Obecnie można zamówić 2 rzeczy tego samego typu. Więc jeśli kupujesz buty dla 2 osób mieszkających razem (i chcesz mieć po 2 pary do przymiarki), to system anuluje zamówienie. Wspólny adres, to najwyraźniej próba oszustwa.
Właśnie otrzymałem z reklamacji spodnie POC Resistance Pro (koszt 700 zł) z odpowiedzią, że to że szwy się rozeszły jest moją winą, bo nie umiem prać odzieży sportowej. Teraz jak czytam o nich opinie to widzę, że to taki styl działania. Odradzam.
4 krotnie trafilam na konsultantow kretaczy manipulantow. kazdy odmowil przedstawienia sie. to juz wszystko mowi o firmie. OMIJAJCIE Z DALEKA!!!!!! jesli nie chcecie ciezkiego bolu glowy po zakupach.
Może i znajdziecie gdzieś nieco taniej, ale takiego doradztwa to ze świecą szukac. Nie bawią się w asortyment chinski, stawiają na jakość i potrafią poznać potrzeby klienta i celnie doradzić. Je jestem mega zadowolony z butów - przeszły już swój test bojowy w Tatrach i niezwiodły mnie
Zamówione buty miały widoczną wadę.Odesłałam je z opisem wady.Zamówilam kolejną parę i też okazały się wadliwe.Obie pary były wielokrotnie wcześniej mierzone - papier w pudełku wygnieciony.
Po co wysyłać towar z wadami tak widocznymi ????