Recenzja firmy Lautsprecher Teufel

Szybka reakcja na kontakt telefoniczny…

Szybka reakcja na kontakt telefoniczny klienta. Miła obsługa w języku polskim. Negatyne strony: towar że zwrotu jest dostępny tylko dla klientów mających adres w Niemczech, czyli BWare nur für Deutsche:-(. Poza tym jakość głośników kolumn frontowych Theater T500 , natrętny głośnik sredniotonowy, brak sopranu i zbyt lekki bas jak na kolumny z 2 głośnikami basowymi o z basreflexem. I mnie te kolumny głośnikowe napędza wzmacniacz Denon PMA1700NE gdy słucham muzyki, w kinie domowym jest to Denon AVC3800H . Słuchając muzyki muszę w zmacniaczu potencjometr od sopranu prawie na max przekręcić by usłyszeć jakikolwiek wysoki ton bo średnica zagłusza wszystkie inne tony. Proponuję inżynierowi który budował te kolumny aby posłuchał sobie jak brzmią produkty konkurencji np. Dali Oberon 7lub Oberon 9, gdzie sopran jest słyszalny kiedy ma być a bas jest mięsisty. Obecnie w moim odczuciu te fronty grają raczej płasko i przeciętnie. Nawet budżetowy Polk audio Monitor XT60 gra czyściej i wyraźniejszym sopranem i basem. Głośniki atmos również kiepskie, ledwo slyszalne podczas oglądania filmów, mimo iż sam je dostrajałem nie sugerowałem się ustawieniami Audysdey. Rewelacyjnie działa natomiast Rearstation, szybko połączył się z dipolami i ustawił kanały, kupiłem to urządzenie jak tzw. BWare mimo iż nie mieszkam już w Niemczech. Kosztowało mnie ten zakup dużo zachodu aby towar do mnie dotarł.

8 sierpnia 2024