Informacje dotyczące firmy

1. Centrum szkoleniowe
  2. Urządzenia piekarskie

Napisane przez firmę

Zuurdesem-bakken.nl is dé online community en kennisbron voor iedereen die zelf zuurdesembrood wil leren bakken, van absolute beginner tot enthousiaste hobbybakker. Onder leiding van Mathijs, een ervaren bakker en marketingspecialist, vind je hier alles om vol vertrouwen én plezier ambachtelijk zuurdesembrood te maken: van stap-voor-stap online cursussen, praktische how-to video’s en duidelijke recepten tot de mogelijkheid om direct een actieve zuurdesemstarter te bestellen en snel thuis aan de slag te gaan. Naast uitgebreide online trainingspakketten biedt de site directe support en tips voor starters, veelgestelde vragen, begeleiding bij problemen en inspiratie om je bakproces steeds te verbeteren. Je profiteert altijd van duidelijke instructies, snelle verzending van starters in Nederland en België, en een actieve community via social media waar ervaringen gedeeld worden. Zuurdesem-bakken.nl staat voor kennis, persoonlijke begeleiding en passie voor goed brood, zodat je op een toegankelijke manier het beste uit je eigen oven én starter haalt

Dane kontaktowe

2 gwiazdki
1 gwiazdka

Jak firma korzysta z Trustpilot

Prima starter

Prima starter! Binnen een dag actief en de dag erna deeg gemaakt
Het brood rees prima en bakte goed op 220 graden. Spijtig genoeg een stomme fout gemaakt: zout vergeten! Maar geen probleem, er is genoeg starter in de koelkast om het opnieuw op te kweken. Mooie ervaring!

4 maja 2026

Hey Tinne,

Bedankt voor je mooie 5-sterren review! Wat goed om te horen dat de zuurdesemstarter korrels zo snel tot leven kwamen. Binnen een dag weer actief en de dag daarna al je eerste deeg kneden; dat is precies waar ik naar streef met deze gedroogde starter.

Dat van het zout is een klassieke bakkersfout die we (bijna) allemaal wel eens hebben gemaakt! Gelukkig is je starter nu een levende cultuur in de koelkast, dus je kunt inderdaad direct weer aan de slag voor een nieuwe poging. Het belangrijkste is dat de rijs en het bakken goed verliepen.

Heel veel plezier met je volgende baksel (mét zout deze keer)!

Groet,

Hele fijne zuurdesemstarter

Hele fijne zuurdesemstarter, veel mooie broden verder inmiddels!! Eetsmakelijk :)

12 marca 2026

Hey Eloise,

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je al zoveel mooie broden hebt gebakken met mijn zuurdesem starter! Dat is precies waarvoor ik de gedroogde starterkorrels heb ontwikkeld: om het zelf bakken van authentiek zuurdesembrood voor iedereen makkelijk en succesvol te maken.

Heel erg bedankt voor je complimenten en de 5 sterren. Dat "eetsmakelijk" gaat zeker lukken, en ik hoop dat jij ook blijft genieten van die heerlijke eigen creaties uit de oven!

Veel bakplezier,

Oceniono na 5 z 5

Ik heb heb deze morgen voor het eerst…

Ik heb heb deze morgen voor het eerst gevoed

20 kwietnia 2026

Beste Wilhelmina,

Bedankt voor je positieve beoordeling! Er gaat niets boven dat eerste voedingsmoment. Fijn dat je voor onze starter korrels hebt gekozen om de gisten een sterke start te geven.

Mocht je vragen hebben over de verdere groei of de volgende fase van het voeden, dan sta ik altijd voor je klaar!

Oceniono na 4 z 5

Ik ben super blij met de starter

Ik ben super blij met de starter. Wel heb ik geen 5 gram ontvangen, maar 3 gram. In reviews had ik dit al vaker gelezen, dus dat is wel iets om te verbeteren.
Ook heb ik de starter niet meteen gevoed met 50 gram water en 50 gram meel. Ik ben rustig begonnen met 15 gram water en 15 gram meel. Na 24 uur heb ik dit opgehoogd naar 33 gram water en 33 gram meel. Op de derde dag heb ik 100 gram water en 100 gram meel toegevoegd. Toen zag ik al binnen 2 uur een groot verschil in mijn starter.
Diezelfde avond kon ik al deeg maken voor mijn brood.

8 kwietnia 2026

Beste Sam,

Bedankt voor je mooie 4-sterren review en het delen van je ervaring! Wat goed om te lezen dat de zuurdesem starter zo actief is en dat je binnen drie dagen al je eigen zelfgebakken brood kon bereiden. Jouw methode om de voeding stapsgewijs op te bouwen is ook een manier om de starter aan te wakkeren!

Wat betreft het gewicht:
Mijn excuses dat er 3 gram is geleverd in plaats van de beoogde 5 gram. Hoewel een kleine hoeveelheid gedroogde starter al ruim voldoende is om een krachtige cultuur op te bouwen (zoals je zelf al merkte!), begrijpen we dat de verwachting anders was. Ik neem je feedback direct mee naar het inpakteam om de nauwkeurigheid te verbeteren.

Tips voor andere bakkers:
Jouw aanpak met de verhoudingen van meel en water laat precies zien hoe verveerkrachtig een goede starter is. Voor iedereen die begint met zuurdesem bakken: geduld en de juiste temperatuur doen wonderen, precies zoals jij omschrijft!

Heel veel plezier met het bakken van nog veel meer heerlijke broden. Mocht je in de toekomst vragen hebben over je bakproces, we staan altijd voor je klaar.

Oceniono na 5 z 5

Super goed contact en netjes ontvangen

Super goed contact en netjes ontvangen. Ben zo benieuwd wat het resultaat gaat worden van mijn eerste brood

1 kwietnia 2026

Odpowiedź od Zuurdesem Bakken

Dank je wel, Eline! Wat fijn om te horen dat het contact goed voelde en dat alles netjes bij je is aangekomen. Ik ben net zo benieuwd als jij het eerste brood is altijd een bijzonder moment!

Volg de stappen rustig, vertrouw op je deeg en geniet van het proces. Heb je vragen tijdens het bakken? Je weet me te vinden. Veel bakplezier! 🍞

Mathijs | zuurdesem-bakken.nl

Oceniono na 5 z 5

Starten was goed te doen.

Ik heb de cursus starten met een starter als prettig ervaren. Dat je een schema kan downloaden (en printen) is heel handig voor het volgende van de stappen. Wat helemaal fijn was is dat je vragen via app contact kan stellen en dat je daar snel antwoord op krijgt.

26 marca 2026

Wat fijn om te lezen, Anita! Dank je wel voor je mooie review 🙏
Het doet me echt plezier dat je de cursus Starten met een Starter als prettig hebt ervaren. Het downloadbare schema is inderdaad één van die praktische tools die het zuurdesembrood bakken meteen een stuk overzichtelijker maken, zeker als je net begint met je eerste starter.

En persoonlijk contact via de app? Dat vind ik zelf ook heel waardevol. Bakken leer je niet alleen uit een video; soms heb je gewoon even een gerichte tip nodig op het juiste moment.

Als je straks meer uit je zuurdesembrood wilt halen, denk aan werken met hogere hydrataties, verschillende meelsoorten of het bakken van bijzondere broden, zijn de verdiepingscursussen zuurdesembrood bakken een mooie volgende stap. Veel enthousiaste starters gaan je voor! 😊

Veel bakplezier!

Tevreden over zuurdesem starter

De zuurdesem starter had ik snel in huis en na een paar dagen voeden heb ik nu een prachtig brood gebakken.

23 marca 2026

Beste Mirjam,
Wat ontzettend leuk om te lezen! Niets boven de geur van een versgebakken zuurdesembrood in huis. Fijn dat de starter zo snel zijn werk deed en dat het resultaat prachtig is geworden; dat is toch altijd even spannend de eerste keer.
Geniet van je baksels! Mocht je de smaak echt te pakken hebben en je technieken verder willen verfijnen (of als een brood een keer wat minder meewerkt, want het blijft een levend product), kijk dan gerust eens rond bij de cursussen op onze site. We hebben naast de basis ook leuke verdiepingscursussen voor als je echt de diepte in wilt gaan met hydratatie of verschillende granen.
Veel bakplezier gewenst!
Mathijs | zuurdesem-bakken.nl

uitleg was stap voor stap

uitleg was stap voor stap
Top uitleg

23 lutego 2026

Odpowiedź od Zuurdesem Bakken

Bedankt voor deze mooie 5-sterren review en het vertrouwen in zuurdesem-bakken.nl! ⭐
Geweldig om te horen dat de uitleg stap voor stap duidelijk was. Juist tijdens de cursus zuurdesembrood bakken vinden we het belangrijk dat elke stap helder is, zodat je met vertrouwen je eigen zuurdesembrood kunt maken en blijven verbeteren.

Veel bakplezier en je bent altijd welkom op zuurdesem-bakken.nl als je je techniek verder wilt ontwikkelen of nieuwe recepten wilt ontdekken! 🥖

Oceniono na 5 z 5

Het was een heel leuke ervaring om zelf…

Het was een heel leuke ervaring om zelf je eigen starter te kweken en uiteindelijk te bakken, het brood was ook erg lekker en ik raad iedereen aan die twijfelt om het gewoon een te proberen! Je zult echt niet teleurgesteld zijn, en als ik het kan, kan iedereen het! Top!

23 lutego 2026

Wat een mooie review, Tamara, dank je wel! ⭐🥖

Super om te horen dat je het hele proces van je eigen starter kweken tot het bakken van je eerste brood als zo’n leuke ervaring hebt beleefd. Dat is precies waar de cursus zuurdesembrood bakken op zuurdesem-bakken.nl om draait: zelf ervaren hoe toegankelijk het is én hoe goed het eindresultaat smaakt.

En je hebt helemaal gelijk als je eenmaal ziet dat het lukt, geeft dat enorm veel voldoening en vertrouwen om vaker zelf zuurdesembrood te bakken. Blijf vooral experimenteren en genieten van het bakproces! 😊

1e keer zuurdesem

Wat leuk om te doen en best makkelijk met het goede stappenplan. Ook fijn dat je tijdens het hele proces af en toe een mailtje krijgt. Bij mij de eerste keer mislukt maar dat was mijn eigen schuld 🤭 Ga het gewoon nog een keer doen!

22 lutego 2026

Dank je wel voor je mooie review, Edith! ⭐🥖

Wat goed dat je bent begonnen met zuurdesem en fijn om te horen dat het stappenplan en de begeleiding via de mails van zuurdesem-bakken.nl je hebben geholpen. Juist bij de eerste keer zuurdesembrood bakken hoort het leerproces erbij, en mooi dat je het gewoon nog een keer gaat doen, dat is precies hoe je het onder de knie krijgt.

Tijdens de cursus zuurdesembrood bakken zien we vaak dat het met een tweede poging al veel beter gaat, omdat je gevoel krijgt bij het deeg en het proces. Heel veel succes met je volgende brood, dat gaat vast een topper worden! 💪🥖

Oceniono na 5 z 5

Mathijs geeft duidelijke uitleg in zijn…

Mathijs geeft duidelijke uitleg in zijn video's en er is plaats op de pagina's om aantekeningen te maken. Heel handig! Zeker wanneer de filmpjes vastlopen. En dat gebeurt eigenlijk (te) vaak. Ben je net aan een stap toe en wil je nog even checken hoe het ook al weer zat, loopt ie vast. Heel storend. Maar dat heeft me er niet van weerhouden toch 5 sterren te geven.
Mathijs is laagdrempelig in contact en reageert ook snel. Ook de weekenden.
Mijn eerst brood moet ik nog bakken, maar dat gaat goedkomen. Zeker met Mathijs. Dank Mathijs.

28 listopada 2025

Beste Mevrouw Kwaak,

Hartelijk dank voor je eerlijke en uitgebreide review! Wat fijn om te horen dat de uitleg duidelijk is en dat de ruimte voor aantekeningen goed van pas komt, dat is precies waarom ik het zo heb opgezet.

Tegelijkertijd wil ik mijn excuses aanbieden voor het haperen van de video’s. Dat is inderdaad ontzettend storend, zeker op die cruciale momenten tijdens het bakproces. Ik ga dit direct uitzoeken met de technische beheerder van het platform om te zorgen dat alles weer soepel loopt.

Ik vind het een groot compliment dat je, ondanks deze haperingen, toch 5 sterren geeft. Ik sta uiteraard voor je klaar zodra je dat eerste brood gaat bakken. Mocht je daarna de smaak te pakken hebben en nog meer de diepte in willen, dan zie ik je graag terug in mijn Basiscursus Zuurdesembrood Bakken!

Heel veel succes met je eerste baksel, dat gaat met die aantekeningen vast helemaal goedkomen!

Warme groet, Mathijs

Een aanrader deze basiscursus

Na deze cursus kan ik zeggen dat deze basiscursus echt boven verwachting was. Alles wordt rustig uitgelegd, ik snap eindelijk wat mijn starter nodig heeft en mijn eerste brood is mooi gelukt en smaakt heerlijk. De combinatie van duidelijke video’s, praktische tips en het gemak van alles op één plek maakt het voor mij een fijne cursus om mee te werken. Ik heb er meteen vertrouwen van gekregen dat ik dit kan.
Bedankt Diny

23 listopada 2025

Beste Diny,

Wat een prachtig compliment, dankjewel! Niets maakt mij blijer dan te horen dat het eerste brood meteen mooi gelukt is én heerlijk smaakt. Dat is precies waar de Basiscursus Zuurdesembrood Bakken voor bedoeld is: rust en vertrouwen brengen in het bakproces.

Geniet van je eigengebakken broden en het proces van het 'begrijpen' van je starter. Dat vertrouwen heb je helemaal zelf verdiend door het gewoon te gaan doen!

Veel bakplezier gewenst!

Duidelijke filmopnames

Duidelijke filmopnames. Goede uitleg. Aangenaam om naar te luisteren

16 listopada 2025

Odpowiedź od Zuurdesem Bakken

Hartelijk dank voor de feedback Willemien! Fijn om te horen dat je zo tevreden bent over de kwaliteit van de zuurdesembrood bak cursus. Heel erg benieuwd naar je eerste zuurdesembrood.
Groeten Mathijs | Zuurdesem-bakken.nl

Oceniono na 5 z 5

De gratis starter cursus heeft mij over…

De gratis starter cursus heeft mij over de streep gehaald om ook de broodbak cursus te gaan volgen. Daarna nog 2 recepten gekocht. Wat een leuke manier van brood leren bakken.

30 czerwca 2025

Dank je wel Thijs,

Wat ontzettend leuk om te lezen! Het is voor mij het grootste compliment dat de gratis cursus je zó enthousiast heeft gemaakt dat je ook de Basiscursus Zuurdesembrood Bakken en mijn losse recepten bent gaan volgen. Geweldig dat je op deze manier steeds meer plezier krijgt in het bakken. Heel veel succes met je volgende creaties, ik ben benieuwd welke van de twee recepten je favoriet is!

Met warme groet uit de keuken,

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej