Chcielibyśmy odnieść się do opinii…
Chcielibyśmy odnieść się do opinii wystawionej przez Pana Nilsa oraz przedstawić rzeczywisty przebieg sytuacji.
Pan Nils wynajmował nowy, luksusowy apartament przez okres jednego miesiąca. Niestety, w tym czasie doszło do poważnych zniszczeń mienia, których wartość przekracza 20 000 zł. Szkody obejmowały m.in. zniszczone meble oraz znaczne zabrudzenia wymagające specjalistycznego sprzątania.
Głównym problemem była niewłaściwa opieka nad zwierzęciem najemcy. Pomimo wyraźnych ustaleń i zasad obowiązujących w budynku, pies był pozostawiany bez nadzoru z otwartym dostępem do balkonu, skąd wychodził na ogród lub załatwiał potrzeby fizjologiczne zarówno na balkonie, jak i wewnątrz mieszkania. Sytuacja ta była uciążliwa nie tylko dla nas jako właścicieli, ale również dla innych mieszkańców.
Pomimo licznych upomnień oraz oficjalnych skarg ze strony administracji budynku (która rozważała nawet zgłoszenie sprawy do sanepidu), Pan Nils nie podjął żadnych działań mających na celu poprawę sytuacji ani właściwej opieki nad zwierzęciem.
W związku z powyższym, po miesiącu najmu zostaliśmy zmuszeni do rozwiązania umowy i zakończenia współpracy z najemcą.
Z przykrością przyjmujemy fakt, że po całej tej sytuacji Pan Nils zdecydował się wystawić nam negatywną, jednogwiazdkową opinię, która w naszej ocenie nie odzwierciedla rzeczywistego przebiegu zdarzeń.
Zawsze dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić naszym gościom wysoki standard pobytu, jednak oczekujemy również poszanowania mienia oraz przestrzegania podstawowych zasad współżycia i odpowiedzialności.