Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Większość recenzentów była dość zadowolona z ogólnego doświadczenia. Konsumenci są zadowoleni z łatwości obsługi aplikacji i platformy, doceniając prostotę dodawania ogłoszeń i szybkość sprzedaży. Wielu użytkowników podkreśla, że Vinted to świetne miejsce do sprzedaży niepotrzebnych rzeczy i znajdowania unikalnych przedmiotów w dobrych cenach, a także do dawania ubraniom drugiego życia. Niektórzy użytkownicy zgłaszają jednak problemy z blokowaniem konta i usuwaniem ogłoszeń bez wyraźnego powodu, a także z trudnościami w sprzedaży droższych przedmiotów, gdzie pojawiają się obawy dotyczące bezpieczeństwa transakcji. Pojawiają się również głosy niezadowolenia dotyczące obsługi klienta i niespójnych decyzji platformy w przypadku sporów.

O czym najczęściej mówią ludzie

Product

Klienci mieli niejednoznaczne doświadczenia z produktami. Wielu docenia łatwość sprzedaży i zakupu, szeroki... Zobacz więcej

User experience

Użytkownicy opisują pozytywne interakcje z user_experience. Klienci chwalą prostotę, intuicyjność i wygodę... Zobacz więcej

Website

Recenzenci wspominają niejednoznaczne opinie na temat platformy. Wielu użytkowników jest zadowolonych,... Zobacz więcej

Application

Klienci dzielą się niejednoznacznymi opiniami na temat aplikacji. Wielu użytkowników chwali ją za intuicyjną... Zobacz więcej

Price

Konsumenci mają mieszane odczucia dotyczące cen. Wielu docenia możliwość zakupu "perełek" w atrakcyjnych... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Bardzo dobra aplikacja. Szkoda, że nie można ją rozszerzyć na działalność w celach bardziej komercyjnych ale niskodochodowych np. Wyroby rękodzielnicze. Bardzo czekam na decyzję w tej sprawie np. Sprz... Zobacz więcej

To że co chwilę ukruwacie moje ogłoszenia bez powodu dodaje swoje orginalne zdjęcia na manekinie nie z intermetu. Ciągle zabieracie mi odznakę za szybką wysyłkę mimo iz wysyłam paczki w 24h. Ucinacie... Zobacz więcej

Aplikacja fajna, a rzeczy sprzedają się dość szybko. Z minusów - długi czas oczekiwania na support i mam już dość odrzucania abstrakcyjnie niskich propozycji cenowych. Powinno być jakieś systemowe ogr... Zobacz więcej

Szybie polecanie mojej szafy jak i sama sprzedaż.4 gwiazdki otóż dlatego że trafił się jeden kupujący który nie obejrzał dokładnie zdjęcia i zrobił zwrot.Na szczęcie to była jedno razowa taka sytuacja... Zobacz więcej

1. Platforma sprzedażowa online
  2. Sklep odzieżowy
  3. Sklep z odzieżą męską
  4. Sklep z odzieżą używaną
  5. Sklep z odzieżą vintage
  6. Sklep z odzieżą damską

Vinted to skupiająca różnorodną społeczność platforma handlowa, której celem jest stawiać zakupy z drugiej ręki na pierwszym miejscu. Każdego dnia na terenie Europy nasi użytkownicy kupują i sprzedają miliony używanych rzeczy. Sprzedawaj bez opłat i przeglądaj dobrej jakości niepowtarzalne artykuły – w tym odzież i akcesoria modowe, elektronikę, dodatki do domu, artykuły dla zwierząt domowych oraz wiele więcej.

3,6

Średnia

6 tys. recenzji

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Jeśli chodzi o sprzedaż ,jest ok o ile…

Jeśli chodzi o sprzedaż ,jest ok o ile Ty jesteś ok.
Jeśli chodzi o zakupy to zupełny brak zasad logiki i elementarnej przyzwoitości.Jeśli kupią Państwo coś od oszusta,to przy zwrocie radzę każdy centymetr wysyłanej rzeczy i proces pakowania nagrać,bo nie tylko wy zapłacicie za wysyłkę ,ale też nie odzyskacie pieniędzy-wystarczy,że oszustka kliknie,że coś nie ok.Jakaż byłam zaskoczona gdy odsyłając sukienkę 8cm krótszą niż deklarowano(fakt nie przymierzałam,nie oglądałam i nie szukałam innych wad ,bo po co gdy coś na oko i po zmierzeniu centymetrem za krótka , zauważyłam jedynie ,że majstrowała przy metce,bo z zapięcia mocującego wypadł w czasie pomiarów udowadniających niezgodność z opisem- kawałeczek żyłki mający imitować blokadę stożkową...super patent doprawdy....No i pieniędzy nie mam i mam udowodnić,że nie jestem wielbłądem.Platforma umożliwia oszukiwanie ludzi jak ktoś napisał.Można sprzedać każdy śmieć ,którego zwrot będzie nieopłacalny dla klienta.

26 marca 2026

Uwaga oszuści

Uwaga! To sa oszuści! wykupiłam ekspozycję na tydzień. W ciągu pierwszych dni notorycznie nie działała aplikacja (robiłam screeny telefonem) z powodu rzekomych problemów technicznych. Złożyłam reklamację, że w związku z tym proszę o zwrot pieniędzy lub przedłużenie ekspozycji o te dni, kiedy mieli problemy techniczne (sami potwierdzili mi to w wiadomości). I kiedy wystąpiłam o zwrot pieniędzy za nie działającą aplikację, zablokowali mi konto na 5 dni pisząc, że sprzedaję komercyjnie:) Jakiś absurd! stare rzeczy, tylko ładnie wyeksponowane, Sprzedaż na kilkadziesiąt złotych miesięcznie:) Postanowiłam zgłosić sprawę do UOKIK, bo lekceważą nas i oszukują.

27 marca 2026

nie polecam

zablokowali mi konto za rzekomą sprzedaż podróbek co jest nieprawdą
próbowałem się odwołać ale dostałem tylko odpowiedź od bota

12 marca 2026

Krzywdzący system opinii + zła obsługa reklamacji

Chciałabym wyrazić swoje duże rozczarowanie funkcjonowaniem systemu opinii na platformie Vinted oraz podejściem do zgłaszanych problemów przez użytkowników.
Już po raz kolejny zostałam niesłusznie oceniona negatywnie przez sprzedających, mimo że moje działania były w pełni uzasadnione i zgodne z zasadami platformy.
Pierwsza sytuacja dotyczyła zakupu kurtki, która miała być w „bardzo dobrym stanie”. W rzeczywistości produkt był zabrudzony (m.in. fluidem) oraz posiadał uszkodzone logo. Zwróciłam na to uwagę sprzedającej, dokumentując wszystko zdjęciami. Zamiast przeprosin lub próby rozwiązania problemu, otrzymałam negatywną opinię – co uważam za całkowicie nieuzasadnione i krzywdzące.
Drugi przypadek dotyczył transakcji, z której zrezygnowałam przed wysyłką – co jest prawem kupującego. Mimo że sprzedaż nie została sfinalizowana, sprzedająca miała możliwość wystawienia opinii, która – co nie dziwi – była negatywna. Uważam, że w takich sytuacjach w ogóle nie powinno być możliwości oceniania, skoro nie doszło do realizacji sprzedaży.
Obie sytuacje odbieram jako przyzwolenie na niesprawiedliwe traktowanie użytkowników, a wręcz pewną formę bezkarnego wystawiania krzywdzących opinii. System ocen nie chroni uczciwych użytkowników, a wręcz może być wykorzystywany w sposób niezgodny z jego pierwotnym celem.
Dodatkowo, po zgłoszeniu sprawy do Vinted, otrzymałam jedynie automatyczną odpowiedź, co sprawia wrażenie, że moja reklamacja nie została w ogóle indywidualnie rozpatrzona. Takie podejście jest wysoce nieprofesjonalne i pokazuje brak realnego wsparcia dla użytkowników.
Uważam, że nie powinno być zgody na szkalowanie uczciwych osób, a platforma powinna wprowadzić skuteczniejsze mechanizmy weryfikacji opinii oraz realne wsparcie w sytuacjach spornych. W obecnej formie znacząco obniża to zaufanie do serwisu i stawia go na bardzo niskim poziomie w zakresie relacji z użytkownikami.

26 marca 2026

Bardzo lubię korzystać z Vinted

Bardzo lubię korzystać z Vinted. Sprzedaż i zakupy są szybkie, wygodne i intuicyjne. Super opcja na pozbycie się nieużywanych rzeczy i znalezienie fajnych ubrań czy dodatków w dobrych cenach. Polecam.

22 marca 2026

Vinted nadaje się do sprzedaży bardzo…

Vinted nadaje się do sprzedaży bardzo tanich produktów. 5-35zl. Sprzedałem lampe za 95zl. Doszła do odbiorcy rozbita. Zarówno Vinted jak i firma kurierska dhl umyła ręce. Zostałem bez kasy od kupującego i lampy i bez jakiegokolwiek wsparcia ze strony Vinted. Sprzedajesz i zostajesz z niczym. No chyba na tym to nie polega że pozbywasz się czegoś co wysyłasz. Równie dobrze byłoby wynieść ją na śmietnik.

25 marca 2026

Dostaje dużo zablokowany

Bardzo często dostaje za powołanie sprzedaży na kilka dni nawet jak wystawie jedna rzc mioalm już tam 4 razy przestrzegam regulaminu i tak blokuje cię i zabrało mi od was prawie 5 zł

24 marca 2026