Najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek…
Najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek zdarzyło mi się robić zakupy.
1 gwiazdka tylko dlatego, że nie da się dać zera.
Zamówiłem 1 koszulę wizytową i ok 10 koszulek polo na początku kwietnia tylko dlatego, że ceny jakie mieli na stronie były porównywalne do dobrych jakościowo produktów oraz czas dostarczenia był na koniec kwietnia.
Już po kilku dniach przesunęli czas dostawy o miesiąc co dla mnie było nie dopuszczalne. Chciałem wtedy odstąpić od umowy (co zresztą ich regulamin dopuszcza) ale zaczęli grozić i straszyć.
Po kolejnych kilku dniach łaskawie zgodzili się przywrócić pierwotny termin dostawy i faktycznie pierwsze ubrania do przymiarki przyjechały tak jak deklarowali.
Problem w tym, że nie wiem po co oni brali miarę skoro to co przyszło nie nadawało się nawet do dużych przeróbek (koszulka polo sądząc po wymiarach była uszyta na osobę o wzroście ok 110cm i wadze 200kg).
Nie wiem co brał krawiec który to szył ale chciałbym wiedzieć jak to się nazywa.
Łaskawie zgodzili się zrobić zrobić kolejną przymiarkę. No cóż wyjścia nie mieli. Te ubrania po prostu trzeba było szyć od nowa a nie wprowadzać drobne korekty do wymiarów.
Druga przymiarka była już uszyta dobrze (takie dopasowania oczekiwałem na pierwszej przymiarce czyli pod koniec kwietnia a nie maja).
Pomimo miesięcznego opóźnienia (tylko z przymiarką) już nawet byłem zadowolony i chciałem nawet domówić kolejne koszulki polo ale przez przypadek wyszło, że ceny na stronie mieli złe (tak twierdzą) a prawidłowe są 12 razy wyższe. W "prawidłowej" wg nich cenie koszulka polo kosztuje ok 400 zł w wersji podstawowej a z akcentami pewnie dojdzie do 600 zł !!!!!! :/ i jeszcze twierdzą, że jest to cena rynkowa.
Bezczelnie zaproponowali abym dopłacił do realizacji zamówienia czyli wymuszają zmianę warunków prawnie zawartej i wiążącej obie strony umowy.
Gdy im przypomniałem to prawie i obowiązku jaki teraz względem mnie mają to następnego maila przysłali mi, że zwracają mi "nadpłatę" i obciążają mnie tylko za to co już dostałem.
Na razie muszę poczekać czy obciążyli mnie "nową" ceną czy tą wg której dokonałem zamówienia i opłaciłem.
Mam tylko nadzieję, ze mój zakup nie zakończy się w sądzie.
Ja nigdy u nich niczego już nie kupię a wszystkim znajomym będę zawsze ich odradzał.
Jeżeli szanujecie swój czas i nerwy oraz nie chcecie zostać oszukani to zdecydowanie odradzam zakupy w tej firmie.

Odpowiedź od Tailor Store