Ik heb onlangs een set golfclubs…
Ik heb onlangs een set golfclubs aangeschaft bij Sporthaantje, op advies van Jan. Hij raadde mij een Skymax set aan met +1,5 inch verlenging en jumbo grips. Achteraf gezien had ik gewoon standaard specificaties moeten nemen.
Wat me nu opvalt, is dat deze configuratie waarschijnlijk gewoon op voorraad lag en moeilijker te verkopen is. Het voelt alsof daar meer naar gekeken is dan naar wat echt bij mij past.
Op de golfclub sprak ik een medelid met ongeveer dezelfde lengte als ik, maar met kleinere handen. Opvallend genoeg had hij exact dezelfde set-up gekregen: ook +1,5 inch verlengd en jumbo grips, eveneens gekocht bij Sporthaantje. Hij liep tegen dezelfde problemen aan.
Afgelopen week heb ik gespeeld met clubs met de juiste specificaties (standaard lengte en normale grips), en dat was echt een wereld van verschil. Veel meer controle, beter balcontact en gewoon een fijner gevoel.
Mijn conclusie is dan ook: als je golfclubs gaat aanschaffen, laat je goed en onafhankelijk fitten en neem niet zomaar advies aan. Mijn ervaring met Sporthaantje in Drachten is in ieder geval niet positief.
Daarnaast werd er nog aangegeven dat je je geld terug kunt krijgen als je een duurdere set koopt. In de praktijk betekent dit echter dat het bedrag van je oude set gewoon wordt opgeteld bij de nieuwe aankoop. Dat voelt dus niet als een echte oplossing.