Remote Control World Recenzje 2574

4,6

Doskonały kontakt, po uzupełnieniu stanu magazynowego błyskawiczna wysyłka, no i rzecz najważniejsza otrzymanie oryginalnego pilota Sony (⁠。⁠♡⁠‿⁠♡⁠。⁠). Polecam gorąco! Perfect contact, quick shippi... Zobacz więcej

To mój drugi zakup w tym sklepie i bez zastanawiania się wrócę do niego trzeci raz. Zgodne z opisem dobrej jakości przedmioty. Przy pierwszym kontakcie skorzystałem również z porady przez telefon. Roz... Zobacz więcej

PEŁEN PROFESJONALIZM POD KAŻDYM WZGLĘDEM. SUPER KONTAKT / DORADZTWO / REALIZACJA ZAMÓWIENIA. JESTEM BARDZO ZADOWOLONY. ŻYCZYŁBYM SOBIE BY W POLSCE BYŁA FIRMA KTÓRA BĘDZIE REPREZENTOWAŁA TAKI POZIOM... Zobacz więcej

1. Sklep RTV

We specialize only in remote controls development, selling and repairs. Serving the whole of Europe since 2009. ....................................................................... Unusual atypical remotes are easy for us!! Seriously, we can create any remote control for every device, with the same functions and the same button names as original RC! .............................................................................. Thousands models of brand original remote controls in our stock. .................................................................................. We only want positive reviews and we will do everything for that. If you are not satisfied with our product, please give us a chance to solve the problem before giving us a bad rating. As manufacturers, unlike resellers, we can analyze the problem, reprogram the product, or recommend another model/type (exchange is free!). Please understand that the development and production of a compatible replacement part is much more demanding than an easy "buy-sell" business model. A replacement remote control must not only be of high quality but, most importantly, must be COMPATIBLE with the product. If your remote control is not working, it is usually because it is a wrong incomatible type, not because it is defective. ................................................................................... Do not hesitate to contact us anytime on orders@remote-control-world.eu. We answer within 24 hours. If you need an immediate answer ask our experienced technician (no chat bot) in the online chat on our website 9 a.m - 9 p.m. .............................................................................. Pls note: on Mondays we are more busy (we deal with inquiries from the weekend) and we are not able to answer emails within 24 hours as usual. It's better to ask on the online chat on Monday if you can't wait.

4,6

Doskonała

3 tys. recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

Przesłany pilot nie był odpowiednio zaprogramowany. Nie działał przycisk on/off. Po długotrwałej wymianie maili pilot wrócił do sprzedawcy. Przez ponad miesiąc nie doczekałam się zwrotu pieniędzy ani za pilota ani za przesyłki. Sprzedawca twierdzi, że zwrócił pieniądze za pilota, ale nie wiadomo na jakie konto (przesyłka do mnie była za pobraniem). Bardzo ciężki kontakt mailowy, telefoniczny żaden (nikt nie odbiera).

2 kwietnia 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo nam przykro słyszeć o Państwa frustracji, jednak chcielibyśmy wyjaśnić fakty dotyczące Państwa zamówienia. Zwrot za pilot został dokonany 11 marca na konto podane podczas realizacji transakcji. Wszystkie informacje dotyczące tego zwrotu są udokumentowane i możemy dostarczyć wyciągi bankowe potwierdzające płatność.

Zawsze staramy się rozwiązywać wszelkie problemy w sposób przejrzysty i profesjonalny i ubolewamy nad wszelkimi nieporozumieniami, które mogły doprowadzić do przekazania nieprawidłowych lub wprowadzających w błąd informacji.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Nie polecam. Pilot niedziałający. Mimo wielu prób nie uruchomiony. Zdecydowali, że mam zwrócić. Po zwrocie firma nie poczuwa się do winy. Zwrot na mój koszt, oddali łąskawie pieniązki za pilota bez kosztów wysyłki.

11 marca 2026

Fantastyczna robota !!

Fantastyczna robota !!! Dziękuję i pozdrawiam.... :))

9 marca 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za tak miłą opinię! Cieszymy się, że jesteś zadowolony z naszego produktu i obsługi.

Pozdrawiamy serdecznie,

Nie rekomenduję

Nie rekomenduję. Otrzymałem kontroler, który nie działa. Zgłosiłem sprawę do sprzedawcy. Po kilku dniach poproszono mnie o zdjęcie urządzenia (tv fire stick) - wysłałem. Od tej chwili kontakt się urwał. Obsługa klienta nie istnieje. Sam pilot nie wygląda na oryginalny (nadruk zamiast wytłoczenia amazon tv na pilocie). Sprawa nie jest załatwiona - strata pieniędzy. Ostrzegam.

5 marca 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo nam przykro słyszeć o problemach, jakie napotkał Pan z zamówionym pilotem. Traktujemy wszystkie opinie poważnie i zawsze staramy się zapewnić jasne wskazówki oraz wsparcie.

Wygląda na to, że komunikacja z Państwa strony została przerwana, za co serdecznie przepraszamy. Bardzo chcielibyśmy mieć możliwość rozwiązania tej sytuacji. Jeśli wyrazi Pan zgodę, możemy pomóc w prawidłowym uruchomieniu pilota, a jeśli to nie będzie możliwe – zaoferować odpowiednie rozwiązanie, takie jak wymiana urządzenia lub zwrot pieniędzy.

Proszę wiedzieć, że dokładamy wszelkich starań, aby każdy klient był w pełni usatysfakcjonowany, i liczymy na kontakt, aby móc definitywnie rozwiązać ten problem.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Pilot do Toshiba jak w opisie…

Pilot do Toshiba jak w opisie oryginalny. Cena lepsza niż za używany

19 lutego 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że pilot do Toshiba spełnił Pana oczekiwania i że był atrakcyjną alternatywą w porównaniu z używanymi egzemplarzami.

Doceniamy Pana rekomendację!

Światowy poziom

Światowy poziom

14 lutego 2026

Drogi Kliencie,

Bardzo dziękujemy za miłą opinię. Cieszymy się, że jest Pan/Pani zadowolony/a z naszych produktów i obsługi. Państwa wsparcie wiele dla nas znaczy i naprawdę doceniamy, że poświęcił/a Pan/Pani czas, aby podzielić się swoimi doświadczeniami.

Liczymy na dalszą możliwość świadczenia usług na najwyższym poziomie w przyszłości.

Wszystko na najwyższym poziomie

Wszystko na najwyższym poziomie. Bardzo polecam.

23 stycznia 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszę się, że wszystko spełniło Pana oczekiwania. Gorąco dziękujemy za polecenie naszych usług.

Pilot jest znakomity

Pilot jest znakomity, bardziej funkcjonalny od oryginału. Jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Obsługa ze strony fimy bardzo dobra, przesyłka szybko dostarczona. Cena bardzo korzystna.
Dlaczego bardziej funkcjonalny? Np. na oryginalnym pilocie można wybrać tylko stacje radiowe od 1 do 4, na tym opiniowanym od 1 do 9. Można też wybierać kolejne z 30 zapisanych stacji radiowych klawiszem "w górę"/"w dół" (na oryginalnym pilocie tego nie ma). Na opiniowanym pilocie można wybrać radio internetowe, DAB, FM czy AUX bezpośrednio - na oryginalnym tylko przez kolejne przyciskanie klawisza "source". Wszystkie inne funkcjonalności oryginalnego pilota są zachowane.

23 grudnia 2025

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszę się, że pilot spełnił Pana oczekiwania i okazał się nawet bardziej funkcjonalny niż oryginał.

Miło nam słyszeć, że zarówno obsługa, jak i szybka dostawa oraz korzystna cena przyczyniły się do Pana zadowolenia.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Kupiłem u nich nowego pilot

Kupiłem u nich nowego pilota do napędu przyczepy campingowej. Okazało się, że nie jest on skomunikowany ze sterownikiem movera. Więc opisałem im mój problem. Szybko uzyskałem pomoc i po kilkukrotnej wymianie korespondencji mailowej (mieli do mnie dużo cierpliwości 😉) samodzielnie wykonałem synchronizację pilota ze sterownikim, i wreszcie wszystko działa jak nowe. Bardzo dziękuję. Michał Korek

16 stycznia 2026

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za miłą i szczegółową opinię. Cieszymy się, że po kilku wymianach maili udało się Państwu pomyślnie zsynchronizować pilota z napędem i że wszystko działa teraz prawidłowo.

Doceniamy Państwa cierpliwość i współpracę. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc w rozwiązaniu problemu.

Dziękujemy za wybór naszej firmy i okazane zaufanie.

Helena

Pilot

Pomoc techniczna na medal, produkty zgodne z opisanymi danymi.

12 stycznia 2026

Szanowny Kliencie,
Bardzo dziękujemy za opinię!
Cieszymy się, że uznałeś nasze wsparcie techniczne za doskonałe i że produkty były zgodne z opisem. Bardzo cenimy Twoją opinię!

Pozdrawiamy serdecznie

Adam
VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Jestem bardzo zadowolony z konsultacji…

Jestem bardzo zadowolony z konsultacji i pilota, który kupiłem do mojego projektora. Pilot LG MR20PJTR pasuje do projektora LG HU85LS. Polecam.

5 grudnia 2025

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za Państwa opinię! Cieszymy się, że konsultacja oraz zakupiony pilot do projektora LG HU85LS spełniły Państwa oczekiwania i że pilot LG MR20PJTR pasuje idealnie.

Dziękujemy za zaufanie i rekomendację. Mamy nadzieję, że w przyszłości znów będziemy mogli Państwa obsłużyć.

Szybka realizacja

Zamówienie zrealizowane bardzo szybko. Dostarczony pilot zgodny z zamówieniem.

15 października 2025

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za Państwa opinię! Cieszymy się, że zamówienie zostało zrealizowane szybko, a dostarczony pilot spełnił Państwa oczekiwania.

Dziękujemy za zaufanie i mamy nadzieję, że w przyszłości znów będziemy mogli Państwa obsłużyć.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Miła i skuteczna opieka co dzisiaj…

Miła i skuteczna opieka co dzisiaj rzadko się zdarza. Szybka reakcja na przedstawiony problem.

24 listopada 2025

Szanowny Kliencie,

Dziękuję bardzo za miłą opinię. Cieszę się, że był Pan zadowolony ze wsparcia i że mogliśmy szybko zareagować na Pana problem.

Jeśli kiedykolwiek będzie Pan potrzebował dalszej pomocy, zawsze jestem do dyspozycji.
Jeszcze raz dziękuję za zaufanie!

Helena

Wrażenia z zakupów

Bardzo szybka realizacja zamówienia. Towar działa bez zastrzeżeń.

12 listopada 2025

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za Państwa opinię! Cieszymy się, że zamówienie zostało zrealizowane szybko, a zakupiony towar działa bez żadnych zastrzeżeń.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Bylem sceptyczny - ale bylo super

Bylem sceptyczny, ale wszystko poszlo zgodnie z planem. Pilot byl wlasciwy i oryginalny. dziala jak powinien. Polecam

3 października 2025

Odpowiedź od Remote Control World

Bardzo dziękujemy, że poświęcił(a) Pan/Pani czas, aby podzielić się z nami swoją wspaniałą opinią. Jesteśmy zachwyceni, że mimo początkowych wątpliwości wszystko przebiegło sprawnie i otrzymał(a) Pan/Pani dokładnie odpowiedni pilot, którego potrzebował(a). Cieszymy się, że pilot dotarł w idealnym stanie, działa bez zarzutu i że mogliśmy przywrócić Państwa zaufanie do naszych usług.

Państwa rekomendacja wiele dla nas znaczy i naprawdę doceniamy okazane zaufanie. Liczymy na to, że będziemy Państwa niezawodnym partnerem w przyszłości przy wszelkich potrzebach związanych z pilotami.

Z wyrazami szacunku,

BARDZO ZADOWOLONA

PANI PRZEZ TELEFON UDZIELIŁA MI KONKRETNEJ ODPOWIEDZI, PILOT DOTARŁ SZYBKO I SPRAWUJE SIĘ DOBRZE

22 września 2025

Szanowny Kliencie,

Serdecznie dziękujemy za podzielenie się z nami tak wspaniałą opinią. Cieszymy się, że nasz pracownik był w stanie udzielić Panu/Pani dokładnej pomocy telefonicznie, jakiej Pan/Pani potrzebował(a). Równie bardzo cieszy nas fakt, że pilot dotarł szybko i działa bez zarzutu.

Państwa satysfakcja jest dla nas niezwykle ważna i ogromnie się cieszymy, że mogliśmy sprawić, iż całe doświadczenie przebiegło sprawnie i przyjemnie. Bardzo dziękujemy za miłe słowa i z niecierpliwością czekamy na możliwość ponownej obsługi w przyszłości.

Z wyrazami szacunku,
VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

100% zgodnosci z oryginalem dawnego UPC.

1 listopada 2025

Szanowny Kliencie,

Serdecznie dziękujemy za poświęcenie czasu na pozostawienie tak pozytywnej opinii!
Cieszymy się, że otrzymany przez Pana/Panią pilot jest w 100% kompatybilny z oryginalnym urządzeniem. To wspaniale wiedzieć, że nasz produkt w pełni spełnił Pańskie oczekiwania – bardzo doceniamy zaufanie, jakim obdarzyli nas Państwo oraz nasze usługi.

Satysfakcja naszych klientów jest dla nas największą motywacją do dalszego utrzymywania wysokiej jakości oferowanych zamienników i do zapewnienia, aby każdy klient znalazł dokładnie to, czego potrzebuje.

Z przyjemnością obsłużymy Państwa ponownie, gdy tylko będą Państwo potrzebować niezawodnego rozwiązania w zakresie pilotów zdalnego sterowania.

Zadowolony klient

Urządzenie spełnia moje oczekiwania. Dobra jakość pilota, łatwa konfiguracja

15 października 2025

Szanowny Kliencie,

Bardzo dziękujemy za opinię — cieszymy się, że urządzenie spełnia Twoje oczekiwania. Miło nam słyszeć, że doceniasz jakość pilota i łatwość konfiguracji. Bardzo cenimy Twoje zaufanie i będziemy nadal pracować nad dostarczaniem doskonałych produktów i usług. Mamy nadzieję, że urządzenie będzie Ci dobrze służyć i czekamy na kolejną okazję, aby Ci pomóc.

VAT ELECTRONIC - REMOTE CONTROL WORLD

Wszystkie funkcje na pilocie działają…

Wszystkie funkcje na pilocie działają poprawnie
Pilot niczym nie różni się od originale
jest tylko inne wrażenie w dotyku

2 września 2025

Szanowny Kliencie,

Dziękujemy za opinię i poświęcenie czasu na podzielenie się swoimi doświadczeniami. Cieszymy się, że wszystkie funkcje działają bez zarzutu, a pilot działa tak samo jak oryginalny. Doceniamy Twoją uwagę dotyczącą nieco innego wrażenia w dłoni i cenimy takie spostrzeżenia, ponieważ pomagają nam one udoskonalać nasze produkty. Twoja satysfakcja jest dla nas priorytetem i dokładamy wszelkich starań, aby stale dostarczać niezawodne rozwiązania wysokiej jakości. Jeśli możemy jeszcze w czymś pomóc, jesteśmy do Twojej dyspozycji.