Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Gewaardeloos bedrijf dat op slinkse wijze geld probeert af te troggelen. Vandaag ben ik gebeld door een onbekend nummer. Het bleek een medewerker van Raadselgids te zijn, die aangaf dat ik va... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

De klantenservice van raadselgids werkt uitstekend. Prima service: afspraken worden duidelijk bevestigd na telefonisch gesprek. Bovendien is de bereikbaar goed te noemen: niet minuten in de wachtrij.... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

Jak firma korzysta z Trustpilot

leuke puzzels goed geholpen

15 kwietnia 2026

Beste,

Hartelijk dank voor je leuke review! Wat fijn om te horen dat je onze puzzels leuk vindt en dat je goed bent geholpen – daar worden we blij van.

Graag tot een volgende keer!

Fijn bedrijf

Fijne medewerkers goed geholpen

14 kwietnia 2026

Beste Lotte,

Hartelijk dank voor je mooie review! Wat fijn om te horen dat je zo goed bent geholpen en dat je onze medewerkers als prettig hebt ervaren. Daar doen we het voor!

We hopen je in de toekomst weer van dienst te mogen zijn.

Leuke puzzels

13 kwietnia 2026

Bedankt voor je review! 😊

Fijn om te horen dat je onze puzzels leuk vindt — daar doen we het voor.

Oceniono na 1 z 5

Dure valstrik – trap hier niet in!

Gewaardeloos bedrijf dat op slinkse wijze geld probeert af te troggelen.

Vandaag ben ik gebeld door een onbekend nummer. Het bleek een medewerker van Raadselgids te zijn, die aangaf dat ik vastzit aan een duur kwartaalabonnement van ruim €120 – iets waar ik zelf totaal geen weet van heb. Volgens hen zou ik telefonisch akkoord hebben gegeven, en ze halen zelfs bandopnames aan als “bewijs”. Deze gesprekken worden echter gevoerd door slecht verstaanbare medewerkers, waardoor het allesbehalve duidelijk is waar je mee instemt.

Er zou een bevestigingsmail zijn gestuurd waarmee je binnen 14 dagen kunt opzeggen, maar deze heb ik nooit ontvangen (mogelijk in de spam beland). In de tussentijd heb ik gewacht op het puzzelboekje, maar tegen die tijd was de annuleringstermijn al verstreken.

Het abonnement kost €43,95 per maand voor enkel een online inlog – belachelijk duur voor wat je krijgt. De medewerker gaf aan dat ik “coulancehalve” slechts één maand hoef te betalen in plaats van drie, maar zelfs dat vind ik onterecht.

Er wordt hier op een zeer misleidende manier geprobeerd geld af te nemen, en het opzeggen wordt onnodig lastig gemaakt. Absoluut geen aanrader.

10 kwietnia 2026

Geachte heer/mevrouw,

Dank u voor uw bericht.

Allereerst willen wij aangeven dat wij het vervelend vinden om te horen dat u onze dienstverlening als negatief heeft ervaren. Het is niet onze bedoeling om onduidelijkheid te creëren of u een onprettig gevoel te geven.

Wij begrijpen dat er in uw beleving onduidelijkheid is ontstaan rondom het telefonisch akkoord en de voorwaarden. Tijdens onze gesprekken wordt echter altijd expliciet om toestemming gevraagd en worden deze momenten vastgelegd. Daarnaast wordt na aanmelding een bevestiging per e-mail verzonden, waarin onder andere de bedenktijd en de annuleringsmogelijkheden worden toegelicht. Wij wijzen er tevens op dat het de eigen verantwoordelijkheid blijft om deze informatie tijdig te controleren, inclusief eventuele spam- of ongewenste e-mailmappen.

Ondanks het bovenstaande hebben wij ervoor gekozen om u tegemoet te komen door slechts één maand in rekening te brengen. Deze coulance is bedoeld om de door ons reeds gemaakte kosten gedeeltelijk te dekken, waarbij wij bewust hebben afgezien van het volledig doorberekenen van het oorspronkelijke abonnement.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en dat er zo meer duidelijkheid is ontstaan over de situatie.

Oceniono na 5 z 5

Kwartaal abonnement aangegaan en dit…

Kwartaal abonnement aangegaan en dit beviel ontzettend goed. Telefonistes zijn ook ontzettend vriendelijk!!! Echte toppers!!!

10 kwietnia 2026

Bedankt voor je review. 😊

Fijn om te horen dat het kwartaalabonnement goed is bevallen en dat je onze medewerkers als vriendelijk hebt ervaren — daar doen we het voor.

Vriendelijk Geholpen.

Ik be vanochtend gebeld door een meneer van Raadselgids. Hij heeft aangeven dat ik nog geen gebruik heb gemaakt van raadsel gids en dat de weken zijn versteken. Doordat ik aangaf dat ik onder bewindvoerder zit heeft de meneer gevraagd of ik daar nog gebruik van wil maken. Gaf aan dat ik daar geen gebruik van zal maken, heeft de meneer aangeboden en mij uit het systeem tehallen . Ook zal ik een mail ter bevestiging ontvangen dat het is afgesloten.

Vind dat de meneer me vriendelijk heeft geholpen en daardoor geef ik 5 sterren voor de klantvriendelijkheid en het begrip van de situatie.

9 kwietnia 2026

Odpowiedź od Raadselgids

Bedankt voor je uitgebreide en mooie review! 😊

Wat fijn om te lezen dat je zo vriendelijk en met begrip bent geholpen. We vinden het erg belangrijk om goed te luisteren en rekening te houden met ieders persoonlijke situatie.

Mooi dat dit voor jou zo positief is ervaren — daar doen we het voor. Dank je wel voor je vertrouwen en je waardering!

Oceniono na 4 z 5

Mijn eerste gedachte was positief…

Mijn eerste gedachte was positief hierover- jammer dat ik niet verder kan zoals ik wilde!
Vriendelijk dank, Miss Penny!

9 kwietnia 2026

Bedankt voor je review! 😊

Fijn dat je eerste indruk positief was! Jammer om te horen dat je niet verder kon zoals je wilde — we waarderen je feedback.

Oceniono na 1 z 5

Eerst een AI‑bot over puzzelen, daarna een poging tot abonnementverkoop

Ik werd gisteren gebeld door een AI‑bot die willekeurige vragen stelde over puzzelen. Na 3 à 4 vragen vroeg ik waar dit over ging en hoe ze aan mijn naam en telefoonnummer kwamen. In plaats van een antwoord kreeg ik een abrupt “bedankt voor het meedoen” en dat ze contact zouden opnemen als ik “in de prijzen was gevallen”. Het voelde meteen vreemd.

Vandaag werd ik opnieuw gebeld, dit keer door Raadselgids. De mevrouw aan de lijn was slecht verstaanbaar en noemde de bedrijfsnaam zo snel dat ik het pas na drie keer vragen kon verstaan. Ook nu kreeg ik geen duidelijk antwoord op de vraag waar ze mijn gegevens vandaan hebben.

Tijdens dit tweede gesprek kreeg ik een aanbieding voor een “gratis puzzelboek”. Ik heb eerst gevraagd welke gegevens ze van mij hebben; die konden ze noemen (naam, adres, telefoonnummer). Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen gebruik wil maken van hun diensten. Maar ik vraag me af of ze nog meer gegevens hebben, want ook daar kreeg ik geen helder antwoord op.

Voor alle duidelijkheid: ik wil niet meedoen aan wat dit ook maar is. Ik wil dat al mijn gegevens volledig worden verwijderd en dat jullie geen contact meer met mij opnemen.

Het deed me denken aan eerdere ervaringen met bedrijven die met oude of onduidelijke gegevens bellen. Ook hier kreeg ik geen helder antwoord op waar mijn gegevens vandaan kwamen, wat het geheel nog vreemder maakt.

Het geheel voelde onduidelijk, onprofessioneel en vooral erg vreemd.

Toevoeging 9 april: afdeling debiteuren heeft mij naar aanleiding van deze review gebeld en gaat mijn gegevens verwijderen. Bedankt daarvoor, vriendelijke medewerker. Ook vriendelijk bedankt voor het aanbod van de 10-euro cadeaubon, maar ik wens (zoals telefonisch besproken op 9 april) daar liever geen gebruik van te maken.

8 kwietnia 2026

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw bericht en het delen van uw ervaring.

Allereerst willen wij onze oprechte excuses aanbieden voor de manier waarop u het contact heeft ervaren. Wij vinden het vervelend om te horen dat dit bij u een onprettig en onduidelijk gevoel heeft achtergelaten. Dat is uiteraard nooit onze bedoeling.

Zoals wij inmiddels telefonisch met u hebben besproken, hebben wij uw klacht serieus genomen en deze zorgvuldig met u doorgenomen om duidelijkheid te geven en uw zorgen weg te nemen. Tijdens dit gesprek hebben wij ook toegelicht dat u in eerste instantie zelf toestemming heeft gegeven om benaderd te worden voor een mogelijk aanbod. Mogelijk is hier verwarring ontstaan, waarvoor wij u onze excuses aanbieden.

Wij begrijpen echter volledig dat u geen verdere interesse heeft, en dat respecteren wij uiteraard. Daarom bevestigen wij hierbij nogmaals dat al uw gegevens volledig uit onze systemen zijn verwijderd. U hoeft zich geen zorgen te maken: omdat u geen gebruik heeft gemaakt van het aanbod, zult u nooit ongevraagd iets ontvangen of ergens aan gebonden zijn.

Daarnaast hebben wij u, zoals besproken, ook per e-mail een bevestiging gestuurd van de verwijdering van uw gegevens.

Wij hopen dat wij uw klacht hiermee naar tevredenheid hebben kunnen oplossen. Mocht u toch nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat uiteraard graag.

Wij waarderen uw feedback en gebruiken deze om onze werkwijze verder te verbeteren, zodat dit soort situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak dat u heeft ervaren.

Oceniono na 5 z 5

Leuke medewerkers en leuke puzzels op…

Leuke medewerkers en leuke puzzels op het website.

7 kwietnia 2026

Beste heer/mevrouw,

Fijn om te horen dat u tevreden bent met de service! We doen ons best om altijd snel en efficiënt te helpen.

Oceniono na 1 z 5

Oplichting of daar heel dichtbij

Geen idee waarom dit bedrijf zo'n relatief hoge score heeft. Nee, wat ze doen is niet illegaal. Maar de werkwijze is wel hoogst irritant.

1. Je wordt random gebeld door een AI bot die een enquête afneemt over vrije tijd met algemene vragen over puzzelen. Duurt 2 minuten. Voor de grap doe je mee. (Mijn fout.)

2. Een paar dagen later belt iemand die refereert aan de enquête en biedt je een gratis puzzelboek aan. Vraagt om je adres om dat naar toe te sturen. En je email adres ter bevestiging. Dus je geeft die gegevens. En dan sluit de beller af met de mededeling dat het ontvangen van het puzzelboek betekent dat je tot wederopzegging meedoet met een abonnement van 43 euro per maand om lekker online te kunnen puzzelen. Wanneer je daar tegen protesteert, wordt uitgelegd dat je eenvoudig kunt uitschrijven binnen 2 weken na ontvangst van de bevestiging.

3. Dus je houdt angstvallig je inbox in de gaten. Snel die scam cancellen voordat ze facturen gaan sturen. Komt die mail meteen? Nee joh. De volgende dag? Welnee. Ruim een week later, en uiteraard valt hij in je spam box. Compleet zo ingericht om mensen de mail te laten missen, en zo dus een duur abonnement aan te smeren.

4. Me zojuist snel uitgeschreven via het nodeloos complexe herroepingsformulier op hun website.

5. Dat leidt niet meteen tot een bevestigingsmail, dus dat moet ik nog even in de gaten gaan houden of dat allemaal goed gaat. EDIT: die mail kwam na 20 minuten.

6. Het puzzelboek, waar ik überhaupt niet om gevraagd had natuurlijk, is ook nog niet eens gearriveerd. Hoeft ook niet, maar geeft aan waar dit bedrijf het om doet.

Ik weet niet of Marina Janssen van de klantenservice (naam onder de mail) echt bestaat, maar zo wel, dan raad ik haar aan een eerlijkere baan te zoeken.

Als je naar de positieve reviews kijkt, zie je al snel twee dingen: veel reviewers hebben maar 1 review in totaal, en in een aantal reviews zeggen mensen de positieve review alleen maar te schrijven omdat Raadselgids dat als voorwaarde stelde voor het kwijtschelden van het openstaande bedrag.

Het lijkt me wel duidelijk wat dit voor bedrijf is.

5 kwietnia 2026

Beste heer/mevrouw,

Dank voor uw uitgebreide feedback. We vinden het oprecht jammer om te lezen dat u onze werkwijze als vervelend heeft ervaren — dat is uiteraard niet de bedoeling.

Tegelijk laat uw eigen ervaring ook zien hoe ons proces bedoeld is te werken. U heeft ervoor gekozen om deel te nemen aan een enquête en daarmee aan te geven open te staan voor een aanbod. Vervolgens heeft u een voorstel ontvangen waarbij de voorwaarden, inclusief het abonnement en de bedenktijd, worden toegelicht. Zoals u zelf aangeeft, heeft u zich daarna tijdig en kosteloos afgemeld, en is dit ook correct verwerkt.

In die zin bent u juist een voorbeeld van hoe het proces hoort te verlopen: transparant, met keuzevrijheid en zonder verplichtingen wanneer u besluit geen gebruik te maken van het aanbod.

Dat neemt niet weg dat wij uw beleving serieus nemen. Wij streven er continu naar om onze communicatie en dienstverlening te verbeteren, en signalen zoals die van u helpen ons daarbij. Het spijt ons dat bepaalde onderdelen voor u onduidelijk of onprettig zijn overgekomen.

Ook uw opmerkingen over e-mailontvangst en formulieren nemen wij mee in onze evaluaties. We blijven kijken hoe we dit zo gebruiksvriendelijk en helder mogelijk kunnen maken.

Daarnaast staan wij er altijd voor open om in gesprek te gaan. Mocht u daarvoor openstaan, dan horen wij graag van u — uw feedback kan ons helpen om onze processen verder te verbeteren.

Het puzzelboekje is overigens onderweg of mogelijk inmiddels al bij u geleverd. Door de feestdagen kan er enige vertraging zijn ontstaan bij de bezorging. Zoals beloofd mag u dit boekje uiteraard kosteloos behouden.

Tot slot willen wij benadrukken dat deelname en het delen van een review altijd volledig vrijwillig zijn en nooit gekoppeld zijn aan verplichtingen.

Ben net gebeld van Raadselgids

Ik ben naar mijn post hier op Trustpilot net gebeld door een meneer van Raadselgids. Hij heeft zijn excuus aangeboden en mij uit het systeem gehaald. Ook heb ik een mail ter bevestiging ontvangen dat ik niet aan een abonnement vastzit. Ik ben blij dat het naar 1,5 weken stress toch nog opgelost is.

25 marca 2026

Oplichters

Oplichters. Mensen die niet bekwaam zijn bellen, hun een boekje opsturen en midden in de nacht een mail sturen over de voorwaardes. Dit hebben wij willen oplossen maar nee. Ze kwamen ons niet tegemoet. En nu na anderhalf jaar komen ze weer aankloppen voor geld? Jullie zijn de grootste oplichters die ik ken

17 marca 2025

Geachte mevrouw/heer,

Hartelijk dank voor uw bericht. Het spijt ons te horen dat u deze ervaring als vervelend heeft ervaren.

Wij willen uw klacht uiteraard serieus nemen en samen met u naar een passende oplossing zoeken. Om uw situatie goed te kunnen beoordelen en te achterhalen om welke gegevens het precies gaat, willen wij u vriendelijk verzoeken om uw gegevens (zoals naam, adres en telefoonnummer) per e-mail (welkom@raadselgids.com) met ons te delen.

Zodra wij deze informatie hebben ontvangen, kunnen wij uw dossier erbij pakken en inhoudelijk op uw klacht reageren, zodat wij dit zo spoedig mogelijk met u kunnen oplossen.

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Oceniono na 4 z 5

De puzzles zijn leuk voor mij en mijn…

De puzzles zijn leuk voor mij en mijn kinderen. We genieten ervan. Raad het zeker aan.

11 marca 2026

Oceniono na 5 z 5

Door omstandigheden post laat geopend…

Door omstandigheden post laat geopend waardoor de bedenktijd voorbij was maar nadat ik gebeld werd ,een regeling getroffen, na een zeer goed gesprek ,wat weer fijn was

5 marca 2026

Oceniono na 5 z 5

Puzzels op website zijn prima

Puzzels op website zijn prima.
Ben tevreden mee. Hartelijk dank.

4 marca 2026

Leuk tijdverdrijf

Leuk tijdverdrijf! Zeker een aanrader! Zon abonnement is ideaal.

3 marca 2026

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej