Nwm. Jest praca, jest kontakt, jest lokum, jest transport /środek transportu, jest przepływ informacji. Agencja wywiązuje się z umowy, ja wywiązuje się z umowy. Wszyscy robią swoje i koło się kręci. S... Zobacz więcej

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
At OTTO we believe everyone has their unique talents. Our goal; Helping you grow your talents and matching them with the right opportunity. Whether that is by finding you a job, providing a safe place to live and work, helping you afford your first house, or improving your career. Having a positive impact on your future is what motivates us. We take care of our people We are proud of how we handle the essentials; fair compensation, paid on time, and everything else you need for a well organised career. On top of that, we go the extra mile to provide you with career development opportunities and access to our daily in-person and online support. We help you find answers to all your questions about working locally or abroad. That’s how we take care of our people. Leading international employment partner For over 25 years, our team of experts provided tens of thousands of people each year with a matching job in Poland or The Netherlands.
Keizersveld 51, 5803AP, Venray, Holandia
Nie przestrzeganie własnego regulaminu! Od miesiąca proszę sie o zmiane rowera ze zwykłego na elektryczny ponieważ dojeżdżam do pracy prawie 9 km a do 8 km jest zwykły rower powyżej 8 elektryczny i każdy mnie zlewa ! Zgłaszam sprawę do uwv

Odpowiedź od OTTO Work Force
Agencja Otto force jest i byla dla mnie najlepszą agencją pracy w Holandi od roku 2000. Ppzdrawiam . I wiem co mówię. Pozdrawiam

Jestem zadowolona z pracy 😊
Jestem również zadowolona ze współpracy z Panią koordynator Justyna Łos jest osobą na odpowiednim stanowisku bardzo pomocna z każdym problemem można się do niej zwrócić 😊

Odpowiedź od OTTO Work Force
Bardzo ciężko pracowałam-nadal to robię- od 1-go dnia, obserwowałam operatorów oraz innych pracowników, pytałam mając wątpliwości lub brak wiedzy, miałam i nadal mam dużo szczęścia do ,,pozytywnych,, i bardzo życzliwych operatorów.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Uważam że bardzo dobrze i sumiennie wykonuje swoją pracę. Z dnia na dzień nabieram coraz więcej doświadczenia.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Firma uczy nas jak się robi wszystko to się ma doświadczenie

Odpowiedź od OTTO Work Force
Jestem zadowolony ze współpracy z koordynatorką a zarazem z agencją Otto mogę zdobywać wiedzę i nowe doświadczenia pracując na gazeli

Obóz pracy,krętacze, oszuści,nie wypłacalni
Praca u nich jest jak mecz do jednej bramki.Od początku pracy grają tylko pod siebie z myślą o skrzywdzeniu pracownika bo na jego miejsce mają wiele innych ludzi.
Ciężka harówa za psie pieniądze przy czym wiecznie wszystko Im nie odpowiada.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Współpraca z OTTO Work Force układa się dobrze. Praca jest stabilna, wynagrodzenie zawsze terminowe, a kontakt z agencją zazwyczaj dobry.
Z perspektywy czasu oceniam swoją decyzję o podjęciu tu pracy za słuszną.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Wybrałam tą firmę z uwagi na czas jej działania na rynku, który dla mnie wiąże się ze stabilnością co daje komfort bezpieczeństwa. Rekrutacja przebiegła zgodnie z moimi oczekiwaniami natomiast po przyjeździe do pracy na wstępie poczułam się zawiedziona. Czytałam różne opinie ale staram się nie kierować tylko opiniami bo każdy człowiek ma inne wymagania i oczekiwania. Patrząc na te ponad dwa lata z dzisiejszej perspektywy mogę powiedzieć, że wszystko zależy od ludzi tzn zrozumienie człowiek człowieka. Moje doświadczenie i praca jaką wykonywałam w Polsce nauczyła mnie czytania dokumentów jakie dostaję do podpisania i analizowania oraz wiedzy co do moich praw i obowiązków jak je egzekwować. Przyjeżdżając do obcego kraju liczymy, że firma która nas zatrudnia będzie nas wspierać i pomagać w trudnych sytuacjach. Dlatego pracownicy tacy jak koordynatorzy powinni indywidualnie podchodzić do ludzi a nie wszystkich wrzucać do tak zwanego jednego worka. Nie powinno być tak że zostajemy zmuszeni do uruchamiania kontaktów i i pomocy prawnej aby radzić sobie tutaj naszym pracodawcom. Moje doświadczenie mówi że pracownik zaopiekowany jest bardzo dobrym pracownikiem ale oczywiście nie każdy dlatego tak ważne jest podejście indywidualne co może wyselekcjonować ludzi wykorzystujących agencje i ludzi którzy chcą w niej pracować uczciwie i z zachowaniem dobrych relacji. Podczas swojego pobytu spotkałam się z koordynatorami którzy naprawdę wyciągnęli pomocną dłoń i spróbowali znaleźć dobre rozwiązanie ale również spotkałam się z takimi którzy uporczywie utrudniali mi życie gdzie znam swoje prawa i umiałam z tego skorzystać lecz uważam że to jest niepotrzebne dla obu stron. W tej chwili zmieniła się koordynatorka w firmie w której pracuje uważam że jest to kompetentna osoba mimo młodego wieku potrafi podejść ludzką do każdej sytuacji szuka rozwiązań które jakby zaspokoją i potrzeby firmy i potrzeby pracownika. Ogólnie podsumowując polecam firmę Otto właśnie z uwagi na stabilność doświadczenie na rynku aczkolwiek te aspekty podejścia do człowieka w różnych sytuacjach losowych czasami wiele daje do życzenia. Miałam sytuację gdzie naprawdę mój stan zdrowia nie pozwalał mi na poruszanie się a dział chorobowy umówił konsultacje z lekarzem zakładowym gdzie prosiłam o konsultacje telefoniczną bądź wideorozmowę i niestety ale zostałam potraktowana lekceważąco tłumaczeniem że na to nie mają wpływu a dobrze wiem że w życiu wszystko można tylko trzeba chcieć ostatecznie moja sytuacja kiedy już byłam zdolna się poruszać wyjaśniła się aczkolwiek przeszłam niepotrzebny stres w sytuacji kiedy ten stres nie pomagał mi w dochodzeniu do zdrowia nie każdy kto zgłasza chorobowe pracownika to naciąganie firmy ale wszystko można zweryfikować co udało mi się pokazać bo na pewne rzeczy nie mamy wpływu i los robi różne rzeczy. Nie wiem jakimi priorytetami kieruje się firma aczkolwiek z doświadczenia wiem że polityka firmy jest ważna ale ważne są ludzie którzy dla tej firmy pracują dlatego osoby które są dedykowane do koordynowania pracowników przyjeżdżających wykonywać pracę powinni też kierować się dobrem tych pracowników tak jak kierują się dobrem firmy, może to pozwoli uniknąć ogromu niezadowolonych ludzi piszących różne opinie na różnych forach.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Bardzo fajnie mi się z wami współpracuje
Jeżeli są sprawy do załatwienia odrazu działacie bez żadnych problemów

Odpowiedź od OTTO Work Force
Współpracuję z agencją OTTO od 2019 roku. Jedynym niezmiennym atutem firmy na przestrzeni lat pozostaje terminowość rozliczeń finansowych oraz stabilność samego zatrudnienia. Niestety, kultura organizacyjna oraz standardy zarządzania ludźmi uległy w ostatnim czasie znaczącej degradacji.
Jako pracownik na kontrakcie bezterminowym (Faza C) z wieloletnim stażem, z ubolewaniem stwierdzam całkowity brak szacunku dla osób z dużym doświadczeniem i stażem w firmie. Osoby, które pracują tu najdłużej, zamiast być doceniane za swoją lojalność, bywają traktowane przez firmę jak zło konieczne.
Największe zastrzeżenia budzi jednak polityka urlopowa oraz postawa personelu w biurze OnSite. Uzyskanie zgody na dni wolne jest procesem skrajnie utrudnionym, nawet w formule urlopu bezpłatnego. Sytuacja ta jest o tyle paradoksalna, że agencja nie finansuje tego świadczenia z góry – fundusz urlopowy generowany jest z rezerw godzinowych, które pracownik samodzielnie wypracowuje każdego tygodnia. Mimo dysponowania własnymi, odłożonymi godzinami, możliwość ich wykorzystania jest blokowana.
Kluczowym problemem jest całkowity brak elastyczności i jakiejkolwiek inicjatywy ze strony pracowników biura. W przypadku problemów z grafikiem urlopowym, pracownicy biura nie wykazują najmniejszej chęci, by pomóc rozwiązać tę sytuację. Brakuje jakiegokolwiek dialogu czy próby wypracowania kompromisu – nikt z biura nie skontaktuje się w celu zaproponowania alternatywnego terminu, skrócenia wyjazdu czy innych elastycznych rozwiązań. Decyzje odmowne są ostateczne i pozbawione merytorycznego uzasadnienia.
Podsumowując: pod kątem czysto finansowym agencja spełnia swoje minimum, jednak podejście do pracownika i brak profesjonalizmu w biurze OnSite drastycznie obniżają ogólną ocenę współpracy.

Odpowiedź od OTTO Work Force
Pracując w tej firmie nie borykam się z problemami zawsze jestem od początku do końca wysłuchana kiedykolwiek mam problem to jest natychmiast rozwiązany wszystkie wynagrodzenia na czas i bez zarzutów wpływają na konto koordynatorzy mili uśmiechnięci i zawsze gotowi do pomocy poprostu jednym słowem firma bez zarzutów

Odpowiedź od OTTO Work Force
Współprace z agencją uważam za dobrą jak równiez z firmą Gazele i koordynatorem wypłaty są zawsze na czas jak jest potrzeba urlopu też nie ma problemu jestem ogólnie zadowolona