Naprawa Okna24 Recenzje

1. Naprawy
  2. Montaż okien

Naprawa-Okna24.pl to profesjonalny serwis okien i drzwi działający w wielu regionach Polski. Specjalizujemy się w diagnostyce, naprawie i regulacji okien plastikowych, drewnianych i aluminiowych oraz serwisie drzwi balkonowych i tarasowych. Wykonujemy m.in. regulację okien, wymianę uszczelek, naprawę i wymianę okuć oraz mechanizmów, uszczelnianie okien, wymianę pakietów szybowych, przywracanie geometrii skrzydeł, a także czyszczenie, smarowanie i konserwację mechanizmów okiennych. Każdą wizytę rozpoczynamy od diagnostyki. Fachowiec sprawdza stan okna lub drzwi, ustala przyczynę problemu i przedstawia możliwe rozwiązanie. Dojazd oraz diagnostyka są bezpłatne, a koszt proponowanych prac przedstawiamy przed rozpoczęciem naprawy. Prace wykonujemy dopiero po akceptacji klienta. Pomagamy zarówno w przypadku typowych problemów, takich jak okno, które ciężko się zamyka, ociera o ramę lub przepuszcza powietrze, jak również przy uszkodzonych okuciach, zużytych uszczelkach, niesprawnych mechanizmach czy uszkodzonych pakietach szybowych. Naprawę i serwis okien realizujemy w ponad 100 miastach i miejscowościach. Obsługujemy m.in. Warszawę, Kraków, Wrocław, Poznań, Łódź, Gdańsk i Trójmiasto, Katowice i inne miasta Śląska, Szczecin, Bydgoszcz, Kielce oraz okoliczne miejscowości. Naszym celem jest przede wszystkim prawidłowe zdiagnozowanie usterki i dobranie rozwiązania do rzeczywistego stanu okna lub drzwi – od prostej regulacji po bardziej kompleksową naprawę. Na wykonane prace udzielamy pisemnej gwarancji do 5 lat. Więcej informacji o usługach i obsługiwanych lokalizacjach znajdziesz na naprawa-okna24.pl.

Średnia

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Profesjonalna obsługa i wszystko jasno wyjaśnione

Moje doświadczenie z firmą było bardzo dobre. Serwisant przyjechał w umówionym terminie, dokładnie sprawdził okna i wyjaśnił, jakie prace warto wykonać. Przed rozpoczęciem naprawy podał również koszt usługi. Nie było żadnej presji – decyzja o wykonaniu prac należała do mnie.

Regulacja okien została wykonana sprawnie i profesjonalnie, a po zakończeniu wszystko działa tak, jak powinno. Dużym plusem jest również to, że dojazd serwisanta i diagnostyka były bezpłatne.

Przed zamówieniem usługi czytałem różne opinie w internecie, dlatego miałem pewne obawy. W moim przypadku doświadczenie było jednak zupełnie inne. Wszystkie koszty zostały przedstawione przed rozpoczęciem prac i nie pojawiły się żadne niespodziewane opłaty.

Mogę ocenić wyłącznie własne doświadczenie, ale w moim przypadku wszystko przebiegło uczciwie, profesjonalnie i bez wywierania presji. Jestem zadowolony z wykonanej usługi.

18 września 2026

Lepiej omijać

Ceny mocno zawyżone. Nawet po rozmowach o “obniżce” finalna kwota jest odbiegająca od realiów. Warto sprawdzać ceny z innymi firmami i nie akceptować wyceny gdy przyjedzie serwisant na “darmową wycenę” bo ta impulsywna decyzja może słono kosztować; jak ktoś nie zna cen i nie zweryfikuje z konkurencja to niestety można się naciąć i zaufać serwisantowi na miejscu. Firma nie ma żadnych opinii nigdzie poza tutaj, wszędzie “o dziwo” wyłączone. Polecam sprawdzać ceny w kilku miejscach i NIE decydować się od razu na wycenę miłego serwisanta który przyjechał “za darmo” sprawdzić i wycenić serwis okien.

2 czerwca 2026
Logo Naprawa Okna24

Odpowiedź od Naprawa Okna24

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię, jednak chcielibyśmy sprostować kilka informacji, które mogą wprowadzać innych klientów w błąd.

Przede wszystkim dojazd serwisanta oraz diagnostyka są u nas rzeczywiście bezpłatne. Po sprawdzeniu stanu okien serwisant przedstawia zakres potrzebnych prac oraz ich cenę. Klient nie ma żadnego obowiązku akceptowania przedstawionej oferty – decyzja o wykonaniu usługi zawsze należy do niego, a prace rozpoczynamy dopiero po uzyskaniu zgody.

Oczywiście zachęcamy klientów do świadomego podejmowania decyzji i porównywania ofert, jeśli mają taką potrzebę. Należy jednak pamiętać, że porównanie samych kwot bez uwzględnienia zakresu prac, stanu okna, zastosowanych materiałów, gwarancji czy rodzaju usterki nie zawsze oznacza porównanie tej samej usługi.

Nie zgadzamy się również ze stwierdzeniem, że firma „nie ma żadnych opinii nigdzie poza tutaj” lub że opinie są „wszędzie wyłączone”. Informacje te nie odpowiadają rzeczywistości – opinie naszych klientów są publicznie dostępne również w innych serwisach.

Nie wywieramy na klientów presji, aby podejmowali decyzję podczas wizyty. Bezpłatna diagnostyka ma umożliwić ocenę rzeczywistego stanu okna i przedstawienie konkretnego rozwiązania oraz ceny. Jeżeli klient nie akceptuje wyceny, może po prostu zrezygnować z wykonania prac bez ponoszenia kosztu dojazdu i diagnostyki.

Szanujemy prawo każdego klienta do oceny ceny naszej usługi. Jednocześnie zależy nam, aby opinie o sposobie działania firmy opierały się na faktach i nie sugerowały, że bezpłatna diagnostyka jest mechanizmem mającym skłonić klienta do impulsywnej decyzji.

Uważajcie na tą firmę

Uważajcie na tą firmę. Mają ceny z kosmosu,naciągają na dodatkowe koszta,kłamią i zawyżają kilkukrotnie koszty napraw. Chciałem skorzystać z ich usług,przyjechał Pan zza wschodniej granicy i wycenił wykonanie usługi na minimum 750zł ponieważ stwierdził że trzeba wymienić kasetę w drzwiach balkonowych,a sama kaseta kosztuje 650zł. Oczywiście podziękowałem bo wydało mi się to bardzo dużo. Wrzuciłem ogłoszenie na jeden z popularnych serwisów (fixli) przyjechał fachowiec i wykonał usługę za 300zł (dodatkowo naprawił gratis klamkę w oknie obok za co firma ww.naprawa-okna24.pl chciała 100zł) okazało się że tej kasety nie da się wymienić ponieważ takich już nie produkują,więc Pan z Ukrainy poprostu skłamał i chciał wyłudzić te 650zł za rzekomo nową kasetę do drzwi.
Odradzam korzystanie usług tej firmy. Nazywając rzeczy po imieniu,to oszuści i naciągacze.

25 czerwca 2026
Logo Naprawa Okna24

Odpowiedź od Naprawa Okna24

Dzień dobry,

stanowczo nie zgadzamy się z przedstawianiem naszej firmy jako „oszustów i naciągaczy” ani z zarzutem, że serwisant próbował „wyłudzić” od Pana 650 zł. Są to bardzo poważne oskarżenia, których nie można uzasadniać wyłącznie tym, że inny fachowiec zaproponował później inne rozwiązanie techniczne i niższą cenę.

Podczas wizyty nasz serwisant przeprowadza diagnostykę, ocenia stan mechanizmu i na tej podstawie przedstawia proponowany sposób naprawy oraz jego koszt. Klient poznaje cenę przed rozpoczęciem prac i sam decyduje, czy chce zlecić ich wykonanie. W opisanej przez Pana sytuacji nie zaakceptował Pan przedstawionej wyceny, nie wykonaliśmy usługi i nie został Pan obciążony kosztem proponowanej naprawy.

W przypadku starszych okuć drzwiowych możliwe są różne sposoby rozwiązania tego samego problemu – wymiana elementu, zastosowanie kompatybilnego zamiennika albo naprawa istniejącego mechanizmu. To, że kolejny fachowiec zastosował inne rozwiązanie, nie jest samo w sobie dowodem na próbę oszustwa czy wyłudzenia pieniędzy.

Nie zgadzamy się również z sugestią, że różnica pomiędzy dwiema wycenami oznacza automatycznie „kilkukrotne zawyżanie kosztów”. Oferty mogą obejmować inny zakres prac, części, sposób naprawy oraz warunki gwarancji. Klient ma pełne prawo porównać oferty i wybrać tę, która najbardziej mu odpowiada.

Jeżeli chce Pan, abyśmy zweryfikowali tę konkretną sytuację, prosimy o przekazanie danych pozwalających zidentyfikować wizytę. Sprawdzimy diagnozę serwisanta, wskazaną część oraz przedstawioną wycenę.

Krytyczną opinię i decyzję o wyborze innego wykonawcy oczywiście szanujemy. Nie możemy jednak zgodzić się na przedstawianie odmiennej diagnozy lub wyższej wyceny jako dowodu na kłamstwo, oszustwo czy próbę wyłudzenia.