Kupowałam towar za kilkanaście tysięcy w przeciągu kilku miesięcy. Dokonałam zwrotu na 2200 zł,których nie otrzymałam. Wiele jest osób poszkodowanych,co z tym zrobić?

(Zam407000) Ten sklep to kpina!!! Po raz kolejny nie mogę się doczekać zwrotu pieniędzy, teraz za zamówienie anulowane przez sklep z powodu braku towaru! Do tego otrzymałam błędną informację, że towar... Zobacz więcej

Bardzo żałuję, że nie przeczytałam opinii na temat tego sklepu wcześniej. Czekam na zwrot pieniędzy za odesłaną sukienkę już miesiąc. Panie z obsługi klienta wciąż wysyłają kłamliwe wiadomości o tym,... Zobacz więcej

Prawie 3 miesiące czekam na zwrot pieniędzy za zamówienie, wcześniej nie było problemów, robiłam dość hurtowe zakupy co jakiś czas i byłam zadowolona. Jednak teraz czekam ponad 2 miesiące i jest to sk... Zobacz więcej

1,3

Bardzo słaba

Nie polecam. Zamówienie na kwotę 300 zł nie zostało wysłane, a właściciel od kilku miesięcy, pomimo wielokrotnych wezwań do zwrotu pieniędzy, nie odpowiada. Po prostu zostałem okradziony.

5 lutego 2024

Zamówienie bez odpowiedzi

17.10. złożyłam i opłaciłam zamówienie na bluzkę (Bluzka Donata Pharna - 40) Wielokrotnie wysyłałam zapytania na adres mailowy, kiedy mogę spodziewać się przesyłki. Brak odpowiedzi i brak przesyłki. Stanowczo odradzam kupowanie w tej firmie.

9 listopada 2023

Oszustwo

Kiedyś bardzo porządna firma. Teraz to kpina. Zawiodłam się na maxa. Odesłałam za dużą sukienkę, towar dotarł i tyle. Ani pieniędzy ani kontaktu z firmą. Telefon wyłączony. Na maila nie odpowiadają chociaż na profilu na Instagramie odpisano mi, że adres mailowy wciąż aktualny. Żenada. Odradzam stanowczo. Dodatkowo wciąż przysyłają maile na kolejne zniżki i wyprzedaże, już nie dam się nabrać a i wątpię, że po "odbudowie" cokolwiek od nich jeszcze zamówię...

4 września 2023

UWAGA NIE KUPUJ TUTAJ!!!!!

Nabyłam płaszcz w tej firmie tj.Marie Zelie za 720 zł. Niestety był za duży, zwróciłam 12 grudnia odebrali przesyłkę. DO TEJ PORY NIE ZWÓCILI MI PIENIEDZY!!!!!
Nie wyobrażam sobie jak Ci ludzie żyją że świadomością że okradli masę klientów !!!!!

Lucyna Jędrzejewska

12 grudnia 2022

Prezent z okazji Dnia Kobiet

Trzecie zamówienie w Dzień Kobiet opłacone przelewem tradycyjnym on-line też 8 marca 2023. Automatyczna odpowiedź z 8 marca:
czekają na wpłatę.
Moje pytania mailem i SMS em o terminie realizacji zamówienia nr 417084 do dziś ( 17 marca) nie doczekały się jeszcze odpowiedzi.
Cisza, ustało nawet przysyłanie mailem kolejnych promocji firmy. Poniedziałek 20 marca: "właśnie otrzymaliśmy twoje zamówienie". Dobre i to. Czwartek, 23.03. godz.11.30 InPost melduje: PACZKA w paczkomacie! Całe szczęście, a udany prezent ukoi nerwy.

17 marca 2023

Brak zwrotnej informacji po opłaceniu produktu.

Wczoraj zamówiłam płaszcz na stronie internetowej tej firmy. Niestety nie przyszedł do mnie zwrotny email z potwierdzeniem zakupu. Napisałam emaila ale nikt nie odpisał. Zobaczymy co będzie dalej ale po przeczytaniu opinii moje nadzieja na otrzymanie towaru gaśnie......

14 lutego 2023

Brak towaru, brak pieniędzy, brak kontaktu/Update: sukienka dotarła po 23 dniach

Przez lata byłam miłośniczką marki MARIE ZÉLIE. Zakupione przeze mnie kilka lat temu sukienki wciąż prezentują się pięknie.

Zaniepokoiły mnie informacje dotyczące kłopotów marki. Od początku bardzo im kibicowałam, by stanęli na nogi i wrócili do dawnej jakości. Moją nadzieję na odrodzenie marki podsycały wiadomości o staraniach i podejmowanych działaniach związanych z normalizacją sytuacji w firmie.

W związku z tym, kierując się nadzieją w uczciwość firmy postanowiłam kupić sukienkę w świątecznej promocji.

Do dziś nie otrzymałam ani sukienki, ani zwrotu pieniędzy.

Czuję się zawiedziona i zmanipulowana. Czytając przepraszające maile od firmy z prośbą o zaufanie była we mnie iskierka nadziei na ich uczciwość. Niestety w toku ostatnich doświadczeń z marką szybko się wypaliła.

Przestrzegam przed zakupami w sklepie i marką MARIE ZÉLIE.

Edit: Sukienka dotarła do mnie 23.01 bez słowa komentarza od firmy.

31 grudnia 2022

Skandal

Skandal. Złodzieje i oszuści. Przywłaszczają pieniądze za zwrot ubrań, od kilku miesięcy czekam na zwrot 300 zł.
Telefon wyłączony. Brak jakiejkolwiek komunikacji. Nie dajcie się nabrać na ładną stronę, to fikcja. Jak taka firma może jeszcze działać, to bezprawie!!!

23 maja 2022

Nawet jedna gwiazdka to za dużo

Nawet jedna gwiazdka to za dużo. 2 mce temu zapłaciłam za sukienkę, Do dziś ani towaru ani pieniędzy. Nie odpowiadają. Po dwóch tyg napisali jedynie, ze zamówienie się przedłuży. Napisałam o zwrot pieniędzy. Cisza ! Nieuczciwość i oszustwo na wielka skale.

25 października 2022

Zamówiłam sukienkę

Zamówiłam sukienkę, której nie posiadali. Zaproponowali mi inną, która jednak nie pasowała ( numery są zawyżone). Odesłałam towar. Od sierpnia czekam na zwrot pieniędzy. Napisali, że są w trakcie restrukturyzacji i mają problemy finansowe. Teraz nie odpowiadają.

1 sierpnia 2022

Nie polecam. Po zwrocie zamówienia nie otrzymałam zwrotu płatności, prosiłam o wyjaśnienie, ale nie dostałam odpowiedzi na maila. Obsługa klienta praktycznie nie istnieje.

6 września 2022

Od 7 miesięcy czekam na zwrot środków…

Od 7 miesięcy czekam na zwrot środków ok 300 zł. Wystąpienie rzecznika praw konsumentów nic nie dało. Z komentarzy widzę ze jest gorzej nie wysyłają zamówionego towaru. Należy chyba złożyć zawiadomienie o wyludzeniu. Firma pisze ze są w restrukturyzacji nie podaje terminu zwrotu pieniędzy. Dziwie się ze mogą tak oszukiwać i dalej działać.

25 maja 2022

Problem ze zwrotem środków

Nie dostałam zwrotu środków, czekałam pół roku. Wysłali mi kilka maili z przeprosinami, potem przestali się odzywać. Odpuściłam i poprosiłam o bon - odpisali w przeciągu godziny! Lepiej wziąć ten bon i mieć sukienkę, niż nie mieć nic, nie liczyłabym na zwrot.
Co do jakości sukienek - na 6 trafiły mi się trzy dobre, w których chodzę non stop, nic się nie dzieje, dobrze się w nich czuję. Kupiłam w promocji, ale warte są swojej normalnej ceny. Są z jasnej wiskozy.
Nie warto natomiast kupować u nich ciemnych materiałów, po pierwszym praniu wyglądają jak szmaty :( Spiera się kolor.
Apaszka jedwabna jest wysokiej jakości i pewnie jeszcze u nich kupię.

24 maja 2022

Czy to Twoja firma?