Mooie bedden, maar alleen geschikt voor een handige klusser
Houtenbed levert allerlei soorten houten bedden als zelfbouwpakketten. Ze worden thuis, (onverpakt, heel fijn) afgeleverd met een handleiding. Ze ogen fraai en ze bieden allerlei lengte- en breedtematen, en veel verschillende ontwerpen. Maar ze goed in elkaar zetten vereist wel meer klushandigheid en gereedschap dan een Ikeabed, ook al omdat niet alles zo precies past als je zou willen. Een aantal boorgaten zaten bij ons niet op de juiste plek, en de ladenfrontjes waren wat breed, zodat we er wat af hebben moeten zagen.
Ook hebben we wat extra maatregelen genomen om de hele constructie te versterken, die wel erg op een paar niet al te lange schroeven leunt (letterlijk).
Onze conclusie: als je een beetje handige klusjesman/-vrouw bent, zijn de bedden van Houtenbed zeker de moeite waard vanwege de ruime keuze die je echt nergens anders vindt, en voor een zeer betaalbare prijs. Maar wel met de kanttekening dat je er zelf nog wel wat aan moet doen. Verwacht je een alternatief voor Ikea en gaat je handigheid een Ikeabed niet te boven, dan kun je er beter niet aan beginnen.