Dziekujemy za profesjonalna i przemila obsluge. Okres swiat jest dla ogromnej wiekszosci szczegolnie wazny i wyjatkowy a Pan Jarek blyskawicznie pomogl nam rozwiazac problem, ktory sami sobie... Zobacz więcej
Przyjechaliśmy do USA z Polski i jako starsze małżeństwo nie posługujemy się dobrze językiem angielskim. Tym bardziej zaskoczyło nas bez problemowe wynajęcie i oddanie samochodu. Obsługa miła, kompete... Zobacz więcej
Founded in 1918 in Chicago, Hertz is one of the world’s most recognized travel brands, now headquartered in Estero, Florida. With tens of thousands of employees and operations in more than 150 countries, Hertz serves millions of customers each year. Hertz offers a full range of mobility solutions—from daily and long-term rentals to luxury vehicles, EVs, and flexible subscription services. Known for reliability and innovation, Hertz continues to enhance the travel experience with features like digital check-in and contactless rentals. With more than a century of industry leadership and global recognition for customer service, Hertz makes travel seamless with easy online and mobile booking, flexible policies, and multiple payment options. Need help? Support is available by phone, chat, or at service centers worldwide. Don’t miss exclusive deals, members-only discounts, and insider travel tips—sign up for the Hertz email list today at Hertz.com and get more value from every trip. Join now and be the first to unlock your next journey.
8501 Williams Road, 33928, Estero, Stany Zjednoczone
- 1-800-654-4173
- customerrelations@hertz.com
- www.hertz.com
Złodzieje
Wypożyczyłam z partnerem auto w firmie hertz. Po przedłużeniu umowy automatycznie zabrali pieniądze z naszego konta za wynajem i tak kilkakrotnie. Mój partner dzwonił do firmy, to jasno powiedzieli, że to za wynajem auta i później nie będziemy musieli uiszczać żadnej opłaty, tylko oddadzą nam depozyt. Kilka dni po zwróceniu auta, zabrali nam znaczną ilość pieniędzy z konta. Pojechaliśmy się dowiedzieć o co chodzi i za co, to pracownik powiedział, że to cała kwota za wynajem auta. Gdy próbowaliśmy mu wytłumaczyć, że na bieżąco nam zabierało pieniądze, to zaczął kręcić.. Nie dogadaliśmy się.. Jeśli chodzi o depozyt, to przyszła informacja o zwrocie depozytu, ale już minęło trochę czasu, to tak jak nie było tego depozytu, tak nie ma, a za każdym razem jak partner dzwoni, to go zbywają.
Prosto mówiąc ta firma to złodzieje i krętacze. Z całego serca nie polecam i najlepiej trzymać się jak najdalej :)
Kradną z karty kredytowej
Pobrany depozyt na poczet ubezpieczenia z karty - niezwrócony. Przy próbie zgłoszenia na stronie obsługi klienta, nie mogą znaleźć numeru rezerwacji. Taka duża firma a wyłudza na depozytach z karty kredytowej. Nie polecam.
Hertz w Tromso to złodzieje!!! UWAGA!!!!
Hertz w Tromso wydał mi kluczyki o północy do auta którego nie było na parkingu, nie znalazł go również na drugi dzień pracownik Hertz - wydano mi w drugiej dobie najmu inne auto natomiast pobrano opłatę za obie doby i odrzucono reklamacje bez żadnych wyjaśnień. Byłam w Tromso z rodziną na dwie noce i jeden dzień aby zobaczyć zorze - była widoczna tylko pierwszej nocy kiedy nie otrzymaliśmy samochodu. Po 2,5 h szukania odjechaliśmy taxi do hotelu. Dodam że za taxi do i z hotelu też nam nie zwrócono kosztów. Dostałam inne auto (pracownik HERTZ też nie znalazł pierwotnego auta), na drugi dzień ale zapłaciłam za obie doby. Hertz przeprosił za pomyłkę i niedogodność i zatrzymał płatność za obie doby. ZŁODZIEJE!!!!!
Wprowadzają w błąd
Zostałem wprowadzony w błąd przez pracownika obsługi klienta, po wcześniejszej zapłacie za auto, zostało mi ono odmówione bo „moja karta nie ma wypukłych liter”, na lotnisku zostawiając mnie bez środka transportu i żadnej innej opcji by rozwiązać problem, zadzwoniłem jeszcze raz do obsługi klienta ale Pani rozłączyła się w połowie zdania, pieniędzy nie odzyskałem a teraz jestem ignorowany przez całą firmę, nie polecam
Odradzam wypożyczalnia Rzym Ciampiano
Wypożyczalnia Rzym Ciampiano. Zostałem obciążony po zwrocie samochodu bez uszkodzeń faktura w wysokości prawie 500 EUR. Uzasadnienie po włosku. Samochód w pełni ubezpieczony przez booking. Tego co zamówiłem nie było dali inny i powiedzieli,że muszą wystawić dodatkowe dokumenty potwierdzające wynajem. Potrącenie przyszło po zakończeniu wynajmu
Nie polecam.
Nie polecam.Po wieloletnim korzystaniu z wypoczalni samochodow Hertz okazal sie najgorsza opcja.Pobieranie oplat za niespowodowane przez najemce uszkodzenia,falszowanie dokumentow itd.Molj poprzedni negatywny wpis zniknal wiec czy trustpilot jest wiarygodny?
Wypozyczalnia w Gdansku
Wypozyczalnia w Gdansku
Po zwrocie auta o godz.03.00 nad ranem po godz. 11.00 dostalem raport ,ze auto bylo zabrudzone Level 3 . Dla mnie to proba wyludzenia kasy z depozytu. Generalnie opryskliwa i maloprofesjonalna Pani zalada takze wplywa na zla opinie.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM - UPRZYKRZAJĄ ŻYCIE...
Dałabym zero albo na minusie gdybym mogła. Uważajcie mocno! Miałam ich auto w ramach Assistance z oc sprawcy. Dokumenty wypełnione przez nich podrzucone mi do podpisu w dniu wypadku (moje auto - szkoda całkowita). Hertz przyjechał z b. dużym opóźnieniem 4h, nowe auto niby a jak mały kamyczek uderzył w szybę na drodze do szyba pękła na pół (normalnie szyba musi coś wytrzymać przecież..). Zgłaszając sytuację (bardzo nieuprzejma obsługa firmy) dostałam informację, że nie poniosę za to kosztów. wypożyczenie w ramach assistance zakończyłam 07.2023. Nie było żadnych faktur. Jednak w listopadzie 2023 firma się obudziła, ze chcą ode mnie kasę i wystawili fakturę z datą zapłaty do 08.2023! 2h po pierwszej informacji o fakturze (mail) miałam mail następny z windykacji tej firmy, ze im zalegam. Sprawa była w wyjaśnieniu - dali błędne protokoły np. data wypożyczenia dwa dni przed wypadkiem..., dziwne zdjęcia z jakieś nieznanej dla mnie lokalizacji, kosztorys za blacharkę a temat przecież dotyczył szyby.... Mieli wyjasnić i ewentualnie dac duplikat faktury, nic się nie odzywali od grudnia 2023. Teraz okazało sie, ze juz wtedy bez mojej wiedzy wbili mnie do KRD itd. Sytuacja żenująca! Uważajcie!!!! Nie polecam jak ktoś nie chce "bawić się" w zbędne problemy. to nie ja unikałam kontaktu tylko oni ciągle unikają i nawet nie odpowiadają na maile itd. Sytuacja trwa do dziś... Podsumowując bardzo nie polecam, mają chaos w swoich dokumentach, nie chcą wyjaśnić sprawy, zastraszają windykacją, wpisują bez informacji do KRD itd.
Fast track nie zadziałał
Fast track nie zadziałał. Stracone czas i nerwy zarówno na lotnisku, jak i przy próbie reklamacji.
Hertz i trifthy to jedna firma która…
Hertz i trifthy to jedna firma która zajmuje się oszukiwaniem i obciążeniem kont swoich klientów. Nie radzę nikomu wynajmować u nich czegokolwiek. Naliczają opłaty dodatkowe za wszystko co możliwe.
Uwaga na tą firmę Hertz Thrifty
Uwaga na tą firmę Hertz Thrifty, cena po opłaceniu online wymagała dopłaty 220 euro na miejscu za samochód. Czuje się oszukany przez tą firmę.
Firma Hertz jest firmą nieuczciwą!
Firma Hertz jest firmą nieuczciwą, nieprofesjonalną. Zostałem obciążony kosztami fotelika dla dziecka, który w ogóle nie dostałem; dodatkowo zostałem obciążany kosztami dla kolejnego dnia najmu, bo oddałem samochód dwie godziny za późno. Dodatkowo dostałem kary za opóźnienie, takze zostałem ukarane podwójnie (a niestety stałem w korku w Holandii); ten dodatkowy dzień był naliczony bez rabatu, który otrzymałem wcześniej! Wszelkie próby reklamacji zostały zignorowane; nie polecam tej firmy!
Uwaga na bezpodstawne opłaty
Po wypożyczeniu ściągnęli opłatę ponad 70 CHF za tankowanie pomimo tego, że auto zostało oddane z pełnym bakiem oraz tajemnicze Service Charge 40 CHF. Hertz opiera się na papierowym obiegu dokumentów i dochodzenie roszczenia jest bardzo utrudnione
Jestem bardzo zadowolona z …
Jestem bardzo zadowolona z wypożyczenia auta z firmą Hertz. Wszelkie formalności załatwione bez problemów telefonicznie a potem na miejscu w biurze. Wszystko co ustaliłam telefonicznie zgadzało się perfekcyjnie. Samochód bardzo fajny. Wypożyczenie i oddanie auta bez problemów. Dziękuję 😀
Firma godna polecenia
Dziekujemy za profesjonalna i przemila obsluge.
Okres swiat jest dla ogromnej wiekszosci szczegolnie wazny i wyjatkowy a Pan Jarek blyskawicznie pomogl nam rozwiazac problem, ktory sami sobie zafundowalismy. Oszczedzil nam duzo stresu.
Ma bardzo duzo empatii i wysoka kulture osobista. Bylismy w szoku slyszac z jaka cierpliwoscia tlumaczyl wszystko po kolei klientce, ktora byla tuz przed nami.
Brawo!
Wynajem byl na lotnisku Chopina w Warszawie.
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku i do wkrotce.
Ilona i Jgor
Hertz naciąga na dodatkowe opłaty
Po zrealizowaniu usługi doliczono mi koszty serwisu oraz rzekomych opłat autostradowych bez ich udokumentowania, więc można śmiało powiedzieć, że naciągnęli mnie ekstra na 1.300 PLN (ok. 350 $) wiedząc, że podróżując z Europy do USA, nie będę miał jak dochodzić roszczeń. Podstawiony samochód miał dużo niższy standard niż ten modelowy wynajęty. Zdecydowanie nie polecam!!
Nie polecam, auto na łysych oponach podstawione, (w grudniu) blokują połączenia, od tygodnia proszę się o zmianę samochodu, bez skutku , nigdy nie spotkałam się z taką wypożyczalnią,
Nie współpracujcie z nimi
Bardzo dobra wypożyczalnia
Przejrzyste i uczciwe warunki, samochód w bardzo dobrym stanie, większy niż zamawiany. Bardzo miła obsługa, polecam. (Wynajem na lotnisku Chopina w Warszawie)
Zarezerwowałem samochód premium…
Zarezerwowałem samochód premium Mercedesa C klasę, a dostałem… Subaru.
Na stronie cena z całym ubezpieczeniem wyszła 2300zł, kiedy przyjechałem po odbiór musiałem dopłacić kolejne 2 tysięce.
Uwaga oszuści
Pierwszy raz korzystałem z usług tej firmy, pracownik nie poinformował mnie o obowiązujących zasadach a całkowitym kosztami obciążono mnie.
Za dwa dni wypożyczenia Seata Ibizy ukradli mi z konta ponad tysiąc złotych.
Gorąco polecam